Uusi kohde!

Kantavan seinän purku / oviaukon suurent..., Askola

20 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Tampere

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Taloyhtiöurakka: Aidan huoltokorjaus, Helsinki

25 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FBM Rakennuspalvelu, Vihti

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Peltikaton asennus, Lohja

26 minuuttia sitten

×

Kasvihuoneen rakentaminen omalle pihalle on monen unelma. Lue artikkelimme ja opi parhaimmat vinkit kasvihuoneen rakentamiseen liittyen.

Kasvihuoneen rakentaminen


Kasvihuone on loistava tapa pidentää Suomen lyhyitä kasvusesonkeja ja mahdollistaa monipuolisemman kasvivalikoiman. Toteutustapoja on monia, joten olemme koonneet tähän keskeisimmät asiat mitä kannattaa pitää mielessä kasvihuonetta suunnitellessa ja rakentaessa.


Kasvihuoneen rakentamisen Top 5-vinkit:

1. Lupakäytännöt vaihtelevat kunnittain. Tarkista oman kuntasi rakennusvalvonnasta ja rakennusjärjestyksestä tarvitsetko kasvihuoneellesi rakennuslupaa. Pienillä tonteilla voi joutua pyytämään naapurin lupaa. Tehdasvalmisteinen kasvishuone ei tarvitse kunnan rakennusvalvojaa.

2. Sijainti kannattaa harkita huolella. Optimi paikka olisi aurinkoinen aamulla ja illalla, mutta suojaisa keskellä päivää. Paahtava aurinko voi nostaa lämpötilan epämukavan korkeaksi ja voi pahimmassa tapauksessa vahingoittaa kasveja. Kasvihuoneen pidempi sivu kannattaa olla kohti etelää, jolloin kasvihuoneessa olevat kasvit saavat parhaiten aurinkoa.

3. Korkeus vaikuttaa olennaisesta käytettävyyteen. Sivukorkeus kannattaa olla 1,5 metriä ja harjakorkeus noin 2,5 metriä. Tämä antaa kasvihuoneelle ilmavuutta ja mahdollistaa mukavan työskentelyn myös lähellä seiniä.

4. Tuuletusluukun automaattinen avaaja yhdistettynä automaattiseen kastelujärjestelmään on yllättävän halpa ja arkea helpottava ratkaisu. Tyypillisesti ne eivät tarvitse sähköä ja kasvihuoneen voi jättää jopa pariksi viikoksi itsekseen.

5. Keskeinen päätös kasvihuonetta rakentaessa on kennolevyt vs lasi. Lasi on perinteikkään tyylikäs ja usein jopa halvempi. Kennolevyt kuitenkin eristävät paremmin ja mahdollistavat tasaisemman lämmön.


Kilpailuta kasvihuoneen rakentaminen, ilmaiseksi

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon kasvihuoneen läheisyys keittiöön, jotta pääset hakemaan tuoreita kasviksia ja yrttejä mahdollisimman vaivattomasti. Lisäksi pienillä tonteilla kannattaa ottaa huomioon, että jos kasvihuone on viiden metrin päässä naapurin tontista tulet tarvitsemaan naapurin luvan kasvihuoneen rakentamiseen. Olet oikeutettu kotitalousvähennykseen, kun tilaat kasvihuoneen rakentamisen ulkopuoliselta ammattilaiselta.

Kuten kaikissa muissakin rakennuksissa, hyvän perusta tekeminen on tärkeää. Voit suojautua routaantumiselta käyttämällä mursketta, styroxlevyä ja harkkoja. Pintavesien valumisen voi varmistaa salaojilla.

Kasvihuoneen rakentaminen rennosti

Helpoin vaihtoehto on tietysti valmis kasvihuone. Tänä päivänä valmiita vaihtoehtoja on joka lähtöön ja tarpeeseen. Vaivattomuuden lisäksi valmiin kasvihuoneen etuna voi olla se, että saatat tarvita rakennusvalvojan jos rakennat kasvihuoneen itse. Kasvihuoneen rakentaminen itse on kuitenkin suhteellisen helppoa ja internetistä löytyy suuri määrä ohjeita ja piirustuksia joita voit hyödyntää. Kun rakennat itse voit esimerkiksi ensin etsiä vanhoja lasipaneeleita tai ikkunapokia ja ottaa ne uusiokäyttöön ja suunnitella kasvihuone niiden pohjalta. Näin voit säästää selkeästi kustannuksissa samalla säästäen luontoa.

Kennolevyt sekä lasi ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja. Usein päätös kulminoituu ulkonäköön ja käytettävyyteen. Lasia pidetään kauniimpana ja perinteikkäämpänä vaihtoehtona ja moderni turvalasi, jota käytetään kasvihuoneissa, on vaikea särkeä. Lämpöominaisuuksissa se kuitenkin jää toiseksi kennolevyille toiseksi, sillä levyt eristävät lämpöä paremmin joka johtaa tasaisempaa lämpötilaan. Pitkällä aikavälillä kennolevyt saattavat myös hieman kellastua. Hinnoissa on harvemmin suuria eroja joten päätös näiden kahden välillä on makuasia.

Jos tarvitset asennusapua tai ammattilaista tekemään kasvihuoneellesi perustukset niin voit jättää projektistasi ilmoituksen Urakkamaailmaan ja saada alan ammattilaisilta tarjouksia, ilmaiseksi.


Löydä ammattilainen kasvihuoneen rakentamiseen, ilmaiseksiTässä artikkelissa:

  • TOP-5 vinkit kasvihuoneen rakentamiseen
  • Kerrotaan mitä tulee ottaa huomioon kun rakennat kasvihuonetta


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Kilpailutat remonttisi helposti ja tehokkaasti
  • Säästä rahaa kilpailuttamalla
  • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Tee remontti-ilmoitus ja selvitä kasvihuoneen
rakentamisen kustannukset, ilmaiseksiLue myös

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

Valoisa kylpyhuone vesieristys

Vesieristyksen hinta

Remontin kilpailuttaminen

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

Lattian laatoitus

Lattian laatoituksen hinta

Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remonttiUrakkamaailma on aktiivinen sivusto löytää remontille tekijä:

7 1 1 1 3 9 5 3

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.