Uusi kohde!

Terasin lasitus, Pälkäne

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Priimaksi oy, Tampere

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Keittiökaappien ovien maalaus, Hamina

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Espoo

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähköjen uusiminen, Järvenpää

2 tuntia sitten

×

Kasvihuoneen rakentaminen - Vinkit ja hinta

Juttu päivitetty: 10.07.2023

Kasvihuoneen rakentaminen

Kasvihuone on loistava tapa pidentää Suomen lyhyitä kasvusesonkeja ja mahdollistaa monipuolisempi kasvivalikoima.

Toteutustapoja on monia, joten olemme koonneet tähän artikkeliin keskeisimmät asiat mitä kannattaa pitää mielessä kasvihuonetta suunnitellessa ja rakentaessa.


Aloita kasvihuoneen rakentaminen löytämällä tekijä


Jätä remontti-ilmoitus
Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä rakennusurakkaan.

Kasvihuoneen rakentamisen Top 5-vinkit:

1. Lupakäytännöt vaihtelevat kunnittain. Tarkista oman kuntasi rakennusvalvonnasta ja rakennusjärjestyksestä tarvitsetko kasvihuoneellesi rakennuslupaa. Pienillä tonteilla voi joutua pyytämään naapurin lupaa. Tehdasvalmisteinen kasvishuone ei tarvitse kunnan rakennusvalvojaa.

2. Sijainti kannattaa harkita huolella. Optimi paikka on aurinkoinen aamulla ja illalla, mutta suojaisa keskellä päivää. Paahtava aurinko voi nostaa lämpötilan epämukavan korkeaksi ja voi pahimmassa tapauksessa vahingoittaa kasveja. Kasvihuoneen pidempi sivu kannattaa olla kohti etelää, jolloin kasvihuoneessa olevat kasvit saavat parhaiten aurinkoa.

3. Korkeus vaikuttaa olennaisesta käytettävyyteen. Sivukorkeus kannattaa olla 1,5 metriä ja harjakorkeus noin 2,5 metriä. Tämä antaa kasvihuoneelle ilmavuutta ja mahdollistaa mukavan työskentelyn myös lähellä seiniä.

4. Tuuletusluukun automaattinen avaaja yhdistettynä automaattiseen kastelujärjestelmään on yllättävän halpa ja arkea helpottava ratkaisu. Tyypillisesti ne eivät tarvitse sähköä ja kasvihuoneen voi jättää jopa pariksi viikoksi itsekseen.

5. Keskeinen päätös kasvihuonetta rakentaessa on kennolevyt vs lasi. Lasi on perinteikkään tyylikäs ja usein jopa halvempi. Kennolevyt kuitenkin eristävät paremmin ja mahdollistavat tasaisemman lämmön.

Kasvihuoneen rakentamisen hinta

Kasvihuoneen rakentamisen hintaan vaikuttaa muun muassa kasvihuoneen koko, siihen käytettävät materiaalit sekä asennuspaikan haastavuus ja pohjatöiden laajuus. Kasvihuoneen kustannuksissa voidaan usein säästää esimerkiksi käyttämällä kierrätysmateriaaleja.

Listasimme muutaman Urakkamaailman kautta toteutuneen kasvihuoneen rakentamiseen liittyvän hintaesimerkin. Kaikki alta löytyvät esimerkit ovat oikeista, jo toteutuneista urakoista.


Kasvihuoneen asennus, Oulu

Toteutunut hinta: 295 €

Omakotitalon pihalle asennettiin uusi 11 m2 kokoinen kasvihuone. Urakkamaailman käyttäjä oli jo hankkinut kasvihuoneen valmiiksi, joten urakoitsijan tehtäväksi jäi kasvihuoneen kokoaminen ohjeiden mukaan. Lue lisää...


Ison kasvihuoneen lasituksen purku, Myrskylä

Toteutunut hinta: 800 €

Vanhan kasvihuoneen lasitukset ja tukirimat purettiin loma-asunnon pihalta Myrskylässä. Kasvihuoneen pohjan koko oli n. 6,5 m x 6,5 m ja korkeus 3 m. Kasvihuoneen rautainen tukirakenne jätettiin paikoilleen, mutta urakoitsijan tehtäväksi jäi muiden purettujen osien poisvienti. Lue lisää...


Vajan kylkeen kiinnitettävän kasvihuoneen kokoaminen, Sipoo

Toteutunut hinta: 2 542 €

Loma-asuntoon Sipoossa koottiin uusi kasvihuone. Kasvihuoneen paikkana toimi olemassa olevan vajan kylki. Hinta koostui ainoastaan työn osuudesta. Lue lisää...


tee itse kasvihuone

Kasvihuoneen suunnittelu

Kasvihuoneen rakentamisessa kannattaa ottaa huomioon kasvihuoneen läheisyys keittiöön, jotta pääset hakemaan tuoreita kasviksia ja yrttejä mahdollisimman vaivattomasti. Pienillä tonteilla on syytä huomioida, että jos kasvihuone on viiden metrin päässä naapurin tontista tulet tarvitsemaan naapurin luvan kasvihuoneen rakentamiseen. Olet oikeutettu kotitalousvähennykseen, kun tilaat kasvihuoneen rakentamisen ulkopuoliselta ammattilaiselta.


Kilpailuta remonttisi!


Pyydä tarjouksia
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Helpoin vaihtoehto on tietysti valmis kasvihuone. Tänä päivänä valmiita vaihtoehtoja on joka lähtöön ja tarpeeseen. Vaivattomuuden lisäksi valmiin kasvihuoneen etuna voi olla se, että saatat tarvita rakennusvalvojan jos rakennat kasvihuoneen itse.

Tee se itse kasvihuone

Kasvihuoneen rakentaminen itse on kuitenkin suhteellisen helppoa ja internetistä löytyy suuri määrä ohjeita ja piirustuksia joita voit hyödyntää. Kun rakennat itse voit esimerkiksi ensin etsiä vanhoja lasipaneeleita tai ikkunapokia ja ottaa ne uusiokäyttöön ja suunnitella kasvihuone niiden pohjalta. Näin voit säästää selkeästi kustannuksissa samalla säästäen luontoa.

kasvihuone sisustus data-verified=

Kasvihuoneen levyt - kennolevy vai lasi?

Kennolevyt sekä lasi ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja. Usein päätös kulminoituu ulkonäköön ja käytettävyyteen. Lasia pidetään kauniimpana ja perinteikkäämpänä vaihtoehtona ja moderni turvalasi, jota käytetään kasvihuoneissa, on vaikea särkeä. Lämpöominaisuuksissa se kuitenkin jää toiseksi kennolevyille toiseksi, sillä levyt eristävät lämpöä paremmin joka johtaa tasaisempaa lämpötilaan. Pitkällä aikavälillä kennolevyt saattavat myös hieman kellastua. Hinnoissa on harvemmin suuria eroja joten päätös näiden kahden välillä on makuasia.

Jos tarvitset asennusapua tai ammattilaista tekemään kasvihuoneellesi perustukset niin voit jättää projektistasi ilmoituksen Urakkamaailmaan ja saada alan ammattilaisilta tarjouksia, ilmaiseksi.

Kasvihuoneen perustukset

Kuten kaikissa muissakin rakennuksissa, hyvän perusta tekeminen on tärkeää. Voit suojautua routaantumiselta käyttämällä mursketta, styroxlevyä ja harkkoja. Pintavesien valumisen voi varmistaa salaojilla.

Hyvin tehdyillä perustuksilla varmistetaan myös kasvien helppo istutus sekä yleisesti hyvin kestävä rakennelma. Kaivuutöiden laajuus riippuu siitä, millaiselle pohjalle kasvihuone rakennetaan. Selvitä siis maaperä jo suunnitteluvaiheessa.

Osaava ammattilainen osaa neuvoa perustusten sekä pohjan lämpöeristysten teossa. Jos kokoat kasvihuoneen itse valmispakettina, lue aina huolellisesti valmistajan ohjeet ennen työn aloittamista.

Kasvihuoneen sisustus

Kasvihuoneesta on pelkän kasvupaikan lisäksi mahdollista luoda viihtyisä oleskelutila, joka toimii esimerkiksi viileämpinä kevät- ja syyspäivinä viihtyisänä lisähuoneena. Sisustuksessa tulee ensisijaisesti ottaa huomioon tilan lämpötila, esimerkiksi tummia pintoja on syytä välttää.

Valitse huonekalujen paikat niin, että ne eivät hankaloita kasvien kastelua. Jos kasvatat kasvihuoneessa köynnöskasveja, kiinnitä huomiota siihen että kasvit eivät lähde kietoitumaan vallattomasti huonekalujen ympärille.

Kasvihuoneeseen sopii mainiosti vanhat, sisäkäytöstä poistetut huonekalut tai esimerkiksi kierrätyskeskuksesta tehdyt löydöt. Ota huomioon kokonaisuus sekä kasvihuoneesi pääasiallinen käyttötarkoitus.


Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Pyydä tarjouksia remonttiisi


Tässä artikkelissa:

  • TOP-5 vinkit kasvihuoneen rakentamiseen
  • Mitä tulee ottaa huomioon kun rakennat kasvihuonetta?
  • Kasvihuoneen rakentamisen hinta
  • Kannattaako tee se itse kasvihuoneen rakentaminen?

Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti


Lue myös:

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

kesäkeittiön rakentaminen

Kesäkeittiö

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

Valoisa kylpyhuone vesieristys

Vesieristyksen hinta

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

Lattian laatoitus

Lattian laatoituksen hinta

Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remonttiUrakkamaailma on aktiivinen sivusto löytää remontille tekijä:

5 5 2 0 9 2 4 1

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.