Uusi kohde!

Muuttosiivous, Hyvinkää

3 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Timax oy, Turku

49 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Yläpohjan villojen vaihto ja höyrysulkuj..., Tuusula

11 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Pukkila

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Rintamamiestalon yläkerran rakentaminen, Turku

27 minuuttia sitten

×
Päivitetty 25.03.2024

Urakkamaailman tarina perustajan kertomana

Tässä artikkelissa Urakkamaailman perustaja Kalle Koivuniemi vastaa muun muassa näihin kysymyksiin:

- Kuinka Urakkamaailma sai alkunsa?
- Miksi Urakkamaailma on perustettu?
- Miten Urakkamaailmasta tuli Suomen tehokkain kohtaamispaikka remontoijille ja remonttiyrityksille?


Urakkamaailman tarina sai alkunsa vuonna 2010, kun taloyhtiössäni oli alkamassa julkisivu-urakka.

Olin mukana remontissa taloyhtiön edustajana ja yllätyin kuinka vanhanaikainen koko prosessi oli: yhteydenpitoa tehtiin kirjeitse, urakoitsijoita oli erittäin hankala tavoittaa, tarjouksia tuli huonosti vaivaan nähden, kyseltiin tutun tuttuja, urakoitsijoiden taustatietoja oli hankala selvittää... Tuntui, että maailmamme on digitalisoitunut vauhdilla, mutta taloyhtiömme remonttiin urakoitsijan etsiminen muistutti enemmän 1800-lukua. Tällöin mietin, että tähän täytyy keksiä jokin ratkaisu. Urakkamaailma.fi oli syntynyt ajatuksen tasolla.

Maailmamme on digitalisoitunut vauhdilla, mutta taloyhtiömme remonttiin urakoitsijan etsiminen muistutti enemmän 1800-lukua.

-Kalle Koivuniemi

Esitin idean opiskelijaystävälleni ja lähdimme työstämään ideaa. Lähtökohtana se, että kaksi nuorta Aalto-yliopiston opiskelijaa täynnä nuoruuden intoa ja vauhtia perustavat yrityksen. Yrityksen, jonka tarkoituksena on muuttaa vuosikymmeniä samanlaisena pysynyt toimiala, erittäin konservatiivinen rakennusala.

Loimme seuraavien kuukausien aikana ensiversioita Urakkamaailman ulkoasusta ja toimintaperiaatteista. Halusimme että Urakkamaailma ei ole ainoastaan yksinkertainen ilmoitussivusto, vaan että se sisältää erilaisia ”älykkäitä” ominaisuuksia liittyen mm. urakoitsijoiden taustatietojen selvittämiseen.

Halusimme luoda niin paljon uusia ominaisuuksia palveluumme ja kertoa siitä koko maailmalle, mutta resurssimme eivät millään olisi riittäneet tähän.

Hioimme palvelua kunnes 5.3.2012 Urakkamaailma oli valmis julkistettavaksi. Muutamia kuukausia ennen julkistusta perustimme yrityksen palvelun pyörittämiseksi ja meillä oli kiire keksiä nimi palvelullemme, joka kirjattaisiin yrityksemme nimeksi valtion rekistereihin. Kiireessä ideoita tuli ja meni, sillä hetkellä parhaimmalta idealta vaikutti ”Remonttibulevardi”. Urakkamaailma korvasi kuitenkin Remonttibulevardin palvelumme nimeksi matkan varrella, onneksi. Remonttibulevardi jäi tosin tuolloin vielä yrityksemme viralliseksi nimeksi.

Palvelun pyörittäminen oli erittäin antoisaa ja palkitsevaa, mutta samaan aikaan raskasta ja turhauttavaa. Halusimme luoda niin paljon uusia ominaisuuksia palveluumme ja kertoa siitä koko maailmalle, mutta resurssimme eivät millään olisi riittäneet tähän. Kuvioon tulivat taloudelliset mietinnät: olemmeko valmiita ottamaan yrityslainaa sekä hakemaan pääomasijoitusta. Täytyi miettiä haluammeko luoda Urakkamaailmasta jotain ”harrastelijamaisuudesta” isompaa. Vastaus oli selvä. Luotimme palveluumme ja itseemme.

Aloita onnistunut remontti löytämällä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Toinen iso aspekti samoihin aikoihin oli käyttäjäkuntaamme tuleva muutos. Urakkamaailma oli alun perin puhdas ammatillinen työkalu taloyhtiöiden isännöitsijöille ja saimmekin heiltä kannustavaa palautetta palvelumme tasosta. Ensimmäisen toimintavuotemme aikana palvelumme kautta kilpailutettiin taloyhtiöurakoita kymmenien miljoonien eurojen arvosta.

Urakkamaailman perimmäisenä ideana on ollut luoda tehokas kohtaamispaikka, jossa remontin teettäjä ja tekijä voivat helposti kohdata toisensa luotettavassa ympäristössä.

Samaan aikaan saimme paljon yhteydenottoja kuluttajilta, jotka olivat törmänneet sivuihimme ja kyselleet mikseivät he voi löytää urakoitsijaa omiin remontteihinsa Urakkamaailman avulla. Aluksi olimme jääräpäisiä ja pysyimme linjassamme sallia ainoastaan taloyhtiöurakoita palveluumme. Samaan aikaan siemen oli jo istutettu: mikseivät myös kuluttajat voisi löytää urakoitsijaa kauttamme… 29.5.2013 julkistimme viimein mahdollisuuden kotitalouksille kilpailuttaa remonttejansa palvelussamme.

Urakkamaailman perimmäisenä ideana on ollut luoda tehokas kohtaamispaikka, jossa remontin teettäjä ja tekijä voivat helposti kohdata toisensa luotettavassa ympäristössä. Työmme ei ole vieläkään valmis ja jatkamme palvelumme kehittämistä jatkuvasti yhdessä käyttäjiemme kanssa.

Urakkamaailman tie Suomen johtavaksi nettipalveluksi löytää urakoitsija remontteihin on ollut pitkä ja kasvattava. Onneksi kuitenkin jokainen tiimimme jäsen suhtautuu palveluumme, asiakkaisiimme ja tavoitteisiimme intohimoisesti. Koemme olevamme etuoikeutettuja saadessamme luoda ja kehittää työkaluja parantaaksemme Suomen rakentamis- ja remontoimisalaa.

Palvelumme kasvaa nopeasti ja kehitämme uusia ominaisuuksia jatkuvasti, jotta remontoiminen olisi kaikille osapuolille helpompaa ja stressittömämpää.

Toivottavasti saat palvelustamme mahdollisimman suuren hyödyn irti joko remontin teettäjänä tai remontin tekijän roolissa. Olemme kehittäneet Urakkamaailmaa sinua varten. Toivottavasti tykkäät. Tykkäät tai et, kerrothan siitä meille.

Luota remonttiisi! - Urakkamaailma.fi

Kalle Koivuniemi
Perustaja, toimitusjohtaja

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi