Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti ja sauna, Kitee

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

AK-Talotekniikka Oy, Tampere

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiön välitila / Sipoo, Sipoo

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

JTT-Sähkö, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Huopakatto, Tammela

1 tunti sitten

×

Hyvä terassi nousee kestäville perustuksille - Mitä maksaa terassin perustukset?

Terassin perustusmenetelmään vaikuttavat etenkin maalaji ja ruotimisalttius. Tässä artikkelissa tutustut eri tapoihin perustaa terassi, mitä terassin perustusten teettäminen maksaa, ja mitä kannattaa ottaa huomioon perustaessa terassia.

terassin perustuksetMitä maksaa terassin perustusten teko?

Alle on lueteltu Urakkamaailman kautta toteutuneita terassiremontteja ja niiden toteutuneita hintoja.


Terassin / pation rakentaminen, Helsinki

Tämä Urakkamaailman helsinkiläinen käyttäjä etsi luotettavaa tekijää etu-ja takapihan uuden terassin rakentamiselle ja vanhan purkamiselle. Etupihalla terassin perustuksia täytyi nostaa ja takapihalla perustukset tehtiin kokonaan alusta. Remontin hintaan kuului materiaalit, eli terassin laudat, runkopuut, suodatinkangas, betonilaatat, ruuvipaalaut ja kiinnitystarvikkeet. Lue lisää remontista tästä.

Remontin hinta 2950 euroa


Terassin purkaminen ja uuden rakentaminen, Tampere

Tampereella sijaitsevan rivitalon terassin uudelleen rakentamiseen kuului terassin perustusten uusiminen kaivuutöineen. Uuden terassin pinta-alaksi tuli noin 17 neliömetriä ja työn hintaan kuului vanhan terassin purkaminen ja kaatopaikalle kuljetus. Lue lisää remontista tästä.

Remontin hinta 2380 euroa


Terassi johon upotetaan palju

Hieman ylellisemmän terassin rakennettiin akaalaisen omakotitalon pihaan. Terassien perustuksia tehtäessä huomioitiin, että terassi rakennettiin osittain rinteeseen. Terassin materiaalina käytettiin kestopuuta, ja materiaalien hinta remontissa oli noin puolet lopullisesta hinnasta. Lue lisää remontista tästä.

Remontin hinta 7000 euroa


Terassin teko, Jyväskylä

Jyväskylässä sijaitsevaan rivitalon pihaan rakennettiin noin 3 * 4 metriä -kokoinen terassi. Terassi rakennettiin betonilaattojen päälle, eikä remontissa tehty perustuksiin liittyviä kaivuutöitä. Lue lisää remontista tästä.

Remontin hinta 1400 euroa


Huomaathan, että kaikki yllä olevat terassiremontit ovat oikeita toteutuneita remontteja. Hinnoista on hyvä ottaa mallia omaa remonttia suunnitellessa, mutta huomioithan, että jokainen remontti on omanlaisensa, ja oikean hinnan remontillesi saat vain kysymällä useamman tarjouksen.


Löydä terassiremontiisi luotettava tekijä

Remontti-ilmoituksen tekeminen ei sido sinua remontin tilaamiseen.Terassin perustusmenetelmän valinta

Terassin perustusmenetelmän valintaan vaikuttavat etenkin rakennuspaikan maalaji sekä alueellinen routimisalttius. Maan routiminen asettaa korkeat vaatimukset terassin perustuksille. Heikosti perustettu rakennelma saattaa liikkua, murtua tai vajota maa-aineksen liikahdellessa.

Kestävät perustukset voi toteuttaa kolmella tavalla: ulottamalla ne routarajaa syvemmälle, käyttämällä routaeristettä tai rakentamalla routimattomalle alustalle, kuten kalliolle. Sora ja karkea hiekka ovat routimattomia maalajeja, mutta jos kyse on luonnontilaisesta pihasta tai takavuosien maansiirtotöistä, on turvallisinta olettaa, että joukossa on hienojakoisia ainesosia ja routimista tapahtuu jonkin verran. Tällöin ainakin terassin perustuspilarien alle kannattaa laittaa kerros sepeliä.

Uudellamaalla routa voi ulottua reilun puolen metrin syvyyteen, kun taas Lapissa maa routii jopa kahdessa metrissä. Tietoa routimissyvyyksistä löytyy Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.


Löydä remontiisi luotettava tekijä

Remontti-ilmoituksen tekeminen ei sido sinua remontin tilaamiseen.


Yhä useampi valitsee ruuvipaalun

Ruuvipaaluperustus on saavuttanut viime vuosina suuren suosion terassirakentajien keskuudessa. Menetelmän valtteja ovat luotettavuus, helppous, nopeus ja edullisuus.

Ruuvipaalu koostuu teräsputkesta, kärkikappaleesta ja kierrelaipasta. Ruuvipaaluperustus on roudankestävä, kunhan kierrelaippa asennetaan routarajan alapuolelle. Laippa ankkuroi perustuksen routimattomaan maaperään, eivätkä pintakerrosten liikkeet horjuta rakennelmaa.

Menetelmä on yksinkertainen: paalu pystyyn asennuskoloon, rautakanki tai muu vipuvarsi kiertoreikien lävitse, maahan ruuvaus. Asennuksen voi tehdä myös maaporalla. Tarjolla on myös järeämpiä, hydraulisella moottorilla asennettavia ruuvipaaluja.

Ruuvipaalu asennetaan oikeaan korkeuteensa kiertämällä, mutta tarvittaessa putki on myös katkaistavissa tai jatkettavissa. Terassin runko kiinnitetään paaluihin esimerkiksi u-kengin, pulttikiinnikkein tai lattaraudoin.

Ruuvipaaluperustus ei vaadi routaeristystä, mittavia maansiirtotöitä, salaojitusta tai betonivalua. Maata muokkaavat pohjatyöt kannattaa kuitenkin tehdä hyvin. Terassin alta on syytä poistaa ainakin eloperäinen pintamaa. Suodatinkangas, jonka päälle levitetään useimmiten hiekkaa tai soraa, estää kasvillisuutta valtaamasta terassin alustaa.

Maan pinnanmuotojen muokkaus on tärkeä työvaihe, etenkin, jos terassia rakennetaan talon kupeeseen. Maanpinnan kallistukset on tehtävä niin, etteivät sade- ja sulamisvedet jää makaamaan terassin alle tai valu pahimmassa tapauksessa talon perustuksiin.

Ruuvipaalut ovat omiaan etenkin savi- ja hiekkamailla, mutta ne uppoavat koneasennettuina myös moreeniin. Kallioisessa tai kivikkoisessa maaperässä ruuvipaaluja ei voi käyttää, joten silloin perinteisempi pilariperustus voi olla luontevin ratkaisu. Lue lisää ruuvipaalutuksesta täältä.

Routimaton alusta terassille

Pilariperustukset ovat hyväksi havaittuja, mutta edellyttävät jonkin verran maansiirtotöitä, sillä rakennusalusta on saatava routimattomaksi. Käytännössä terassin perustus on kaivettava routarajan alapuolelle tai routimattomaan maalajiin saakka tai asennettava routaeriste. Maata voidaan poistaa joko pilarien kohdalta tai koko terassin alalta.

Syvennykseen tulee mahdollinen routaeriste, suodatinkangas sekä tiiviiksi juntattua sepeliä. Tyypillinen pilariperustus koostuu betonianturasta tai -pihalaatasta sekä pilariharkoista, joiden ontto sisus täytetään betonilla. Runkorakenteiden kiinnitys voi tapahtua esimerkiksi harkkoihin valetuilla pilarikengillä. Nykyisin on tarjolla myös useita vaihtoehtoja betonivaluvaiheen ohittamiseksi, kuten ponttirakenteiset terassiperustuskivet tai säädettävät terassijalat.

Maanpinnan kallistuksista sekä terassin alapuolisen kasvillisuuden torjunnasta kannattaa pitää huolta myös pilariperustuksia käytettäessä. Toisinaan salaojituskin on paikallaan.

Nykyisin alhaalta tuulettuvaa terassirakennetta pidetään yleisesti parempana, mutta joskus terassi perustetaan maanvaraisena hiekkapedille. Menetelmä edellyttää mittavia maansiirtotöitä. Kaikki pehmeä maa-aines on kaivettava pois koko terassin alalta. Kiinteä alusta on tasattava ja salaojitettava. Syvennykseen levitetään sepeliä, joka tiivistetään täryttimellä. Seuraavaksi vuorossa on kuitukangas, tukipuut ja kastelemalla tiivistetty hiekkakerros.

Luvat kuntoon hyvissä ajoin

Lupa-asiat on hyvä selvittää kunnan rakennusvalvonnasta jo projektin suunnitteluvaiheessa. Säädökset vaihtelevat alueittain, mutta avoterassin rakentaminen onnistuu yleensä ilmoitusmenettelyllä, kun taas katettu terassi vaatii useimmiten toimenpideluvan. Rakennuslupaa saattaa edellyttää esimerkiksi rantavyöhykkeelle suunniteltu terassi. Piharakennelmien sijoittelussa on otettava huomioon myös riittävä etäisyys naapurin rajasta. Jotta rakentaminen pääsee alkamaan suunnitellusti, luvat kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin.


Jätä remontti-ilmoitus tästä

Remontti-ilmoituksen tekeminen ei sido sinua remontin tilaamiseen.


Tutustu myös muihin suosittuihin artikkeleihin

Avokeittiö erilliskeittiö hinta

Avokeittiön hintoja

Lattialämmityksen asentaminen hinta

Lattialämmityksen asentaminen

Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti

Aidan rakentaminen

Aidan rakentamisen hinta

Tässä artikkelissa tutustut

  • terassin perustuksien toteutuneisiin hintoihin,
  • terassin perustusmenetelmän valintaan ja toteutustapaan,
  • routimattoman terassin alustan valintaan sekä
  • terassien lupa-asioihin.


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäSinua saattaa kiinnostaa myös:

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

terassin öljyäminen

Terassin öljyäminen

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus

pihavalaistus

Pihavalaistus

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

Ruuvipaalu asennus

Ruuvipaalu asennus

Rakenna kasvihuone

Kasvihuoneen rakentaminen

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu