Uusi kohde!

Terassilaattojen piikkaus, Kirkkonummi

55 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

6 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Hyvinkää

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lattian remontti, Espoo

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

15 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Wc-pytyn asennus (2 kpl), Helsinki

1 tunti sitten

×
Päivitetty 19.01.2024

Terassin öljyäminen - Hinta ja vinkit

Terassin öljyäminen on osa terassin keväthuoltoa

Terassikautta aloitellessa on syytä tarkistaa terassin kunto ja tehdä tarvittavat toimenpiteet.

Terassin öljyäminen tulee yleensä ajankohtaiseksi parin vuoden päästä siitä, kun terassi on rakennettu.


Mitä terassin öljyäminen maksaa?

Keskikokoisen terassin öljyäminen maksaa keskimäärin n. 650 - 1200 euroa. Hintaan vaikuttaa muun muassa pohjatöiden määrä, eli hiotaanko tai pestäänkö terassia ennen öljyämistä, terassin koko, sekä kohteen sijainti.

Aloita onnistunut terassin öljyäminen

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Listasimme alle muutaman Urakkamaailman kautta toteutuneen terassin öljyämiseen liittyvän urakan. Hintaesimerkit antavat hyvin suuntaa oman terassisi öljyämisen kustannuksille, mutta tarkan arvion saat vain jättämällä remontti-ilmoituksen.

Terassin puhdistus

Ennen kuin lähdet puhdistamaan ja öljyämään terassia, tarkista terassin puuosien kunto, ylös nousseet naulat, terassilautojen mahdollinen nouseminen ja, että pinnassa ei ole näkyviä maali- tai öljyläiskiä.

Aloita urakka terassin puhdistuksella. Valitse pesuaine, joka sopii puupinnalle ja on tarkoitettu terassin pesemiseen. Paras vaihtoehto on ekologinen pesuaine, joka ei luontoon joutuessaan vahingoita ympäristöä. Jos pinnassa on pinttyneitä kohtia, voidaan niihin käyttää paikallisesti pienissä määrissä tärpättiä, älä kuitenkaan koskaan käsittele koko terassia tärpätillä.

Kilpaluta terassin öljyäminen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Valitse putsaukseen pitkävartinen harja, jonka avulla pesuasento pysyy mahdollisimman mukavana. Liian lyhyt varsi voi aiheuttaa selkäkipuja, varsinkin jos kyseessä on iso terassi ja pestävää on paljon. Paras vaihtoehto on teleskooppivartinen harja, jota voit säätää tarpeen mukaan.

Vinkki! Pesuun voidaan käyttää myös painepesuria, kunhan siihen on asennettu terassipesuun tarkoitettu pää.

Tarkista tikkuuntuminen

Ennen öljyämistä tarkista, että terassin pinta ei ole tikkuuntunut. Kyykisty tutkimaan pinta, koska tikkuja ei yleensä näe kuin ihan läheltä. Pinta voi tikkuuntua esimerkiksi, jos sitä on pesty liian kovalla paineella, tästä syystä terassin pesuvaiheessa on syytä olla hellävarainen.

Tikkuuntunut pinta tulee hioa ennen öljyämisen aloittamista. Hionta onnistuu kätevästi esimerkiksi jatkovarteen kiinnitetyllä hankauslevyllä.

terassin pesu

Terassin öljyäminen

Jotta terassin öljyäminen onnistuu ongelmitta, tulee ennen aloittamista ottaa huomioon muutama seikka, jotka vaikuttavat lopputulokseen.

Puun tulee olla kuiva

Varmista, että puu öljyttävällä alueella on täysin kuivaa. Terassia ei tule öljytä ensimmäisenä kesänä, sillä puu on yleensä kyllästyksen seurauksesta edelleen kosteaa. Suorita siis öljyäminen aikaisintaan toisena kesänä. Pesun jälkeen anna terassin kuivua parin poutapäivän ajan.

Älä aloita öljyämistä liian aikaisin keväällä

Terassin öljyäminen tulee tehdä silloin kun vaaraa yöpakkasista ei enää ole. Aloita hommat siis vasta silloin kun lämpötila on kohonnut riittävän korkeaksi.

Käsittelykerrat

Jos terassi on jo aiemmin käsitelty öljyllä, riittää yleensä yksi käsittelykerta. Jos terassia kuitenkin öljytään ensimmäistä kertaa, tulisi pinta öljytä kahteen kertaan.

Öljyn levittäminen

Öljy voidaan levittää esimerkiksi pensselillä, sienellä tai ruiskulla. Jos käytät luonnonmukaisia öljyjä, valitse pensseli, jossa on luonnonharjas. Öljy levitetään parin laudan leveydeltä terassin päästä päähän, näin vältytään työsaumojen jääminen näkyviin. Varmista myös, että öljy valuu lautojen välisiin rakoihin kallistamalla pensseliä hieman sivuttain.

Tärkeintä on, että öljy levitetään tasaisesti, eikä pinnalle jää öljylammikoita, jotka jättävät terassiin epätasaisen pinnan.

Öljyämisen jälkeen anna pinnan kuivua hyvin. Varaa kuivumiseen vähintään vuorokausi ja tarkista pinta aina ennen terassin käyttöönottoa.

Huom! Mitä voimakkaampi sävy, sitä paremmin se suojaa terassia UV-säteilyltä.

Löydä remonttiisi luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa aina Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi