Uusi kohde!

Terasin lasitus, Pälkäne

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Priimaksi oy, Tampere

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

32 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiökaappien ovien maalaus, Hamina

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Espoo

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähköjen uusiminen, Järvenpää

4 tuntia sitten

×

Terassin öljyäminen on osa terassin keväthuoltoa

Lukuaika 3min

terassin öljyäminen

Terassikautta aloitellessa on syytä tarkistaa terassin kunto ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Terassin öljyäminen tulee yleensä ajankohtaiseksi parin vuoden päästä siitä, kun terassi on rakennettu.


Etsinnässä ammattilainen, joka tekisi kotisi terassin keväthuollon?

Löydä tekijä Urakkamaailmasta


Ennen kuin lähdet öljyämään terassia, tarkista terassin puuosien kunto, ylös nousseet naulat, terassilautojen mahdollinen nouseminen ja, että pinnassa ei ole näkyviä maali- tai öljyläiskiä.

Terassin puhdistus

Aloita urakka terassin puhdistuksella. Valitse pesuaine, joka sopii puupinnalle ja on tarkoitettu terassin pesemiseen. Paras vaihtoehto on ekologinen pesuaine, joka ei luontoon joutuessaan vahingoita ympäristöä. Jos pinnassa on pinttyneitä kohtia, voidaan niihin käyttää paikallisesti pienissä määrissä tärpättiä, älä kuitenkaan koskaan käsittele koko terassia tärpätillä.

Valitse putsaukseen pitkävartinen harja, jonka avulla pesuasento pysyy mahdollisimman mukavana. Liian lyhyt varsi voi aiheuttaa selkäkipuja, varsinkin jos kyseessä on iso terassi ja pestävää on paljon. Paras vaihtoehto on teleskooppivartinen harja, jota voit säätää tarpeen mukaan.

Vinkki! Pesuun voidaan käyttää myös painepesuria, kunhan siihen on asennettu terassipesuun tarkoitettu pää.


HINTAESIMERKKI 1:

Terassin lattian maalinpoisto, hiominen ja öljyäminen, Järvenpää

Kohteen n.7 x 3,5 m kokoinen terassi kaipasi kipeästi uutta öljypintaa. Laudoitusta terassissa oli n. 25 m2 ja sen pinnasta poistettiin aluksi vanha maali ja tämän jälkeen levitettiin uusi öljypinta. Urakkaan sisältyi myös materiaalit. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 496 €


Tarkista tikkuuntuminen

Ennen öljyämistä tarkista, että terassin pinta ei ole tikkuuntunut. Kyykisty tutkimaan pinta, koska tikkuja ei yleensä näe kuin ihan läheltä. Pinta voi tikkuuntua esimerkiksi, jos sitä on pesty liian kovalla paineella, tästä syystä terassin pesuvaiheessa on syytä olla hellävarainen.

Tikkuuntunut pinta tulee hioa ennen öljyämisen aloittamista. Hionta onnistuu kätevästi esimerkiksi jatkovarteen kiinnitetyllä hankauslevyllä.

terassin pesu

Terassin öljyäminen

Jotta terassin öljyäminen onnistuu ongelmitta, tulee ennen aloittamista ottaa huomioon muutama seikka, jotka vaikuttavat lopputulokseen.

Puun tulee olla kuiva

Varmista, että puu öljyttävällä alueella on täysin kuivaa. Terassia ei tule öljytä ensimmäisenä kesänä, sillä puu on yleensä kyllästyksen seurauksesta edelleen kosteaa. Suorita siis öljyäminen aikaisintaan toisena kesänä. Pesun jälkeen anna terassin kuivua parin poutapäivän ajan.

Älä aloita öljyämistä liian aikaisin keväällä

Terassin öljyäminen tulee tehdä silloin kun vaaraa yöpakkasista ei enää ole. Aloita hommat siis vasta silloin kun lämpötila on kohonnut riittävän korkeaksi.

Käsittelykerrat

Jos terassi on jo aiemmin käsitelty öljyllä, riittää yleensä yksi käsittelykerta. Jos terassia kuitenkin öljytään ensimmäistä kertaa, tulisi pinta öljytä kahteen kertaan.


HINTAESIMERKKI 2:

Ulkoterassin hiominen ja öljyäminen, Helsinki

Helsinkiläisen rivitaloasunnon terassi kaipasi hiomista ja öljyämistä. Terassi oli jo aiemmin öljytty ja pinta-alaa terassilla oli 39 m2. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 522 €


Öljyn levittäminen

Öljy voidaan levittää esimerkiksi pensselillä, sienellä tai ruiskulla. Jos käytät luonnonmukaisia öljyjä, valitse pensseli, jossa on luonnonharjas. Öljy levitetään parin laudan leveydeltä terassin päästä päähän, näin vältytään työsaumojen jääminen näkyviin. Varmista myös, että öljy valuu lautojen välisiin rakoihin kallistamalla pensseliä hieman sivuttain.

Tärkeintä on, että öljy levitetään tasaisesti, eikä pinnalle jää öljylammikoita, jotka jättävät terassiin epätasaisen pinnan.

Öljyämisen jälkeen anna pinnan kuivua hyvin. Varaa kuivumiseen vähintään vuorokausi ja tarkista pinta aina ennen terassin käyttöönottoa.

Huom! Mitä voimakkaampi sävy, sitä paremmin se suojaa terassia UV-säteilyltä.


Löydä tekijä terassin huoltoon ja remontointiin Urakkamaailmasta!

Aloita terassiremontti

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen