Uusi kohde!

Kylpyhuoneen silikonisaumat, ylä- ja ala..., Lohja

13 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pesuhuonepinnoitus Group, Tampere

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

54 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Osittainen asbestipurku + keittiönpurku..., Kauniainen

25 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Finabe Oy, Helsinki

8 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

KHH:n ja eteisen kevyt sisustus- ja arkk..., Lempäälä

37 minuuttia sitten

×

Kuistin rakentaminen – hinta ja rakennusvinkit

Juttu julkaistu: 10.2.2023

kuistin rakentaminen

Kuisti on talon sisäänkäynnin yhteyteen rakennuttu tila, joka muun muassa suojaa sateelta ja lumelta. Hyvin rakennettu kuisti on kaunis ja kestävä rakenne.

Talon lattian kanssa samaan tasoon rakennettu kuisti toimii kuin pienenä ulkohuoneena, jossa voidaan lämpiminä kuukausina nauttia ulkoilmassa vaikkapa kahvikupponen. Talvella kuisti estää lumen pakkautumisen suoraan ulko-oven eteen.

Tästä artikkelista löydät hintaesimerkkejä kuistin rakentamiseen ja korjaukseen liittyen, sekä neuvot oman kuistisi rakennusprojektiin.


Aloita kuistin rakentaminen ja löydä luotettava tekijä


Pyydä tarjouksia remonttiisi
Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kauttaMitä kuistin rakentaminen maksaa?

Kuistin rakentamisen hintaan vaikuttaa muun muassa kuistin koko, materiaalivalinnat sekä esimerkiksi se halutaanko kuistille lasitetut seinät vai ainoastaan puiset kaiteet.

Listasimme alle hintaesimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien toteutuneista kuisteihin liittyvistä töistä. Hinnat antavat hyvin osviittaa oman projektisi hinnalle, mutta parhaan arvion saat pyytämällä tarjouksia alueesi urakoitsijoilta. Urakkamaailmasta löydät remontoinnin luotettavat ammattilaiset ympäri Suomen.


Kahden kuistin rakentaminen, Vesilahti

Toteutunut hinta: 1 800 €

Hirsitaloon rakennettiin kaksi kuistia, joiden koot olivat 6.3 m2 ja 12.5 m2. Kuistien perustukset olivat jo valmiit. Lue lisää...


Kuistin korjaus, Vantaa

Toteutunut hinta: 3 177 €

Katolta valunut lumikuorma oli irrottanut paritalon kuistin seinästä. 10 m2 kokoinen kuisti korjattiin Urakkamaailmasta löytyneen urakoitsijan toimesta. Lue lisää...


Kuistin katon korjaus, Hämeenlinna

Toteutunut hinta: 3 700 €

Kohteen kuistin katto vuosi pellin ja tiilien välillä. Katto korjattiin ja samalla uusittiin otsalaudat. Lue lisää...


Kuistin, terassin ja luiskan rakentaminen, Espoo

Toteutunut hinta: 4 166 €

Urakkamaailman käyttäjä halusi rakennuttaa Espoon Lintuvaarassa sijaitsevaan uudiskohteeseen uuden kuistin, terassin ja luiskan. Materiaalina käytettiin painekyllästettyä ruskeaa puuta. Lue lisää...


Kuistin suunnittelu

Kuten aina rakennusprojekteissa, myös terassin rakentamisessa suunnittelu on kaiken a ja o. Ensimmäinen asia joka kuistin rakentamista suunnittelevan tulee selvittää on, tarvitaanko rakentamiseen rakennuslupaa vai riittääkö pelkkä toimenpidelupa. Lupa-asioissa tulee kääntyä oman kunnan rakennusviranomaisten puoleen, sillä käytännöt voivat vaihdella paikkakunnittain.

Rakennusviranomaiset osaavat lisäksi neuvoa millaiset suunnitelmat, lujuuslaskelmat, suunnittelijat ja valvojat työhön tarvitaan. Huomioi, että joissakin tapauksissa kuistin rakentaminen voi vaatia myös naapurin luvan.

Suunnittele tarkkaan millaisen kuistin haluat. Varmista että tuleva kuisti sopii hyvin yhteen talon julkisivun sekä muun ympäristön kanssa.

Suunnitteilla uusi kuisti?


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Kuistin rakentaminen – työvaiheet

Kuistin rakentaminen toteutetaan rakennussuunnitelman pohjalta. Yksinkertaisin toteutus on rakentaa kuisti niin, että sen katto jää räystään alapuolelle. Tällöin talon räystäs myös suojaa kuistin katon liitäntäkohtaa.

Kuistin rakenteiden tulee olla tukevia, jolloin estetään sen liikkuminen suhteessa muuhun rakennukseen. Jos talon runko on tarpeeksi vahva, kuistin rakenteet on mahdollista kiinnittää talon runkorakenteisiin. Routimattomaan maahan riittää maanvarainen perustus, kun taas routivaan maaperään tulee asentaa routasuojatut peruspilarit. Lattian aluspalkit asennetaan perustuksiin.

omakotitalon

Rungon rakentaminen aloitetaan lattiapalkkien asennuksella. Lattiapalkit asennetaan aluspalkkeihin vinonaulaamalla tai kiinnittämällä ne kulmarautoja ja ankkurinauloja käyttäen. Rungon rakentamiseen on olemassa erilaisia asennustekniikoita, riippuen siitä millainen kuistimalli halutaan toteuttaa.

Kun runko on pystytetty, alkaa katon rakentaminen. Katteen alusta rakennetaan raakaponttilaudasta kiinnittämällä ensimmäinen lauta räystään linjaan. Katto koostuu muun muassa raakaponttilaudasta, aluskatteesta, kattotuolista, räystäslaudasta, räystäspellistä ja tippapellistä.

Nämä työvaiheet koskevat yksinkertaista, perinteistä puumateriaalista valmistettavaa kuistia. Kuistista voi, lupien ja käytännöllisyyden puitteissa, rakentaa myös omaperäisemmän version.

Kuistin rakentaminen itse vai tilaaminen ammattilaiselta?

Jos sinulta löytyy tarvittava osaaminen, voit rakentaa kuistin itse. Tällöin projektin suunnittelu kannattaa tehdä mahdollisimman huolellisesti, jotta lopputulos on onnistunut.

Tilaamalla työn ammattilaiselta, varmistat että projektisi onnistuu helposti ja stressittömästi. Ennen työn tilaamista kannattaa selata urakoitsijan saamia arvosteluja sekä referenssejä, jolloin urakoitsijan valitseminen helpottuu. Aina ei kannata valita halvinta tarjousta, vaan on tärkeää että urakoitsija on juuri omiin rakennustarpeisiisi sopiva valinta.

Yksinkertaisimmat puumateriaalista rakennetut kuistit voivat onnistua helpostikin itse rakennettuna, kun taas monimutkaisemmat enemmän terassia tai verantaa muistuttavat rakennelmat on usein hyvä jättää ammattilaisen toteutettavaksi.

Aloita onnistunut remontti!


Jätä ilmainen remontti-ilmoitusTässä artikkelissa:

  • Kuistin rakentamisen hinta
  • Hintaesimerkkejä toteutuneista urakoista
  • Kuistin rakentamisen työvaiheet

Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti


Lue lisää:

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

rännien asennus

Rännien asennus

Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

rakennusluvan hankkiminen

Rakennuslupa

toimenpidelupa

Toimenpidelupa

Lumiesteen asentaminen

Lumiesteen asentaminen

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

saneeraus

Saneeraus

pilariperustus

Pilariperustus

uudisrakentaminen

Uudisrakentaminen

terassin öljyäminen

Terassin öljyäminen

tuija-aidan istutus

Tuija-aidan istutus

ikkunapeltien asennus

Ikkunapeltien asennus