Uusi kohde!

Kattolistojen asennus, Espoo

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Klaukkala

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lieden ja uunin sähkökytkentä, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RakSa Majava Oy, Kerava

10 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tesla latausaseman asennus, Espoo

5 tuntia sitten

×
Päivitetty 24.05.2024

Kuistin rakentaminen – Hinta ja rakennusvinkit

Kuisti on talon sisäänkäynnin yhteyteen rakennuttu tila, joka muun muassa suojaa sateelta ja lumelta. Hyvin rakennettu kuisti on kaunis ja kestävä rakenne.

Talon lattian kanssa samaan tasoon rakennettu kuisti toimii kuin pienenä ulkohuoneena, jossa voidaan lämpiminä kuukausina nauttia ulkoilmassa vaikkapa kahvikupponen. Talvella kuisti estää lumen pakkautumisen suoraan ulko-oven eteen.

Tästä artikkelista löydät hintaesimerkkejä kuistin rakentamiseen ja korjaukseen liittyen, sekä neuvot oman kuistisi rakennusprojektiin.


Mitä kuistin rakentaminen maksaa?

Kuistin rakentamisen hintaan vaikuttaa muun muassa kuistin kokomateriaalivalinnat sekä esimerkiksi se halutaanko kuistille lasitetut seinät vai ainoastaan puiset kaiteet.

Aloita kuistin rakentaminen ja löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Listasimme alle hintaesimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien toteutuneista kuisteihin liittyvistä töistä. Hinnat antavat hyvin osviittaa oman projektisi hinnalle, mutta parhaan arvion saat pyytämällä tarjouksia alueesi urakoitsijoilta. Urakkamaailmasta löydät remontoinnin luotettavat ammattilaiset ympäri Suomen.

Kuistin suunnittelu

Kuten aina rakennusprojekteissa, myös terassin rakentamisessa suunnittelu on kaiken a ja o. Ensimmäinen asia joka kuistin rakentamista suunnittelevan tulee selvittää on, tarvitaanko rakentamiseen rakennuslupaa vai riittääkö pelkkä toimenpidelupa. Lupa-asioissa tulee kääntyä oman kunnan rakennusviranomaisten puoleen, sillä käytännöt voivat vaihdella paikkakunnittain.

Rakennusviranomaiset osaavat lisäksi neuvoa millaiset suunnitelmat, lujuuslaskelmat, suunnittelijat ja valvojat työhön tarvitaan. Huomioi, että joissakin tapauksissa kuistin rakentaminen voi vaatia myös naapurin luvan.

Suunnittele tarkkaan millaisen kuistin haluat. Varmista että tuleva kuisti sopii hyvin yhteen talon julkisivun sekä muun ympäristön kanssa.

Suunnitteilla uusi kuisti?

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kuistin rakentaminen – työvaiheet

Kuistin rakentaminen toteutetaan rakennussuunnitelman pohjalta. Yksinkertaisin toteutus on rakentaa kuisti niin, että sen katto jää räystään alapuolelle. Tällöin talon räystäs myös suojaa kuistin katon liitäntäkohtaa.

Kuistin rakenteiden tulee olla tukevia, jolloin estetään sen liikkuminen suhteessa muuhun rakennukseen. Jos talon runko on tarpeeksi vahva, kuistin rakenteet on mahdollista kiinnittää talon runkorakenteisiin. Routimattomaan maahan riittää maanvarainen perustus, kun taas routivaan maaperään tulee asentaa routasuojatut peruspilarit. Lattian aluspalkit asennetaan perustuksiin.

omakotitalon

Rungon rakentaminen aloitetaan lattiapalkkien asennuksella. Lattiapalkit asennetaan aluspalkkeihin vinonaulaamalla tai kiinnittämällä ne kulmarautoja ja ankkurinauloja käyttäen. Rungon rakentamiseen on olemassa erilaisia asennustekniikoita, riippuen siitä millainen kuistimalli halutaan toteuttaa.

Kun runko on pystytetty, alkaa katon rakentaminen. Katteen alusta rakennetaan raakaponttilaudasta kiinnittämällä ensimmäinen lauta räystään linjaan. Katto koostuu muun muassa raakaponttilaudasta, aluskatteesta, kattotuolista, räystäslaudasta, räystäspellistä ja tippapellistä.

Nämä työvaiheet koskevat yksinkertaista, perinteistä puumateriaalista valmistettavaa kuistia. Kuistista voi, lupien ja käytännöllisyyden puitteissa, rakentaa myös omaperäisemmän version.

Kuistin rakentaminen itse vai tilaaminen ammattilaiselta?

Jos sinulta löytyy tarvittava osaaminen, voit rakentaa kuistin itse. Tällöin projektin suunnittelu kannattaa tehdä mahdollisimman huolellisesti, jotta lopputulos on onnistunut.

Tilaamalla työn ammattilaiselta, varmistat että projektisi onnistuu helposti ja stressittömästi. Ennen työn tilaamista kannattaa selata urakoitsijan saamia arvosteluja sekä referenssejä, jolloin urakoitsijan valitseminen helpottuu. Aina ei kannata valita halvinta tarjousta, vaan on tärkeää että urakoitsija on juuri omiin rakennustarpeisiisi sopiva valinta.

Yksinkertaisimmat puumateriaalista rakennetut kuistit voivat onnistua helpostikin itse rakennettuna, kun taas monimutkaisemmat enemmän terassia tai verantaa muistuttavat rakennelmat on usein hyvä jättää ammattilaisen toteutettavaksi.

Aloita onnistunut remontti

Pyydä tarjouksia

Kaikkia Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi