Mikrosementti - Hinta ja asennus

Juttu päivitetty: 19.01.2023

Mikrosementti hinta

Mikrosementti on monikäyttöinen ja laadukas materiaali erityisesti märkätiloihin. Tässä artikkelissa pääset lukemaan mikrosementin ominaisuuksista ja tutustut toteutuneiden remonttien hintoihin, joihin on liittynyt mikrosementointia.

Mikrosementoinnin hinnat ja käyttökohteet

Alla oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita mikrosementointia sisältäneitä remontteja. Remonttien toteutuneiden hintojen perusteella voit arvioida oman tulevan remonttisi hintaa, mutta muistathan, että oikean hinnan remontillesi saat vain pyytämällä remontistasi useamman tarjouksen.


Kylpyhuoneen mikrosementointi, Helsinki

Toteutunut hinta: 1 750 €

Kylpyhuoneen lattiaan ja seinään asennettiin mikrosementti laattojen päälle. Remontoitavan alueen koko oli n. 6-7m2. Lisäksi remontin yhteydessä vaihdettiin altaan yläpuolella oleva peilikaappi. Lue lisää...


Takkaseinän mikrosementtipinnoitus, Nokia

Toteutunut hinta: 1 800 €

Vuonna 1982 rakennetun omakotitalon olohuoneen takkaseinä pinnoitettiin mikrosementillä. Yhteensä seinän pinta-ala oli 15m2. Lue lisää...


Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin, helposti ja nopeasti.

Löydä mikrosementointiin luotettava tekijä

Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Kylpyhuoneen lattian ja seinien sekä saunan lattian mikrosementointi, Porvoo

Toteutunut hinta: 5 960 €

24m2 kokoisen kylpyhuoneen ja saunan laattapinnat mikrosementoitiin. Remontin tilaaja purki kylpyhuoneen kalusteet itse ennen pinnoituksen asennusta. Lue lisää...


Mitä on mikrosementti?

Mikrosementti on 2-komponenttipinnoite. Materiaali koostuu joko vedestä tai vettä sisältävästä akryylipohjaisesta lisäaineesta sekä sideaineena toimivasta hienojakoisesta sementistä. Suomessa nimitystä käytetään yleisesti erilaisille ohuille laastituotteille. Mikrosementti on materiaalina monipuolinen, ja joustava viimeistelymateriaali, joka soveltuu seinälle, lattiaan, kattoon ja sekä kosteisiin, että kuiviin tiloihin.

Mikrosementistä löytyy kymmeniä eri vaihtoehtoja ja se sopiikin erityisen hyvin tehosteseinän tekemiseen, tai vaikka betonipinnan emulointiin. Pinta on kova, vedenpitävä, joustava ja pitkäikäinen jo muutaman millin paksuisena. Pintaan ei jää likaa kerääviä saumoja ja se on helppohoitoinen.

Yksi suuri syy mikrosementin suosioon on myös, että se voidaan levittää esimerkiksi vanhojen laattojen päälle, jolloin parhaimmassa tapauksessa ei ole tarvetta ensin tehdä esimerkiksi kallista asbestipurkua.

Milloin kannattaa suosia mikrosementtiä?

Mikrosementti on hyvä valinta:

 • kohteissa, joissa voi olla asbestia (mikrosementti voidaan levittää suoraan vanhan laatan päälle),
 • kohteissa, joissa ei muusta syystä haluta purkaa vanhaa laatoitusta ja
 • sisustusremonteissa, joissa halutaan tasoittaa seinä esimerkiksi tehosteseinäksi


mikrosementti kylpyhuoneen seinä

Mikrosementtipinnoituksen asentaminen

Mikrosementin levitystä edeltää pinnan huolellinen pohjustaminen. Olemassa olevasta pinnasta riippuen pohjustaminen voidaan tehdä hieman eri tavoilla.

Ohjeet vaihtelevat tuotteittain, joten tutustu käyttämäsi tuotteen ohjeisiin ensin. Jos pohjana on betonilaatta, täytyy se ensin verkottaa koko pinnoitettavalta alueelta. Jos taas betonilaatta on yli vuoden vanha, tarvitsee verkottaminen tehdä vain halkeamien kohdalta. Vesieristettyä pintaa ei tarvitse verkottaa.

Jos mikrosementti levitetään olemassa olevalle laatalle, täytyy pinta ensin tasoittaa sanerauslaastilla. Vaihtoehtoisesti vain saumojen tasoitus saattaa riittää. Lattiassa voi käyttää itsetasoittuvaa tasoitetta.

Tasoitettu pinta käsitellään mikrosementin pohjusteaineella tai primerillä, joka antaa mikrosementille erinomaisen tartuntapinnan, estää mikrosementissä olevan veden imeytymisen ja tekee mikrosementtipinnasta kestävämmän ja joustavamman.

Mikrosementistä ja tarpeista riippuen, mikrosementtiä levitetään 1-5 kerrosta. Mikrosementti levitetään metallisella lastalla niin ohuesti kuin mahdollista. Koska mikrosementti levittyy niin ohuesti, sitä tarvitaan suhteellisen vähän.

Mikrosementin pinnan annetaan kuivua 2-6 tuntia, jonka jälkeen se voidaan hioa. Levityssuunta kannattaa vaihtaa kerrosten välillä. Jos tekijöitä on useampi, kannattaa ottaa huomioon, että erilaiset kädenjäljet näkyvät, joten eri tekijöiden kannattaa joko tehdä levitystä tiheästi samalla alueella, jotta tyylit sekoittuvat tai vastaavasti selkeästi erillään.

Viimeinen mikrosementtikerros kannattaa hioa, koska se korostaa värejä ja elävöittää pinnan tekstuureita.

Pinta viimeistellään lakkapinnoitteella. Pinta tulee pyyhkiä huolellisesti pölystä ennen lakkaamista.


Huom! Edellä kuvattu prosessi kuvaa tyypillistä mikrosementtiasennusta. Jos päätät asentaa itse mikrosementtipinnan, tutustu huolella tuotteesi mukana tuleviin ohjeisiin.

Mikrosementti kylpyhuoneeseen

Mikrosementti on oiva vaihtoehto kylpyhuoneen pinnoitusmateriaaliksi. Pinta kestää hyvin kosteutta ja saumattomana materiaalina se helpottaa kylpyhuoneen pintojen pesua ja puhtaanapitoa.

Jos kyseessä on lattia, jossa on lämmitys, tulisi lämmityksen olla poissa päältä 3-5 päivää ennen aloittamista, jotta lattian lämpötila on optimaalinen ja pinta ei kuivuisi liian nopeasti. Mikrosementin voi asentaa myös laatan päällä, tällöin kylpyhuoneessa kannattaa ensin tehdä kosteusmittaus, jotta varmistutaan, ettei vahingoittunutta rakennetta peitetä.


Aloita onnistunut remontti tästä

Remontti-ilmoituksen tekeminen ei sido sinua remontin tilaamiseen.


Usein kysyttyä:


Mitä mikrosementti maksaa?

Keskimäärin 10m2 alueen käsittely mikrosementillä (sisältäen kaikki työhön tarvittavat materiaalit) maksaa noin 300-500e.

Mihin mikrosementtiä voidaan käyttää?

Mikrosementti soveltuu niin ulko- kuin sisätiloihinkin. Se on suosittu materiaali esimerkiksi kylppärin pintoihin tai vaikkapa pöytätason pinnoitteeksi.

Miten pintaa huolletaan?

Koska kyseessä on kestävä materiaali, pinnan yleiskunnossapitoon riittää yleensä säännöllinen puhdistus. Hankaavia pesuaineita tulee kuitenkin välttää. Jos pinta on kovassa käytössä, kannattaa siihen harkita lakkausta.

Mitkä ovat mikrosementin asennuksen vaiheet?

Pohjustustyöt sekä mahdollisen verkon asennus suojaamaan halkeilulta, sementin levitys, kuivattaminen, hiominen ja lopuksi pinnan käsittely lakalla tai vahalla.

Voiko mikrosementin levittää itse?

Mikrosementin voi levittää itse, mutta levittämisessä on omat haasteensa. Jos siis olet vasta-alkaja, on syytä konsultoida ammattilaista, jotta pinnasta saadaan siisti.

Kannattaako valita hartsipinnoite vai mikrosementti?

Sekä hartsipinnoite että mikrosementti ovat kummatkin kestäviä, saumattomia ja helppohoitoisia pintamateriaaleja, joita on mahdollista saada useissa eri väreissä. Pinnoitetta valitessa kannattaa pohtia sitä, mikä materiaali vastaa parhaiten kohteen tarpeita. Hartsipinnoitteella voidaan esimerkiksi luoda rouheampiakin pintoja.

Voiko mikrosementin asentaa laatan päälle?

Kyllä, mikrosementin voi asentaa myös laatan tai kaakelin päälle. Tällöin tulee kuitenkin huolehtia, että vesieristykset ovat kunnossa.

Mitä kaikkea mikrosementistä voi tehdä? Kurkkaa ideoita ja inspiroidu Etuoven Ideat ja Vinkit osiosta.

Tutustu myös muihin suosittuihin artikkeleihin:

Toimiston remontoiminen

Toimistoremontti hinta

VTT-sertifikaatti

VTT-sertifikaatti

Parketin hionta ja lakkaus hinta

Parketin hionta hinta

Valoisa kylpyhuone vesieristys

Vesieristyksen hinta

Tässä artikkelissa tutustut:

 • Mikrosementointiremonttien hintoihin
 • Mikrosementoinnin asentamiseen
 • Mikrosementin ominaisuuksiin ja hyötyihin

Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus sekä helposti tulostettavat tarjoukset
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenanne koko remontin ajan


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

Vesivahingon korjaus hinta

Vesivahingon korjaus

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

nanopinnoite

Nanopinnoite

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Kilpailuta energiatodistus

Energiatodistus

Sisäilmatutkimus, sisäilmaongelmat

Sisäilmatutkimus

kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

wc sisustus

WC sisustus

epoksilattia

Epoksilattia

saneeraus

Saneeraus

saunan rakentaminen

Saunan rakentaminen

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä