Uusi kohde!

Istutusojan kaivaminen 35m ja multaamine..., Piispanristi

7 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Istutusojan kaivaminen 35m ja multaamine..., Piispanristi

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Olohuoneen lattian asennus +uudet listat, Vantaa

30 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Mikrosementin hinta - Asennus kylpyhuoneeseen tai keittiöön

Mitä mikrosementointi maksaa?

Mikrosementoinnin hinta liikkuu keskimäärin noin. 1 200 - 6 500 euron välillä. Hintaan vaikuttaa muun muassa mikrosementoitavan kohteen koko ja haastavuus.


Mikrosementti on monikäyttöinen ja laadukas materiaali erityisesti märkätiloihin.

Tässä artikkelissa pääset lukemaan mikrosementin ominaisuuksista ja tutustut toteutuneiden remonttien hintoihin, joihin on liittynyt mikrosementointia.

Mikrosementoinnin hinnat ja käyttökohteet

Alla oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita mikrosementointia sisältäneitä remontteja. Remonttien toteutuneiden hintojen perusteella voit arvioida oman tulevan remonttisi hintaa, mutta muistathan, että oikean hinnan remontillesi saat vain pyytämällä remontistasi useamman tarjouksen.

Mitä on mikrosementti?

Mikrosementti on 2-komponenttipinnoite. Materiaali koostuu joko vedestä tai vettä sisältävästä akryylipohjaisesta lisäaineesta sekä sideaineena toimivasta hienojakoisesta sementistä. Suomessa nimitystä käytetään yleisesti erilaisille ohuille laastituotteille. Mikrosementti on materiaalina monipuolinen, ja joustava viimeistelymateriaali, joka soveltuu seinälle, lattiaan, kattoon ja sekä kosteisiin, että kuiviin tiloihin.

Aloita onnistunut mikrosementointi

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Mikrosementistä löytyy kymmeniä eri vaihtoehtoja ja se sopiikin erityisen hyvin tehosteseinän tekemiseen, tai vaikka betonipinnan emulointiin. Pinta on kova, vedenpitävä, joustava ja pitkäikäinen jo muutaman millin paksuisena. Pintaan ei jää likaa kerääviä saumoja ja se on helppohoitoinen.

Yksi suuri syy mikrosementin suosioon on myös, että se voidaan levittää esimerkiksi vanhojen laattojen päälle, jolloin parhaimmassa tapauksessa ei ole tarvetta ensin tehdä esimerkiksi kallista asbestipurkua.

mikrosementti kylpyhuoneen seinä

Milloin kannattaa suosia mikrosementtiä?

Mikrosementti on hyvä valinta:

  • kohteissa, joissa voi olla asbestia (mikrosementti voidaan levittää suoraan vanhan laatan päälle),
  • kohteissa, joissa ei muusta syystä haluta purkaa vanhaa laatoitusta ja
  • sisustusremonteissa, joissa halutaan tasoittaa seinä esimerkiksi tehosteseinäksi

Mikrosementtipinnoituksen asentaminen

Mikrosementin levitystä edeltää pinnan huolellinen pohjustaminen. Olemassa olevasta pinnasta riippuen pohjustaminen voidaan tehdä hieman eri tavoilla.

Ohjeet vaihtelevat tuotteittain, joten tutustu käyttämäsi tuotteen ohjeisiin ensin. Jos pohjana on betonilaatta, täytyy se ensin verkottaa koko pinnoitettavalta alueelta. Jos taas betonilaatta on yli vuoden vanha, tarvitsee verkottaminen tehdä vain halkeamien kohdalta. Vesieristettyä pintaa ei tarvitse verkottaa.

Jos mikrosementti levitetään olemassa olevalle laatalle, täytyy pinta ensin tasoittaa sanerauslaastilla. Vaihtoehtoisesti vain saumojen tasoitus saattaa riittää. Lattiassa voi käyttää itsetasoittuvaa tasoitetta.

Tasoitettu pinta käsitellään mikrosementin pohjusteaineella tai primerillä, joka antaa mikrosementille erinomaisen tartuntapinnan, estää mikrosementissä olevan veden imeytymisen ja tekee mikrosementtipinnasta kestävämmän ja joustavamman.

mikrosementti

Mikrosementistä ja tarpeista riippuen, mikrosementtiä levitetään 1-5 kerrosta. Mikrosementti levitetään metallisella lastalla niin ohuesti kuin mahdollista. Koska mikrosementti levittyy niin ohuesti, sitä tarvitaan suhteellisen vähän.

Mikrosementin pinnan annetaan kuivua 2-6 tuntia, jonka jälkeen se voidaan hioa. Levityssuunta kannattaa vaihtaa kerrosten välillä. Jos tekijöitä on useampi, kannattaa ottaa huomioon, että erilaiset kädenjäljet näkyvät, joten eri tekijöiden kannattaa joko tehdä levitystä tiheästi samalla alueella, jotta tyylit sekoittuvat tai vastaavasti selkeästi erillään.

Viimeinen mikrosementtikerros kannattaa hioa, koska se korostaa värejä ja elävöittää pinnan tekstuureita.

Pinta viimeistellään lakkapinnoitteella. Pinta tulee pyyhkiä huolellisesti pölystä ennen lakkaamista.

Huom! Edellä kuvattu prosessi kuvaa tyypillistä mikrosementtiasennusta. Jos päätät asentaa itse mikrosementtipinnan, tutustu huolella tuotteesi mukana tuleviin ohjeisiin.

Mikrosementti kylpyhuoneeseen

Mikrosementti on erinomainen valinta kylpyhuoneen pinnoitusmateriaaliksi, joka tarjoaa sekä käytännöllisyyttä että tyylikkyyttä. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen ratkaisun niin moderniin sisustukseen kuin perinteisempäänkin tilaan.

Kylpyhuoneissa kosteus ja veden roiskeet ovat jokapäiväinen haaste, mutta mikrosementti kestää nämä olosuhteet erinomaisesti. Sen tiivis ja saumaton pinta estää kosteuden pääsyn alustan alle ja ehkäisee näin kosteusvaurioiden syntyä. Mikrosementti on myös hyvin hengittävä, mikä auttaa estämään homeen ja kosteusvaurioiden muodostumista.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Yksi mikrosementin huomattavista eduista on sen helppohoitoisuus. Saumattomana materiaalina mikrosementti ei kerää likaa tai bakteereita, joten kylpyhuoneen pintojen puhdistaminen on vaivatonta. Riittää, kun pyyhit pinnat kostealla liinalla ja tarvittaessa käytät mietoa puhdistusainetta. Näin voit pitää kylpyhuoneen aina raikkaan näköisenä ja puhtaana ilman suurta vaivaa.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi