Mitä mikrosementti maksaa asennettuna?

Tässä artikkelissa pääset lukemaan mikrosementin ominaisuuksista ja tutustut toteutuneiden remonttien hintoihin, joihin on liittynyt mikrosementointia. Mikrosementti on monikäyttöinen ja laadukas materiaali erityisesti märkätiloihin, lue koko artikkeli alta.

Mikrosementti hinta


Mikrosementoinnin hinnat ja käyttökohteet

Alla oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita mikrosementointia sisältäneitä remontteja. Remonttien toteutuneiden hintojen perusteella voit arvioida oman tulevan remonttisi hintaa, mutta muistathan, että oikean hinnan remontillesi saat vain pyytämällä remontistasi useamman tarjouksen.


Tässä remontissa noin 30 neliöinen pesuhuone pinnoitettiin uudestaan mikrosementillä. Mikrosementointi toteutettiin vanhojen laattojen päälle, joka säästi purkukustannuksissa. Remontin hintaan kuului myös materiaalien hinnat. Lue lisää remontista tästä.

Remontin toteutunut hinta 3600 euroa


Tässä Turussa toteutetussa remontissa omakotitalon kylpyhuoneen seinät ja lattia mikrosementointiin. Sementti levitettiin suoraan vanhojen laattojen päälle. Urakkaan sisältyi myös uusien kylpyhuonekalusteiden asentaminen. Lue lisää remontista tästä.

Remontin toteutunut hinta 7130 euroa


Löydä omaan mikrosementointiisi luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Tähän espoolaiseen omakotitaloon suoritettiin kylpyhuoneen ja saunan saneeraus. Remontissa mikrosementoitiin kylpyhuoneen ja saunan lattia, sekä osa kylpyhuoneen seinistä. Remonttiin kuului myös saunan panelointia, sekä lauteiden vaihto. Remontti toteutettiin kesällä 2016. Lue lisää remontista tästä.

Remontin toteutunut hinta 2940 euroa

Mitä on mikrosementti?

Mikrosementti on 2-komponenttipinnoite. Materiaali koostuu joko vedestä tai vettä sisältävästä akryylipohjaisesta lisäaineesta sekä sideaineena toimivasta hienojakoisesta sementistä. Suomessa nimitystä käytetään yleisesti erilaisille ohuille laastituotteille. Mikrosementti on materiaalina monipuolinen, ja joustava viimeistelymateriaali, joka soveltuu seinälle, lattiaan, kattoon ja sekä kosteisiin, että kuiviin tiloihin.

Mikrosementistä löytyy kymmeniä eri vaihtoehtoja ja se sopiikin erityisen hyvin tehosteseinän tekemiseen, tai vaikka betonipinnan emulointiin. Pinta on kova, vedenpitävä, joustava ja pitkäikäinen jo muutaman millin paksuisena. Pintaan ei jää likaa kerääviä saumoja ja se on helppohoitoinen.

Yksi suuri syy mikrosementin suosioon on myös, että se voidaan levittää esimerkiksi vanhojen laattojen päälle, jolloin parhaimmassa tapauksessa ei ole tarvetta ensin tehdä esimerkiksi kallista asbestipurkua.

Milloin kannattaa suosia mikrosementtiä?

  • kohteissa, joissa voi olla asbestia voidaan mikrosementti levittää suoraan vanhan laatan päälle,
  • kohteissa, joissa ei muusta syystä haluta purkaa vanhaa laatoitusta ja
  • sisustusremonteissa, joissa halutaan tasoittaa seinä esimerkiksi tehosteseinäksi.


Ennen projektin aloittamista kannattaa ottaa muutama asia huomioon

Jos kyseessä on lattia, jossa on lämmitys, tulisi lämmityksen olla poissa päältä 3-5 päivää ennen aloittamista, jotta lattian lämpötila on optimaalinen ja pinta ei kuivuisi liian nopeasti. Jos mikrosementti on tarkoitus levittää kylpyhuoneen laattojen päälle kannattaa ensin tehdä kosteusmittaus, jotta varmistutaan, ettei vahingoittunutta rakennetta peitetä.


Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksi


mikrosementti kylpyhuoneen seinä

Mikrosementtipinnoituksen asentaminen

Mikrosementin levitystä edeltää pinnan huolellinen pohjustaminen. Olemassa olevasta pinnasta riippuen pohjustaminen voidaan tehdä hieman eri tavoilla.

Ohjeet vaihtelevat tuotteittain, joten tutustu käyttämäsi tuotteen ohjeisiin ensin. Jos pohjana on betonilaatta, täytyy se ensin verkottaa koko pinnoitettavalta alueelta. Jos taas betonilaatta on yli vuoden vanha, tarvitsee verkottaminen tehdä vain halkeamien kohdalta. Vesieristettyä pintaa ei tarvitse verkottaa.

Jos mikrosementti levitetään olemassa olevalle laatalle, täytyy pinta ensin tasoittaa sanerauslaastilla. Vaihtoehtoisesti vain saumojen tasoitus saattaa riittää. Lattiassa voi käyttää itsetasoittuvaa tasoitetta.

Tasoitettu pinta käsitellään mikrosementin pohjusteaineella tai primerillä, joka antaa mikrosementille erinomaisen tartuntapinnan, estää mikrosementissä olevan veden imeytymisen ja tekee mikrosementtipinnasta kestävämmän ja joustavamman.

Mikrosementistä ja tarpeista riippuen, mikrosementtiä levitetään 1-5 kerrosta. Mikrosementti levitetään metallisella lastalla niin ohuesti kuin mahdollista. Koska mikrosementti levittyy niin ohuesti, sitä tarvitaan suhteellisen vähän.

Mikrosementin pinnan annetaan kuivua 2-6 tuntia, jonka jälkeen se voidaan hioa. Levityssuunta kannattaa vaihtaa kerrosten välillä. Jos tekijöitä on useampi, kannattaa ottaa huomioon, että erilaiset kädenjäljet näkyvät, joten eri tekijöiden kannattaa joko tehdä levitystä tiheästi samalla alueella, jotta tyylit sekoittuvat tai vastaavasti selkeästi erillään.

Viimeinen mikrosementtikerros kannattaa hioa, koska se korostaa värejä ja elävöittää pinnan tekstuureita.

Pinta viimeistellään lakkapinnoitteella. Pinta tulee pyyhkiä huolellisesti pölystä ennen lakkaamista.


Edellä kuvattu prosessi kuvaa tyypillistä mikrosementtiasennusta. Jos päätät asentaa itse mikrosementti pinnan, tutustu huolella tuotteesi mukana tuleviin ohjeisiin.


Löydä omaan mikrosementointiisi luotettava tekijä

Remontti-ilmoituksen tekeminen ei sido sinua remontin tilaamiseen.


Usein kysyttyä

Mitä mikrosementti maksaa?

Keskimäärin 10m2 alueen käsittely mikrosementillä (sisältäen kaikki työhön tarvittavat materiaalit) maksaa noin 300-500e.

Mihin mikrosementtiä voidaan käyttää?

Mikrosementti soveltuu niin ulko- kuin sisätiloihinkin. Se on suosittu materiaali esimerkiksi kylppärin pintoihin tai vaikkapa pöytätason pinnoitteeksi.

Miten pintaa huolletaan?

Koska kyseessä on kestävä materiaali, pinnan yleiskunnossapitoon riittää yleensä säännöllinen puhdistus. Hankaavia pesuaineita tulee kuitenkin välttää. Jos pinta on kovassa käytössä, kannattaa siihen harkita lakkausta.

Mitkä ovat mikrosementin asennuksen vaiheet?

Pohjustustyöt sekä mahdollisen verkon asennus suojaamaan halkeilulta, sementin levitys, kuivattaminen, hiominen ja lopuksi pinnan käsittely lakalla tai vahalla.

Voiko mikrosementin levittää itse?

Mikrosementin voi levittää itse, mutta levittämisessä on omat haasteensa. Jos siis olet vasta-alkaja, on syytä konsultoida ammattilaista, jotta pinnasta saadaan siisti.


Mitä kaikkea mikrosementisä voi tehdä? Kurkkaa ideoita ja inspiroidu Etuoven Ideat ja Vinkit osiosta.

Tutustu myös muihin suosittuihin artikkeleihin

Toimiston remontoiminen

Toimistoremontti hinta

VTT-sertifikaatti

VTT-sertifikaatti

Parketin hionta ja lakkaus hinta

Parketin hionta hinta

Valoisa kylpyhuone vesieristys

Vesieristyksen hinta


Tässä artikkelissa tutustut

  • Mikrosementointiremonttien hintoihin,
  • Mikrosementoinnin asentamiseen ja
  • Mikrosementin ominaisuuksiin ja hyötyihin.


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Vesivahingon korjaus hinta

Vesivahingon korjaus

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontin hinta

taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Kilpailuta energiatodistus

Energiatodistus

Sisäilmatutkimus, sisäilmaongelmat

Sisäilmatutkimus

Yläkerran rakentaminen

Yläkerran rakentaminen

Lumiesteen asentaminen

Lumiesteen asentaminen

kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä


6 9 1 3 1 1 4 1

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä