Uusi kohde!

Kesämökin otsonointi, Kurkimäki

48 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RS-Business Oy, Helsinki

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Rakennusmiehen töitä, Vantaa

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

W-putki, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Portaiden laatoitus ja sokkelin rappauks..., Espoo

5 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Remonttien sopimusehdot | RYS ja REYS

Remonttisopimusta tehdessä urakoitsijayrityksen kanssa kannattaa aina varmistaa, millä ehdoilla sopimusta toteutetaan.

Eri rakennusalan liitot ovat luoneet yhteistyössä alan yhteiset sopimusehdot, jotka suojaavat osapuolia oikeudenmukaisesti, puolin ja toisin.

Urakkamaailman kautta toteutetuissa remonteissa käytetään aina yleisiä RYS- ja REYS-sopimusehtoja. Nämä sopimusehdot ovat yleisesti remontti- ja rakennusalalla käytössä olevia, kuluttaja-asiamiehen tarkistamat ja hyväksymät.


Mikäli vasta suunnittelet remonttia kannattaa projekti aloittaa jättämällä ilmoitus remontista. Urakkamaailman avulla löydät helposti luotettavan tekijän remontillesi. Remontti-ilmoituksen jättäminen ei sido sinua remontin tilaamiseen.

Sopimusehdot kodin remonttia toteuttaessa

Kodin remontoinnissa on hyvin tärkeää tiedostaa oma oikeudellinen turva. Tätä varten Rakennusteollisuus Ry, Suomen Maalarimestariliitto RY, Suomen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Ry, Kattoliitto Ry ja LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU Ry ovat yhdessä rakentaneet kattavat kuluttajan turvaa suojaavat kuluttajasopimusehdot.

Yleisten sopimusehtojen lisäksi kuluttajan tilaamissa remonteissa sovelletaan kuluttajansuojalakia.

Kun löydät urakoitsijan Urakkamaailman kautta, saat helposti automaattisesti täytetyn kirjallisen sopimuksen remontistasi. Kattavan kirjallisen sopimuksen tekeminen on äärimmäisen tärkeä asia niin pienessä kuin isossakin remontissa.

Löydä luotettava tekijä remonttiisi

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kuluttajasopimusehdot pienemmissä remonteissa - REYS-8 1995

Nämä sopimusehdot soveltuvat käytettäviksi urakoitsijan remontointisopimuksissa, joiden arvonlisäverollinen urakkahinta on alle 10 000 euroa. Jos urakan arvonlisäverollinen hinta on yli 10 000 euroa, suosittelemme käyttämään RYS-9 1998 sopimusehtoja. Sopimusehdot ovat kuluttaja-asiamiehen tarkastamat ja hyväksymät.

Voit ostaa ehdot omaksi Rakennustiedon nettikaupasta

Kuluttajasopimusehdot isommissa remonteissa - RYS-9 1998

Nämä sopimusehdot soveltuvat käytettäviksi urakoitsijan remontointisopimuksissa, joiden arvonlisäverollinen urakkahinta on noin 10 000 euroa tai enemmän. Jos urakan arvonlisäverollinen hinta on alle 10 000 euroa, suosittelemme käyttämään REYS-8 1995 sopimusehtoja. Sopimusehdot ovat kuluttaja-asiamiehen tarkastamat ja hyväksymät

Voit ostaa ehdot omaksi Rakennustiedon nettikaupasta

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot yritysten ja yhteisöjen välisiin urakoihin

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot, tai niin kutsuttu YSE 1998, on julkaistu vuonna 1998 ja on päivitetty versio vuoden 1983 vastaavista ehdoista, jotka se myös korvaa. Nämä sopimusehdot on tarkoitettu elinkeinoharjoittajien välisiin urakkasopimuksiin ja ne sopivat tällaisenaan muutoksitta myös sivu- ja aliurakoihin. Nämä sopimusehdot ovat varsin merkittävät, sillä valtaosaan yritysten ja yhteisöjen välisiin urakoihin sovelletaan juuri näitä ehtoja.

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot ovat sen verran laajat, että niitä ei yleensä sovelleta muihin kuin suuriin korjauksiin. Pienempiin korjaushankkeisiin sovelletaan yleensä pienurakkasopimusehtoja. Tästä huolimatta, mikään ei estä soveltamasta pienempiin urakoihin joitain YSE:n sopimusehtoja tai periaatteita, jos molemmat osapuolet ovat asiasta yhtä mieltä.

Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry on vahvistanut nämä rakennusurakan yleiset sopimusehdot, jotka on valmisteltu yhteistyössä Rakennusteollisuuden Keskusliitto ry:n, Suomen Maarakentajien Keskusliitto ry:n ja Suomen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto ry:n kanssa. Luonnos sopimusehdoiksi on ollut laajalla lausuntokierroksella ja valmistelussa on kuultu eri yhteisöjä, kuten LVI-Urakoitsijat ry:tä, Rakennustuoteteollisuus RTT ry:tä ja Teräsrakenneyhdistys ry:tä.

Nämä rakennusurakan yleiset sopimusehdot korvaavat tähän asti käytössä olleet Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1983 (RT 16- 10193) ja Sivu- ja aliurakoita koskevat muutokset YSE 1983 -ehtoihin (RT 16-10205). YSE 1998 ei kuitenkaan korvaa edellä mainittuja ehtoja silloin, kun urakkasopimuksessa on viitattu vanhoihin ehtoihin.

Osta ehdot Rakennustiedon nettikaupasta