Uusi kohde!

Pihan asfaltointi, Oulu

1 minuutti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Pienimuotoinen keittiöremontti kaksiossa, Tampere

27 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Painting three rooms off white (Viherlaa..., Espoo

33 minuuttia sitten

×
Päivitetty 28.03.2024

Siirtonurmi - Hinta ja asennusvaiheet

Siirtonurmi kasvattaa suosiotaan suomalaisessa viherrakentamisessa.

Siirtonurmen parhaat puolet ovat sen helppous sekä varmasti kaunis ja peittävä vihreä pinta pihallesi. Keräsimme tähän tietoa siirtonurmen asentamisesta, hinnoista ja ominaisuuksista.


Siirtonurmea voi käyttää missä tahansa, pienistä takapihoista aina taloyhtiöiden pihoihin ja suuriin nurmialueisiin. Siirtonurmi voi ratkaista ongelman esimerkiksi sellaiselle alueelle, jolle nurmikon perustaminen on muuten vaikeaa.

Aloita onnistunut siirtonurmen asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Kuka vastaa siirtonurmen asennuksesta?

Siirtonurmen asennuksen voi tehdä siirtonurmen toimittaja, ammattiviherrakentaja tai se voidaan tehdä itse. Siirtonurmi asennetaan joko valmiin nurmikon tai kokonaan nurmettoman alueen päälle. Molemmissa tapauksissa siirtonurmen pohjatyöt tulee tehdä huolella. Todennäköisimmin siirtonurmen asennus voi mennä pieleen tilanteessa, jossa pohjatyöt on tehty huonosti eikä siirtonurmi juurru pohjaan.

Siinä missä vanhakin nurmikko, myös siirtonurmikon pohja tulee rakentaa mullasta ja sorasta sekä lannoittaa ohjeiden mukaisesti.

Siirtonurmen pohjatyöt

Siirtonurmen pohjatöitä tehdessä tärkeintä on huolehtia tasaisen kasvualustan tekemisestä. Näin taataan uuden nurmikon juurtuminen nopeasti ja hyvin. Joskus pohjatöiden yhteydessä voi myös olla tarpeen tehdä salaojitus, jotta vedet saadaan ohjattua oikein eivätkä ne esimerkiksi vietä rakennukseen päin. Ennen asennusta tulee maa lannoittaa sekä lisätä savimaahan puutarhakalkkia. Maanparannusaineet tulee sekoittaa kasvualustaan esimerkiksi jyrsimen avulla.

Siirtonurmen asennusohje

 1. Tasaa piha pihasuunnitelman mukaiseen muotoonsa.
 2. Ensimmäisenä lisätään maanparannusaineet, eli pohja rakennetaan mullan ja soran sekoituksesta, jotta kasvualusta on paras mahdollinen siirtonurmella kiinnittyä.
 3. Tehty pohja lannoitetaan ja tasataan huolellisesti. Lannoitusohjeet saat siirtonurmen toimittajalta.
 4. Tasaa pohja huolellisesti. Siirtonurmen pohja tulee tampata tasaiseksi riippuen nurmialueen koosta jyrällä, kaivonrenkaalla tai pienillä alueilla jopa askeltamalla.
 5. Asenna siirtonurmi pala kerrallaan rakoja jättämättä. Useimmiten siirtonurmipalojen asentaminen suositellaan tehtävän tiilikuvioinnilla.
 6. Kun nurmen palat ovat paikoillaan jyrää nurmikko vielä kerran, jotta se kiinnittyy alustaan kunnolla. Jyräämisen voi tässä vaiheessa suorittaa vaikka tynnyrillä.
 7. Lopuksi siirtonurmikko kastellaan runsaalla vedellä, jotta se painuu tehtyä pohjaa vasten ja alkaa juurtumaan.

Kastele uutta nurmikkoasi päivittäin n. 1-2 viikon ajan ja nauti uudesta nurmikostasi!

siirtonurmi asennus

Optimaalisin vuodenaika nurmikon perustamiseen siirtonurmella on loppukesästä/alkusyksystä. Siirtonurmikon asentaminen on kuitenkin täysin mahdollista keväästä syksyyn.

Mitä siirtonurmi maksaa?

Siirtonurmi ei ole materiaalina niin kallista kuin moni uskoisi, tilattavan nurmialueen koosta riippuen hinta on noin 3-9 € / m2, ilman rahtikuluja. Valmisnurmikon hinta vaihtelee alueittain.

Ehkä hieman yllättäen siirtonurmen hinnasta suhteellisen iso osa on nurmikon siirtokuluja, koska sen liikuttamiseen vaaditaan ammattilainen. Kauemmaksi tilattaessa rahtikulujen kanssa nurmikon hinta voi nousta muutamilla euroilla per neliö.

Siirtonurmi asennettuna - Hinta

Listasimme muutaman Urakkamaailman kautta toteutuneen siirtonurmen asennukseen liittyvän hintaesimerkin. Kaikki listatut työt ovat oikeita, jo toteutuneita urakoita.

Selvitä piharemonttisi hinta, ilmaiseksi

Pyydä tarjouksia

Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan saat yhteydenottoja taustatarkistetuilta ammattilaisilta.

Siirtonurmi vanhan nurmikon päälle

Suurin ero siirtonurmen asentamisessa valmiin nurmikon päälle on vanhan nurmikon silppuaminen. Vanhan nurmikon mattomainen rakenne pitää murtaa, jotta uusi nurmikko pystyy tarttumaan maan pintaan. Muuten vanha nurmi saa jäädä kasvukerrokseen. Tämän jälkeen maahan levitetään joko lannoitettua tai kalkittua multaa. Levitetty multa tulee kastella asennusta edeltävänä iltana. Kastelua seuraavana päivänä siirtonurmilevyt voidaan asentaa normaaliin tapaan.

Mikä on kuntta?

Kuntta on siirtonurmen maalaisserkku, joka ei sovellu niinkään alueelle, jolla halutaan liikkua tai pelata. Kuntta on sammal- ja metsänaluskasvustomatto.

Kunttaa käytetään ympäristön palauttamiseen luonnolliseen tilaansa esimerkiksi rakennustöiden jäljiltä. Kunttaa käytetään myös viherrakentamisessa somistukseen siinä missä nurmikkoakin.

Kuntan hinta

Kuntta maksaa keskimäärin n. 15 - 20 € / m2. Kuntan yksikköhintaan vaikuttaa luonnollisesti kuntan määrä sekä esimerkiksi alueen sijainti sekä rahti- ja asennuskustannukset. Useimmiten kuntta tilataan yhdessä asennuksen kanssa, jolloin hintaan lisätään asennuspalvelun hinta. Kuntan voi myös asentaa halutessaan itse, tällöin on tärkeää noudattaa asennusohjeita tarkasti, jotta lopputulos on onnistunut.

Kuntan hoito

Tärkein toimenpide kuntan hoidossa on kastelu. Kastele kunttaa mieluummin liikaa kuin liian vähän, sillä asennuksen jälkeen on tärkeää, että kuntta pysyy kauttaaltaan kosteana koko asennuksen jälkeisen kesän ajan. Jos kuntta asennetaan syksyllä, tulee kastelu aloittaa heti keväällä ja jatkaa koko seuraavan kesän läpi. Oikein hoidetulla kuntalla kasvaa niin puolukat kuin mustikatkin.

Löydä siirtonurmen asennukseen paikallinen ammattilainen Urakkamaailmasta

 1. Tee remontistasi ilmoitus
 2. Paikalliset taustatarkistetut urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä
 3. Vertaile tarjonneita urakoitsijoita ja tutustu mm aiempien asiakkaiden arvosteluihin
 4. Valitse paras tarjous ja tee puolueeton remonttisopimus
 5. Nauti työntuloksista ja arvostele urakoitsijasi

Löydä piharemontille luotettava tekijä

Aloita siirtonurmen asennus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi