Uusi kohde!

Ilmanvaihtokanavien puhdistus, Helsinki

11 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

MJ LVI-PALVELU , Vantaa

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

40 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Terassin laudoituksen uusiminen, Espoo

23 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti-Kymppi, Naantali

6 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kerrostaloasunnon ulko-oven sisäpuolen k..., Vantaa

36 minuuttia sitten

×
Päivitetty 11.01.2024

Terassilasitus - Hinta ja hyödyt

Tässä artikkelissa:

- Terassin lasituksen hintaan vaikuttavat seikat
- Toteutuneita urakkaesimerkkejä
- Lasituksen hyötyjä


Kokosimme kattavasti tietoa terassin lasituksen hinnoista sekä listasimme lasituksen parhaita ominaisuuksia. Kaikki artikkelissa mainitut hintatiedot viittaavat oikeisiin, jo toteutuneisiin remontteihin.

Mistä lasituksen hinta muodostuu?

Terassilasituksen hinta vaihtelee lasitettavan alueen pinta-alan sekä muodon mukaan. Hinnat lähtevät useimmiten muutamista tuhansista euroista ylöspäin. Esimerkiksi Espoossa 20m2 kokoisen, kaksikulmaisen terassin lasituksen loppuhinnaksi muodostui 4550e.

Kilpailuta kotisi terassin lasitus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti

Yleisesti ottaen mitä yksinkertaisempi muoto, sitä edullisempi remontti on hoitaa. Vaativamman muotoiset terassit vaativat asentajalta enemmän työaikaa mikä luonnollisesti nostaa remontin hintaa. Huomioon tulee ottaa myös tilan korkeus sekä se, tilataanko valmislasit vai mittatilaustyönä toteutetut lasielementit.

Hintaesimerkki 1: Terassin lasitus, Espoo. Betonilattiainen terassi lasitettiin. Terassiin tuli yhteensä 10m lasiseinää, joiden korkeus oli n. 2,7m. Yläosa kiinnitettiin viistolippaan, lue lisää...

Toteutunut hinta: 4550€

Myös itse lasin valinta vaikuttaa hintaan. Lasiksi voidaan valita tavallinen ikkunalasi tai vaikkapa kestävämpi karkaistu lasi. Karkaistu lasi on myös turvallisempi vaihtoehto, sillä rikkoutuessaan se hajoaa niin pieniksi osiksi, että isommilta haavoilta voidaan useimmiten välttyä. Markkinoilla on valittavissa myös muita erikoislaseja, kuten itsepuhdistuvia laseja, joiden erikoispinnoite hajottaa orgaanista likaa ja edesauttaa näin ollen sen poistumista sateen mukana.

Hintaesimerkki 2: Kahden terassin lasitus, Kirkkonummi. Urakkaan kuului kahden vierekkäisen omakotitalon terassin lasitukset avaimet käteen periaatteella, lue lisää...

Toteutunut hinta: 11500€

Lasit voidaan halutessa asentaa ripustettuna, alakantoisena tai kehystettyinä liukulaseina. Jos lasitusta tehdään jo olemassa olevalle terassille, on tarpeen tarkastaa sen runko, jotta se on tarpeeksi kestävä. Tarvittaessa urakoitsija voi vahvistaa terassin perustuksia ennen asennuksen aloittamista.

Terassilasitus toteutetaan lähes aina mittatilaustyönä, joka tehdään tilaajan omien toiveiden pohjalta. Siitä syystä hinta määräytyy paljolti sen mukaan millaisia muotoja ja pintoja terassille halutaan. Parhaan ja edullisimman lopputuloksen takaamiseksi on terassin lasitus syytä tilata ammattilaiselta. He osaavat neuvoa juuri sinun terassillesi toimivimmat ratkaisut.

Huom! Terassin lupa-asioissa tulee kääntyä kunnan puoleen, sillä määräykset vaihtelevat kunnittain.

Miksi lasittaa terassi?

terassi kesähuoneena

Uutta urakkaa suunnitellessa päällimmäisenä kysymyksenä on usein tehdyn työn hyötysuhde. Kannattaako siis jo olemassa olevaa terassia lasittaa ja mitä hyviä puolia lasituksessa on?

Antaa suojaa

Lasitus suojaa säällä kuin säällä. Se pitää sateen, tuulen ja lumen loitolla ja estää kesällä liiallisen siitepölyn kerääntymisen kalusteisiin. Terassia ei siis tarvitse siivota yhtä usein! Lisäksi se pitää tilan lämpimänä viileinä iltoina ja pidentää siis terassikautta.

Luotettava tekijä vain napin painalluksen päässä

Aloita tästä

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Toimii lisähuoneena

Lasituksen myötä tilasta tulee kotoisampi ja se on ikään kuin kodin lisähuone. Kesällä tila voi toimia vaikkapa kesäkeittiönä ja syksyn pimeinä iltoina viihtyisänä oleskelutilana. Aamukahvinkin voi nauttia tilassa jo alkukevään viileinä aamuina. Talvella sitä voidaan hyödyntää vaikkapa puutarhakalusteiden säilytykseen.

Oiva kasvupaikka

Lasitetussa tilassa kasvit voidaan istuttaa huomattavasti aiemmin, sillä lämpötila ei laske yöllä yhtä alas kuin ulkona ja kasvit saavat tilassa runsaasti valoa. Kotiin voi siis saada kukkaloistoa jo aikaisin keväällä.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi