Uusi kohde!

Silikonisaumojen uusiminen, Tampere

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

3k-Yhtiöt OY, Espoo

13 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

58 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Rintamamiestalon ulkovuorauksen ja lämmö..., Muurola

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Tuusula

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Autotalli muuttaminen autohuoltotilaksi, Luhtikylä

7 tuntia sitten

×
Päivitetty 11.07.2024

Terassin rakentaminen - Katso hinta, opas ja kuvat toteutuneista remonteista

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan tarkemmin siihen mitä terassia rakentaessa on hyvä ottaa huomioon, mitä se maksaa ja millaisia terassiremontteja muut Urakkamaailman käyttäjät ovat toteuttaneet.


Kuinka paljon maksaa terassin rakentaminen?

Terassin rakentaminen maksaa keskimäärin noin 1 800 - 9 000 euroa. Terassin rakentamisen hintaan vaikuttavat terassin koko, siihen käytetyt materiaalit sekä mahdollinen kate ja lasitus. Hintahaarukka voikin vaihdella 500 ja 16 000 euron välillä.

Aloita onnistunut terassiremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Tutustu alta Urakkamaailman kautta kilpailutettuihin terassiremontteihin ja niiden toteutuneisiin hintoihin.

HUOM! Ylläolevat terassien rakentamisen hinnat ovat aitoja hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista terassiremonteista ja antavat hyvin suuntaa remonttisi kuluarvioihin. Oman terassin rakentamisen hintataso selviää kuitenkin ainoastaan kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla alueesi tekijöitä.

Terassin rakentaminen alkaa suunnittelulla

Yksityiskohtainen suunnittelu on aina onnistuneen rakennustyön lähtökohta. Suunnittelun tärkeys korostuu myös erityisesti remontin kustannusten arvioinnissa ja budjetissa pysymisessä. Olemme tiivistäneet alle kaikki tärkeimmät seikat, jotka terassiremontin suunnittelussa tulee ottaa huomioon.

Terassimateriaalit

Terassin rakentamisessa materiaalit ovat isossa osassa niin ulkonäöllisesti, kestävyyden ja ennen kaikkea hinnan suhteen. Mistä materiaalista haluat terassisi rakennettavan? Vastaus riippuu täysin siitä, mitä arvostat: luonnonmukaisuutta, kestävyyttä vai edullisuutta.

  • Painekyllästetty kestopuu on kaikista suosituin materiaali sen edullisuuden ja kestävyyden takia. Kestopuu on tehty kemiallisesti, eli puumateriaaliin on syötetty erilaisia kemikaaleja, jotka käytännössä estävät lahoamisen, ainakin lyhyellä aikavälillä. Tästä syystä kestopuu on ongelmajätettä. Kestopuu voi olla maan kanssa kosketuksissa. Kestopuu vaatii huoltoa, kuten pintakäsittelyä.
  • Lehtikuusi on noussut uudeksi haastajaksi terassimateriaalina. Se on luonnostaan painavaa ja sisältää ainesosia, jotka suojaavat sitä luonnon kulutukselta.
  • Komposiittilauta on kestopuutakin kestävämpi materiaali, joka koostuu muovin ja puun yhdistelmästä. Komposiittilauta ei vaadi lainkaan huoltoa, joten se on laiskan miehen ykkösvalinta! Komposiittilauta on hinnaltaan korkeimmasta päästä. Värivaihtoehtoja on laajasti saatavilla.
  • Lämpökäsitelty puu on käsitelty 160 celsius asteessa, joka parantaa puun lahoamisen kestoa, lämmöneristävyyttä ja kosteuselämistä. Käsitellyistä puumateriaaleista lämpökäsitelty puu on luontoystävällisin vähäisten kemikaalikäsittelyjensä ansiosta. Lämpökäsitelty puu onkin ympäristötietoisen rakentajan selvä valinta. Lämpökäsitelty puu ei saa olla maan kanssa kosketuksissa ja se vaatii huoltotoimenpiteitä.

Terassin perustukset

Terassin perustusmenetelmiä on monia ja paras tapa riippuu myös toki hieman kohteesta, johon rakennat terassisi. Päätökseen vaikuttavat muun muassa maalaji ja ruotimisalttius. Maan routiminen on terassin pahimpia vihollisia ja tämän inhottavan asian huomioonotto ennen terassin pystyttämistä on ensisijaisen tärkeää. Lue täältä lisää terassin perustuksista.

terassin perustusten rakentaminen

Terassin rakennuslupa

Sinun on hyvä selvittää tarvitseeko terassisi rakennuslupaa tai siitä kevyempää toimenpidelupaa. Lähes poikkeuksetta terassi, jossa ei ole katetta ei tarvitse rakennuslupaa. Jos taas rakennat terassillesi katteen, esim. valokatteen, voi toimenpidelupa olla tarpeen. Rakennuslupa-asiat kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi selvittää aina kuntasi rakennusvalvonnasta.

Muuta mietittävää

Terassin sijainti

Kun valitset terassille sijaintia, kannattaa ottaa huomioon auringonsäteet. Auringon paahde lisää kuormitusta terassin materiaaleille ja huoltotoimenpiteitä pitää tämän takia tehdä enemmän. Toisaalta myöskään täysin varjossa sijaitsevalla terassilla ei ole mukavaa viettää aikaa. Kannattaa pyrkiä valitsemaan valoisa paikka, jonka pystyt myös suojaamaan tarpeen mukaan. Terassia voi suojata esimerkiksi valokatteella, markiisilla tai seinärakenteella.

Terassin koko

Kuinka ison terassin haluat? Monesti jälkeenpäin harmittaa että terassista ei tullutkaan riittävän suurta, joten suosittelemme, että toteutat hieman isomman terassin (+30%) kuin aluksi suunnittelit. Kiität meitä myöhemmin.

Työn toteutus

Kun olet ottanut huomioon yllä olevat asiat, niin olet jo hyvin pitkällä terassin rakentamisen aloittamisessa. Enään uupuu toteutus. Jos olet taitava käsistäsi, niin terassin rakentaminen on pienimmillään päivän, kahden työ. Isompien terassien rakentaminen voi viedä useita päiviä, jopa viikkoja.

Kilpailuta terassin rakentaminen!

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Jos haluat ulkoistaa terassin rakentamisen ammattilaiselle kannattaa työ kilpailuttaa, jolloin saat useampia tarjouksia ja osaat arvioida tarkemmin terassin rakentamisen hinnan. Urakkamaailman avulla voit helposti kilpailuttaa terassin rakentamisen tekemällä ilmoituksen remontistasi, jolloin paikalliset taustatarkistetut urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä ja voit saatujen yhteydenottojen perusteella valita parhaimman tekijän remontillesi.

Urakkamaailman kautta saat myös kätevästi kirjallisen sopimuksen remontillesi. Löydä luotettava tekijä Urakkamaailman avulla.

Katettu terassi - Mitä ottaa huomioon

Kate mahdollistaa terassilla oleskelun huonommillakin säillä ja erityisesti sateisempina kesinä se on oiva tapa ottaa omasta pihasta kaikki ilo irti. Katteen alla onnistuu niin aamukahvista nauttiminen kuin pidemmätkin illanvietot.

Kate voidaan asentaa joko terassin rakentamisen yhteydessä tai jälkikäteen, jos koetaan että avoimesta terassista halutaankin myöhemmin katettu. Tärkeintä katetun terassin rakentamisessa on miettiä, millainen kate terassille halutaan. Suosituimpia katemateriaaleja ovat erilaiset kennolevyt tai valokatteet, mutta terassi on mahdollista myös lasittaa. Laadukkaat valokatteet sisältävät UV-suojan, jolloin terassilla voidaan oleskella huolettomasti keskikesän kovien auringonpaisteidenkin aikaan.

Materiaalin lisäksi on hyvä pohtia katteen sävyä. Kirkas kate päästää enemmän valoa, kun taas sävytetty katto auttaa suojaamaan kirkkaalta auringonpaisteelta.

Ideoita terassin rakentamiseen

Keräsimme kuvia Urakkamaailman käyttäjien jo toteutuneista terassiremonteista ja hurjista muodonmuutoksista.

Vanha ja kulahtanut terassi koki täydellisen muodonmuutoksen ja muuttui viihtyisäksi kesäolohuoneeksi. Remontin yhteydessä terassia myös laajennettiin huomattavasti.
Tässä kohteessa asennettiin nurmikon tilalle kestävä kivetys, jonka päälle rakennettiin tilava terassi. Tällä terassilla kelpaa grillailla läpi kesän!
Omakotitalon pieneen pihaan rakennettiin uusi aidattu terassi. Tilasta tekee puuaidan lisäksi suojaisan myös vehreä pensasaita.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Kaikkia Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi