Terassin rakentaminen - Katso hinnat, vinkit ja kuvat toteutuneista urakoista

Juttua päivitetty: 10.1.2023

Terassin rakentamisen hinta

Toimiva terassi on kesällä kuin toinen olohuone. Mikä olisikaan ihanampaa kesällä kuin omalla terassilla grillailu, löhöily ja auringonotto? Lue alta parhaat vinkit oman terassiremonttiprojektisi onnistumiseen.

Kuinka paljon maksaa terassin rakentaminen, terassin perustus tai katetun terassin rakentaminen?

Terassin rakentamisen hintaan vaikuttaa esimerkiksi terassin koko, siihen käytetyt materiaalit sekä se katetaanko terassi vai ei.

Tutustu alta Urakkamaailman kautta kilpailutettuihin terassiremontteihin ja niiden toteutuneisiin hintoihin.


Terassin laajentaminen, Helsinki

Toteutunut hinta: 650 € (josta materiaalikustannuksia 250€)

Paritalon pihassa olevaa terassia haluttiin laajentaa. Olemassaoleva terassi oli jäänyt pieneksi ja "ulkoilmaolohuonetta" oli siis tarpeen kasvattaa tulevaa käyttöä varten. Laajennuksen suuruus oli n. 6m2. Laajennus toteutettiin samalla tavalla kuin vanha terassi, maahan kaivettujen kivilaattojen päälle. Lue lisää...


Terassin purku, Vantaa

Toteutunut hinta: 970 e (josta materiaalikustannuksia 50 €)

Salaojaremontin takia rivitalon takapihan terassi purettiin. Kohteeseen tullaan lisäksi myöhemmin rakentamaan uusi terassi, mutta se ei kuulunut tämän urakan hintaan. Urakoitsija huolehti puretun terassin pois viemisestä. Lue lisää...


Liuskekiviterassin pohjatyöt ja asennus, Espoo

Toteutunut hinta: 1 748 € (josta materiaalikustannuksia 434 €)

Urakkamaailman käyttäjä halusi asentaa vanhan kivilaattaterassin tilalle liuskekiviterassin. Urakan yhteydessä terassialuetta laajennettiin ja sen kokonaispinta-alaksi tuli 25m2. Lue lisää...


Terassin rakentaminen, Espoo

Toteutunut hinta: 2 122 €

Paritalon piha uusittiin taloyhtiön salaojaremontin yhteydessä ja samalla pihaan haluttiin rakentaa laudoitettu terassi. Terassin koko oli 40 m2. Lue lisää...


Terassin valokatteen rakentaminen, Nurmijärvi

Toteutunut hinta: 3 333 €

Jo olemassaolevan terassin vanha valokate purettiin ja tilalle rakennettiin uusi kate. Valokatteen koko oli 3 x 5 m. Lue lisää...


Löydä luotettava tekijä terassiremonttiin

Löydä tekijä terassiremonttiin

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Terassin rakentaminen vanhan hiekkalaatikon päälle, Vihti

Toteutunut hinta: 3 548 € (josta materiaalikustannuksia 1 849 €)

Vihtiläisen omakotitalon pihalle rakennettiin uusi terassi. Paikalla oli aiemmin ollut hiekkalaatikko. Terassin materiaalina käytettiin lehtikuusta ja sen mitat olivat: 6,3 m x 4,8 m. Lue lisää...


Takapihan terassin rakentaminen, Janakkala

Toteutunut hinta: 4 805 € (josta materiaalikustannuksia 2 495 €)

Omakotitalon takapihan terassia jatkettiin ja uuden terassiosuuden koko oli 40m2. Kohteessa oli tehty työtä varten maatyöt. Kaksitasoiseen terassiin haluttiin myös rakentaa paikka paljulle, mutta itse paljun asennus ei kuulunut urakkaan. Lue lisää...


HUOM. Ylläolevat terassien rakentamisen hinnat ovat aitoja hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista terassiremonteista ja antavat hyvin suuntaa remonttisi kuluarvioihin. Oman terassin rakentamisen hintataso selviää kuitenkin ainoastaan kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla alueesi tekijöitä.

Terassin rakentaminen alkaa suunnittelulla

Yksityiskohtainen suunnittelu on aina onnistuneen rakennustyön lähtökohta. Suunnittelun tärkeys korostuu myös erityisesti remontin kustannusten arvioinnissa ja budjetissa pysymisessä. Olemme tiivistäneet alle kaikki tärkeimmät seikat, jotka terassiremontin suunnittelussa tulee ottaa huomioon.

Terassimateriaalit

Terassin rakentamisessa materiaalit ovat isossa osassa niin ulkonäöllisesti, kestävyyden ja ennen kaikkea hinnan suhteen. Mistä materiaalista haluat terassisi rakennettavan? Vastaus riippuu täysin siitä, mitä arvostat: luonnonmukaisuutta, kestävyyttä vai edullisuutta.

 • Painekyllästetty kestopuu on kaikista suosituin materiaali sen edullisuuden ja kestävyyden takia. Kestopuu on tehty kemiallisesti, eli puumateriaaliin on syötetty erilaisia kemikaaleja, jotka käytännössä estävät lahoamisen, ainakin lyhyellä aikavälillä. Tästä syystä kestopuu on ongelmajätettä. Kestopuu voi olla maan kanssa kosketuksissa. Kestopuu vaatii huoltoa, kuten pintakäsittelyä.
 • Lehtikuusi on noussut uudeksi haastajaksi terassimateriaalina. Se on luonnostaan painavaa ja sisältää ainesosia, jotka suojaavat sitä luonnon kulutukselta.
 • Komposiittilauta on kestopuutakin kestävämpi materiaali, joka koostuu muovin ja puun yhdistelmästä. Komposiittilauta ei vaadi lainkaan huoltoa, joten se on laiskan miehen ykkösvalinta! Komposiittilauta on hinnaltaan korkeimmasta päästä. Värivaihtoehtoja on laajasti saatavilla.
 • Lämpökäsitelty puu on käsitelty 160 celsius asteessa, joka parantaa puun lahoamisen kestoa, lämmöneristävyyttä ja kosteuselämistä. Käsitellyistä puumateriaaleista lämpökäsitelty puu on luontoystävällisin vähäisten kemikaalikäsittelyjensä ansiosta. Lämpökäsitelty puu onkin ympäristötietoisen rakentajan selvä valinta. Lämpökäsitelty puu ei saa olla maan kanssa kosketuksissa ja se vaatii huoltotoimenpiteitä.

Terassin perustukset

Terassin perustusmenetelmiä on monia ja paras tapa riippuu myös toki hieman kohteesta, johon rakennat terassisi. Päätökseen vaikuttavat muun muassa maalaji ja ruotimisalttius. Maan routiminen on terassin pahimpia vihollisia ja tämän inhottavan asian huomioonotto ennen terassin pystyttämistä on ensisijaisen tärkeää. Lue täältä lisää terassin perustuksista.

terassin perustusten rakentaminen

Rakennuslupa-asiat

Sinun on hyvä selvittää tarvitseeko terassisi rakennuslupaa tai siitä kevyempää toimenpidelupaa. Lähes poikkeuksetta terassi, jossa ei ole katetta ei tarvitse rakennuslupaa. Jos taas rakennat terassillesi katteen, esim. valokatteen, voi toimenpidelupa olla tarpeen. Rakennuslupa-asiat kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi selvittää aina kuntasi rakennusvalvonnasta.

Muuta mietittävää

Kun valitset terassillesi sijaintia, kannattaa ottaa huomioon auringonsäteet. Auringon paahde lisää kuormitusta terassin materiaaleille ja huoltotoimenpiteitä pitää tämän takia tehdä enemmän.

Kun olet ottanut huomioon yllä olevat asiat, niin olet jo hyvin pitkällä terassin rakentamisen aloittamisessa. Enään uupuu toteutus. Jos olet taitava käsistäsi, niin terassin rakentaminen on pienimmillään päivän, kahden työ. Isompien terassien rakentaminen voi viedä useita päiviä, jopa viikkoja.

Kuinka ison terassin haluat? Monesti jälkeenpäin harmittaa että terassista ei tullutkaan riittävän suurta, joten suosittelemme, että toteutat hieman isomman terassin (+30%) kuin aluksi suunnittelit. Kiität meitä myöhemmin.

Jos haluat ulkoistaa terassin rakentamisen ammattilaiselle kannattaa työ kilpailuttaa, jolloin saat useampia tarjouksia ja osaat arvioida tarkemmin terassin rakentamisen hinnan. Urakkamaailman avulla voit helposti kilpailuttaa terassin rakentamisen tekemällä ilmoituksen remontistasi, jolloin paikalliset taustatarkistetut urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä ja voit saatujen yhteydenottojen perusteella valita parhaimman tekijän remontillesi. Urakkamaailman kautta saat myös kätevästi kirjallisen sopimuksen remontillesi. Löydä luotettava tekijä Urakkamaailman avulla.

Terassi-ideoita

Keräsimme kuvia Urakkamaailman käyttäjien jo toteutuneista terassiremonteista ja hurjista muodonmuutoksista.

terassin rakentaminen

Tässä kohteessa asennettiin nurmikon tilalle kestävä kivetys, jonka päälle rakennettiin tilava terassi. Tällä terassilla kelpaa grillailla läpi kesän!

toteutunut terassiremontti

Vanha ja kulahtanut terassi koki täydellisen muodonmuutoksen ja muuttui viihtyisäksi kesäolohuoneeksi. Remontin yhteydessä terassia myös laajennettiin huomattavasti.

Omakotitalon pieneen pihaan rakennettiin uusi aidattu terassi. Tilasta tekee puuaidan lisäksi suojaisan myös vehreä pensasaita.Jätä ilmainen remontti-ilmoitus ja aloita onnistunut urakka

Löydä sopiva tekijä terassin rakentamiseen

Ilmoituksen jättäminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista.Kilpailuta terassiremonttisi ja säästä rahaa:

 • Hyvä suunnittelu säästää rahaa, energiaa ja stressiä
 • Pyydä useampia tarjouksia Urakkamaailman kautta, ilmaiseksi
 • Pohdi haluatko helppohoitoisen vaiko luonnonläheisen puuterassin
 • Jos ulkoistat terassin rakentamisen, kilpailuta työ ja muista kirjallinen sopimus
 • Grillaile ahkerasti uudella terassillasi


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

 • Maksuton käyttää
 • Säästä rahaa kilpailuttamalla
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus remontillesi
 • Urakkamaailman asiakaspalvelu auttaa läpi remontin


Lue lisää:

kesäkeittiön rakentaminen

Kesäkeittiö

Sähköauton latausaseman hinta

Sähköauton latausasema hinta

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta

terassin öljyäminen

Terassin öljyäminen

astianpesukoneen asennus hinta

Astianpesukoneen asennus

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Laminaatti, laminaattilattia

Laminaattilattia

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

Yläkerran rakentaminen

Yläkerran rakentaminen

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta

siirtonurmen asennus hinta

Siirtonurmen asennus

Ruuvipaalu asennus

Ruuvipaalu asennus

Valoisa keittiö

Keittiöremontin hinta

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

Omakotitalon purku hinta

Omakotitalon purku hinta

Vinyylikorkkilattian hinta

Vinyylikorkkilattia

Saunan lauteet hinta

Saunan lauteet hinta

Parketti maksaa

Parketin asennus

pilariperustus

PilariperustusUrakkamaailma on Suomen suurin remonttien markkinapaikka:

3 8 1 1 4 9 3 3

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.