Valokatteet ja niiden asennus - Suojaa ilman pimeyttä

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan valokatteen asennushintoihin, valokatteen ominaisuuksiin ja vahvuuksiin, sekä vinkkeihin miten asentaa valokate itse.

Katso myös tästä toteutuneiden terassiremonttien hintoja.

Valokate asennus

Valokatteen asentamisen hinta

Huom. Alla olevat valokatteiden asennukset ovat oikeita toteutuneita remontteja Urakkamaailman kautta.


Valokatteen purku ja uuden asennus, Tampere

Tässä valokateremontissa purettiin olemassa oleva valokate jonka jälkeen uusi valokate omakotitalon terassille. Uuden valokatteen reunat kohotettiin niin, ettei sadevesi valu tuulisella säällä katteen pystyreunoilta yli. Lue lisää tästä.

Hinta 317 euroa (pelkkä asennus).


Terassin valokate, Oulu

Omakotitalon terassin valokate uusittiin, sillä vanha valokate oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Omakotitalo sijaitsi Oulussa. Sopimukseen sisältyi vanhan valokatteen purkaminen ja poisvienti. Lue lisää tästä.

Hinta 350 euroa (pelkkä asennus).


Kolmen pergolan kattaminen valokatteella, Espoo

Tämä Urakkamaailman käyttäjä halusi rakentaa 12 neliömetrin kokoisen valokatteen pihalleen. Valokate asennettiin syksyllä 2015 ja urakan hintaan kuului valokatteen rakentamiseen kuluvat materiaalit. Hinta muodostui kolmen pergolan kokonaisuudesta, jossa yhden pergolan hinta materiaaleineen oli 680 euroa. Lue lisää tästä.

Hinta 2 040 € (sisältäen materiaalit).


Terassin ja valokatteen asentaminen

Tässä remontissa valokatteen asentamisen lisäksi rakennettiin uusi terassi pihamaalle. Urakkahinta sisälsi terassin ja valokatteen rakentamisen ja materiaalit molempiin. Lue lisää tästä.

Hinta 1 900 € (sisältäen materiaalit).


Valokatteiden vaihto kuuteen terassiin, Jyväskylä

Rivitaloyhtiö halusi uusia kaikki taloyhtiön valokatteet kerralla. Valokatteita oli yhteensä kuusi kappaletta. Remontissa maalattiin lisäksi runkokehikot. Taloyhtiö sijaitsi Jyväskylässä. Lue lisää tästä.

Hinta 1959 euroa (pelkkä asennus).


Valokate terassille, Jyväskylä

Rivitalohuoneiston pihaterassille tehtiin noin viisi metriä leveä valokate. Remontin tilaaja halusi myös hoitaa samalla piha-aidan jatkeen rakentamisen. Aidan pituutta lisättiin noin neljän metrin verran. Remontin tilaajan työksi jäi uuden aidan maalaus. Lue lisää tästä.

Hinta 2928 euroa (sisältäen materiaalit).


Valokatteen asennus pergolaan, Helsinki

Urakkamaailman käyttäjä etsi vanhan pergolan valokatteen uusimiseen tekijää. Kyseessä oli rivitalohuoneisto Helsingissä. Vanha valokate poistettiin ja uusi asennettiin tilalle. Lue lisää tästä.

Hinta 210,80 euroa (pelkkä asennus).


Huomioithan, että jokainen piha ja valokate ovat omanlaisiaan, joten toteutuneista hinnoista voit ottaa vain suuntaa oman remonttisi kustannuksiin. Oikean hinnan asennustyölle saat vain pyytämällä useamman tarjouksen luotettavilta urakoitsijoilta.

Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan saat tarjouksia taustatarkistetuilta ja luotettavilta ammattilaisilta.


Jätä remontti-ilmoitus tästä

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Valokatteen ominaisuudet. Miksi asentaa valokate?

Valokate on voi olla sopiva ratkaisu, jos sinulla on tarvetta löytää edullinen kattoratkaisu esimerkiksi terassille, grillikatokseen tai viherhuoneeseesi. Toisin kuin lasi, valokatteet eivät päästä auringonlämpöä, eli UV-säteilyä, lävitseen jolloin valokatteiden alla lämpötilat pysyvät siedettävämpinä.

valokatteen asentaminen

Valokateet ovat tehty joko PVC-, akryylistä tai polykarbonaatista ja ovat useimmiten noin 1,5 mm paksuja. Levyjen pituudet vaihtelevat parista metristä jopa kuuteen metriin. Levyjen leveys on useimmiten noin pari kolme metriä. Useimmilta valmistajilta löytyy valokatteita sekä niin kutsutulla trapetsi- kuin aaltoprofiilillakin. Trapetsiprofiili muistuttaa aaltoa, mutta on kulmikas ja sen ulkonäköä voisi verrata esimerkiksi vaihteen hampaisiin. Jos haluat valokatteen näyttävän tasaiselta voit myös valita monikerroslevyn.

Tarjolla on myös useampia värejä, joissa on toisistaan erilaiset valonläpäisyominaisuudet. Valokatteita voi saada esimerkiksi aivan läpikuultavana, savunharmaana, valkoisena tai pronssin värisenä. Mitä tummempi väri, sitä alhaisempi valonläpäisy.

Neliöhinnat vaihtelevat alle kymmenestä reiluun 50 euroon. Halvimpia ovat PVC:stä valmistetut valokatteet, monikerroslevyjen ollessa tyypillisesti kalleimpia. Monikerroslevyt vaativat enemmän sauma- ja päätylistoja joka nostaa kyseisten valokatteiden hintaa.


Löydä luotettava urakoitsija valokatteen asennukseen tästä


Tee-se-itse valokate, valokatteen asennus itse

Ennen asennusta varmista, että valokatteiden rakenteet ovat riittävät ja jaksavat kantaa myös talven lumikuorman.

Valokatteiden asennus on suoraviivaista. Poista tarvittaessa vanha valokate. Ruoteiden väli tulisi tyypillisesti olla noin 40-70 cm, mutta tarkista valokatteidesi asennusohjeita suositeltu ruodeväli. Maalaa ruoteiden yläpuoli valkoiseksi jotta lämpötila ruoteiden ja valokatteiden välillä pysyy alhaisempana. Kovaa kuumuus voi vahingoittaa valokatetta tai ruoteita.

Katotaseiden tulisi ulottua 5-15 senttimetriä uloimman ruodun ulkopuolelle. Useimpia valokatteita voi leikata varsinkin pitkittäin tavallisillakin saksilla, mutta voit käyttää myös pienihampaisia sahoja tai ohuella katkaisulaikalla varustettua kulmahiomakonetta. Asentaessasi valokatetta, varo astumasta katteiden päälle sillä ne voivat särkyä helposti.

Kiinnitä valokate ruoteeseen profiilien aallonpohjilta. Jos valokate asennetaan seinustan viereen pitää katteen lisäksi asentaa vesipelti seinän ja katteen kulmaan ja levyn pellin väliin tiivistyslista.

Tarkempia asennusohjeita voit saada myös valokatteidesi valmistajalta.


Aloita remonttisi tästä


Tutustu myös näiden Urakkamaailmassa suosittujen remonttien hintoihin:

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

Saunan lauteet hinta

Saunan lauteet hinta

Ryhmärakentaminen

Mitä on ryhmärakentaminen?

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu

Bitumikaton asentaminen

Huopakaton asentaminen

Miten Urakkamaailma toimii?