Uusi kohde!

Asemapiirros, Lohja

14 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Marko Viik, Vantaa

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Autotallin vesikattoremontti, Sastamala

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Maalauspalvelut J.Monten Oy, Helsinki

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Yksiön kaikkien pintojen kunnostaminen, Espoo

4 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Valokate - Hinta ja valokatteen asennus

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan valokatteen asennuksen hintoihin, valokatteen ominaisuuksiin ja vahvuuksiin, sekä vinkkeihin miten asentaa valokate itse.

Terassin valokate (4,90m x 10,5m)
4 924 €

Katso myös tästä toteutuneiden terassiremonttien hintoja.

Valokate hinta

Valokatteen neliöhinnat vaihtelevat alle kymmenestä reiluun 50 euroon. Halvimpia ovat PVC:stä valmistetut valokatteet, monikerroslevyjen ollessa tyypillisesti kalleimpia, koska nämä vaativat enemmän sauma- ja päätylistoja, mikä nostaa kyseisten valokatteiden hintaa.

Valokatteet myydään useimmiten valmispaloina ja ne hinnoitellaan kappalehinnoin. Tarkasta siis hintoja vertaillessasi minkä kokoisesta kennosta on kyse. Useimmat valmistajat ja jälleenmyyjät tarjoavat myös kennojen kotiinkuljetuksen. Tilatessasi kennoja netistä, laske menekki tarkkaan, jotta osaat tilata oikean määrän materiaaleja.

Aloita valokatteen asennus

Jätä remontti-ilmoitus

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Valokatteen asennus terassille - Katso toteutuneita hintoja

Valokatteen asennuksen hinta vaihtelee keskimäärin n. 250 € - 1 500 € välillä. Asennuksen hintaan vaikuttaa muun muassa asennettavan katteen koko, katteen muoto sekä se tarvitseeko kohteessa tehdä vanhan katteen purkutöitä.

Huomioithan, että jokainen piha ja valokate ovat omanlaisensa, joten toteutuneista hinnoista voit ottaa vain suuntaa oman remonttisi kustannuksiin. Oikean hinnan asennustyölle saat vain pyytämällä useamman tarjouksen luotettavilta urakoitsijoilta.

Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan saat tarjouksia taustatarkistetuilta ja luotettavilta ammattilaisilta.

Selvitä remonttisi hinta

Pyydä tarjouksia

Remontti-ilmoituksen jättäminen on nopeaa ja helppoa.

Valokatteen rakentaminen terassille tai pergolaan

Valokate voi olla sopiva ratkaisu, jos sinulla on tarvetta löytää edullinen kattoratkaisu esimerkiksi terassille, pergolaan, grillikatokseen tai viherhuoneeseesi. Toisin kuin lasi, valokatteet eivät päästä auringonlämpöä, eli UV-säteilyä, lävitseen jolloin valokatteiden alla lämpötilat pysyvät siedettävämpinä.

Valokatteet on tehty joko PVC:stä, akryylistä tai polykarbonaatista ja ovat useimmiten noin 1,5 mm paksuisia. Levyjen pituudet vaihtelevat parista metristä jopa kuuteen metriin. Levyjen leveys on useimmiten noin pari - kolme metriä. Useimmilta valmistajilta löytyy valokatteita niin trapetsi- kuin aaltoprofiilillakin. Trapetsiprofiili muistuttaa aaltoa, mutta on kulmikas ja sen ulkonäköä voisi verrata esimerkiksi vaihteen hampaisiin. Jos haluat valokatteen näyttävän tasaiselta voit myös valita monikerroslevyn.

Tarjolla on useita eri värejä, joissa on toisistaan erilaiset valonläpäisyominaisuudet. Valokatteita voi saada esimerkiksi täysin läpikuultavana, savunharmaana, valkoisena tai pronssin värisenä. Mitä tummempi väri, sitä alhaisempi valonläpäisy.

Valokate

Valokatteen asentaminen

Ennen asennusta varmista, että valokatteiden rakenteet ovat riittävät ja jaksavat kantaa myös talven lumikuorman.

Valokatteiden asennus on suoraviivaista. Poista tarvittaessa vanha valokate. Ruoteiden välin tulisi tyypillisesti olla noin 40-70 cm, mutta tarkista valokatteidesi asennusohjeista suositeltu ruodeväli. Maalaa ruoteiden yläpuoli valkoiseksi jotta lämpötila ruoteiden ja valokatteiden välillä pysyy alhaisempana. Kova kuumuus voi vahingoittaa valokatetta tai ruoteita.

Kattotaseiden tulisi ulottua 5-15 senttimetriä uloimman ruodun ulkopuolelle. Useimpia valokatteita voi leikata varsinkin pitkittäin tavallisillakin saksilla, mutta voit käyttää myös pienihampaisia sahoja tai ohuella katkaisulaikalla varustettua kulmahiomakonetta. Asentaessasi valokatetta, varo astumasta katteiden päälle, sillä ne voivat särkyä helposti.

Kiinnitä valokate ruoteeseen profiilien aallonpohjilta. Jos valokate asennetaan seinustan viereen, pitää katteen lisäksi asentaa vesipelti seinän ja katteen kulmaan sekä levyn pellin väliin tiivistyslista.

Tarkempia asennusohjeita voit saada myös suoraan valokatteen valmistajalta.

Valokatteen rakentaminen ja asennus ammattilaisen toimesta

Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi kannattaa valokatteen asennukseen ottaa avuksi ammattilainen, erityisesti silloin jos itseltä ei löydy aiempaa kokemusta rakennus- tai remonttitöistä. Ammattiurakoitsijalla on työhön sopivat välineet ja osaaminen, jolloin työ sujuu nopeasti ja helposti.

Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan, saat useita tarjouksia alueesi luotettavilta tekijöiltä. Ennen urakoitsijan valintaa pääset tutustumaan yrityksen taustoihin sekä lukemaan muiden käyttäjien kokemuksia. Solmimalla kirjallisen sopimuksen alustallamme, remonttiasi turvaa lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi