Kuusiaidan leikkaus, kuinka paljon se maksaa ja mitä tulee ottaa huomioon

Kuusiaidan leikkaus hinta Alkuperäinen kuva: Tanssiva Harava / Lennart Palas

Kilpailuta kuusiaidan leikkaus

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki pihatyöt ja remontit. Säästät rahaa ja energiaasi. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta kuusiaidan leikkaus

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Lukuaika 3min

Tutustu alla oleviin Urakkamaailman kautta kilpailutettuihin hintaesimerkkeihin:


Pensasaidan leikkaus 150m

Pihan pensasaita oli tontin kolmella sivulla yhteensä 150 metriä. Aitaa on tarkoituksena madaltaa niin että uudeksi tavoitekorkeudeksi tulee 210 cm eli noin 20cm tulee leikata pois. Sivut siistitään molemmin puolin. Rivistä sivuun levinneet rungot ja alusvesat poistetaan samoin aidan sisälle lahonneet rungot, huomioimalla että aitaan ei tule aukkoja. Leikkuujätteen poisvienti kuuluu urakkaan. Lue lisää tästä pensasleikkauksesta.

Hinta: 784 euroa (kokonaishinta)Pensasaidan reipas lyhentäminen ja poiskuljetus

Helsingissä sijaitseva paritalo halusi tilaa ammattilaisen lyhentämään aitaa. Lyhennystä piti tehdä 80cm korkeuden osalta 30m matkalta. Työhän haluttiin sisällyttää myös poiskuljetus. Lue lisää tästä pensasleikkauksesta.

Hinta: 1100 euroa (kokonaishinta)


Alasleikkaus ja poisvienti

Omakotitalossa asuva henkilö halusi poistattaa kokonaan vanhan pensasaidan. Aita oli n.30 m pitkä ja 2,5 m korkea. Urakkaan haluttiin kuuluvaksi myös poiskuljetus. Lue lisää tästä alasleikkauksesta.

Hinta: 350 euroa (kokonaishinta)


Aidan leikkaus/puunkaato

Lohjalla sijaitsevan omakotitalon pihan pensasaita haluttiin hävittää kokonaan. Aita oli ehtinyt kasvaa suhteellisen isoksi ja sen poistaminen vaatii moottorisahaa. Lue lisää tästä aidan hävittämisestä.

Hinta: 800 euroa (kokonaishinta)Löydä tekijä pensasaidan hoitamiseen

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Vuosittain leikattu kuusiaita kasvaa tuuheaksi ja kauniiksi

Ikivihreä kuusiaita on hyvin hoidettuna kaunis ja tehokas näkösuoja. Se myös vaimentaa pihalle kantautuvia ääniä sekä suojaa esimerkiksi tuulelta, tuiskulta ja pölyltä. Jo vajaat pari metriä korkea kuusiaita tekee pihapiiristä rauhaisan. Lisäksi kuusiaita houkuttelee pikkulintuja tarjoamalla suojaa ja pesäpaikkoja. Kuusiaita on helppohoitoinen. Se kannattaa leikata tai leikkauttaa kerran vuodessa, mutta muita isompia hoitotoimenpiteitä se ei yleensä kaipaa.

Säännöllisesti leikattu kuusiaita kasvaa tuuheaksi ja kaunismuotoiseksi, pysyy riittävän kapeana ja kestää lumikuormia. Hoitamaton kuusiaita taas kasvaa leveyttä ja harvenee risuiseksi, sillä varjoon jääneet osat pudottavat neulasensa. Leikkaamaton kuusiaita ei miellytä silmää eikä täytä tehtäväänsä suojan antajana.

Perinteisesti kuusiaita on leikattu kevättalvella maalis–huhtikuussa ennen uuden kasvukauden alkua, tai loppusyksystä marraskuun paikkeilla. Olennaisinta on leikata valtaosa edellisen kesän kasvusta pois ennen uusien versojen ilmestymistä.


HUOM. Voit kilpailuttaa kaikki remontit Urakkamaailman kautta ja säästää rahaa jopa 30%!

Kilpailuta eri urakat Urakkamaailmassa

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Leikattaessa oksat eivät saa olla jäässä, joten työ on tehtävä suojasäällä niin, että lumet ovat sulaneet vähintäänkin oksistosta. Toisaalta leudon talven jälkeen leikkaamista ei pidä lykätä huhtikuun loppuun, sillä versominen voi käynnistyä varhain. Nykyään kuusiaitoja leikataan myös heinä–elokuussa: tällöin uusi kasvu typistetään heti tuoreeltaan.

Leikkaaminen vaatii tarkkuutta

Nuorta kuusiaitaa leikataan vain sivuilta, kunnes se on saavuttanut halutun korkeuden. Hapsottavia latvakasvuja voi toki siistiä leikkauksen yhteydessä, vaikka se hidastaakin korkeuskasvua jonkin verran. Kun aita on halutussa korkeudessa, mikä tarkoittaa tavallisesti noin kahta metriä, latvat typistetään mataliksi. Sen jälkeen aidan muotoa ylläpidetään leikkaamalla vuosittain sivuilta ja päältä.

Kuusiaita saavuttaa yleisesti hyvänä pidetyn leveyden ja korkeuden noin kymmenessä vuodessa. Kuusiaita on erittäin pitkäikäinen, ja voi hyvin hoidettuna kukoistaa vielä satavuotiaana.

Kuusiaidan leikkaaminen muotoonsa vaatii tarkkaa katsetta ja vakaata kättä. Viimeisimmästä vuosikasvusta jätetään jäljelle yleensä korkeintaan pari senttiä. Näin versot haaroittuvat ja aita kasvaa tuuheaksi. Edellistä vuosikasvua ei saa koskaan leikata kokonaan pois. Kuusi ei nimittäin pysty kasvattamaan uusia versoja vanhasta, jo puutuneesta oksankohdasta, joten mahdollisen leikkausvirheen aiheuttama vahinko jää pysyväksi.

Kuusiaita leikataan useimmiten ylöspäin kapenevaksi. Liian neliskanttinen aita kerää lumikuormia, jotka saattavat murtaa oksia. Kekomainen muoto on edullinen myös valon jakautumisen kannalta. Neulaset varisevat kuusiaidan sisemmistä osista ja alaoksilta, jos ne eivät saa riittävästi valoa. Kuusi ei myöskään kasvata pudottamiaan neulasia takaisin, vaikka olosuhteet paranisivat myöhemmin.

Kuusiaidan leikkuu kuuluu monien viheralan yritysten palveluvalikoimaan. Hyvillä työvälineillä varustautuneelta ammattilaiselta korkeammankin kuusiaidan leikkaaminen hoituu rivakasti ja turvallisesti. Sopivaa tekijää ja oman alueen hintatasoa kannattaa kartoittaa pyytämällä tarjous ainakin parilta toimijalta. Koti- tai mökkipihan aidanleikkuutyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Jos kuusiaita on ollut leikkaamatta muutaman vuoden, säännöllinen hoito kannattaa aloittaa pikimmiten. Pitkään hoitamatta ollut, risuuntunut aita ei yleensä ole pelastettavissa. Jos kuusta yrittää siistiä rankemmalla leikkauksella, se ei ala tuuheutua vaan kuolee pystyyn. Risuuntunut kuusiaita kannattaa yleensä uudistaa kerralla kokonaan: vanhojen puiden tilalle voi istuttaa joko taimia tai valmiiksi kasvatettua, siirrettävää kuusiaitaa.


Löydä helposti tekijä kuusiaidan leikkaukseen
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.

Tutustut tässä artikkelissa:

  • Kuinka paljon kuusiaidan leikkaus maksaa
  • Kuinka säästää rahaa leikkauksessa
  • Miten kuusiaitaa tulee hoitaa ja milloin
  • Mitkä ovat tärkeimmät asiat kuusiaidan hyvinvoinnin suhteenUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

Sälekaihtimien asennushinnat

Sälekaihtimien asennushinnat

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Maaperätutkimus

Maaperätutkimus

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

Puun kaatamisen hinta

Puun kaatamisen hinta


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Maksuton
  • Säästä kilpailuttamalla remonttisi
  • Näe arvosteluja yrityksistä
  • Turvallinen remonttisopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu

aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelien hinta

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

pihasuunnittelu hinta

Pihasuunnittelu hinta

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

Patolevyn asentaminen

Patolevyn asentaminen

siirtonurmen asennus hinta

Siirtonurmen asennus

Taloyhtiölle ilmoittaminen remontista

Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle


Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä:

6 9 1 2 3 5 9 5

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.