Uusi kohde!

Painting three rooms off white (Viherlaa..., Espoo

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

8 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Istutusojan kaivaminen 35m ja multaamine..., Piispanristi

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Olohuoneen lattian asennus +uudet listat, Vantaa

40 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Patolevyn asennus - Tutustu patolevyn asentamiseen ja hintoihin

Olemme koonneet tähän artikkeliin laajan tietopaketin patolevyn asennukseen ja sen hintoihin liittyen.

Kilpailuta onnistunut remontti Urakkamaailmassa:


Mitä patolevyn asennus maksaa?

Patolevyn asennus maksaa keskimäärin n. 5 500 - 10 000 euroa. Hintaan vaikuttaa muun muassa remontin laajuus ja vaativuus, sekä se tehdäänkö urakan yhteydessä myös salaojitus.

Alla Urakkamaailman kautta kilpailutettujen patolevyjen asennusten ja salaojaremonttien toteutuneita hintoja.

Kilpailuta sinäkin oma maanrakennusurakkasi Urakkamaailmassa. Se on täysin ilmaista ja todella helppoa. Säästä rahaa kilpailuttamalla remonttisi.

Huomaathan, että kaikki yllä mainitut esimerkkihinnat ovat todellisia, toteutuneita hintoja. Jokainen remontti on kuitenkin erilainen ja oman maanrakennusremonttisi hinnan selvität helposti jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan.

Alueellasi toimivat taustatarkistetut maanrakennusalan urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä ja voit helposti vertailla saamiasi tarjouksia.

Mistä patolevy valmistetaan?

Patolevyt valmistetaan hyvinkin kestävästä materiaalista, yleisin materiaali on polypropeeni. Levy on joustavaa ja se kestää hyvin maa-aineksesta tulevaa painetta, sekä maaperän happamuutta, eikä se maadu tai mätäne vuosien käytössä. Patolevy soveltuu hyvin Suomen olosuhteisiin, sietäen kovia pakkasia sekä jopa +80 celsius asteista lämpöä.

Aloita onnistunut patolevyn asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Patolevyn asennus - miten se tehdään?

Patolevyn tehtävä kiinteistössä on vähentää kosteutta talon perustuksista ja ohjata se salaojien kautta pois perustusten läheisyydestä. Levy asennetaan kiinni sokkeliin, jossa sokkelista kondensoituva vesihöyry menee patolevyn pintaan ja valuu sieltä salaojiin. Patolevy myös ohjaa sadevesiä pois seinustalta.

Salaojitus ja patolevyn asennus

Patolevyn asennuksen yhteydessä tehdään monesti myös kiinteistön salaojitus

Patolevy kiinnitetään sokkeliin käyttäen nauloja tai muita kiinnitystarvikkeita. Levyn "nystyräpuoli" tulee asentaa sokkelia vasten, katso kuitenkin tarkemmat ohjeet materiaalitoimittajan ohjeista. Muurin puolelle jäävä nystyräpuoli estää kosteuden kondensoitumista muuriin. Levyn yläreunaan tulee muistaa kiinnittää lista, joka estää maa-aineksen menemisen sokkelin ja patolevyn väliin.

Patolevystä käytetään myös seuraavia nimityksiä:

  • perusmuurilevy
  • nystyrälevy
  • sokkelilevy

Patolevyn nystyräkuviointi jättää levyn ja seinän väliin riittävän ilmaraon, jonka ansiosta sisäpuolelta tuleva kosteus tiivistyy levyyn ja valuu sitä pitkin alas salaojiin. Lue myös kuinka voit varmistua, että sadevesijärjestelmäsi toimii kokonaisuutena.

Asennettuna levyn yläreuna jää noin 5 cm maanpinnan alapuolelle näkymättömiin. Asennuksissa käytetty lista estää maa-aineksen ja kosteuden pääsyn perusmuurilevyn ja sokkelin perusmuurin väliin. Sulkemalla patolevyn ja perusmuurin yläosa saadaan estettyä ulkoilman kosteuden pääsy perusmuurin ja sokkelilevyn väliin.

Patolevyjä voidaan asentaa niin uudiskohteisiin, kuin myös vanhempiin korjauskohteisiin.

Haluttaessa patolevyn alle voidaan asentaa bitumikermieristys, joka osaltaan varmentaa kosteuden poissa pysymisen perusmuurista. Tätä tekniikkaa käytetään etenkin haastavissa olosuhteissa, jossa ns. "tuplavarmistus" on tarpeellista tehdä.

Patolevy toimii yhteistyössä salaojituksen kanssa, joten varmista, että salaojitus on hoidettu asiallisesti.

Löydä luotettava tekijä!

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi