Uusi kohde!

Asbestikartoitus keittiön välitilasta, Joensuu

7 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jarskin Sähkö Oy, Helsinki

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

18 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiö remontti, Nurmijärvi

9 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kodit Kunnossa Oy , Helsinki

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Väliseinän purku, Nurmijärvi

9 tuntia sitten

×

Patolevyn asennus - Tutustu patolevyn asentamiseen ja hintoihin

Juttu päivitetty: 7.2.2023

Patolevyn asennus hinta

Patolevyn asennuksen hinta

Alla Urakkamaailman kautta kilpailutettujen patolevyjen asennusten ja salaojaremonttien toteutuneita hintoja. Kilpailuta sinäkin oma maanrakennusurakkasi Urakkamaailmassa. Se on täysin ilmaista ja todella helppoa. Säästä rahaa kilpailuttamalla remonttisi.


Patolevyn korotus ja sokkelin vierustan täyttö, Espoo

Toteutunut hinta: 970 €

Vuonna 2021 rakennetun paritalon toisen huoneiston sokkelin vierustaa korjattiin kahden sivun osalta. Patolevyä korotettiin 9 m matkalta n. puolen metrin verran. Urakasta syntynyt maa-aines varastoitiin tontilla, joten urakkaan ei kuulunut poiskuljetusta. Lue lisää...


Patolevylistojen asennus ja sokkelin rappaus, Tampere

Toteutunut hinta: 3 100 €

Noin kymmenen vuotta vanhan omakotitalon sokkelin patolevyjen yläosa oli rakennusvaiheessa jätetty ilman kiinnikkeitä. Tämä oli johtanut siihen, että patolevyjen väliin oli päässyt kertymään salaojasepeliä ja sokkelin rappaus oli kosteuden vuoksi halkeillut useasta kohdasta. Patolevyt putsattiin ja kiinnitettiin kunnolla sokkeliin. Lisäksi vaurioitunut rappaus uusittiin ja maalattiin. Lue lisää...


Etsitkö tekijää patolevyn asennukseen?


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Patolevyjen asennus / salaojaputki, Ylöjärvi

Toteutunut hinta: 3 950 €

Omakotitaloon Ylöjärvellä tehtiin salaojaremontti sekä patolevyjen asennus kellarikerrokseen. Pinta-alaa oli yhteensä n. 15 m2. Lue lisää...


Patolevytys ja pihan kunnostus, Turku

Toteutunut hinta: 5 580 €

2 x 2 m kokoinen portaikon ja ulkoseinän kulma-alue patolevytettiin ja laatoitettiin. Lisäksi n. 4 x 2 m kokoisen piha-alueen laatoitus uusittiin. Lue lisää...


Taloyhtiöurakka: Salaojan ja patolevyjen asennus, Helsinki

Toteutunut hinta: 27 446 €

Kerrostaloyhtiön pihaan asennettiin uudet salaojaputket ja patolevyt. Urakka vaati muun muassa pihan syreenipensaiden kaatamisen, kaivuutyöt, soran ja mullan laiton sekä ylimääräisten maamassojen poisviennin. Lue lisää...


Huomaathan, että kaikki yllä mainitut esimerkkihinnat ovat todellisia, toteutuneita hintoja. Jokainen remontti on kuitenkin erilainen ja oman maanrakennusremonttisi hinnan selvität helposti jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan. Alueellasi toimivat taustatarkistetut maanrakennusalan urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä ja voit helposti vertailla saatuja tarjouksia.

Mistä patolevy valmistetaan?

Patolevyt valmistetaan hyvinkin kestävästä materiaalista, yleisin materiaali on polypropeeni. Levy on joustavaa ja se kestää hyvin maa-aineksesta tulevaa painetta, sekä maaperän happamuutta, eikä se maadu tai mätäne vuosien käytössä. Patolevy soveltuu hyvin Suomen olosuhteisiin, sietäen kovia pakkasia sekä jopa +80 celsius asteista lämpöä.

Tietoa patolevyn asentamisesta

Patolevyn tehtävä kiinteistössä on vähentää kosteutta talon perustuksista ja ohjata se salaojien kautta pois perustusten läheisyydestä. Levy asennetaan kiinni sokkeliin, jossa sokkelista kondensoituva vesihöyry menee patolevyn pintaan ja valuu sieltä salaojiin. Patolevy myös ohjaa sadevesiä pois seinustalta.

Salaojitus ja patolevyn asennus

Asennuksen yhteydessä tehdään monesti myös kiinteistön salaojitus

Patolevy kiinnitetään sokkeliin käyttäen nauloja tai muita kiinnitystarvikkeita. Levyn "nystyräpuoli" tulee asentaa sokkelia vasten, katso kuitenkin tarkemmat ohjeet materiaalitoimittajan ohjeista. Muurin puolelle jäävä nystyräpuoli estää kosteuden kondensoitumista muuriin. Levyn yläreunaan tulee muistaa kiinnittää lista, joka estää maa-aineksen menemisen sokkelin ja patolevyn väliin.

Patolevystä käytetään myös seuraavia nimityksiä:

 • perusmuurilevy
 • nystyrälevy
 • sokkelilevy

Patolevyn nystyräkuviointi jättää levyn ja seinän väliin riittävän ilmaraon, jonka ansiosta sisäpuolelta tuleva kosteus tiivistyy levyyn ja valuu sitä pitkin alas salaojiin. Lue myös kuinka voit varmistua, että sadevesijärjestelmäsi toimii kokonaisuutena.

Asennettuna levyn yläreuna jää noin 5 cm maanpinnan alapuolelle näkymättömiin. Asennuksissa käytetty lista estää maa-aineksen ja kosteuden pääsyn perusmuurilevyn ja sokkelin perusmuurin väliin. Sulkemalla patolevyn ja perusmuurin yläosa saadaan estettyä ulkoilman kosteuden pääsy perusmuurin ja sokkelilevyn väliin.

Patolevyjä voidaan asentaa niin uudiskohteisiin, kuin myös vanhempiin korjauskohteisiin.

Haluttaessa patolevyn alle voidaan asentaa bitumikermieristys, joka osaltaan varmentaa kosteuden poissa pysymisen perusmuurista. Tätä tekniikkaa käytetään etenkin haastavissa olosuhteissa, jossa ns. "tuplavarmistus" on tarpeellista tehdä.

Patolevy toimii yhteistyössä salaojituksen kanssa, joten varmista, että salaojitus on hoidettu asiallisesti.


Aloita remonttisi löytämällä luotettava urakoitsija

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Pyydä tarjouksia remonttiisi

Väärin asennettu patolevy - Mitä tehdä?

Patolevyn tehtävänä on estää kosteuden pääsy perustuksiin. Jos patolevy on kuitenkin asennettu väärin, se ei aja asiaansa, vaan kosteutta voi päästä muodostumaan patolevyn väliin. Yleisin asennusvirhe on huonosti kiinnitetty patolevy, joka voi aiheuttaa niin esteettisiä vaurioita kuin pahimmassa tapauksessa laajempiakin kosteusvaurioita.

Jos epäilet, että kotisi patolevy on asennettu väärin, ota yhteys ammattilaiseen, joka osaa arvioida tilanteen ja neuvoa tarvittavat korjaustoimenpiteet.

Patolevyn asennus vanhaan taloon

Vanhojen talojen kosteusongelmat johtuvat usein puutteellisista tai kokonaan puuttuvista salaojista. Myös vanhaan taloon voidaan jälkikäteen asentaa patolevy suojaamaan talon rakenteita kosteudelta. Jos salaojat eivät ole kunnossa, kannattaa salaojaremontti ja patolevyn asennus hoitaa samalla kertaa.

Patolevyn asentaminen jälkikäteen

Kosteusvauriot syntyvät monesti silloin kun salaojien toimintakunnosta ei ole huolehdittu asianmukaisesti. Salaojaremontin yhteydessä voidaan asentaa samalla myös patolevy estämään kosteusvaurioiden syntyminen jatkossa. Jos salaojat eivät toimi, ei patolevystäkään juuri ole apua.

Ennen patolevyn asennusta, tulee varmistaa että sokkeli on mahdollisimman kuiva. Sokkelin kuivumista voidaan nopeuttaa lämmittämällä sisäpuolella olevaa tilaa.

Onnistuneen patolevyn asennuksen varmistat palkkaamalla hommaan alan ammattilaisen. Alueesi luotettavat tekijät tavoitat helposti ja nopeasti Urakkamaailmasta.


Lue myös nämä:

Taloyhtiöremonttien hintoja, Parvekeremontin hinta, Valokatteen asennuksen hinta, Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle, Tiilikaton pesun hinta, Säästä talopaketeissa, Kylpyhuoneremonttien hintoja, Portaiden maalaus, Rintamamiestalon salaojaremonttiTässä artikkelissa:

 • Mikä on patolevy asennuksen hinta?
 • Voiko asennuksen tehdä jälkiasennuksena vanhaan taloon?
 • Mikä on patolevyn reunalista?

Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti


Vinkit onnistuneeseen patolevyn asennukseen:


Lue lisää:

Maanrakennus hinta

Maanrakennus hinta

taloyhtiön remonttiopas

Pientaloyhtiön remonttiopas

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

Salaojitus hinta

Salaojituksen hinta

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Julkisivurappauksen hinta

Julkisivurappauksen hinta

Talopaketin hinta

Talopaketin hinta

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

Routaeristäminen

Routaeristämisen hinta

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta

Talon purkutyöt hinta

Purkutöiden hinta


Näin se toimii!

 1. Tee maanrakennusurakastasi ilmoitus Urakkamaailmaan
 2. Vastaanota tarjouksia ja vertaile saamiasi tarjouksia
 3. Valitse paras tekijä ja tee kirjallinen sopimus