PATOLEVYN ASENNUS -Selvitä paljonko patolevyn asentaminen maksaa

Patolevyn asennus hinta


Hintaesimerkkejä patolevyn asennuksesta

Alla Urakkamaailman kautta kilpailutettujen patolevyjen asennusten ja salaojaremonttien toteutuneita hintoja. Kilpailuta sinäkin oma maanrakennusurakkasi Urakkamaailmassa. Se on täysin ilmaista ja todella helppoa. Säästä rahaa kilpailuttamalla remonttisi.


Tässä omakotitalon maanrakennusurakassa haluttiin toteuttaa salaojan kaivaminen sekä patolevyjen asentaminen. Kyseessä oli rintamamiestalo Kouvolassa. Salaojitusta tuli tehdä n. 50 metrin edestä. Katso lisää tästä.

Hinta 7800€


Vuonna -62 valmistuneen rintamamiestaloon tuli kaivaa ja tehdä salaojitus eristeineen sekä samalla sadevesijärjestelmä putkineen ja kaivoineen. Kohde sijaitsi Lahdessa. Katso lisää tästä.

Hinta 24000€


Omakotitalo Limingassa etsi Urakkamaailman avulla tekijää salaojien kaivamiselle, patolevyjen asennukselle sekä sadevesijärjestelmien uudelleenohjaukselle. Kohteessa oli tavoitteena toteuttaa alapohjaremontti maanrakennusurakan jälkeen. Omakotitalon pinta-ala oli noin 150 neliömetriä. Katso lisää tästä.

Hinta 8200€


Urakkamaailman käyttäjä etsi tekijää vuonna 1988 rakennetun yksikerroksisen omakotitalon maanrakennusurakkaan tekijää. Urakan kokonaisuus koostui perustusten vesieristämisestä (patolevyt), salaojien ja sadevesiviemäröinnistä sekä ulkopuolisesta lämmöneristämisestä. Maaperä oli hiekkainen. Katso lisää tästä.

Hinta 21500€


1955 rakennetun Vantaalla sijaitsevan omakotitalon salaojitus ja patolevyjen asennus rakennuksen ulkoseinälle haluttiin ammattilaisen hoidettavaksi. Rakennuksen kerrospinta-ala oli noin 95 m2. Katso lisää tästä.

Hinta 8500€


Huomaathan, että kaikki yllä mainitut esimerkkihinnat ovat todellisia, toteutuneita hintoja. Jokainen remontti on erilainen, oman maanrakennusremonttisi hinnan selvität helposti jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmassa. Alueellasi toimivat taustatarkistetut maanrakennusalan urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä ja voit helposti vertailla saatuja tarjouksia.

Kilpailuta patolevyn asennus ja säästä rahaa

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua mihinkään.

Mistä patolevy valmistetaan?

Patolevyt valmistetaan hyvinkin kestävästä materiaalista, yleisin materiaali on polypropeeni. Levy on joustavaa ja se kestää hyvin maa-aineksesta tulevaa painetta, se kestää myös mainiosti maaperän happamuutta eikä se maadu tai mätäne vuosien käytössä. Patolevy soveltuu hyvin Suomen olosuhteisiin, sietäen kovia pakkasia sekä jopa +80 celsius asteista lämpöä.

Tietoa patolevyn asentamisesta

Patolevyn tehtävä kiinteistössä on vähentää kosteutta talon perustuksista ja ohjata se salaojien kautta pois perustusten läheisyydestä. Levy asennetaan kiinni sokkeliin, jossa sokkelista kondensoituva vesihöyry menee patolevyn pintaan ja valuu sieltä salaojiin. Patolevy myös ohjaa sadevesiä pois seinustalta.


Salaojitus ja patolevyn asennus

Asennuksen yhteydessä tehdään monesti myös kiinteistön salaojitus

Patolevy kiinnitetään sokkeliin käyttäen nauloja tai muita kiinnitystarvikkeita. Levyn "nystyräpuoli" tulee asentaa sokkelia vasten, katso kuitenkin tarkemmat ohjeet materiaalitoimittajan ohjeista. Muurin puolelle jäävä nystyräpuoli estää kosteuden kondensoitumista muuriin. Levyn yläreunaan tulee muistaa kiinnittää lista, joka estää maa-aineksen menemisen sokkelin ja patolevyn väliin.

Patolevystä käytetään myös seuraavia nimityksiä:

  • perusmuurilevy
  • nystyrälevy
  • sokkelilevy

Patolevyn nystyräkuviointi jättää levyn ja seinän väliin riittävän ilmaraon, jonka ansiosta sisäpuolelta tuleva kosteus tiivistyy levyyn ja valuu sitä pitkin alas salaojiin. Lue myös kuinka voit varmistua, että sadevesijärjestelmäsi toimii kokonaisuutena.

Asennettuna levyn yläreuna jää noin 5cm maanpinnan alapuolelle näkymättömiin. Asennuksissa käytetty lista estää maa-aineksen ja kosteuden pääsyn perusmuurilevyn ja sokkelin perusmuurin väliin. Sulkemalla patolevyn ja perusmuurin yläosa saadaan estettyä ulkoilman kosteuden pääsy perusmuurin ja sokkelilevyn väliin.

Patolevyjä voidaan asentaa niin uudiskohteisiin, kuin myös vanhempiin korjauskohteisiin

Haluttaessa patolevyn alle voidaan asentaa bitumikermieristys, joka osaltaan varmentaa kosteuden poissa pysymisen perusmuurista. Tätä tekniikkaa käytetään etenkin haastavissa olosuhteissa, jossa ns. "tuplavarmistus" on tarpeellista tehdä.

Patolevy toimii yhteistyössä salaojituksen kanssa, joten varmista, että salaojitus on hoidettu asiallisesti. Tästä syystä monesti myös salaojaremontit hoidetaan samanaikaisesti.


Löydä luotettava urakoitsija

Lue myös nämä:

Taloyhtiöremonttien hintoja, Parvekeremontin hinta, Valokatteen asennuksen hinta, Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle, Tiilikaton pesun hinta, Säästä talopaketeissa, Kylpyhuoneremonttien hintoja, Portaiden maalaus, Rintamamiestalon salaojaremontti
Tässä artikkelissa:

  • Mikä on patolevy asennuksen hinta?
  • Voiko asennuksen tehdä jälkiasennuksena vanhaan taloon?
  • Mikä on patolevyn reunalista?

Vinkit onnistuneeseen patolevyn asennukseen:


Tee remontti-ilmoitus ja selvitä
patolevyn asennuksen hinta, ilmaiseksi

Remontti-ilmoituksen tekeminen on ilmaista
eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Remonttiturvalla turvaat remonttisi


Katso myös:

Maanrakennus hinta

Maanrakennus hinta

taloyhtiön remonttiopas

Pientaloyhtiön remonttiopas

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

Salaojitus hinta

Salaojituksen hinta

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Talopaketin hinta

Talopaketin hinta

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

jätevesiasetus 2016

Jätevesiasetus 2016

Näin se toimii!

  1. Tee maanrakennusurakastasi ilmoitus Urakkamaailmaan
  2. Vastaanota tarjouksia ja vertaile saamiasi tarjouksia
  3. Valitse paras tekijä ja tee kirjallinen sopimus