Uusi kohde!

Keittiön putkityöt, Helsinki

23 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti Opa, Lahti

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Latausaseman asennus, Espoo

28 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SSI Sähkö, Kerava

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Olohuoneen maalaus, Helsinki

40 minuuttia sitten

×

Pergolan rakentaminen - Katso hinta ja vinkit

Juttu päivitetty: 06.06.2023

pergolan rakentaminen

Pergola tuo pihaan suojaa ja lisää tunnelmaa. Katso alta hintaesimerkit Urakkamaailman käyttäjien teettämistä pergolan rakennustöistä sekä tutustu tarkemmin pergolan rakentamiseen.


Aloita onnistunut pergolan rakentaminen


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Mitä maksaa pergolan rakentaminen?

Pergolan rakentaminen maksaa keskimäärin n. 2 700 € - 8 000 €. Hinta vaihtelee riippuen pergolan koosta, työn määrästä sekä materiaaleista.

Katso alta Urakkamaailman kautta kilpailutettuja pergolan rakentamisen urakoita ja niiden toteutuneita hintoja.


Pergolan kokoaminen, Lieto

Toteutunut hinta: 1 000 €

Omakotitalon terassin päälle koottiin alumiinirunkoinen, jauhemaalattu pergola. Urakkaan kuului ainoastaan uuden pergolan asennustyöt, purkutöille ei ollut tarvetta. Lue lisää...


Valokatteen asennus pergolaan, Espoo

Toteutunut hinta: 1 540 €

2 x 4 m kokoiseen pergolaan asennettiin valokate sekä rakennettiin kaato katetta varten. Työhön kuului tarvikkeiden nouto ja toimitus kohteeseen, runkopuiden asennus kaadon saavuttamiseksi, valokatteen asennus sekä runkopuiden maalaus. Materiaalikustannusten osuus hinnasta oli 500 €. Lue lisää...


Pergolan valokatteen asennus, Turku

Toteutunut hinta: 2 320 €

Kohteessa asennettiin 20 m2 kokoiselle pergolalle uusi valokate. Valokatteen koko ylityksineen oli yhteensä n. 30 m2 ja kyseessä oli loiva harjakattomalli. Lue lisää...


Paritalon pergoloiden uusintatyöt, Espoo

Toteutunut hinta: 2 828 €

Vuonna 1995 valmistetun kaksikerroksisen paritalon yhden asunnon parvekkeen alakatto uusittiin sekä molempien asuntojen pergolarakenteet uusittiin. Urakan tarkoituksena oli yhdenmukaistaa asuntojen pergolat, jotta ne saatiin samalle korkeudelle mahdollista tulevaa lasitusta varten. Lue lisää...


Katos ja pergola omakotitaloon, Turku

Toteutunut hinta: 8 060 €

Turussa sijaitsevaan rintamamiestaloon rakennettiin uusi 10m2 katos, jota jatkettiin pergolana. Katoksen katteeksi valikoitui talon muun katon mukainen saumapeltikate, jonka asennus kuului myös urakkaan. Kokonaishinnasta 2480 € oli materiaalikustannuksia, loput työn osuutta. Lue lisää...


Selaa lisää piharemonttien hintoja täältä.

Pergola valokatteella tai ilman - selvitä rakentamisen lupakäytännöt

Pergola on pylväiden kannattelema, yleensä palkiston kattama, köynnösten sekä muiden kasvien verhoilema oleskelutila tai käytävä. Pylväiden välissä on usein ristikkoseiniä: esimerkiksi etelään avautuvan pergolan takakulma voi olla tiheän ristikon ja kasvillisuuden suojaama. Pergola rakennetaan useasti terassin päälle.

Pergolan voi toteuttaa lukemattomilla tavoilla, ja suunnittelu kannattaa aloittaa käyttötarkoituksen miettimisestä. Yhdet rakentavat vehreän seurustelutilan terassin yhteyteen, toiset lukunurkkauksen puutarhan perälle, jotkut salaperäisen lehtikäytävän pihapolulle. Polkumaisista rakennelmista käytetään useimmiten nimitystä juoksupergola.

Ilmansuuntien huomiointi on myös olennaista pergolaa suunniteltaessa. Paras rakennuspaikka tai avautumissuunta vaihtelevat sen mukaan, onko pergolassa tarkoitus nauttia aamukahvit, oleskella iltapäivällä vai istuskella ilta-auringossa.

Pergolan sijoittamista on kuitenkin hyvä harkita ennakkoluulottomasti. Jokainen pihapiiri on omanlaisensa, ja toisinaan vasta luovat ratkaisut nostavat puutarhan täyteen loistoonsa. Pergola on voimakas maisemaelementti, tilanjakaja, jolla voi luoda halutunlaista tunnelmaa. Parhaimmillaan lopputulos on yhtä aikaa viihtyisä, kiehtova ja arkkitehtoninen.

Useimmiten pergolan rakentamiseen riittää toimenpideilmoitus tai -lupa, mutta asia kannattaa varmistaa ajoissa oman kunnan rakennusvirastosta. Jos toiveissa on kiinteä lattiarakenne tai valokate, on hyvä perehtyä terassien suunnitteluohjeisiin sekä lupakäytäntöihin.

Rakenna unelmien pergola omalle pihallesi

Myös kevyt pergola tarvitsee kestävät perustukset

Pergolan kannatinpylväiden perustukset on syytä tehdä huolella, jotta routa ei runtelisi kevyttä rakennelmaa. Viime vuosina ruuvipaaluperustukset ovat nousseet suosioon piharakentajien keskuudessa, sillä menetelmä on helppo, luotettava, nopea ja edullinen. Vipuvarren avulla käsin asennettava ruuvipaaluperustus on roudankestävä, kun kierrelaippa asennetaan routarajan alapuolelle.

Ruuvipaalut ovat parhaimmillaan savi- ja hiekkamailla. Jos maaperä on hyvin kivikkoinen tai kallioinen, perinteinen pilariperustus voi olla paras ratkaisu. Usein pilariperustus koostuu betonianturasta sekä ontoista pilariharkoista, joihin valetaan pilarikenkä kannatinpylvästä varten. Nykyisin on tarjolla myös pontillisia perustuskiviä, jolloin valuvaihetta ei tarvita. Lue lisää terassin perustamisesta täältä.

Mikäli pergolan rakennuspaikka on routimaton, kevyt rakennelma ei vaadi järeitä perustuksia. Sora ja karkea hiekka ovat puhtaina routimattomia maalajeja, joten niille rakennettaessa voi käyttää maahan iskettäviä metallisia tolppajalkoja.

Routimissyvyydet vaihtelevat Etelä-Suomen puolesta metristä Lapin kahteen metriin. Tietoa oman maakunnan routimissyvyyksistä löytyy Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.


Löydä luotettava tekijä


Pyydä tarjouksia
Remontti-ilmoituksen jättäminen on helppoa ja nopeaa

Pergola on luonnon ja arkkitehtuurin saumaton liitto

Pergolan pylväät, kattopalkit ja seinäristikot ovat useimmiten puuta tai metallia. Erilaiset materiaalit myös yhdistyvät kauniisti: puupylväisiin voi kiinnittää koristeellisen metalliristikon tai vaikkapa pajupunoksen. Käyttötarkoitus ja rakennuspaikka määrittävät pergolalle sopivimman lattian: luonnontilainen maa, sorapohjalle asetellut pihalaatat, nurmikko, liuskekivet tai vaikkapa hiekka.

Viime vuosina myrkyttömät mutta säänkestävät rakennusmateriaalit ovat kasvattaneet suosiotaan. Yhä useampi piharakentaja valitsee lämpökäsitellyn puun, siperianlehtikuusen, männyn sydänpuun tai metallin ongelmajätteeksi luokitellun kestopuun sijasta. Tavanomaistakin puutavaraa voi käyttää, mutta silloin pergola jää huomattavasti lyhytikäisemmäksi. Kosteusrasitus on huomattava, sillä puuosat ovat jatkuvassa kosketuksessa kasvillisuuden kanssa.

Auringon uv-säteily haalistaa myös lämpö- ja kestopuuta. Halutessaan harmaantumista voi ehkäistä pinnoittamalla rakenteet puuöljyllä, kuultavalla tai peittävällä puunsuojalla tai ulkomaalilla. Lämpökäsitelty puu kannattaa pinnoittaa heti rakennelman valmistuttua, mutta kestopuun on annettava kuivua, rakentamisajankohdasta riippuen, joko loppukesään tai seuraavaan kevääseen.

Vehreät köynnökset ja kukkivat kasvit antavat pergolalle sielun. Kasvupaikan maaperä sekä kosteus- ja valo-olosuhteet määrittävät, mitkä lajikkeet voivat menestyä. Kasvivalintoja on hyvä pohtia jo ennen rakennustöihin ryhtymistä, jotta kattorakenteet ja seinäristikot sopivat tukemaan haluttuja lajikkeita. Pergoloita verhoavat tyypillisesti tummanvihreä humala, tuuhea kelasköynnös, vaativampi villiviini, tuoksuherneet, lumoavasti kukkivat kähröt, köynnösruusut ja -kuusamat. Usein hienoin lopputulos syntyy yhdistelemällä tuuhealehtisiä ja näyttävästi kukkivia lajikkeita.

Pergola terassille - mitä tulee ottaa huomioon?

Pergola rakennetaan useimmiten joko suoraan terassin päälle tai kiviselle alustalle. Jos pergolaa lähdetään rakentamaan jo olemassa olevan terassin päälle, on tärkeää tarkastaa terassin kunto ja kestävyys sekä riittävät perustukset ennen projektin aloittamista. Paras pohja pergolalle on maanvarainen terassi, joka auttaa tukevoittamaan rakennelmaa.

Muista ottaa huomioon, että jos terassin korkeus ylittää 500 mm, rakenteeseen tulee rakentaa turvallisuussyistä kaide.

Talon yhteyteen tuleva pergola ei välttämättä vaadi erillistä rakennuslupaa, mutta asia on syytä varmistaa aina erikseen oman kunnan lupaviranomaisilta.


Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Pyydä tarjouksia remonttiisi


Tässä artikkelissa:

  • Pääset tarkastelemaan toteutuneiden pergolan rakentamisen hintoja
  • Vinkkejä pergolan rakentamiseen

Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti


Lue myös nämä:

Laiturin rakentaminen

Laiturin rakentaminen

Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti

Siirtolapuutarhamökki

Siirtolapuutarhamökin remontti

leikkimökin rakentaminen

Leikkimökin rakentaminen

paljun asennus

Paljun asennus

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

pihavalaistus

PihavalaistusUrakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä:

6 4 1 4 2 4 8 3

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.