Pergolan rakentamisen hintaesimerkkejä. Lue ja selvitä kuinka paljon pergolan rakentaminen maksaa.

Pergolan rakentaminen


Mitä maksaa pergolan rakentaminen?

Pergolan rakentaminen maksaa keskimäärin muutamia tonneja. Hinta vaihtelee riippuen koosta, työn määrästä ja materiaaleista. Pergolan rakentaminen on maksaa noin 2 700 eurosta 8 000 euroon asti.


Katso alta anonyymejä Urakkamaailman kautta kilpailutettuja pergolan rakentamisen urakoita ja niiden toteutuneita hintoja:


Tässä remontti-ilmoituksessa Joensuulainen paritalon omistaja etsi tekijää takapihalle rakennettavalle pergolalle. Pergolan koko oli 5x5m, jonka alle haluttiin asentaa erikseen kesäkeittiö. Pergolan tarkoituksena oli myös peittää näkyvyyttä viereiseltä tieltä tontille päin. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 3 720 euroa


Urakkamaailman käyttäjä halusi löytää tekijän terassin ja pergolan rakentamiseen. Pergolan tilaaja oli jo tehnyt maatyöt valmiiksi urakoitsijaa varten. Työn osuuden kustannus kyseisessä urakassa oli 5100€ ja materiaalien 3200€. Terassin pinta-alaksi tuli 50 neliömetriä, jonka päälle pergola tuli osittain. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 8 300 euroa


Puutarhamökin pihalle haluttiin rakentaa pieni pergola. Pergolan tilaaja oli jo tehnyt vaadittavat pohjatyöt ennen remontin aloitusta. Pergolan koko oli 3m x 3m. Pergolan katteeksi haluttiin asennuttaa valokate, joka suojaa sateelta ja UV-säteilyltä. Pergolan sivuille haluttiin asentaa matalat näkösuojat. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 2 780 euroa


Vuosaaressa sijaitseva paritalohuoneisto halusi tehdä kerralla kaiken kuntoon pihan suhteen ja rakennuttaa ulkoterassi, pergola, aita sekä kesäkeittiö. Pergolan haluttiin asentaa terassin päälle. Tilaaja halusi itse maalata tulevan pergolan, joten se oli poissuljettu urakoitsijan tarjouksesta. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 3 670 euroa (sisältää pergolan rakentamisen, sekä terassin hinnan)


Vantaalla sijaitsevan omakotitalon omistaja halusi rakentaa pergolan pihallensa. Tilaaja määritteli, että pergolan alle tulisi kivilaatta tai terassilauta. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 6 076 euroa


Lahdessa sijaitsevan OKT:n omistajalla oli pergola, johon hän alusi asennuttaa laadukkaan valokatteen. Pergolan pinta-ala oli 18 neliömetriä. Urakan hinta erittelyineen oli seuraavankaltainen: asennus. sis. uuden kallistavan katon vedenohjaus 1091.60€, valokate Plasmlo kirkas Ecolite, runko 48*120mm, 48*48mm, ristikoolaus, maalaus 1823.40€. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 2 915 euroa


HUOM. Yllä olevat hinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista pergolan rakentamisurakoista, mutta ovat vain suuntaa-antavia arvioita kuluarvioihisi. Oman hintatasosi selvität ainoastaan kysymällä useamman tarjouksen ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija remonttiisi.


Selvitä pergolan rakentamisen hinta, ilmaiseksi

Selaa lisää piharemonttien hintoja täältä.Viihtyisä pergola hurmaa puutarhassa

Pergola on pylväiden kannattelema, yleensä palkiston kattama, köynnösten sekä muiden kasvien verhoilema oleskelutila tai käytävä. Pylväiden välissä on usein ristikkoseiniä: esimerkiksi etelään avautuvan pergolan takakulma voi olla tiheän ristikon ja kasvillisuuden suojaama. Pergola rakennetaan useasti terassin ( lue tästä terassin rakentamisesta) päälle.

Pergolan voi toteuttaa lukemattomilla tavoilla, ja suunnittelu kannattaa aloittaa käyttötarkoituksen miettimisestä. Yhdet rakentavat vehreän seurustelutilan terassin yhteyteen, toiset lukunurkkauksen puutarhan perälle, jotkut salaperäisen lehtikäytävän pihapolulle. Ilmansuuntien huomiointi on myös olennaista. Paras rakennuspaikka tai avautumissuunta vaihtelevat sen mukaan, onko pergolassa tarkoitus nauttia aamukahvit, oleskella iltapäivällä vai istuskella ilta-auringossa.

Pergolan sijoittamista on kuitenkin hyvä harkita ennakkoluulottomasti. Jokainen pihapiiri on omanlaisensa, ja toisinaan vasta luovat ratkaisut nostavat puutarhan täyteen loistoonsa. Pergola on voimakas maisemaelementti, tilanjakaja, jolla voi luoda halutunlaista tunnelmaa. Parhaimmillaan lopputulos on yhtä aikaa viihtyisä, kiehtova ja arkkitehtoninen.

Useimmiten pergolan rakentamiseen riittää toimenpideilmoitus tai -lupa, mutta asia kannattaa varmistaa ajoissa oman kunnan rakennusvirastosta. Jos toiveissa on kiinteä lattiarakenne tai valokate, on hyvä perehtyä terassien suunnitteluohjeisiin sekä lupakäytäntöihin.


Rakenna unelmien pergola omalle pihallesi

Pergolakin tarvitsee kestävät perustukset

Pergolan kannatinpylväiden perustukset on syytä tehdä huolella, jotta routa ei runtelisi kevyttä rakennelmaa. Viime vuosina ruuvipaaluperustukset ovat nousseet suosioon piharakentajien keskuudessa, sillä menetelmä on helppo, luotettava, nopea ja edullinen. Vipuvarren avulla käsin asennettava ruuvipaaluperustus on roudankestävä, kun kierrelaippa asennetaan routarajan alapuolelle.

Ruuvipaalut ovat parhaimmillaan savi- ja hiekkamailla. Jos maaperä on hyvin kivikkoinen tai kallioinen, perinteinen pilariperustus voi olla paras ratkaisu. Usein pilariperustus koostuu betonianturasta sekä ontoista pilariharkoista, joihin valetaan pilarikenkä kannatinpylvästä varten. Nykyisin on tarjolla myös pontillisia perustuskiviä, jolloin valuvaihetta ei tarvita. Lue lisää terassin perustamisesta täältä.

Mikäli pergolan rakennuspaikka on routimaton, kevyt rakennelma ei vaadi järeitä perustuksia. Sora ja karkea hiekka ovat puhtaina routimattomia maalajeja, joten niille rakennettaessa voi käyttää maahan iskettäviä metallisia tolppajalkoja.

Routimissyvyydet vaihtelevat Etelä-Suomen puolesta metristä Lapin kahteen metriin. Tietoa oman maakunnan routimissyvyyksistä löytyy Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.

Luonnon ja arkkitehtuurin saumaton liitto

Pergolan pylväät, kattopalkit ja seinäristikot ovat useimmiten puuta tai metallia. Erilaiset materiaalit myös yhdistyvät kauniisti: puupylväisiin voi kiinnittää koristeellisen metalliristikon tai vaikkapa pajupunoksen. Käyttötarkoitus ja rakennuspaikka määrittävät pergolalle sopivimman lattian: luonnontilainen maa, sorapohjalle asetellut pihalaatat, nurmikko, liuskekivet tai vaikkapa hiekka.

Viime vuosina myrkyttömät mutta säänkestävät rakennusmateriaalit ovat kasvattaneet suosiotaan. Yhä useampi piharakentaja valitsee lämpökäsitellyn puun, siperianlehtikuusen, männyn sydänpuun tai metallin ongelmajätteeksi luokitellun kestopuun sijasta. Tavanomaistakin puutavaraa voi käyttää, mutta silloin pergola jää huomattavasti lyhytikäisemmäksi. Kosteusrasitus on huomattava, sillä puuosat ovat jatkuvassa kosketuksessa kasvillisuuden kanssa.

Auringon uv-säteily haalistaa myös lämpö- ja kestopuuta. Halutessaan harmaantumista voi ehkäistä pinnoittamalla rakenteet puuöljyllä, kuultavalla tai peittävällä puunsuojalla tai ulkomaalilla. Lämpökäsitelty puu kannattaa pinnoittaa heti rakennelman valmistuttua, mutta kestopuun on annettava kuivua, rakentamisajankohdasta riippuen, joko loppukesään tai seuraavaan kevääseen.

Vehreät köynnökset ja kukkivat kasvit antavat pergolalle sielun. Kasvupaikan maaperä sekä kosteus- ja valo-olosuhteet määrittävät, mitkä lajikkeet voivat menestyä. Kasvivalintoja on hyvä pohtia jo ennen rakennustöihin ryhtymistä, jotta kattorakenteet ja seinäristikot sopivat tukemaan haluttuja lajikkeita. Pergoloita verhoavat tyypillisesti tummanvihreä humala, tuuhea kelasköynnös, vaativampi villiviini, tuoksuherneet, lumoavasti kukkivat kähröt, köynnösruusut ja -kuusamat. Usein hienoin lopputulos syntyy yhdistelemällä tuuhealehtisiä ja näyttävästi kukkivia lajikkeita.


Tee remontti-ilmoitus ja kilpailuta
pergolaremonttisi, ilmaiseksiTässä artikkelissa:

  • Pääset tarkastelemaan toteutuneiden pergolan rakentamisen hintoja
  • Vinkkejä pergolan rakentamiseen

Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Ilmainen
  • Säästä rahaasi kilpailuttamalla
  • Näe arvosteluja urakoitsijoista
  • Kirjallinen sopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Tee remontti-ilmoitus ja selvitä
pergolaremonttisi hinta, ilmaiseksiUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäLue myös nämä:

Laiturin rakentaminen

Laiturin rakentaminen

Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti

Siirtolapuutarhamökki

Siirtolapuutarhamökin remontti

leikkimökin rakentaminen

Leikkimökin rakentaminen

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

pihavalaistus

PihavalaistusUrakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä:

3 8 0 1 9 4 6 0

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.