Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TMI Mikko Viitapohja, Kangasala

12 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

22 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Lämmönvaihtimen asennus, Turku

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

HJ-Suojaus, Tampere

18 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Riihimäki

7 tuntia sitten

×

Kesäkeittiön rakentaminen lisää pihan viihtyisyyttä

kesäkeittiön rakentaminen

Kesäkeittiö on oiva paikka nauttia ulkoilmasta ruoanlaiton yhteydessä ja on varsinkin innokkaan kotikokin unelma. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan kesäkeittiön rakentamiseen ja hintoihin.

Mitoitus

Huolellinen suunnittelu on onnistuneen projektin lähtökohta. Kesäkeittiössä tärkeää on, että tila ei jää turhan ahtaaksi. Suunnittelu kannattaa siis tehdä käytännöllisyys edellä. Tee tarkat mittaukset ja jos olet epävarma, ota avuksi suunnittelija, joka osaa hahmottaa tilaa paremmin sekä ehdottaa toimivia tilaratkaisuja. Vaikka pihallasi ei olisi runsaasti tilaa, ei haavetta kesäkeittiöstä kannata silti haudata, hyvällä suunnittelulla kompaktikin pihakeittiö voi olla toimiva kokonaisuus.

Löydä tekijä

Materiaalivalinnat

Harkitse tarkkaan millaisia materiaaleja haluat kesäkeittiön rakentamisessa käyttää. Vaikka kesäkeittiö olisikin katettu, on se silti avoin tila, joka joutuu elinkaarensa aikana useiden erilaisten sääolosuhteiden armoille. Esimerkiksi luonnonkivet, tiili sekä puu ovat toimivia materiaalivaihtoehtoja.

Kesäkeittiön käytön maksimoimiseksi tila on hyvä kattaa. Näin ruokaa voidaan laittaa myös esimerkiksi sadesään sattuessa. Katteeksi sopii esimerkiksi läpikuultava valokate, joka päästää tilaan runsaasti luonnonvaloa. Moni päätyy kuitenkin jättämään kesäkeittiön avoimeksi, jotta tila on ilmavampi eikä tarvitse isompia rakennelmia ympärilleen.

kesäkeittiö

Kierrätysmateriaalien käyttö on valinta, josta ympäristö kiittää

Yksi oiva ja ympäristöystävällinen tapa rakentaa kesäkeittiö on käyttää erilaisia kierrätysmateriaaleja. Keittiössä vanhat materiaalit saavat uuden elämän. Lojuuko nurkissa vaikkapa edellisestä remontista jääneitä lankkuja, hirsiä tai muita ylimääräisiä materiaaleja? Mieti voisiko näitä hyödyntää kesäkeittiön rakentamisessa.


Kiinnitä huomiota kesäkeittiön yksityiskohtiin

Kesäkeittiön yleisilmeeseen vaikuttaa valittujen materiaalien lisäksi erilaiset yksityiskohdat, kuten kasvit, valaistus ja värivalinnat. Onnistunut pihakeittiö sulautuu hyvin ympäristöönsä ja on persoonallinen. Harkitse keittiön yhteyteen myös pientä yrttipuutarhaa tai kasvimaata, joiden satoa voit käyttää ruoanlaiton raaka-aineina.


HINTAESIMERKKI
Kesäkeittiö ja terassi, Seinäjoki

Toteutunut hinta: 8 000 €

Omakotitalon yhteyteen Seinäjoella tehtiin 3 x 3m katos sekä terassi. Tila sisustettiin kesäkeittiöllä ja pöydällä, johon mahtui kuusi henkeä ruokailemaan. Lue lisää...

Yhdistä olemassa olevaan terassiin tai luo uusi kokonaisuus

pihakeittiön rakentaminen

Jos tilaa on riittävästi, kesäkeittiö on helppo lisätä jo olemassa olevan terassin yhteyteen. Näin saadaan laajempi oleskelu- ja ruokailutila. Jos tilaa on kuitenkin niukasti tai ruoanlaitosta syntyvät mahdolliset käryt ja tuoksut halutaan pitää etäällä, kannattaa pihakeittiö tehdä omaksi saarekkeekseen.

Kesäkeittiön rakentajan muistilista:

  • Huolellinen suunnittelu takaa onnistuneen lopputuloksen
  • Tarkista kuntasi rakennusviranomaisilta tarvitsetko rakentamiseen rakennusluvan
  • Harkitse kierrätysmateriaalien käyttöä
  • Suosi käytännöllisiä ja tilaa säästäviä ratkaisuja
  • Huolehdi että kesäkeittiön yhteydestä tai läheisyydestä löytyy helposti vesipiste
  • Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi palkkaa avuksi rakentaminen ammattilainen

Haaveissa kesäkeittiö, mutta tekijä puuttuu? Löydä luotettava ammattilainen Urakkamaailmasta.

Aloita kesäkeittiön rakentaminen

Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.