Uusi kohde!

Kylpyhuone, Vantaa

44 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

tmi RJ Lahtinen, Tampere

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton korjaus ja, Rovaniemi

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tmi Re-Laa Remontti, Vantaa

12 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kuntotarkastus asunnonmyyntiä varten, Hyönölä

4 tuntia sitten

×
Päivitetty 29.02.2024

Salaojaremontti ja salaojitus - Hinnat ja vinkit

Esittelemme tässä artikkelissa kuusi eri salaojaremonttia hintoineen väliltä 6 500 €- 19 000 €. Tutustu alta salaojituksen hintoihin ja selvitä oman remonttisi hinta:


Kuinka paljon maksaa salaojaremontti?

Keskikokoisen omakotitalon salaojaremontti maksaa noin 12 000 €. Hinta vaihtelee yleisesti 5 000 -20 000 euron välillä. Salaojien laajuus, rakennuksen koko, maaperä, vanhan järjestelmän kunto ja mahdollinen sadevesijärjestelmän uusiminen vaikuttavat hintaan.

Alta löytyvät salaojaremontit ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettuja todellisia salaojitusurakoita ja niiden toteutuneita hintoja:

Omakotitalo
10 483 €
Omakotitalo
16 500 €
Omakotitalo
16 740 €
Omakotitalo
18 394 €

HUOM! Ylläolevat salaojaremonttien hinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista salaojaremonteista, mutta ovat vain suuntaa-antavia arvioita kuluarvioihisi. Oman salaojaremontin hintataso selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous alueesi ammattilaisilta.

Aloita onnistunut salaojaremontti

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Miksi salaojitus on tärkeää?

  • Salaojitus tarkoittaa salaojarakenteen rakentamista rakennuksen alueelle, estääkseen veden pääsemisen talon rakenteisiin. Salaojaputki on maan alle kaivettu, reikäinen putki, johon ympäröivän alueen vesi valuu ja ohjataan pois rakennuksen lähistöltä.
  • Talon suojaaminen vedeltä on ensisijaisen tärkeätä rakennuksen terveyden kannalta. Tehokas salaojitus estää veden pääsemisen talon rakenteisiin ja täten estää muun muassa erilaisia home- ja routavaurioita.
  • Jos talon perustuksiin pääsee vettä voi tämä johtaa talon alapohjan kosteusongelmiin, joka säteilee kiinteistön ilmanlaatuun tunkkaisuutena.
  • Salaojaputket asennetaan yleensä kiinteistölle talon perustusten rakentamisen yhteydessä, mutta salaojarakenteen jälkiasentaminenkin on täysin mahdollista.
  • Salaojaputkien materiaalina on ennen käytetty paljon tiiltä, mutta nykyään käytetään lähes poikkeuksetta muovia.
  • Talosi sadevesijärjestelmä on kokonaisuus, johon liittyy monta eri osa-aluetta. Lue lisää sadevesijärjestelmistä.
salaojien kaivuu kaivinkoneella

Salaojan syvyys

Salaojaputket asennetaan yleisesti routarajan alapuolelle, eli n. 80 - 120 cm syvyyteen. Maahan kaivetun salaojan leveyden tulee olla n. 30 cm salaojaputkea leveämpi. Kun salaojat on asennettu oikein, on ne asennettu maanalaisten rakenteiden alapuolelle ja näin ollen turvassa jäätymiseltä. Lähelle pintaa asennetut putket tulee eristää.

Salaojien asennus vanhaan taloon

Salaojien elinkaari on n. 30 - 40 vuotta. Vanhassa talossa salaojat ovat siis hyvinkin saattaneet jo tulla tiensä päähän. Salaojat tulee tarkastaa säännöllisesti ja tarvittaessa korjata, jotta vältytään vesien ohjautuminen rakenteisiin ja siitä syntyvät kosteusvauriot.

Vanhan talon salaojien asennukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta vesi ohjautuu oikein ja vanhoista salaojista johtuvat mahdolliset ongelmat saadaan korjattua. Näin ollen vanhan talon salaojaremonttiin on aina syytä ottaa avuksi ammattilainen, jotta lopputulos on onnistunut. Virheellisen työn korjaaminen voi käydä hyvinkin kalliiksi.

Talon, pihan ja pellon salaojitus

Oikein tehdyt salaojat varmistavat veden ohjautumisen oikein ja estävät kosteusvaurioiden syntymisen. Urakkamaailma auttaa löytämään alueesi salaoja-ammattilaisen niin talon, pihan kuin vaikkapa pellonkin salaojien asennukseen tai korjaamiseen. Aloita siis onnistunut salaojaremonttisi Urakkamaailmasta.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava urakoitsija

Jätä remontti-ilmoitus

Pyydä tarjouksia

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi