Uusi kohde!

Taloyhtiöurakka: Näköesteaidan rakentami..., Vantaa

24 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tmi.Roxel, Helsinki

30 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus , Oulu

35 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Remontti SKA Capital Oy, Helsinki

30 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kuistin suunnittelu, piirtäminen ja rake..., Seinäjoki

56 minuuttia sitten

×

Salaojaremontti ja salaojitus - Hinnat ja vinkit

Juttu päivitetty: 30.03.2023

salaojaremontti

Esittelemme tässä artikkelissa kuusi eri salaojaremonttia hintoineen väliltä 6 500 €- 19 000 €. Tutustu alta salaojituksen hintoihin ja parhaisiin vinkkeihin salaojaremontin kilpailuttamiseen.

Kuinka paljon maksaa salaojaremontti?

Salaojaremontin kustannukset alkavat muutamasta tuhannesta aina useampaan kymmeneen tuhanteen euroon. Keskikokoisen omakotitalon salaojaremontti kustantaa n. 12 000 €. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi salaojien laajuus sekä uusitaanko samalla myös sadevesijärjestelmät.

Alta löytyvät salaojaremontit ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettuja todellisia salaojitusurakoita ja niiden toteutuneita hintoja:


Omakotitalon salaojaremontti, Masku

Urakkamaailman käyttäjä halusi löytää tekijän yksikerroksisen omakotitalon salaojaremonttiin Maskussa. Lisäksi uusittiin sadevesijärjestelmät. Lue lisää...

Hinta: 6 500 €


Salaojaremontti, Espoo

1928 rakennettuun omakotitaloon asennettiin salaojaputket sekä patolevyt. Tilaaja löysi ammattilaisen remonttiin Urakkamaailman avulla. Lue lisää...

Hinta: 10 483 €


Salaojaremontti, Vantaa

Omakotitalossa Vantaalla korjattiin maanpinnan kallistukset ja uusittiin salaojat sekä sadevesien ohjaus. Kyseessä oli vuonna 1993 valmistunut rakennus. Lue lisää...

Hinta: 16 500 €


Salaojasaneeraus, Mäntsälä

Vuonna 1996 rakennettu omakotitalo kaipasi salaojien uusimista. Sadevedet ohjattiin läheiseen sadevesiojaan ja sokkeli suojattiin patolevyllä. Lue lisää...

Hinta: 16 740 €


Salaojaremontti, Iitti

Rintamamiestaloon tehtiin Iitissä salaoja- ja sadevesijärjestelmäremontti. Kyseessä oli vuonna 1955 rakennettu talo. Lue lisää...

Hinta: 18 394 €


HUOM! Ylläolevat salaojaremonttien hinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista salaojaremonteista, mutta ovat vain suuntaa-antavia arvioita kuluarvioihisi. Oman salaojaremontin hintataso selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous alueesi ammattilaisilta.


Aloita onnistunut salaojaremontti


Pyydä tarjouksia
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.Miksi salaojitus on tärkeää?

 • Salaojitus tarkoittaa salaojarakenteen rakentamista rakennuksen alueelle, estääkseen veden pääsemisen talon rakenteisiin. Salaojaputki on maan alle kaivettu, reikäinen putki, johon ympäröivän alueen vesi valuu ja ohjataan pois rakennuksen lähistöltä.
 • Talon suojaaminen vedeltä on ensisijaisen tärkeätä rakennuksen terveyden kannalta. Tehokas salaojitus estää veden pääsemisen talon rakenteisiin ja täten estää muun muassa erilaisia home- ja routavaurioita.
 • Jos talon perustuksiin pääsee vettä voi tämä johtaa talon alapohjan kosteusongelmiin, joka säteilee kiinteistön ilmanlaatuun tunkkaisuutena.
 • Salaojaputket asennetaan yleensä kiinteistölle talon perustusten rakentamisen yhteydessä, mutta salaojarakenteen jälkiasentaminenkin on täysin mahdollista.
 • Salaojaputkien materiaalina on ennen käytetty paljon tiiltä, mutta nykyään käytetään lähes poikkeuksetta muovia.
 • Talosi sadevesijärjestelmä on kokonaisuus, johon liittyy monta eri osa-aluetta. Lue lisää sadevesijärjestelmistä.

salaojien kaivuu kaivinkoneella

Salaojan syvyys

Salaojaputket asennetaan yleisesti routarajan alapuolelle, eli n. 80 - 120 cm syvyyteen. Maahan kaivetun salaojan leveyden tulee olla n. 30 cm salaojaputkea leveämpi. Kun salaojat on asennettu oikein, on ne asennettu maanalaisten rakenteiden alapuolelle ja näin ollen turvassa jäätymiseltä. Lähelle pintaa asennetut putket tulee eristää.

Salaojien asennus vanhaan taloon

Salaojien elinkaari on n. 30 - 40 vuotta. Vanhassa talossa salaojat ovat siis hyvinkin saattaneet jo tulla tiensä päähän. Salaojat tulee tarkastaa säännöllisesti ja tarvittaessa korjata, jotta vältytään vesien ohjautuminen rakenteisiin ja siitä syntyvät kosteusvauriot.

Vanhan talon salaojien asennukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta vesi ohjautuu oikein ja vanhoista salaojista johtuvat mahdolliset ongelmat saadaan korjattua. Näin ollen vanhan talon salaojaremonttiin on aina syytä ottaa avuksi ammattilainen, jotta lopputulos on onnistunut. Virheellisen työn korjaaminen voi käydä hyvinkin kalliiksi.

Talon, pihan ja pellon salaojitus

Oikein tehdyt salaojat varmistavat veden ohjautumisen oikein ja estävät kosteusvaurioiden syntymisen. Urakkamaailma auttaa löytämään alueesi salaoja-ammattilaisen niin talon, pihan kuin vaikkapa pellonkin salaojien asennukseen tai korjaamiseen. Aloita siis onnistunut salaojaremonttisi Urakkamaailmasta:


Aloita remonttisi löytämällä luotettava urakoitsija

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Jätä remontti-ilmoitus

Lue myös: Lattian laatoitus, Helsinki kylpyhuoneremontti, Keittiöremontin hintoja, Peltikaton maalaus, Saunaremonttien hintoja, Maanrakennustöiden hinta

Tässä artikkelissa:

 • Toteutuneiden salaojitusten hintoja
 • Miksi salaojitus on tärkeätä?
 • Vanhan talon salaojitus

Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti


Lue myös:

Taloyhtiön remontti

Taloyhtiöremontti hinta

Valoisa keittiö

Keittiöremontin hinta

Lattian laatoitus

Lattian laatoituksen hinta

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta

Maanrakennus hinta

Maanrakennus hinta

Aidan rakentaminen

Aidan rakentamisen hinta

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu

Pientä pintaremonttia

Pienen pintaremontin hintoja

Rintamamiestalon remontti hinta

Rintamamiestalon remontti