Uusi kohde!

Huopakaton pinnoitus, Kempele

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RemppaNiko, Lempäälä

12 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

38 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Omakotitalon laatoitustyöt Espoo, Espoo

7 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Maalauspalvelu Sivel, Helsinki

16 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Pyykinpesukoneen asennus, Espoo

8 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Mökin laajennuksella apua tilan puutteeseen

Onko kesämökkisi käymässä auttamattoman pieneksi tai haluatko ehkä muuttaa mökin käyttötarkoitusta läpi vuoden asuttavaksi?

Aina ei kannata lähteä heti purkamaan vanhaa ja rakentamaan kokonaan uutta, vaan mökin yhteyteen tehtävä laajennus voi olla toimiva ja edullisempi vaihtoehto.


Kesämökin laajennus alkaa suunnittelusta

Suunnittelu on kaikkien remontti- ja rakennusprojektien ensimmäinen ja ehkä jopa tärkein vaihe. Kun lähdetään suunnittelemaan mökin laajennusta, on tärkeää miettiä tarkkaan mikä on rakennuksen uusi käyttötarkoitus ja mitkä ratkaisut palvelevat sitä parhaiten.

Aloita onnistunut mökin laajennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä rakennusprojektiin.

Jos esimerkiksi koetaan, että mökille tarvitaan uusia makuutiloja kannattaa miettiä, halutaanko uudet tilat rakentaa mökin yhteyteen vai mahdollisesti omaksi ulkorakennuksekseen. Jos taas keittiöön kaivataan lisätilaa, voidaan miettiä kannattaako laajentaa vanhaa vai siirtää keittiötilat kokonaan uuteen tilaan ja korvata vanha keittiö vaikkapa oleskelu- tai makuutiloilla.

Koska mökin laajentaminen muuttaa aina rakennuksen käyttötarkoitusta sekä julkisivua, tulee siihen anoa rakennuslupaa oman kunnan rakennusviranomaiselta. Lupa-asiat ja siihen vaadittavat toimenpiteet kannattaa selvittää hyvissä ajoin, jotta niiden mahdollinen viivästyminen ei aiheuta rakentamisen aikataulujen venymistä.

Hyvin tehty laajennus pitää huolen mökin yhtenäisestä ilmeestä

Laajennuksen tarkoituksena ei ole tehdä erillistä, mökistä selkeästi erottuvaa osaa, vaan sulauttaa laajennus osaksi vanhaan rakennusta.

Laajennus voidaan tehdä kolmeen eri suuntaan, joko ylös, alas tai sivulle. Käytännössä tämä tarkoittaa joko kellaritilojen muuttamista oleskelukäyttöön, yläkerran rakentamista tai erillisen lisäosan tekoa. Laajennusosa voidaan joko liittää suoraan vanhaan mökkiin tai erottaa esimerkiksi lasitetun terassin avulla.

kesämökin laajennus

Vanhat ovet ja ikkunat kannattaa uusia

Jotta uuden, laajennetun mökin julkisivu on mahdollisimman yhtenäinen, kannattaa vanhat ikkunat ja ovet uusia laajennuksen yhteydessä. Kun harkinnassa on mökin laajennus, ei ikkuna- tai oviremonttia siis kannata ajoittaa juuri ennen laajennuksen aloittamista, ellei varmisteta että laajennukseen hankitaan samat ikkuna- ja ovimallit. Lisäksi ulkomaalaus kannattaa ajoittaa samaan aikaan laajennuksen kanssa.

Mitä mökin laajennus maksaa?

Mökin laajennuksen hinta riippuu laajennuksen koosta sekä valituista materiaaleista. Myös se laajennetaanko mökkiä jo olemassa olevaan tilaan, kuten kellariin tai yläkertavaraukseen, vai rakennetaanko kokonaan täysin uutta vaikuttaa luonnollisesti kustannuksiin. Laajennus on myös mahdollista tilata käyttövalmiina pakettina tai rakentaa kokonaan alusta asti.

Parhaan arvion oman mökkisi laajennukselle saat pyytämällä useamman tarjouksen alueesi luotettavilta ammattilaisilta. Rakennusurakan kilpailutat helposti ja nopeasti Urakkamaailmassa.

Mökin laajennus - Muistilista

  • Kartoita uuden mökkikokonaisuuden käyttötarpeet huolellisesti
  • Pohdi, halutaanko uusi tila yhdistää vanhaan vai toteuttaa erillisenä rakennuksena? Entä halutaanko mökin varustelut, kuten sähköt tai vesi, asentaa kaikkiin mökin osiin?
  • Säästä kuluissa pitämällä huoli siitä, että mökki on mitoitettu oikein
  • Huolehdi energiatehokkuudesta – voidaanko mökillä hyödyntää esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiä?
  • Palkkaa sekä suunnitteluun että urakkaan luotettavat tekijät

Löydä luotettava tekijä!

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi