KUINKA PALJON ASFALTOINTI MAKSAA? LUE ALTA ASFALTOINNIN HINTAESIMERKIT

Asfaltointi ja sen hinta

Kilpailuta asfaltointi

Urakkamaailma on Suomen johtava remontin kilpailutuspalvelu, jonka avulla kilpailutat helposti myös kaikenlaiset asfaltoinnit: pihan asfaltointi, tien asfaltoinnin, parkkipaikan asfaltointi ja muut asfaltoinnit. Aloita asfaltoinnin kilpailutus jättämällä ilmoitus:

Kilpailuta asfaltointi

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Asfaltoinnin hinta

Alla toteutuneita hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta kilpailutetuista asfaltointiurakoista:


125m2 pihan kivetys/asfaltointi

Omakotitalon omistaja halusi asfaltoidaetupihan ja autojen paikoitusalueen. Isompia pohjatöitä ei tarvittu, entinen pinta oli murskepinta. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 2 875 euroa


Rivitaloyhtiön piha-alueen asfaltointi

Rivitaloyhtiö halusi päällystää piha-alueensa asfaltilla. Entinen pinta oli sora-hieka-muta-pohjainen. Pinta-alaa alalla oli yhteensä 533 neliömetriä. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 30 402 euroa


Kerrostaloyhtiön pihan asfaltin paikkaukset

Kerrostaloyhtiön noin 400 neliömetrisellä asfalttipihalla oli paikkoja, jotka haluttiin paikka-asfaltoida. Hinta sisältää leikkaukset, vanhan asfaltin kuorinnan, pohjan muotoilun ja uuden asfalttipäällysteen. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 4 712 euroa


Pihapolun asfaltin poisto ja uusi asfaltointi tai kivetys

Asfalttinen pihapolku oli kärsinyt puujuuriston takia, noussut ylös ja asfaltti tuli uusia. Poistaa ensin vanha asfaltti, jonka jälkeen asettaa uusi asfaltti. Lue lisää remontista tästä.

Urakkahinta 20 550 euroa


Huom. ylläolevat hinnat ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettujen urakoiden toteutuneita hintoja. Jätä sinäkin ilmoitus Urakkamaailmaan ja löydä itsellesi luotettava asfaltointiyritys.


Löydä luotettava tekijä asfaltointiin

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Piha-asfaltti kestää vuosikymmeniä kovaakin kulutusta

Asfalttimassa on valmistettu pääasiassa kivimurskeesta ja raakaöljyn bitumista, jota on sidosaineena noin 15 prosenttia tilavuudesta. Teiden tuttu päällyste on toimiva ratkaisu sellaisilla piha- ja parkkialueilla, joiden on kestettävä kovaa kulutusta. Asfaltti ei pölyä, ei kuraa eikä vaadi jatkuvaa huoltoa. Se kestää vuosikymmeniä, on helppo pitää puhtaana ja on edullinen esimerkiksi kiveykseen verrattuna. Kiveys vaatii samankaltaiset pohjatyöt kuin asfaltti, mutta sen asentaminen on hitaampaa käsityötä.

Moni kerrostaloyhtiö valitseekin asfaltin rapun edustojen, pelastusteiden ja parkkipaikkojen päällysteeksi. Omakotiasujat asfaltoivat lähinnä pihateitä, ajoluiskia, autopaikkoja tai autosuojan edustoja, sillä harva pitää materiaalia kovin viihtyisänä. Mikäli asfaltin käytännöllisyys kiinnostaa, mutta ulkonäkö mietityttää, ratkaisu voi löytyä päällysteiden luovasta yhdistelystä.

Asfaltin ja kiveyksen vuorottelu tuo pihaan elävyyttä ja haluttua tyyliä. Esimerkiksi graniittireunus tai kivetyt kulkupolut antavat asfaltoidulle alueelle huolitellun ilmeen.

Piha-asfaltti voi olla myös iloinen väriläiskä: monissa perheissä katuliidut ovat tehneet siitä suuren piirustustaulun. Valmis asfaltti on lähiympäristölle turvallinen, sillä siitä ei liukene käytännössä mitään maaperään tai veteen. Helteillä pinta on tosin polttavan kuuma paljaille jaloille.

Hyvä pohja, kestävä lopputulos

Asfaltointiurakka on hyvä mieltää kaksiosaiseksi, vaikka osa asfaltointiyrityksistä tekee myös maansiirtotöitä tai hoitaa ne alihankintana. Tyypillisesti maansiirtourakoitsija vastaa maa-aineksen vaihtamisesta ja rakennekerrosten tekemisestä, kun taas asfaltointiyritys tekee viimeisen pintamuotoilun kantavalle kerrokselle, tiivistää pohjan ja asfaltoi alueen. Työnjako on voimissaan etenkin isommissa urakoissa, kuten kerrostalojen piha- ja parkkialueilla.

Vastuukysymyksissä kannattaa olla tarkkana, jos pohja- ja päällystystyöt tilataan eri tahoilta. Mikäli rakennekerroksia ei tehdä huolella, routa tai liikenteen kuormitus voivat rikkoa asfaltin. Päällystystyön takuu ei kata vahinkoja, jotka johtuvat puutteista toisen toimijan tekemissä pohjatöissä.

Hyvä pohja on onnistuneen lopputuloksen edellytys. Ensimmäiseksi on poistettava pintamaata riittävän syvältä. Kaivannon pohjalle asennetaan routimista ehkäisevä suodatinkerros, joka omakotityömaalla voi tarkoittaa pelkkää suodatinkangasta. Seuraavaksi tulee jakava kerros, joka on yleensä hieman karkeampaa kiviainesta kuin sen päälle levitettävä kantava kerros.

Pohjatöiden vaativuus riippuu kohteen maaperästä ja routaominaisuuksista sekä asfalttiin kohdistuvasta rasituksesta. Rekkaparkki edellyttää järeämpiä tukirakenteita kuin parin henkilöauton kotipihaliikenne. Suomessa routiminen on asfalttivaurioiden yleisin syy. Kantavalla ja routimattomalla omakotitontilla asfaltin tukirakenteeksi voi riittää 15 senttimetriä soraa tai mursketta. Routiva maa vaatii vähintään 30 senttimetrin kerroksen, ja Pohjois-Suomessa tarve on paikoin jopa 70 senttimetriä.

Asfaltointi on taitolaji

Rakennekerrosten valmistuttua on asfalttiurakoitsijan pohjatyöryhmän vuoro. Alustan huolellinen muotoilu on vaativa työvaihe. Kallistusten on oltava sellaiset, ettei vettä esimerkiksi valu talon seinustalle tai kerry lätäköiksi asfaltille. Omakotitontilla taiten tehdyt kallistukset voivat riittää vesien hallintaan, mutta esimerkiksi kerrostalojen piha-alueilla tarvitaan yleensä myös sadevesikaivoja. Päällystettävä alue on myös saatava tasaiseksi, jotta asfaltin saa levitettyä tasaisen paksuksi kerrokseksi.

Pienkohteissa kallistukset tehdään useimmiten traktorikaivurilla, ja 2–4 jalkamiestä muotoilee käsityökaluin seinänvierustat ja ahtaat paikat. Lopuksi alusta tiivistetään valssijyrällä ja tärylätkillä. Asfalttimassaa levitettäessä ilman lämpötilan on oltava vähintään viisi astetta, eikä saa sataa kaatamalla. Levitystyöryhmään kuuluu yleensä työnjohtaja ja asfalttilevittimen kuljettaja sekä lapio-, kola- ja jyrämies. Päällysteen jäähdyttyä asfaltoitu alue on valmis käytettäväksi.

Pienkohteissa lopputuloksen laatu tarkastetaan yleensä silmämääräisesti. Päällysteessä ei saa olla halkeamia eikä kuoppia, kiviaineskerääntymiä tai pintaan noussutta bitumia. Hyvä työnjälki on tasaista ja tasakoosteista. Kaltevuuksia voi testata kaatamalla vettä päällysteelle.

Asfaltoinnin hintaan vaikuttavat monet kohdekohtaiset seikat, joten hintaesimerkit ovat suuntaa-antavia. Asfalttiurakoitsijoiden esimerkkihinnat sisältävät vain alustan muotoilun, tiivistyksen sekä asfaltoinnin. Alle 100 neliömetrin asfaltointi maksaa tyypillisesti 20–25 euroa neliömetri. Suuremman alan päällystäminen on suhteessa edullisempaa: 100 200 neliömetrin alan saanee asfaltoitua 15–20 euron neliöhinnalla. Kotipihalla tai mökillä tehtävässä asfaltoinnissa työn osuus on kotitalousvähennyksen piirissä.


Kilpailuta asfaltointi
Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Tässä artikkelissa kerromme

  • erilaisten asfaltointien toteutuneita hintoja,
  • kattava tietopaketti mitä asfaltoinnissa tulee huomioida
  • mitä erilaisia suihkukaappi vaihtoehtoja on olemassa
  • miten löytää luotettava tekijä asennukseenUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen hinta

Salaojitus hinta

Salaojituksen hinta

Taloyhtiö remontin valvonta

Taloyhtiöremontin valvonta

Pihakivetys ja pihalaatoitus

Pihakivetyksen hinta

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

Puun kaatamisen hinta

Puun kaatamisen hinta

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta
Urakkamaailma on Suomen käytetyin tapa löytää remontille tekijä:

7 0 2 5 2 9 1 7

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.