Uusi kohde!

Saunan pesuhuoneen lattialämmitys sekä p..., Kortela

9 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

MJ LVI-PALVELU , Vantaa

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Julkisivun huoltomaalaus, Espoo

9 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti-Kymppi, Naantali

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Latausaseman asennus lämmitystolpan tila..., Tampere

21 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Paljun asennus - Hinta ja vinkit asennukseen

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka paljon paljun asentaminen maksaa ja mitkä tekijät vaikuttavat sen hintaan.

Lisäksi opit kamiinan asentamisesta, paljun vaihtoehtoisista sijainnista terassilla tai pihamaalla sekä kylpytynnyrin lisävarusteista, kuten LED-valoista ja porejärjestelmästä.


Paljut eli kylpytynnyrit ovat yleensä nopeasti käyttövalmiita. Usein niihin tulee asentaa vain kamiina, savupiippu ja poistoventtiili.

Asennustyö valmiille pohjalle kestää noin tunnin. Paljun paikkaa valitessa tulee ottaa huomioon myös paloturvallisuusmääräykset ja -etäisyydet sekä paljulle sopiva sijainti.

Aloita paljun asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Mikä on palju?

Palju, toiselta nimeltään kylpytynnyri on puusta, muovista, lasikuidusta tai metallista valmistettu tynnyri, jota käytetään kylpemiseen.

Paljun voi lämmittää joko kamiinalla eli puulämmityksellä tai sähköllä. Tarjolla on myös hybridilämmittimiä, joissa yhdistyvät puulämmityksen edullisuus sekä sähkö, joka mahdollistaa lämmön ylläpidon pidempään. Markkinoilla on tarjolla myös jonkin verran kaasulämmitteisiä paljuja.

Kylpytynnyreihin on saatavilla monenlaisia lisäominaisuuksia sekä -varusteita, kuten LED-valoja ja erilaisia poresuuttimia.

Paljun asennuksen hinta

Paljun eli kylpytynnyrin asentamisen hinta riippuu useista eri tekijöistä, kuten paljun koosta ja -tyypistä, varustelusta, sijainnista ja asennuspaikan haastavuudesta. Kustannukset voivat vaihdella myös alueittain ja palveluntarjoajan mukaan.

Paljun koko saattaa vaikuttaa suoraan asennuksen vaikeusasteeseen ja siten myös hintaan. Suuren paljun asentaminen voi viedä enemmän aikaa ja olla monimutkaisempi kuin pienemmän paljun asennus. Paljun siirtämiseen kuljetusautosta tarvitaan noin 3–4 kantajaa. Huomioi tämä etukäteen suunnitellessasi kustannuksia.

Kilpailuta paljun asennus

Pyydä tarjouksia

Kilpailuttaminen on ilmaista, nopeaa ja helppoa.

Paljun tyypillä, sijainnilla ja asennuspaikalla voi lisäksi olla vaikutusta asennuksen kustannuksiin. Asentaja työskentelee monesti tuntipalkalla, jolloin asennuksen hinta koostuu usein työn kestosta sekä matkakuluista.

Paljun asentamisen hinta terassille tai nurmikolle voi vaihdella. Tarkista aina, sisältyykö työhön asennustarvikkeet. Jos palju toimii osittain tai kokonaan sähköllä, varmista myös, että asentajalla on valtuudet suorittaa sähkötöitä.

Hintaesimerkkejä

Listasimme muutamia hintaesimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien toteutuneista paljuihin liittyvistä urakoista. Hinnat antavat hyvin suuntaa omalle remontillesi, mutta jokainen kohde ja työ on aina omanlaisensa.

Parhaan arvion remontin kustannuksista saat jättämällä remontti-ilmoituksen.

Paljun kamiinan asennus

Paljun kamiinan asennus riippuu kylpytynnyrin mallista ja lämmittimen sijainnista. Asennettaessa ulkoista lämmitintä, on tärkeää, että kamiina on tuettuna pohjasta niin, ettei se jää roikkumaan pelkkien letkujen varaan. Palju yhdistetään kamiinaan letkuilla ja piippu asennetaan sille kuuluvalle paikalle.

Kylpytynnyrin sisäinen lämmitin, eli uppokamiina sijaitsee paljun sisällä. Lämmittimeen tulee liittää putket, jolla siirretään lämpöä veteen. Piippu asennetaan aina laitteeseen ennen käyttöönottoa.

palju talvella

Paljun asennus terassille

Palju voidaan asentaa terassille upottamalla. Tällöin kamiina sijaitsee terassin ulkopuolella ja paljun tulee olla riittävän tukevalla ja tasaisella alustalla. Kamiinaa saa siirrettyä tarvittaessa kauemmas tynnyristä jatkoputkisarjalla.

Kamiina asennetaan tukevalle alustalla pystysuoraan, paloturvallisuus huomioiden. Lämmittimen pohjan tulee olla noin 1,5 cm tynnyrin pohjaa ylempänä ja tyhjennysventtiili kamiinaa vastapäätä.

Paljun asennus nurmikolle

Paljua ei tulisi asentaa suoraan nurmikolle, koska maaperä on harvoin niin tasainen, että kylpytynnyri asettuu siihen suoraan. Paljun alustan tulee olla myös suorassa, että tynnyri voi tyhjentyä kunnolla ja kamiinan ilmat poistua täyttövaiheessa.

Betonista valettu pohja tai tasainen ja kestävä sorapeti, joka kestää täytetyn tynnyrin painon kylpijöineen, on sopivin alusta paljulle.

Puusta valmistetun kylpytynnyrin alle kannattaa asentaa lisäjuoksut, että ilma pääsee kiertämään ja palju pääsee kuivumaan. Muovitynnyriä ostaessa on hyvä ottaa huomioon, että paljun alusta on riittävän suuri tynnyrin pohjan kokoon nähden.

Palju poreilla

Paljuun on usein mahdollista asentaa porejärjestelmä joko jo tehtaalla tai jälkiasennuksena. Varmista saatavuus, mahdolliset lisäosat ja asennuksen mahdollisuus toimittajalta tai asentajalta etukäteen.

Poreet ja pumppu tarvitsevat useimmiten sähköä toimiakseen, joten huomioi paljun sijainti sekä sähkövirran saatavuus, mikäli suunnittelet kylpytynnyrin hankintaa poreilla.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Paljun valot

Nykyisin monissa paljuissa on valmiina LED-valojärjestelmä tai se voidaan asentaa valmiiksi tynnyriin tilausvaiheessa. Tarjolla on esimerkiksi yksivärisiä tai väriä vaihtavia LED-valoja. Paljuun on mahdollista ostaa myös irrallisia, vesitiiviitä valosarjoja.

Markkinoilla on lisäksi helppoja ja edullisia ratkaisuja, kuten magneettisia LED-allaslamppuja, joita voi siirtää halutessaan eri paikkoihin. Allasvalo voi myös kellua vedessä ja sitä voidaan käyttää vedenpinnan ylä- ja alapuolella. Osa valoista toimii pelkillä paristoilla, joten paljun valaistuksen voi hoitaa myös hyvin vaivattomilla ratkaisuilla.

Irrallisia LED-valoja saa hyvin edullisesti, noin 10–20 euron lähtöhintaan.

Paljun asentamisessa on aina tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja huolehtia turvallisuudesta. Tarkista saatavuus ja tarkemmat tiedot toimittajalta.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi