Uusi kohde!

Sähkösuunnittelu, Espoo

36 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SähköTTV, Nurmijärvi

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Öljysäiliön poisto, Pirkkala

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RMA Palvelut Oy, Helsinki

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lasikuitutapetin tasoitus ja maalaus, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023 - Julkaistu 06.10.2015

Aidan rakentaminen - Hinta ja ohjeet

Tässä artikkelissa:

- Mikä on aidan rakentamisen hinta?
- Tarvitaanko aidan rakentamiseen rakennuslupa?
- Saako aidan rakentaa rajaan kiinni?


Aidan rakentamisen hinta

Keskikokoisen aidan rakentaminen omakotitalon pihalle maksaa keskimäärin n. 1 000 - 6 000 euroa. Aidan rakentamisen hintaan vaikuttaa muun muassa aidan koko, vaativuus sekä valitut materiaalit.

Aloita onnistunut aidan rakentaminen

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Listasimme alle hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista aidan rakentamiseen liittyvistä urakoista. Kaikki urakat ovat oikeita, jo toteutuneita töitä. Esimerkit antavat hyvin osviittaa oman rakennusurakkasi hinta-arviosta, mutta parhaan arvion saat kuitenkin vain pyytämällä tarjouksia.

Ohjeita aidan rakentamiseen

Aidan rakentamisella voit saat suojaa katseilta, tuulelta tai vaikka melulta. Aitaa rakentaessa tulee huomioida teknisten ja esteettisten ratkaisujen lisäksi myös rakennuslupa-asiat. Pensasaidat eivät vaadi lupia, niiden suhteen sovelletaan naapuruussuhdelakeja.

Aita tulee rakentaa kokonaisuudessaan luvan hakijan tontin puolelle ja aita täytyy olla huollettavissa omalta puolelta. Huomioi, että jos osapuolet tekevät kirjallisen sopimuksen voidaan vaatimuksesta luopua.

Perustuksia suunnitellessa huomioon tulee ottaa maaperän laatu, aidan tuleva korkeus ja rakenne.

Perustuskuoppien syvyyden tulisi olla ainakin 1/3 aidan korkeudesta. Maan ollessa routivaa tulisi perustusten ulottua alle routarajan alapuolelle joka Etelä-Suomessa on noin 1,8 metriä ja Pohjois-Suomessa 2,5 metriä.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kun tolppa on perustuskuopassa, voidaan kuoppa täyttää kivillä tai betonilla. Tolppien alapäätyyn voi kiinnittää ristipalkkeja lisätueksi. Rakentamisen helpottamiseksi on mahdollista myös hyödyntää valmiita betonipilareita, joita voi hankkia rautakaupoista.

Aidan pilareiksi sopii A-luokan kestopuu. Pilareiden etäisyys tulisi olla 1,5-2,5 metriä. Puutavara harmaantuu ulkona ajan kuluessa auringon säteilyn vuoksi ja tarvitsee ajoittaista pintakäsittelyä puuöljyillä, puunsuojilla tai ulkokäyttöön tarkoitetuilla maaleilla.

Homeenkasvu voidaan ehkäistä homeensuoja-aineilla. Painekäsitelty puun tulee olla kuiva ennen pintakäsittelyä, joten keväällä rakennettu aita voidaan käsitellä loppukesästä. Lämpökäsitelty puu voidaan käsitellä heti.

Urakkamaailman avulla löydät helposti luotettavan urakoitsijan aitaremontillesi. Palvelumme avulla näet ennen urakoitsijavalintaa aiempien asiakkaiden arvosteluja, ja voit varmistua urakoitsijan luotettavuudesta.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua myös läpi remontin mahdollisissa ongelmatilanteissa. Palvelumme on maksuton käyttää.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi