Uusi kohde!

Kodin ovien nostaminen / korkeuden muutt..., Pori

38 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Saneeraus Kiila, Vantaa

6 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Makuuhuoneen oven avaussuunnan vaihto +..., Pori

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Rakennustyö Särmä, Jyväskylä

8 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sekalaiset, Kerava

1 tunti sitten

×

Pihavalaistus lisää pihan tai puutarhan näyttävyyttä

Lukuaika 3min

pihavalaistus

Varsinkin vuoden pimeimpinä aikoina pihan valaistus on tärkeä osa kodin viihtyvyyttä. Pihavalaistuksen suunnittelussa on syytä konsultoida ammattilaista, jotta saat pihastasi mahdollisimman näyttävän.

Mitä ulkovalaistus maksaa?

Ulkovalaistuksen hinta riippuu valaistavan alueen laajuudesta ja luonnollisesti asennettavien valaisimien määrästä. Asennus + kiinnikemateriaalit maksavat yleensä n. 90 € -150 € / valaisin.

Hinta-arvio on kuitenkin suuntaa antava ja jokainen kohde arvioidaan erikseen ammattilaisen toimesta. Listasimme Urakkamaailman kautta toteutuneita ulkovalaisimiin liittyviä töitä.


Hintaesimerkkejä


Ulkovalojen asennuksen tarkistus ja korjaus, Vantaa

Toteutunut hinta: 107 € (tarkastus + hämäräkytkin ja sen vaihto)

Omakotitalon ulkovalot alkoivat vilkkua mittarin käännyttyä pakkasen puolelle. Vika tarkastettiin ja syyksi selvisi vika hämäräkytkimessä. Kohteessa suoritettiin näin ollen hämäräkytkimen vaihto. Lue remontista lisää täältä.


Ulkovalojen asennus, Orimattila

Toteutunut hinta: 441 € (asennus + kiinnitystarvikkeet)

Kohteessa poistettiin 12 ulkovalaisinta ja asennettiin tilalle uudet. Lisäksi terassille asennettiin myös valot kahteen uuteen paikkaan. Lue remontista lisää täältä.


Taloyhtiöurakka: ulkovalaisimien vaihto, Espoo

Toteutunut hinta: 1 856 € (asennus)

Kohteessa vaihdettiin yhteensä 36 puulaudoitukseen asennettua valaisinta sekä 16 tiiliseinään asennettua valaisinta. Valaisinten paikkoja ei muutettu ja kohteesta oli olemassa sähkösuunnitelma. Lue remontista lisää täältä.


Ulkovalaistuksen hämäräkytkimen vaihto, Helsinki

Toteutunut hinta: 90 € (asennus + hämäräkytkin)

Rivitalon ulkovalaisimen hämäräkytkin vaihdettiin. Uudeksi malliksi valikoitui Theben LUNA 126 star E. Lue remontista lisää täältä.


Ulkovalaisimien asennus ja vaihto, Vantaa

Toteutunut hinta: 496 € (asennus, kiinnikkeet ja kaapelit)

Taloyhtiössä vaihdettiin yhteensä viisi ulkovaloa. Neljä valoista vaihdettiin InVerto mallisiin valoihin ja yksi, ulkovaraston seinässä ollut valaisin, Enston malliin. Hintaan sisältyy valaisimien kiinnikkeet ja kaapelit, mutta ei itse valaisimet. Lue remontista lisää täältä.


Kaipaako pihasi tai puutarhasi pihavalaistus päivitystä tai rakennatko ehkä uutta ja pihasuunnittelu on edessä? Urakkamaailma auttaa sinua löytämään luotettavan tekijän urakallesi. Kilpailuta työ kauttamme ja varmista onnistunut remontti.

Löydä tekijä pihavalaistuksen asennukseen

Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista eikä sido remontin tilaamiseen.


Mitä pihavalaistusta suunnitellessa kannattaa huomioida?

Valaistuksen ensisijainen tarkoitus on toki käytännöllisyys. Missä kohdissa valoja tarvitaan, kun pihassa liikutaan pimeän tai hämärän aikaan? Ensimmäisiä paikkoja johon valaistusta on hyvä suunnitella, ovat esimerkiksi pihatiet, terassi ja ulko-oven sekä autotallin tai piharakennuksen läheisyys. Myös esimerkiksi roskakatos, sekä postilaatikon alue voivat kaivata lisävaloa.

Suunnitellessa kotisi pihan valaistusta on hyvä miettiä myös, mitä osa-alueita pihassaan haluaa korostaa. Kaipaako lisähuomiota esimerkiksi pihassa seisova vanha tammi, pihalle tarkkaan valittu koriste-esine tai vaikkapa kaunis pergola.

Millaisia valaisimia pihavalaistukseen voidaan käyttää?

Ulkovaloja on saatavilla erilaisiin tarpeisiin, yleisimpinä lienee seiniin asennettavat valot sekä erilaiset pylväsvalot. Lisäksi valaistuksessa voi käyttää vaikkapa spottivaloja tai jopa seinään muurattavia valotiiliä. Myös erilaiset LED-valosarjat ovat yleistyneet lähivuosina.

pihavalaisin

Valaisimet voidaan kytkeä päälle joko perinteisesti valokatkaisijan kautta, tai esimerkiksi liiketunnistimen tai hämäräkytkimen avulla. Lisäksi erilaiset älyvalot, joiden hallinnointi onnistuu etänä älylaitteen avulla, kasvattavat suosiotaan. Lue lisää älykodista.

Ihan joka ikistä valaisintyyppiä ei pihaan kannata asentaa, sillä lopputulos voi olla sekava ja epäsiisti. Valitse siis yksi tai muutama valaisintyyppi, jotka sopivat hyvin juuri omaan pihaasi ja auttavat tuomaan sen parhaat puolet esiin.

Kausivalaistus

Erilaisilla liikuteltavilla valaistusvaihtoehdoilla voidaan lisätä tunnelmaa esimerkiksi syksyn pimeneviin iltoihin tai joulun aikaan. Tällöin esimerkiksi erilaiset valoketjut, siirreltävät valopallot tai valoruukut ovat oiva valinta. Saatavilla on myös villimpiä ratkaisuja kuten esimerkiksi valaistuja istuimia.

ulkovalaistus

Ota ulkovalaistus huomioon jo rakennusvaiheessa

Ulkovalojen paikat tulisi miettiä tarkkaan jo talon rakennusvaiheessa, sillä varsinkin kiinteiden, seiniin tai muihin rakenteisiin, lisättävien valojen asentaminen jälkikäteen voi olla haastavaa. Ulkopistorasioiden asentaminen voi olla järkevää, jotta erilaisten liikuteltavien valaistusratkaisujen lisääminen jälkikäteen on mahdollista. Toki pihaan on mahdollista jälkikäteen lisätä myös vaikkapa aurinkokennoilla tai muilla virtalähteillä toimivia valaisimia.


Aloita turvallinen remontti


Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen palvelu
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu


Lisää luettavaa:

lampun asennus

Lampun asennus

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

sähkösuunnittelu

Sähkösuunnittelu

pistorasian kytkentä

Pistorasian kytkentä

ikkunanpesu hinta

Ikkunanpesu hinta

älylukko

Älylukko

älykoti

Älykoti

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta

terassin öljyäminen

Terassin öljyäminen

Parvekeremontti hinta

Parvekeremontin hinta

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

Julkisivurappauksen hinta

Julkisivurappauksen hinta

Pergolan rakentaminen

Pergolan rakentaminen

aurinkopaneelien asentaminen

Aurinkopaneelien asentaminen

aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelien hinta

Sähköremontin hinta

Sähköremontin hinta