Uusi kohde!

Huopakaton pinnoitus, Kempele

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RemppaNiko, Lempäälä

12 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Kaarina

53 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Omakotitalon laatoitustyöt Espoo, Espoo

7 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Maalauspalvelu Sivel, Helsinki

16 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Pyykinpesukoneen asennus, Espoo

8 tuntia sitten

×
Päivitetty 24.05.2024

Pihavalaistus - Hinta ja vinkit valaistukseen

Varsinkin vuoden pimeimpinä aikoina pihan valaistus on tärkeä osa kodin viihtyvyyttä.

Pihavalaistuksen suunnittelussa on syytä konsultoida ammattilaista, jotta saat pihastasi mahdollisimman näyttävän.


Pihavalaistus ja sen asentaminen

Pihavalaistus takaa turvallisuuden, sekä on esteettisesti näyttävä vuoden pimeimpinä kuukausina. Pihavalaistuksen suunnittelu ja toteutus kannattaa hoitaa kunnolla jo rakennus- tai saneerausvaiheessa, mutta muutoksia on toki mahdollista tehdä myös jälkikäteen.

Aloita onnistunut pihavalaistuksen suunnittelu

Pyydä tarjouksia alueesi ammattilaisilta

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin kuin remonttiin.

Valaistuksen asentaminen vaatii useimmiten luvanvaraisia sähkötöitä, joten asennukset tulee aina teettää alan ammattilaisella. Kilpailuttamalla saat parhaan tekijän juuri omiin tarpeisiisi.

Mitä ulkovalaistus maksaa?

Ulkovalaistuksen hinta riippuu valaistavan alueen laajuudesta ja luonnollisesti asennettavien valaisimien määrästä. Asennus + kiinnikemateriaalit maksavat yleensä n. 90 € -150 € / valaisin.

Hinta-arvio on kuitenkin suuntaa antava ja jokainen kohde arvioidaan erikseen ammattilaisen toimesta. Listasimme Urakkamaailman kautta toteutuneita ulkovalaisimiin liittyviä töitä.

Hintaesimerkkejä


Ulkovalojen asennuksen tarkistus ja korjaus, Vantaa

Toteutunut hinta: 107 € (tarkastus + hämäräkytkin ja sen vaihto)

Omakotitalon ulkovalot alkoivat vilkkua mittarin käännyttyä pakkasen puolelle. Vika tarkastettiin ja syyksi selvisi vika hämäräkytkimessä. Kohteessa suoritettiin näin ollen hämäräkytkimen vaihto. Lue remontista lisää täältä.


Ulkovalojen asennus, Orimattila

Toteutunut hinta: 441 € (asennus + kiinnitystarvikkeet)

Kohteessa poistettiin 12 ulkovalaisinta ja asennettiin tilalle uudet. Lisäksi terassille asennettiin myös valot kahteen uuteen paikkaan. Lue remontista lisää täältä.


Taloyhtiöurakka: ulkovalaisimien vaihto, Espoo

Toteutunut hinta: 1 856 € (asennus)

Kohteessa vaihdettiin yhteensä 36 puulaudoitukseen asennettua valaisinta sekä 16 tiiliseinään asennettua valaisinta. Valaisinten paikkoja ei muutettu ja kohteesta oli olemassa sähkösuunnitelma. Lue remontista lisää täältä.


Ulkovalaistuksen hämäräkytkimen vaihto, Helsinki

Toteutunut hinta: 90 € (asennus + hämäräkytkin)

Rivitalon ulkovalaisimen hämäräkytkin vaihdettiin. Uudeksi malliksi valikoitui Theben LUNA 126 star E. Lue remontista lisää täältä.


Ulkovalaisimien asennus ja vaihto, Vantaa

Toteutunut hinta: 496 € (asennus, kiinnikkeet ja kaapelit)

Taloyhtiössä vaihdettiin yhteensä viisi ulkovaloa. Neljä valoista vaihdettiin InVerto mallisiin valoihin ja yksi, ulkovaraston seinässä ollut valaisin, Enston malliin. Hintaan sisältyy valaisimien kiinnikkeet ja kaapelit, mutta ei itse valaisimet. Lue remontista lisää täältä.


Mitä pihavalaistusta suunnitellessa kannattaa huomioida?

Valaistuksen ensisijainen tarkoitus on toki käytännöllisyys. Missä kohdissa valoja tarvitaan, kun pihassa liikutaan pimeän tai hämärän aikaan? Ensimmäisiä paikkoja johon valaistusta on hyvä suunnitella, ovat esimerkiksi pihatiet, terassi ja ulko-oven sekä autotallin tai piharakennuksen läheisyys. Myös esimerkiksi roskakatos, sekä postilaatikon alue voivat kaivata lisävaloa.

Suunnitellessa kotisi pihan valaistusta on hyvä miettiä myös, mitä osa-alueita pihassaan haluaa korostaa. Kaipaako lisähuomiota esimerkiksi pihassa seisova vanha tammi, pihalle tarkkaan valittu koriste-esine tai vaikkapa kaunis pergola.

Löydä sähköalan ammattilainen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Millaisia valaisimia pihavalaistukseen voidaan käyttää?

Ulkovaloja on saatavilla erilaisiin tarpeisiin, yleisimpinä lienee seiniin asennettavat valot sekä erilaiset pylväsvalot. Lisäksi valaistuksessa voi käyttää vaikkapa spottivaloja tai jopa seinään muurattavia valotiiliä. Myös erilaiset LED-valosarjat ovat yleistyneet lähivuosina.

pihavalaisin

Valaisimet voidaan kytkeä päälle joko perinteisesti valokatkaisijan kautta, tai esimerkiksi liiketunnistimen tai hämäräkytkimen avulla. Lisäksi erilaiset älyvalot, joiden hallinnointi onnistuu etänä älylaitteen avulla, kasvattavat suosiotaan. Lue lisää älykodista.

Ihan joka ikistä valaisintyyppiä ei pihaan kannata asentaa, sillä lopputulos voi olla sekava ja epäsiisti. Valitse siis yksi tai muutama valaisintyyppi, jotka sopivat hyvin juuri omaan pihaasi ja auttavat tuomaan sen parhaat puolet esiin.

Pihavalaistus hämäräkytkimellä luo turvallisuutta pihapiiriin

Hämäräkytkimen toimintaperiaate perustuu siihen, että valaisin tunnistaa kun valon määrä vähenee ja kytkeytyy näin automaattisesti päälle. Kun taas valon määrä auringon noustessa lisääntyy, kytkeytyy valaisin puolestaan automaattisesti pois päältä.

Hämäräkytkimellä voi varmistaa, että pihassa säilyy riittävä valaistus esimerkiksi kotoa poissaollessa eikä asukkaiden tarvitse muistaa kytkeä valaisimia erikseen päälle.

Kausivalaistus

Erilaisilla liikuteltavilla valaistusvaihtoehdoilla voidaan lisätä tunnelmaa esimerkiksi syksyn pimeneviin iltoihin tai joulun aikaan. Tällöin esimerkiksi erilaiset valoketjut, siirreltävät valopallot tai valoruukut ovat oiva valinta. Saatavilla on myös villimpiä ratkaisuja kuten esimerkiksi valaistuja istuimia.

ulkovalaistus

Ota ulkovalaistus huomioon jo rakennusvaiheessa

Ulkovalojen paikat tulisi miettiä tarkkaan jo talon rakennusvaiheessa, sillä varsinkin kiinteiden, seiniin tai muihin rakenteisiin, lisättävien valojen asentaminen jälkikäteen voi olla haastavaa. Ulkopistorasioiden asentaminen voi olla järkevää, jotta erilaisten liikuteltavien valaistusratkaisujen lisääminen jälkikäteen on mahdollista. Toki pihaan on mahdollista jälkikäteen lisätä myös vaikkapa aurinkokennoilla tai muilla virtalähteillä toimivia valaisimia.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa aina Urakkamaailman remonttiturva.

Ulkovalojen asennus itse

Nykyään markkinoilla on runsaasti erilaisia valaisinratkaisuja, joista osa voidaan asentaa myös itse. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset aurinkokennovalaisimet sekä led-valot.

Helpoimmillaan valon asentamiseen riittää sen tökkääminen pehmeään maahan oikeaan kohtaan tai ruuvaaminen talon julkisivuun. Monet valaisinratkaisuista kytketään liitäntäjohdolla suoraan sähkön lähteeseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi