Uusi kohde!

Ravintola Remontti Helsinki, Helsinki

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Turku

17 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Hyvinkää

3 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan pinnoitus, Pori

8 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Installin Oy, Helsinki

19 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Lempäälä

9 tuntia sitten

×
Päivitetty 12.01.2024

Pihasaunan rakentaminen - huomioi nämä seikat!

Tässä artikkelissa:

- Tietoa niille, jotka harkitsevat pihasaunan rakentamista
- Saunaremonttien hintatietoja
- Pihasaunan rakentamisen työvaiheita


Pihasaunan rakentamisen hinta

Pihasaunan hinnat voivat vaihdelle suuresti riippuen siitä mitä tilalta halutaan. Riittääkö pieni ja kompakti vain saunomiseen tarkoitettu rakennus, vai onko tarkoitus rakentaa isommalle porukalle tarkoitettu ajanviettopaikka, jossa on esimerkiksi lisähuoneita tai tilaa yöpymiselle?

Aloita pihasaunan rakentaminen

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä rakennusprojektiisi.

Lisäksi saunan kalusteet, kuten lauteet ja kiuas määrittävät lopullista hintaa. Halutaanko tilaan yksinkertaista vai kenties hieman näyttävämpää ja erikoisempaa sisustusta tai tarvitseeko isolle porukalle suunniteltu tila huomattavasti kookkaamman kiukaan?

Rakentamiseen kuuluu useita työvaiheita, kuten maatyöt, asennukset sekä viimeistelytyöt, jotka kaikki tulee huomioida ja suunnitella etukäteen, jotta budjetista muodostuu selkeä kuva. Lisäksi saattaa olla tarpeen tehdä vaikkapa sähkö- tai vesitöitä, jotka luonnollisesti kasvattavat kokonaiskustannuksia.

Kokosimme esimerkkejä erilaisista pihasaunoihin liittyvistä, jo toteutuneista urakoista, tutustu niihin alla:


Saunamökin kuultomaalaus, Somero

Toteutunut hinta: 500 €

15m2 kokoisen saunamökin hirsiseinät kuultomaalattiin. Lisäksi urakkaan kuului myös 10m2 kokoinen terassi. Lue lisää...


Sähkötyö saunamökkiin, Somero

Toteutunut hinta: 1 570 €

Somerolla sijaitsevaan uuteen pihasaunaan tehtiin pieniä sähkötöitä, kuten valojen ja lämpöpattereiden asennuksia. Lisäksi oli urakoitsijan vastuulla tehdä kytkentäpyyntö sähköyhtiölle. Lue lisää...


Saunan portaat rannalle, Parainen

Toteutunut hinta: 4 000 €

Saunalta rantaan johtava tralli purettiin ja tilalle tehtiin kokonaan uusi. Pituutta rakenteelle kertyi 40m. Lue lisää...


Hirsisaunan kokoaminen, Salo

Toteutunut hinta: 5 499 €

Kohteessa oltiin jo tehty peruspilarit ja hirsisaunan puuosat koottiin höylähirrestä. Lisäksi tehtiin huopakatto, asennettiin ovet ja ikkunat sekä muurattiin sisätiiliseinät ja savupiippu. Lue lisää...


Pihasaunaan uusi katto, Hämeenlinna

Toteutunut hinta: 7 400 €

Hämeenlinnalaiseen pihasaunaan asennettiin uusi peltikatto. Pinta-alaa katolla oli 40m2 ja rakennus oli päässyt jo vaikuttavaan 150 vuoden ikään. Lue lisää...


Pihasaunan rakentamisen työvaiheita

Kun suunnitelmat on saatu valmiiksi, on rakentamisen ensimmäinen vaihe aina pohjatyöt. Maa tulee tasoittaa hyvin ja saunalle on tärkeää tehdä kestävät perustukset, jotta ongelmilta vältytään tulevaisuudessa. Huonoille perustuksille rakentaessa on riski esimerkiksi rakennuksen vajoamiselle. Rakennuksen sijainti tulee miettiä tarkkaan etukäteen, jotta vältytään ylimääräisiltä maatöiltä.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Huomioithan, että pihasaunan rakentaminen vaatii aina rakennusluvan. Ota siis paikkakuntasi rakennusviranomaisilta selvää lupa-asioista ennen rakentamisen aloittamista.

Kun perustukset on valettu, on aika pystyttää itse sauna. Pihasauna voidaan tehdä mittatilauksena täysin omien toiveiden mukaan tai siihen voidaan valita jo valmiiksi suunniteltu paketti. Jos rakennetaan alusta asti itse, sisältää tämä vaihe luonnollisesti enemmän työvaiheita kuin jos sauna pystytetään jo valmiista elementeistä.

Rungon, seinien ja katon pystytyksen jälkeen saunaan asennetaan sen kalusteet, kuten kiuas ja lauteet. Erilaisia muotoja, puulajeja tai pintakäsittelyaineita hyödyntämällä tilaan saadaan luotua haluttua tunnelmaa. Esimerkiksi tummat sävyt ovat tällä hetkellä suosittuja niin sisä - kuin ulkotiloissakin.

Lauteet eivät myöskään ole ainoa vaihtoehto vaan niiden tilalle voidaan laittaa vaikkapa puiset nojatuolit tai penkit. Lämpökäsitelty puu on myös kovassa suosiossa, sillä se jättää kauniin pinnan ja lisää lauteiden kestävyyttä. Tutustu lisää saunojen lauteiden hintoihin tästä.

pihasaunan kiuas ja lauteet

Kiuasta valittaessa tulee vastaan päätös siitä, halutaanko sähkö- vai puukiuas. Puukiuas luo aina omanlaisen tunnelmansa ja lisää pihasaunan viihtyisyyttä tuomalla elävän tulen elementin tilaan.

Sähkökiuas taas on vaivattomampi vaihtoehto, joka voi erityisesti pienemmissä tiloissa täyttää paremmin tilavaatimukset. Kiukaissa on toki paljon eroavaisuuksia eri valmistajien välillä, joihin on hyvä tutustua etukäteen.

Ammattilainen osaa parhaiten neuvoa rakentamisen eri vaiheissa ja takaa sen, että pihasaunan rakentaminen sujuu ongelmitta. Jos siis pihasi odottaa vielä omaa saunaansa- kilpailuta urakoitsija Urakkamaailmassa ja löydä luotettava tekijä!

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta.

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Pihasaunan rakentaminen itse - Mitä ottaa huomioon tee-se-itse projekteissa?

Jos olet kätevä käsistäsi, voit ryhtyä rakennusurakkaan myös itse.

Ennen projektin alkamista selvitä kuntasi rakennuslupa-asiat. Luvissa on kuntakohtaisia eroja, joten käänny aina oman kuntasi rakennusviranomaisten puoleen, jotta varmistut siitä että luvat hoidetaan asianmukaisesti.

Voit tehdä saunan joko alusta asti puumateriaalista tai vaihtoehtoisesti pystyttää valmiin saunapaketin, jolloin pääset huomattavasti helpommalla. Mitä isompi sauna halutaan, sitä isompi työmäärä rakentamisessa luonnollisesti on - rakennusurakkaan kannattaa siis ottaa mukaan apukäsiä.

Muista rakennusprojektia suunniteltaessa ottaa huomioon saunan käytännöllisyys.

Vähintään pihasaunan pohjatyöt kannattaa tilata ammattilaiselta

Huolella tehdyt pohjatyöt ja perustukset ovat onnistuneen rakennusprojektin edellytys. Kestävät perustukset ovat jo ihan turvallisuudenkin kannalta ehdoton edellytys. Jos sinulta ei löydy perustusten tekemiseen tarvittavaa osaamista, kannattaa hommaan konsultoida ammattilaista.

Urakkamaailmasta löydät helposti ja nopeasti tekijän omaan saunanrakennusprojektiisi. Ennen tekijän valintaa pääset tutustumaan yrityksen taustoihin sekä lukemaan aiempien käytäjien kokemuksia.

Kilpailuta saunan rakentaminen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on helppoa ja nopeaa.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi