Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti, Lahti

1 minuutti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Finabe Oy, Espoo

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Takapihan terassi, Hämeenlinna

4 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Hilios Oy, Lappohja

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Etupihan laatoitus, Hämeenlinna

10 minuuttia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Mökkiremontti sekä mökkihuolto - Hinta ja vinkit

Tässä artikkelissa:

- Milloin mökkiremontti on ajankohtainen?
- Kuinka paljon mökkiremontti tai mökkihuolto maksaa?
- Kuka suunnittelisi mökkiremonttini?
- Muistilista mökin huoltotöistä


Mökkiremontin hinta

Mökillä voidaan suorittaa laajasti erilaisia remontteja ja huoltotoimenpiteitä, aivan kuten kotonakin. Yleisimpiä remontteja mökillä ovat esimerkiksi erilaiset ulko- ja sisämaalaustyöt, saunaremontit, mökin laajennustyöt, kattoremontit, pihatyöt sekä ikkunaremontit. Halvimmat huoltotyöt voivat siis lähteä jo muutamasta satasesta, kun taas laajemmat remontit voivat kustantaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Aloita onnistunut mökkiremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Listasimme alle laajasti hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutuneista erilaisista mökkiremonteista ympäri Suomen. Hinnat antavat hyvin suuntaa oman mökkiremonttisi tai mökin huoltotöiden suunnitteluun, mutta tarkemman arvion saat vain jättämällä remontti-ilmoituksen.

Kotitalousvähennys mökkiremonteissa

Mökkiremonttien kohdallakin olet oikeutettu kotitalousvähennykseen. Mökkiremonteissa kotitalousvähennyksen kelpoisuus on hieman monimutkaisempi kuin oman asunnon remontoinnin suhteen, alla kerrotaan miksi.

Kotitalousvähennyshän koskee pelkästään remontin työn osuutta, eli et voi saada kotitalousvähennystä materiaaliostoista, esimerkiksi peltikatosta. Mutta olet oikeutettu saamaan kotitalousvähennyksen ko. peltikattoremontin työn osuudesta.

MUTTA, jos rakennat mökkialueesi pihalle jotain uutta, esimerkiksi vierasmökin tai keittiökatoksen, et ole oikeutettu kotitalousvähennykseen, sillä kyseessä on uuden rakentamista eikä vanhan korjaamista. Urakkamaailma oli asian suhteen yhteydessä verovirastoon tarkistaakseen tilanteen ja heiltä kerrottiin, että uudisrakentamisen kotitalousvähennyskelvottomuus on yleisin harmin/yllätyksen aihe kuluttajien parissa, kotitalousvähennyksen suhteen.

mökkiremontti

Tämäkään säännös ei ole täysin yksiselitteinen, sillä uuden terassin rakentamisesta saat kotitalousvähennyksen. Ole siis yhteydessä verovirastoon varmistuaksesi, että saat kotitalousvähennyksen remontistasi.

Huomioitavaa on myös se, että kotitalousvähennykseen oikeutettu työ pitää olla toteutettuna omalla tontilla, eli et voi vähentää esimerkiksi mökin tienhoitokuluja omassa verotuksessasi.

Suomen helpoin mökkiremontti

Eikö olisi mukavaa aloittaa mökkeilykausi ilman remonttihuolia? Keskity viikonloppuisin ja kesälomalla mieluummin rentoutumiseen jatkuvan työleirin sijasta. Urakkamaailma.fi:n kautta voit kilpailuttaa mökkisi remontin helposti ja vaivattomasti.

Yhdellä ilmoituksella voit pyytää tarjouksia paikallisilta urakoitsijoilta, tarvitsitpa sitten yleistä remonttireiskaa tai putkimiestä.

Löydä kotiseutusi tai mökkipaikkakuntasi paras remonttitarjous luotettavalta urakoitsijalta. Tutustu saamiisi tarjouksiin ja urakoitsijoiden saamiin palautteisiin. Valitse luotettava ja edullinen tekijä remontillesi ja anna ammattilaisen hoitaa homma!

Löydä luotettava tekijä!

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Mökin huollon muistilista

Pitkän talven jälkeen kannattaa mökillä tarkistaa syksyn ja talven aikana aiheutuneet mahdolliset myrskyvauriot esimerkiksi ikkunoille.

Tärkeintä on tarkistaa katon kunto, mahdollisten lumen aiheuttamien vaurioiden varalta. Erilaisten maalaustöiden tarve kannattaa kartoittaa, onko tarvetta ulkoseinien, sisätilojen tai varaston maalaukselle.

Nopeat syövät hitaat. Kevään remontteja kannattaa kilpailuttaa jo talvella ja kesän remontteja aikaisin keväällä.

Vinkki! Jos mökille on pääsy myös talviaikaan, kannattaa tiettyjen remonttien ajoittamista harkita talvikaudelle. Esimerkiksi sisäremontit, sekä useimmat kattoremontit onnistuvat ongelmitta myös talvikuukausina ja alhaisemman kysynnän vuoksi remonttien hinnat voivat olla tavallista edullisempia!

Muita tarkistuskohteita ovat:

  • Putkien tarkastus; pakkas- ja routavauriot
  • Kaivon tarkistus
  • Laiturin kunnon tarkistus
  • Saunan kunto
  • Räystäiden kunto
  • Rännien puhdistaminen
  • Sähköjohtojen kunto

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi