Uusi kohde!

Kesämökin otsonointi, Kurkimäki

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RS-Business Oy, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Rakennusmiehen töitä, Vantaa

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

W-putki, Helsinki

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Portaiden laatoitus ja sokkelin rappauks..., Espoo

7 tuntia sitten

×
Päivitetty 19.12.2023

Pistorasian kytkentä ja asennus - Katso hinta ja löydä tekijä

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan pistorasian kytkentään ja poistamiseen liittyvien urakoiden toteutuneisiin hintatietoihin.

Löydät myös kattavasti tietoa niin pistorasioiden sijoittelusta kuin suojauksestakin. Varmistamalla sähkötöiden turvallisen asennuksen suojaat kotisi mahdollisilta vaaratilanteilta.


Pistorasian kytkennän ja asennuksen hinta

Yhden pistorasian kytkennän hinta vaihtelee yleensä n. 80 - 120 € välillä. Esimerkiksi Turussa asunnon pistorasian vaihtaminen pienempään malliin hoitui vain 81 eurolla

Löydä tekijä pistorasian asennukseen

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Kaikki alla olevat remontit ovat oikeita ja Urakkamaailman kautta toteutuneita sähkötöitä. Hinnat ovat esimerkkejä ja tarkan hinnan remontillesi saat pyytämällä useita eri tarjouksia eri urakoitsijoilta.

uppoasennettu pistorasia

Pistorasioiden paikat on hyvä suunnitella tarkasti etukäteen

Muista tarkistuttaa pistorasiat sekä muut kodin sähköasennukset tasaisin väliajoin

Yleisin viallisista sähköjärjestelmistä aiheutuva haitta on kodinkoneiden sekä kodin muiden elektroniikkalaitteiden hajoaminen.

Hyvin toimivan sähköjärjestelmän tukena käytetäänkin usein vikavirtasuojaisia sekä maadoitettuja pistorasioita. Vanhojen kytkentöjen päivittäminen uusiin, suojattuihin rasioihin auttaa ehkäisemään mahdollisia vaaratilanteita.

Sähkötyöt tulee aina jättää ammattilaisen hoidettavaksi eikä kytkentöjä pidä yrittää tehdä itse. Urakkamaailman kautta pääset kätevästi kilpailuttamaan sähkötöidesi tarpeen ja vastaanottamaan tarjouksia alan ammattilaisilta. Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista ja valitset itse sinulle sopivan urakoitsijan.

Maadoitetun pistorasian kytkentä

Nykyään asennetut pistorasiat ovat lähtökohtaisesti aina maadoitettuja, sillä maadoittamattomia pistorasioita ei ole saanut asentaa enää vuoden 1997 jälkeen. Vanhoissa taloissa tai kesämökeillä voi kuitenkin silloin tällöin törmätä myös maadoittamattomiin versioihin. Nämä tulisi päivittää uusiin, sillä vikatilanteessa maadoitus katkaisee virran ja suojaa näin ollen paremmin kotiasi sekä laitteitasi.

Kilpailuta kodin pienet sähköasennukset

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Huomioitavaa on, että kaikki saman huoneen pistorasiat tulee olla joko maadoitettuja tai maadoittamattomia, kytkennöissä ei siis saa olla asennettuna näitä kahta rasiatyyppiä sekaisin. Vaihdon yhteydessä on usein hyvä myös huomioida pistorasioiden nollaus.

Suunnittele pistorasioiden sijoittelu huolella

Pistorasiat on hyvä sijoittaa niin, että ne palvelevat parhaiten kodin sähkölaitteiden tarpeita. Näin vältytään esimerkiksi turhilta jatkojohdoilta. Vaikka rasiat on perinteisesti asennettu seiniin, voidaan niitä asentaa tarvittaessa myös vaikkapa kattoon tai lattiaan.

Suunnittelussa tulee ottaa huomioon myös asennuskorkeus, esimerkiksi television pistorasia on hyvä asentaa lähelle lattianrajaa kun taas jääkaapille suunniteltu virtalähde voidaan sijoittaa huomattavasti ylemmäs. On myös hyvä miettiä, halutaanko kotiin pinta-asennettu vai uppoasennettu pistorasia, sekä tarvitaanko kaksiosainen rasia vai riittääkö tilaan kenties paikka vain yhdelle pistokkeelle.

Pistorasian ei välttämättä tarvitse olla väriltään perinteisen valkoinen, sillä markkinoilta löytyy värejä aina vihreästä mustaan ja kullanvärisestä oranssiin. Näin voit siis ottaa rasian osaksi kodin sisustusta. Sisätilojen lisäksi pistorasioita on mahdollista asentaa myös ulkotiloihin, kunhan huolehditaan että valittu malli on olosuhteisiin soveltuva. Osaava ammattilainen osaa neuvoa sopivan mallin valinnassa.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta

Pistorasian vaihto - Uuden pistorasian asennus

Kodin pistorasiat voidaan vaihtaa joko turvallisuus, käytännöllisyys tai esteettisyys syistä. Yleisimmin pistorasiat vaihdetaan uusiin vanhan asunnon tai rakennuksen saneerauksen yhteydessä, jolloin kaikki kodin sähköliitännät katsotaan kerralla kuntoon.

Myös yksittäisiä pistorasioita joudutaan silloin tällöin vaihtamaan, esimerkiksi silloin, jos pistorasia on päässyt irtoamaan seinästä. Tällöin osaava sähköasentaja hoitaa uuden pistorasian asennuksen helposti ja nopeasti. Joissakin tapauksissa vaurioituneen pistorasian paikkaa voidaan vaihtaa, esimerkiksi sellaiseen kohtaan asuntoa, jossa vastaavilta vaurioilta vältytään helpommin jatkossa. Joskus uusi pistorasia asennetaan myös uutta kodinkonetta varten.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi