Uusi kohde!

Kesämökin lattiaremontti, Leppävirta

58 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FinMD OY, Helsinki

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan vaihto, Ylöjärvi

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Tampere

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kantavan seinän purku / oviaukon suurent..., Askola

1 tunti sitten

×

Pistorasian kytkentä, hinta ja mitä asennuksessa tulisi huomioida

pistorasian kytkentä hinta

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan pistorasian kytkentään ja poistamiseen liittyvien urakoiden toteutuneisiin hintatietoihin. Esimerkiksi Turussa asunnon pistorasian vaihtaminen pienempään malliin hoitui vain 81 eurolla. Löydät myös kattavasti tietoa niin pistorasioiden sijoittelusta kuin suojauksestakin. Varmistamalla sähkötöiden turvallisen asennuksen suojaat kotisi mahdollisilta vaaratilanteilta.

Kuinka paljon pistorasian kytkentä maksaa?

Kaikki alla olevat remontit ovat oikeita ja Urakkamaailman kautta toteutuneita sähkötöitä. Hinnat ovat esimerkkejä ja tarkan hinnan remontillesi saat pyytämällä useita eri tarjouksia eri urakoitsijoilta.


Kahden pistorasian ja valokatkaisimen vaihto sekä yhden pistorasian asentaminen, Helsinki

Tähän työhön kuului kahden pistorasian ja kahden valokatkaisijan vaihto sekä yhden uuden pistorasian asennus valmiille paikalle. Sähkötyö toteutettiin helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa. Lue lisää tästä.

Toteutunut hinta 209 €


Pistorasian poisto ja muut sähkötyöt, Vantaa

Vantaalla sijaitsevassa kohteessa poistettiin katosta roikkunut pistorasia ja tilaan asennettiin uusi valaisin. Lisäksi tähän kerrostaloasunnossa toteutettuun työhön kuului valaisimen kytkimen asennus sekä johtojen läpivienti. Lue lisää tästä.

Toteutunut hinta 248 €


Pistorasian poisto käytöstä, Espoo

Makuuhuoneessa sijainnut pistorasia poistettiin. Poistotyön lisäksi aiemman porauksen yhteydessä vioittunut sähköjohto korjattiin, jotta se ei aiheuttaisi vaaratilanteita asukkaille. Lue lisää tästä.

Toteutunut hinta 186 €


Pistorasian uusiminen, Turku

Remontin tilaajan toiveesta pistorasia päivitettiin uudempaan ja pienempään malliin. Turussa sijaitsevan kerrostaloasunnon edelliset sähkötyöt oli toteutettu noin 10 vuotta sitten. Lue lisää tästä.

Toteutunut hinta 81 €


Kahden pistorasian asennus ja valokatkaisimen kiinnitys, Oulu

Tähän Oulussa sijaitsevaan asuntoon asennettiin kaksi uutta pistorasiaa. Asuntoon kiinnitettiin myös uusia valokatkaisimia. Lue lisää tästä.

Toteutunut hinta 209 €


Selvitä pistorasian asennuksen hinta


uppoasennettu pistorasia

Pistorasioiden paikat on hyvä suunnitella tarkasti etukäteen

Muista tarkistuttaa pistorasiat sekä muut kodin sähköasennukset tasaisin väliajoin

Yleisin viallisista sähköjärjestelmistä aiheutuva haitta on kodinkoneiden sekä kodin muiden elektroniikkalaitteiden hajoaminen. Hyvin toimivan sähköjärjestelmän tukena käytetäänkin usein vikavirtasuojaisia sekä maadoitettuja pistorasioita. Vanhojen kytkentöjen päivittäminen uusiin, suojattuihin rasioihin auttaa ehkäisemään mahdollisia vaaratilanteita.

Nykyään asennetut pistorasiat ovat lähtökohtaisesti aina maadoitettuja, sillä maadoittamattomia pistorasioita ei ole saanut asentaa enää vuoden 1997 jälkeen. Vanhoissa taloissa tai kesämökeillä voi kuitenkin silloin tällöin törmätä myös maadoittamattomiin versioihin. Nämä tulisi päivittää uusiin, sillä vikatilanteessa maadoitus katkaisee virran ja suojaa näin ollen paremmin kotiasi sekä laitteitasi.

Huomioitavaa on, että kaikki saman huoneen pistorasiat tulee olla joko maadoitettuja tai maadoittamattomia, kytkennöissä ei siis saa olla asennettuna näitä kahta rasiatyyppiä sekaisin. Vaihdon yhteydessä on usein hyvä myös huomioida pistorasioiden nollaus. Sähkötyöt tulee aina jättää ammattilaisen hoidettavaksi eikä kytkentöjä pidä yrittää tehdä itse. Urakkamaailman kautta pääset kätevästi kilpailuttamaan sähkötöidesi tarpeen ja vastaanottamaan tarjouksia alan ammattilaisilta. Ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista ja valitset itse sinulle sopivan urakoitsijan.Kilpailuta kodin pienet sähköasennukset

Urakkamaailma auttaa juuri sinulle sopivan tekijän löytämisessä. Jättämällä ilmaisen remontti-ilmoituksen pääset vastaanottamaan tarjouksia sähkötyön ammattilaisilta, joilta kotisi virtalähteiden asennukset hoituvat käden käänteessä.

Kilpailuta jo tänäänSuunnittele pistorasioiden sijoittelu huolella

Pistorasiat on hyvä sijoittaa niin, että ne palvelevat parhaiten kodin sähkölaitteiden tarpeita. Näin vältytään esimerkiksi turhilta jatkojohdoilta. Vaikka rasiat on perinteisesti asennettu seiniin, voidaan niitä asentaa tarvittaessa myös vaikkapa kattoon tai lattiaan.

Suunnittelussa tulee ottaa huomioon myös asennuskorkeus, esimerkiksi television pistorasia on hyvä asentaa lähelle lattianrajaa kun taas jääkaapille suunniteltu virtalähde voidaan sijoittaa huomattavasti ylemmäs. On myös hyvä miettiä, halutaanko kotiin pinta-asennettu vai uppoasennettu pistorasia, sekä tarvitaanko kaksiosainen rasia vai riittääkö tilaan kenties paikka vain yhdelle pistokkeelle.

Pistorasian ei välttämättä tarvitse olla väriltään perinteisen valkoinen, sillä markkinoilta löytyy värejä aina vihreästä mustaan ja kullanvärisestä oranssiin. Näin voit siis ottaa rasian osaksi kodin sisustusta. Sisätilojen lisäksi pistorasioita on mahdollista asentaa myös ulkotiloihin, kunhan huolehditaan että valittu malli on olosuhteisiin soveltuva. Osaava ammattilainen osaa neuvoa sopivan mallin valinnassa.


Löydä luotettava sähköasentaja

Tiesithän, että ilmoituksen jättäminen on aina ilmaista eikä sido remontin tilaukseen!

Tässä artikkelissa:

  • Pistorasian asennuksen hintatietoja
  • Huomioita kodin turvallisiin sähköasennuksiin
  • Vinkkejä kodin sähkösuunnitteluun


Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä urakastasi
  • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäLisää samankaltaisia artikkeleita:

Sähköauton latausaseman hinta

Sähköauton latausasema hinta

Sähköremontin hinta

Sähköremontin hinta

lampun asennus

Lampun asennus

sähkösuunnittelu

Sähkösuunnittelu

Pientä pintaremonttia

Pienen pintaremontin hintoja

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

Kodin suunnittelu

Kodin suunnittelu

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti

taloyhtiön remonttiopas

Pientaloyhtiön remonttiopas


Lampun asennus

pihavalaistus

Pihavalaistus

Remonttiturvalla turvaat remonttisi