Uusi kohde!

Autotallin vesikattoremontti, Sastamala

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Marko Viik, Vantaa

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

9 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Yksiön kaikkien pintojen kunnostaminen, Espoo

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Maalauspalvelut J.Monten Oy, Helsinki

10 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Astianpesukoneen asennus, Tampere

4 tuntia sitten

×

Kattoremontti - tutustu kattoremontin toteutuneisiin hintoihin

Juttu päivitetty: 05.03.2024

huopakattoremontin hinta

Hyvin tehty kattoremontti takaa kestävän katon, vaativissakin olosuhteissa. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan Urakkamaailman kautta toteutuneiden kattoremonttien hintaesimerkkeihin sekä onnistuneen kattoremontin työvaiheisiin.


Kattoremontti edessä?


Urakkamaailma on Suomen suosituin remonttien kilpailutussivusto.

Löydä luotettava tekijä
Remontti-ilmoituksen jättäminen Urakkamaailmaan on ilmaista, helppoa ja nopeaa.

Paljonko kattoremontti maksaa?

Omakotitalon kattoremontin hinta vaihtelee yleensä 2 000 - 25 000 € välillä, kun taas taloyhtiön kattoremontti voi maksaa jopa yli 100 000 euroa. Kattoremontin kustannuksiin vaikuttavat remontin laajuus, katon koko, materiaali, kaltevuus ja kerrosten lukumäärä.

Listaamissamme hintaesimerkeissä edullisin kattoremontti toteutui 2 520 euron hintaan ja kallein kattoremontti kustansi remontin tilaajalle 17 800 euroa.

Urakkamaailman kautta toteutuneita kattoremonttien hintoja

Kaikki alla listatut hintaesimerkit ovat aitoja, jo toteutuneita urakoita. Hinnat ovat suuntaa-antavia ja auttavat hahmottamaan hintahaarukkaa, kun suunnittelet omaa remonttiasi. Huomioithan kuitenkin, että jokainen remonttikohde on erilainen, joten parhaan arvion saat kilpailuttamalla urakkasi.


Huopakattoremontti saunasiipeen, Tampere

Rintamamiestalon yhteydessä olevan saunasiiven huopakatto uusittiin. Pinta-alaa katolla oli n. 33m2. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 2 520 €


Omakotitalon peltikattoremontti, Hämeenlinna

Omakotitalon vuotava, 81m2 vanha peltikatto purettiin ja sen tilalle asennettiin uusi katto. Talo oli rakennettu 1961, mutta peltikatto oli asennettu 90-luvulla. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 3 500 €


Erkkerin kattoremontti, Paimio

35 m2 erkkerin varttikate purettiin ja sen tilalle asennettiin punainen peltikatto. Lisäksi yläpohjaan laitettiin lisäeristystä. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 3 800 €


Peltikaton asennus huopakaton päälle, Orimattila

Tässä peltikattoremontissa asennettiin Ruukin Classic C peltikatto vanhan huopakaton päälle Orimattilassa. Rakennus oli yksikerroksinen 45 neliöiden lomamökki ja työ toteuttiin keväällä 2020. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 4 130 €


Aloita onnistunut kattoremontti


Pyydä tarjouksia
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kattoremontti, Joutsa

Loma-asunnon huopakatto vaihdettiin peltikattoon Joutsassa. Urakkaan kuului myös sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden uusiminen. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 8 700 €


Huopakaton uusiminen, Helsinki

Remontin kohteena oli tasakattoinen 110 m2 omakotitalo. Vanhan huopakaton tilalle asennettiin uusi huopa, tasoitustöineen ja pellityksineen. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 8 866 €


Omakotitalon kattoremontti, Vantaa

Katon läpi oli lumiesteiden kiinnitysten kautta päässyt vettä sisään, jonka vuoksi osa ruodepuista oli päässyt lahoamaan. Katto purettiin ja vanhan katon tilalle asennettiin lukkosauma-mallinen katto. Kattoremontin jälkeen remontin tilaaja asensi erillisinä urakkana katolle myös aurinkopaneelit. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 14 960 €


Kesämökin ja saunarakennuksen kattoremontti

Kohteessa uusittiin 245 m2 kesämökin sekä saunarakennuksen peltikatto. Lisäksi sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet uusittiin. Lue lisää remontista tästä.

Kattoremontin hinta: 17 800 €


Selvitä kattoremonttisi hinta, ilmaiseksi


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on helppoa ja nopeaa

Kun olet suunnittelemassa kattoremonttia, kannattaa aina ensin selvittää kattoremontin hintataso. Urakkamaailman avulla säästät rahaa kattoremontissasi ja löydät remontillesi tehokkaasti urakoitsijan. Erilaiset kattoremonttilaskurit ovat huonoja ennustamaan tarkkaa hintaa remonttiisi, sillä jokainen kohde on erilainen ja uniikki.

Kattoremontin hinta määräytyy muun muassa vuoden ajan, urakoitsijoiden kiireellisyyden ja tietenkin kattoremontin kohteen piirteiden perusteella. Jätä siis kattourakastasi ilmoitus Urakkamaailmaan ja tiedät millä hinnalla kattourakoitsijat pystyvät toteuttamaan kattoremonttisi.

tiilikattoremontin hinta

Milloin kattoremontti on ajankohtainen?

Kattoremontti tulisi suorittaa silloin kun katon kunto on päässyt sellaiseksi, että pelkät huoltotoimenpiteet eivät enää auta. Katto tulee tarkistaa keväisin ja syksyisin ja korjata mahdolliset viat. Hyvinkin huolettu katto tulee kuitenkin jossain kohtaa tiensä päähän, joten katon kunnon tarkkailu on tärkeää, jotta kattoremontti osataan ajoittaa oikein.

Top 6 vinkit kattoremonttiin ja hinnan selvittämiseen:

 1. Kilpailuta kattoremonttisi, älä tyydy yhteen tarjoukseen.
 2. Luo selkeä tarjouspyyntö, jossa selität kohteen parhaasi mukaan.
 3. Tarkista urakoitsijan taustat ennen lopullista valintaa.
 4. Tee kattava kirjallinen sopimus kattoremontistasi. Urakkamaailman kautta saat tämän automaattisesti.
 5. Keskustele ammattilaisten kanssa mikä kattomateriaali sopisi kohteeseesi parhaiten. Yritä saada objektiivinen milipide vs. myyntimiehen näkemys.
 6. Urakoitsijavalinnassa älä katso liikaa lopullista hintaa. Halvin tekijä voi koitua kalleimmaksi korjaustöiden takia.

Kuinka onnistua kattoremontissa?

Kun lähdet selvittämään kattoremontin hintaa kannattaa remonttisi kilpailuttaa. Kilpailutuksen kautta saat useita tarjouksia kohteeseesi ja pystyt helposti vertailemaan hintojen perusteella kuka voisi olla sopivin tekijä kattoremonttiisi. Myöskin aikataululliset tekijät on hyvä ottaa huomioon. Monesti kaikista kiireisimmät remontit ovat kalleimpia. Esimerkiksi mökin kattoremontti, jossa katto vuotaa ja remontti pitäisi toteuttaa ennen syksyn sateita, voi elokuussa tehty tarjouspyyntö olla hieman myöhäinen aika pyytää tarjouksia ja saatat joutua maksamaan "aikataulullista" ekstraa. Suosittelemme siis, että olet ajoissa liikkeellä, jotta ehdit saamaan useita tarjouksia ja et joudu aikataulupaineiden takia tekemään kompromissejä.

Kun olet saanut useamman tarjouksen kattoremonttiin, voit päätellä tarjousten perusteella hinta-arvion kohteeseesi. Saadut tarjoukset monesti eroavat jopa 40% hinnoiltaan ja tästä syystä voi olla vaikea tehdä päätöksiä kenet valitsisi. Huomioi kuuluuko saatuihin tarjoukseen materiaalit, kilometrikorvaukset ja muut kulut, jottei remontin päätyttyä tule yllättävää "loppulaskua".

kattoremontti

Tarkista myös urakoitsijan taustatiedot: kuuluuko yritys kotitalousvähennyksen piiriin, eli onko urakoitsija ALV-, ja ennakkoperintärekisterissä. Kattoremonteissa erityisesti aiempi kokemus on tärkeää ja pyydä rohkeasti urakoitsijoilta referenssiluetteloa heidän aiemmista töistään. Kattoremontit ovat isoja remontteja ja et halua investoida hatarin perustein.

Konsultoi ammattilaisen kanssa mikä kattomateriaali voisi toimia parhaiten kohteessasi. Jos sinulla on huopakatto, voisi peltikatto olla parempi vaihtoehto tai bitumikatto, ehkä jopa tiilikatto. Nämä asiat kannattaa selvittää kattoremonttiammattilaisen kanssa.

Näet urakoitsijoista helposti taustatietoja kun käytät Urakkamaailmaa sopivan urakoitsijan löytämiseksi kattoremonttiin. Ja kun kilpailutat, niin säästät myös rahaa. Kun teet remontistasi ilmoituksen Urakkamaailmaan, esim: "Peltikattoremontti omakotitalossa", alat välittömästä saamaan tarjouksia ja yhteydenottoja kattoalan urakoitsijoilta. Palvelumme avulla näet kätevästi urakoitsijoiden taustatiedot, ja kaikki Urakkamaailmaan hyväksytyt urakoitsijat ovat rekisteröitymisen yhteydessä tarkistettu, että he kuuluvat ALV-, ja ennakkoperintärekisteihin. Lisäksi saat kattoremontistasi automaattisesti täytetyn kirjallisen sopimuksen remontillesi kun käytät Urakkamaailmaa urakoitsijan etsinnässä. Selvitä kattoremonttisi hinta ja onnistu Urakkamaailman avulla.


Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Pyydä tarjouksia remonttiisiTässä artikkelissa:

 • Kattoremontin hinta
 • Vinkit kattoremonttiin
 • Kuinka selvitän kattoremonttini hinnan luotettavasti?
 • Miten onnistua kattoremontissa?

Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti

Lue myös nämä:

Varttikate

Varttikate remontti

vesikaton rakenteet

Vesikaton rakenteet

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu

Peltikaton pesu hinta

Peltikaton pesu

huopakaton pinnoitus

Huopakaton pinnoitus

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

taloyhtiön kattoremontti

Taloyhtiön kattoremontti

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

kattoremontti talvi

Kattoremontti talvella

Bitumikaton asentaminen

Huopakaton asentaminen
Parketin hionta ja lakkaus hinta

Parketin hionta hinta

Laminaatin asentamisen hinta

Laminaatin asennus hinta

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta