Uusi kohde!

Ilmamäärien mittaus ja säätö omakotitalo..., Lahti

51 sekuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

AK-Talotekniikka Oy, Tampere

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneremontti ja sauna, Kitee

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

JTT-Sähkö, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiön välitila / Sipoo, Sipoo

1 tunti sitten

×

Ruuvipaalun asennus - Katso hinta ja vinkit

Juttu päivitetty: 23.05.2023

Ruuvipaalun asennuksen hinta

Tästä artikkelissa löydät tietoa ruuvipaalutukseen liittyen: mikä on ruuvipaalutus, kuinka paljon ruuvipaalutus maksaa, ja mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

Ruuvipaalutuksen hinta

Alla olevat esimerkkihinnat ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettujen ruuvipaaluperustusten toteutuneita hintoja. Selvitä oman remonttisi hinta tekemällä remontistasi ilmoitus Urakkamaailmaan.


Ruuvipaalujen asennus, Mynämäki

Toteutunut hinta: 700 €

Omakotitalon pihalle Mynämäellä asennettiin 1 150 mm kokoiset ruuvipaalut 6 m x 6 m kokoiselle alueelle. Paalut asennettiin kahden metrin välein maan tasalle. Remontin tilaaja oli hankkinut paalut kohteeseen etukäteen. Lue lisää...


Terassin ruuvipaalutus, Ylöjärvi

Toteutunut hinta. 750 €

Rivitalon päätyyn tehtiin ruuvipaalutus. Paaluja oli yhteensä 25 kpl, jotka remontin tilaaja oli hankkinut etukäteen. Lue lisää...


Kesämökin ruuvipaaluperustus sekä muita remonttitöitä, Kouvola

Toteutunut hinta: 14 136 €

Kesämökkitontille asennettiin ruuvipaalut 5 x 9 neliömetrin kokoiselle alueelle. Yhteensä paaluja asennettiin 15 kpl. Tontille aiemmin tehdystä maaperätutkimuksesta kävi ilmi, että piha oli 80 cm syvyyteen savimaata ja sen alla soraa.

Ruuvipaalujen asennuksen lisäksi kohteessa tehtiin myös muita remonttitöitä kuten peltikaton asennus, kamiinan asennus, lukkojen asennus sekä ulkoportaiden teko. Lue lisää...


Teetä onnistunut paalutus


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.Ruuvipaaluperustus on helppo ja edullinen vaihtoehto

Nykyään yhä useampi rakennus ja rakennelma nousee ruuvipaaluperustukselle. Luotettava, helppo, nopea ja edullinen menetelmä kasvattaa suosiotaan rakentajien parissa.

Ruuvipaaluperustuksella on mahdollista korvata perinteinen betoni- tai pilariperustus sekä paalutus. Ruuvipaalu koostuu teräsputkesta, kärkikappaleesta ja kierrelaipasta, ja se kierretään maaperään nimensä mukaisesti kuin ruuvi joko käsin tai koneella.

Ruuvipaalut ovat omiaan etenkin routivilla savi- ja hietamailla sekä hiekkamailla, mutta koneasennettuina ne uppoavat moreeniinkin. Lukuun ottamatta hyvin kivikkoisia tai kallioisia paikkoja ruuvipaalut soveltuvat valtaosaan rakennuskohteista.

Ruuvipaaluperustus on roudankestävä, kunhan kierrelaippa asennetaan routarajan alapuolelle. Laippa ankkuroi perustuksen routimattomaan maaperään. Tietoa routimissyvyyksistä löytyy Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.

Ruuvipaalujen asentaminen onnistuu myös talvella sekä asfaltin lävitse. Ruuvipaaluperustus ei vaadi maansiirto- ja kaivuutöitä, salaojitusta, betonivalua tai routaeristeitä, mikä laskee rakentamisen työ- ja materiaalikustannuksia huomattavasti.

Erilaisten esimerkkilaskelmien mukaan autokatoksen tai vastaavan piharakennuksen perustaminen ruuvipaaluille tulee tuhansia euroja halvemmaksi kuin vaikkapa anturaharkoille perustaminen.


Löydä luotettava tekijä


Pyydä tarjouksia
Ilmoituksen jättäminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista


Paalutus mahdollistaa niin grillikodan kuin asuintalonkin rakentamisen

Suomalaiset ovat jo tottuneet käyttämään ruuvipaaluja kevyempien rakennelmien, kuten terassien, grillikatosten, aitojen, autotallien ja laiturien perustuksissa. Ruuvipaalujen varaan voi kuitenkin perustaa myös kesämökin, omakotitalon tai maneesin. Suuremmissa, rakennusluvan alaisissa hankkeissa viranomaiset edellyttävät yleensä maaperätutkimusta rakennesuunnittelijan laatimien kantavuuslaskelmien pohjaksi.

Ruuvipaalun kuormituskestävyyteen vaikuttavat maaperän laatu sekä paalun pituuden, halkaisijan ja laipan pinta-alan väliset suhteet. Paalujen ei välttämättä tarvitse ulottua kovaan maahan saakka, sillä kantavuus voidaan saavuttaa myös laippojen määrää ja kokoa suurentamalla. Vaativissa kohteissa kannattaa aina kääntyä rakennesuunnittelijan puoleen, mutta tietoa ja suunnitteluapua saa myös valmistajilta sekä alalla toimivilta urakoitsijoilta.

Perustuksia hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalien laatuun. Ruuvipaalun hintaan vaikuttavat muun muassa teräksen laatu, sinkin paksuus, putken halkaisija ja seinämävahvuus, hitsaussaumat sekä kärjen malli. Laadukas teräs kestää asennuksen aiheuttaman rasituksen ja hyvin muotoiltu kärki työntää pikkukiviä tieltään tehokkaasti.

Ruuvipaalun ostajan kannattaa varmistaa myyjältä etukäteen, että tuotteen materiaalitodistus on saatavilla. Todistus on tae siitä, että ruuvipaalu on valmistettu ilmoitetusta materiaalista eikä esimerkiksi kierrätetystä teräksestä. Luotettava valmistaja tarjoaa myös hyvät kantavuustaulukot paalutyypeittäin sekä tarvittavat mitoitusohjeet.

Ruuvipaalun asentaminen on helppoa

Ruuvipaaluperustusta suunnittelevan kannattaa selvittää ensimmäiseksi, ettei rakennuspaikan alla kulje sähkökaapeleita, vesi- tai viemäriputkia. Käsinasennettavia ruuvipaaluja käytetään useimmissa pienemmissä rakennelmissa. Yksinkertaisimmillaan ruuvipaalu pystytetään noin 30 cm syvään asennuskoloon, työnnetään rautakanki tai muu vipuvarsi kiertoreiän lävitse ja ryhdytään pyörittämään myötäpäivään.

Kun laippa on noin puolen metrin syvyydessä, on hyvä pysähtyä tarkistamaan paalun suoruus. Useimmiten yksittäisen, hieman vinoon menneen paalun voi leikata suoraksi. Ruuvipaalu pyritään asentamaan oikeaan korkeuteensa kiertämällä, mutta tarvittaessa myös katkaisu ja jatkaminen onnistuvat. Sen sijaan liian syvälle uponneen paalun takaisinpäin kiertämistä ei suositella vajoamisriskin vuoksi. Perustusten valmistuttua rakentamista on helppo jatkaa ylöspäin erilaisten lisäosien, kuten pilarikenkien, avulla.

Käsinasennettavan ruuvipaalun voi asentaa myös polttomoottorikäyttöisellä maaporalla. Koneasennettavat paalut asennetaan hydraulisella pyörityslaitteella, joka kiinnitetään tyypillisesti pieneen kaivinkoneeseen. Koneasennusta käytetään yleensä silloin, kun paalujen järeys sitä edellyttää, jos asennettavaa on runsaasti ja/tai maaperä on kovaa.

Helppokäyttöinen ruuvipaalu on myös ympäristöystävällinen valinta. Teräs on pitkäikäinen, kierrätettävä materiaali, ja laadukkaimmat ruuvipaalut voi kiertää ylös ja käyttää sellaisenaan uudelleen. Ruuvipaalujen asennus ei myöskään turmele pihapiiriä tai aiheuta tärinää ja meteliä, minkä vuoksi ne sopivat myös luonto- ja kulttuuriarvoiltaan herkkiin kohteisiin.


Urakkamaailman avulla löydät luotettavan tekijän

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Aloita remontti tästä

Kilpailuta remontin teko ja löydä luotettava urakoitsija helposti ja ilmaiseksi

 1. Pyydä remontistasi useampi tarjous
  • Halvin ei välttämättä ole paras. Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan saat useamman tarjouksen ja pystyt näkemään remonttisi aidon hintatason.
 2. Vertaile urakoitsijoiden saamia arvosteluja, taustatietoja ja varmenna urakoitsijan kuuluminen tärkeimpiin rekistereihin
  • Kaikkien Urakkamaailman urakoitsijoiden taustatiedot on tarkistettu yrityksen liittyessä palveluumme. Pääset myös tutustumaan aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.
 3. Tee remontistasi kirjallinen sopimus

Kuva: Paalupiste Oy / www.paalupiste.com


Tässä artikkelissa:

 • Toteutuneita hintoja ruuvipaalutuksissa
 • Kattava infopaketti mitä tulee ottaa huomioon ruuvipaalua asentaessa
 • Mihin käyttötarkoituksiin ruuvipaalutus sopii
 • Kuinka löydät luotettavan rakennusalan yrityksen

Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti


Lue myös:

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Puun kaatamisen hinta

Puun kaatamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Lattialämmityksen asentaminen hinta

Lattialämmityksen asentaminen

Savupiippu- ja hormiremontti

Savupiippu- ja hormiremontti

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

Rännien puhdistus

Rännien puhdistus

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus