Ruuvipaalun hinta? Kuinka paljon sen asennus maksaa ja mitä tulee ottaa huomioon?

Ruuvipaalun asennuksen hinta

Tässä artikkelissa saat kaiken tarvittavan tiedon liittyen ruuvipaalutukseen: mikä on ruuvipaalutus, kuinka paljon ruuvipaalutus maksaa, ja mitä muuta kannattaa ottaa huomioon.


Toteutuneiden ruuvipaalutusten hintoja:

Alla olevat esimerkkihinnat ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettujen ruuvipaalutusten toteutuneita hintoja. Selvitä oman remonttisi hinta tekemällä remontistasi ilmoitus Urakkamaailmaan.


Terassin rakennus, ruuvipaaluilla

Riihimäellä sijaitsevan omakotitalon pihalle haluttiin rakentaa ruuvipaaluilla oleva terassi. Terassin päälle halutaan myöhemmin asentaa lasitus ja kesäkeittiö. Maa oli routivaa, joten ruuvipaalutus oli tähän tarkoitukseen erinomainen vaihtoehto. Terassin tilaaja hankki urakkaan liittyvät materiaalit. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 2 802 euroa (vain työn osuus)Pilariperustus ruuvi- tai lyöntipaaluilla hirsitalolle

Veikkolassa sijaitsevalle savimaatontille haluttiin pystyttään hirsitalo pilariperustuksen varaan. Pilareiksi haluttiin nimenomaan teräspaalut. Tarjouspyyntöä tehdessä oli rakennuslupa vielä odottamassa päätöstä. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta 8 700 euroa (vain työn osuus)


Löydä urakoitsija ruuvipaaluasennukseen

Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remonttitarpeestasi ilmoitus ilmaiseksi. Katso täältä lisää toteutuneiden remonttien hintoja.Ruuvipaalu tekee perustamisesta helppoa ja edullista

Nykyään yhä useampi rakennus ja rakennelma nousee ruuvipaaluperustukselle. Luotettava, helppo, nopea ja edullinen menetelmä kasvattaa suosiotaan rakentajien parissa.

Ruuvipaaluperustuksella on mahdollista korvata perinteinen betoni- tai pilariperustus sekä paalutus. Ruuvipaalu koostuu teräsputkesta, kärkikappaleesta ja kierrelaipasta, ja se kierretään maaperään nimensä mukaisesti kuin ruuvi joko käsin tai koneella.

Ruuvipaalut ovat omiaan etenkin routivilla savi- ja hietamailla sekä hiekkamailla, mutta koneasennettuina ne uppoavat moreeniinkin. Lukuun ottamatta hyvin kivikkoisia tai kallioisia paikkoja ruuvipaalut soveltuvat valtaosaan rakennuskohteista.

Ruuvipaaluperustus on roudankestävä, kunhan kierrelaippa asennetaan routarajan alapuolelle. Laippa ankkuroi perustuksen routimattomaan maaperään. Tietoa routimissyvyyksistä löytyy Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.


Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksi


Ruuvipaalujen asentaminen onnistuu myös talvella sekä asfaltin lävitse. Ruuvipaaluperustus ei vaadi maansiirto- ja kaivuutöitä, salaojitusta, betonivalua tai routaeristeitä, mikä laskee rakentamisen työ- ja materiaalikustannuksia huomattavasti.

Erilaisten esimerkkilaskelmien mukaan autokatoksen tai vastaavan piharakennuksen perustaminen ruuvipaaluille tulee tuhansia euroja halvemmaksi kuin vaikkapa anturaharkoille perustaminen.


Ruuvipaaluille voi rakentaa grillikodan tai asuintalon

Suomalaiset ovat jo tottuneet käyttämään ruuvipaaluja kevyempien rakennelmien, kuten terassien, grillikatosten, aitojen, autotallien ja laiturien perustuksissa. Ruuvipaalujen varaan voi kuitenkin perustaa myös kesämökin, omakotitalon tai maneesin. Suuremmissa, rakennusluvan alaisissa hankkeissa viranomaiset edellyttävät yleensä maaperätutkimusta rakennesuunnittelijan laatimien kantavuuslaskelmien pohjaksi.

Ruuvipaalun kuormituskestävyyteen vaikuttavat maaperän laatu sekä paalun pituuden, halkaisijan ja laipan pinta-alan väliset suhteet. Paalujen ei välttämättä tarvitse ulottua kovaan maahan saakka, sillä kantavuus voidaan saavuttaa myös laippojen määrää ja kokoa suurentamalla. Vaativissa kohteissa kannattaa aina kääntyä rakennesuunnittelijan puoleen, mutta tietoa ja suunnitteluapua saa myös valmistajilta sekä alalla toimivilta urakoitsijoilta.

Perustuksia hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalien laatuun. Ruuvipaalun hintaan vaikuttavat muun muassa teräksen laatu, sinkin paksuus, putken halkaisija ja seinämävahvuus, hitsaussaumat sekä kärjen malli. Laadukas teräs kestää asennuksen aiheuttaman rasituksen ja hyvin muotoiltu kärki työntää pikkukiviä tieltään tehokkaasti.

Ruuvipaalun ostajan kannattaa varmistaa myyjältä etukäteen, että tuotteen materiaalitodistus on saatavilla. Todistus on tae siitä, että ruuvipaalu on valmistettu ilmoitetusta materiaalista eikä esimerkiksi kierrätetystä teräksestä. Luotettava valmistaja tarjoaa myös hyvät kantavuustaulukot paalutyypeittäin sekä tarvittavat mitoitusohjeet.

Asentaminen on helppoa

Ruuvipaaluperustusta suunnittelevan kannattaa selvittää ensimmäiseksi, ettei rakennuspaikan alla kulje sähkökaapeleita, vesi- tai viemäriputkia. Käsinasennettavia ruuvipaaluja käytetään useimmissa pienemmissä rakennelmissa. Yksinkertaisimmillaan ruuvipaalu pystytetään noin 30 cm syvään asennuskoloon, työnnetään rautakanki tai muu vipuvarsi kiertoreiän lävitse ja ryhdytään pyörittämään myötäpäivään.

Kun laippa on noin puolen metrin syvyydessä, on hyvä pysähtyä tarkistamaan paalun suoruus. Useimmiten yksittäisen, hieman vinoon menneen paalun voi leikata suoraksi. Ruuvipaalu pyritään asentamaan oikeaan korkeuteensa kiertämällä, mutta tarvittaessa myös katkaisu ja jatkaminen onnistuvat. Sen sijaan liian syvälle uponneen paalun takaisinpäin kiertämistä ei suositella vajoamisriskin vuoksi. Perustusten valmistuttua rakentamista on helppo jatkaa ylöspäin erilaisten lisäosien, kuten pilarikenkien, avulla.

Käsinasennettavan ruuvipaalun voi asentaa myös polttomoottorikäyttöisellä maaporalla. Koneasennettavat paalut asennetaan hydraulisella pyörityslaitteella, joka kiinnitetään tyypillisesti pieneen kaivinkoneeseen. Koneasennusta käytetään yleensä silloin, kun paalujen järeys sitä edellyttää, jos asennettavaa on runsaasti ja/tai maaperä on kovaa.

Helppokäyttöinen ruuvipaalu on myös ympäristöystävällinen valinta. Teräs on pitkäikäinen, kierrätettävä materiaali, ja laadukkaimmat ruuvipaalut voi kiertää ylös ja käyttää sellaisenaan uudelleen. Ruuvipaalujen asennus ei myöskään turmele pihapiiriä tai aiheuta tärinää ja meteliä, minkä vuoksi ne sopivat myös luonto- ja kulttuuriarvoiltaan herkkiin kohteisiin.


Löydä remontillesi luotettava tekijä

Urakkamaailma.fi on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Kilpailuta remontin teko ja löydä luotettava urakoitsija helposti ja ilmaiseksi

 1. Pyydä remontistasi useampi tarjous
  • Halvin ei välttämättä ole paras. Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan saat useamman tarjouksen ja pystyt näkemään remonttisi aidon hintatason.
 2. Vertaile urakoitsijoiden saamia arvosteluja, taustatietoja ja varmenna urakoitsijan kuuluminen tärkeimpiin rekistereihin
  • Kaikkien Urakkamaailman urakoitsijoiden taustatiedot on tarkistettu yrityksen liittyessä palveluumme. Pääset myös tutustumaan aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.
 3. Tee remontistasi kirjallinen sopimus
Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksi

Urakkamaailma.fi on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Kuva: Paalupiste Oy / www.paalupiste.com

Tällä sivulla kerromme

 • Toteutuneita hintoja ruuvipaalutuksissa
 • Kattava informaatiopaketti mitä tulee ottaa huomioon
 • Mihin käyttötarkoituksiin ruuvipaalutus sopii
 • Kuinka löydät luotettavan rakennusalan yrityksen


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

maalämpöpumppu vesistössä

Maalämmön hinta

Puun kaatamisen hinta

Puun kaatamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

Terassin rakentamisen hinta

kosteusvaurion tunnistaminen ja korjaus

Kosteusvaurion tunnistaminen

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Lattialämmityksen asentaminen hinta

Lattialämmityksen asentaminen

Savupiippu- ja hormiremontti

Savupiippu- ja hormiremontti

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Talon rakentaminen

Talon rakentaminen

Rännien puhdistus

Rännien puhdistus

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus
Urakkamaailma on Suomen käytetyin tapa löytää remontille tekijä:

3 8 1 2 7 6 3 5

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.

Säästä rahaa remontissasi

Urakkamaailmasta löydät luotettavasti tekijän remontillesi, ilmaiseksi.


Aloita tästä