Olohuoneen maalaus, Helsinki
57 minuuttia sitten
Olohuoneen maalaus, Helsinki
57 minuuttia sitten
Veemix Rakennus Oy , Kouvola
37 minuuttia sitten
Uusi sopimus luotu, Vantaa
36 minuuttia sitten
Kylpyhuoneen saumojen ja silikonien uusi..., Oulu
1 tunti sitten
Andivo Oy, Espoo
1 tunti sitten
Kattoremontti, Laihia
1 tunti sitten
- Mikä on ruuvipaalutus?
- Kuinka paljon ruuvipaalutus maksaa?
- Mitä ruuvipaalutusta harkitessa tulee huomioida?
Ruuvipaalutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa työn laajuus ja asennettavien paalujen määrä.
Alla olevat esimerkkihinnat ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettujen ruuvipaaluperustusten toteutuneita hintoja. Selvitä oman remonttisi hinta tekemällä remontistasi ilmoitus Urakkamaailmaan.
Saat ensimmäiset tarjoukset jo keskimäärin tunnissa.
Nykyään yhä useampi rakennus ja rakennelma nousee ruuvipaaluperustukselle. Luotettava, helppo, nopea ja edullinen menetelmä kasvattaa suosiotaan rakentajien parissa.
Ruuvipaaluperustuksella on mahdollista korvata perinteinen betoni- tai pilariperustus sekä paalutus. Ruuvipaalu koostuu teräsputkesta, kärkikappaleesta ja kierrelaipasta, ja se kierretään maaperään nimensä mukaisesti kuin ruuvi joko käsin tai koneella.
Ruuvipaalut ovat omiaan etenkin routivilla savi- ja hietamailla sekä hiekkamailla, mutta koneasennettuina ne uppoavat moreeniinkin. Lukuun ottamatta hyvin kivikkoisia tai kallioisia paikkoja ruuvipaalut soveltuvat valtaosaan rakennuskohteista.
Ruuvipaaluperustus on roudankestävä, kunhan kierrelaippa asennetaan routarajan alapuolelle. Laippa ankkuroi perustuksen routimattomaan maaperään. Tietoa routimissyvyyksistä löytyy Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.
Ruuvipaalujen asentaminen onnistuu myös talvella sekä asfaltin lävitse. Ruuvipaaluperustus ei vaadi maansiirto- ja kaivuutöitä, salaojitusta, betonivalua tai routaeristeitä, mikä laskee rakentamisen työ- ja materiaalikustannuksia huomattavasti.
Erilaisten esimerkkilaskelmien mukaan autokatoksen tai vastaavan piharakennuksen perustaminen ruuvipaaluille tulee tuhansia euroja halvemmaksi kuin vaikkapa anturaharkoille perustaminen.
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.
Suomalaiset ovat jo tottuneet käyttämään ruuvipaaluja kevyempien rakennelmien, kuten terassien, grillikatosten, aitojen, autotallien ja laiturien perustuksissa. Ruuvipaalujen varaan voi kuitenkin perustaa myös kesämökin, omakotitalon tai maneesin. Suuremmissa, rakennusluvan alaisissa hankkeissa viranomaiset edellyttävät yleensä maaperätutkimusta rakennesuunnittelijan laatimien kantavuuslaskelmien pohjaksi.
Ruuvipaalun kuormituskestävyyteen vaikuttavat maaperän laatu sekä paalun pituuden, halkaisijan ja laipan pinta-alan väliset suhteet. Paalujen ei välttämättä tarvitse ulottua kovaan maahan saakka, sillä kantavuus voidaan saavuttaa myös laippojen määrää ja kokoa suurentamalla. Vaativissa kohteissa kannattaa aina kääntyä rakennesuunnittelijan puoleen, mutta tietoa ja suunnitteluapua saa myös valmistajilta sekä alalla toimivilta urakoitsijoilta.
Perustuksia hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalien laatuun. Ruuvipaalun hintaan vaikuttavat muun muassa teräksen laatu, sinkin paksuus, putken halkaisija ja seinämävahvuus, hitsaussaumat sekä kärjen malli. Laadukas teräs kestää asennuksen aiheuttaman rasituksen ja hyvin muotoiltu kärki työntää pikkukiviä tieltään tehokkaasti.
Ruuvipaalun ostajan kannattaa varmistaa myyjältä etukäteen, että tuotteen materiaalitodistus on saatavilla. Todistus on tae siitä, että ruuvipaalu on valmistettu ilmoitetusta materiaalista eikä esimerkiksi kierrätetystä teräksestä. Luotettava valmistaja tarjoaa myös hyvät kantavuustaulukot paalutyypeittäin sekä tarvittavat mitoitusohjeet.
Ruuvipaaluperustusta suunnittelevan kannattaa selvittää ensimmäiseksi, ettei rakennuspaikan alla kulje sähkökaapeleita, vesi- tai viemäriputkia. Käsinasennettavia ruuvipaaluja käytetään useimmissa pienemmissä rakennelmissa. Yksinkertaisimmillaan ruuvipaalu pystytetään noin 30 cm syvään asennuskoloon, työnnetään rautakanki tai muu vipuvarsi kiertoreiän lävitse ja ryhdytään pyörittämään myötäpäivään.
Kun laippa on noin puolen metrin syvyydessä, on hyvä pysähtyä tarkistamaan paalun suoruus. Useimmiten yksittäisen, hieman vinoon menneen paalun voi leikata suoraksi. Ruuvipaalu pyritään asentamaan oikeaan korkeuteensa kiertämällä, mutta tarvittaessa myös katkaisu ja jatkaminen onnistuvat. Sen sijaan liian syvälle uponneen paalun takaisinpäin kiertämistä ei suositella vajoamisriskin vuoksi. Perustusten valmistuttua rakentamista on helppo jatkaa ylöspäin erilaisten lisäosien, kuten pilarikenkien, avulla.
Käsinasennettavan ruuvipaalun voi asentaa myös polttomoottorikäyttöisellä maaporalla. Koneasennettavat paalut asennetaan hydraulisella pyörityslaitteella, joka kiinnitetään tyypillisesti pieneen kaivinkoneeseen. Koneasennusta käytetään yleensä silloin, kun paalujen järeys sitä edellyttää, jos asennettavaa on runsaasti ja/tai maaperä on kovaa.
Helppokäyttöinen ruuvipaalu on myös ympäristöystävällinen valinta. Teräs on pitkäikäinen, kierrätettävä materiaali, ja laadukkaimmat ruuvipaalut voi kiertää ylös ja käyttää sellaisenaan uudelleen. Ruuvipaalujen asennus ei myöskään turmele pihapiiriä tai aiheuta tärinää ja meteliä, minkä vuoksi ne sopivat myös luonto- ja kulttuuriarvoiltaan herkkiin kohteisiin.
Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta