Uusi kohde!

Tiilikaton korjaus ja, Rovaniemi

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

tmi RJ Lahtinen, Tampere

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kuntotarkastus asunnonmyyntiä varten, Hyönölä

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tmi Re-Laa Remontti, Vantaa

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Muovimaton vaihto kerrostalo yksiön alko..., Forssa

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 19.12.2023

Ruuvipaalun asennus - Katso hinta ja vinkit

Tässä artikkelissa:

- Mikä on ruuvipaalutus?
- Kuinka paljon ruuvipaalutus maksaa?
- Mitä ruuvipaalutusta harkitessa tulee huomioida?

Kuva: Paalupiste Oy / www.paalupiste.com

Ruuvipaalutuksen hinta

Ruuvipaalutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa työn laajuus ja asennettavien paalujen määrä.

Alla olevat esimerkkihinnat ovat Urakkamaailman kautta kilpailutettujen ruuvipaaluperustusten toteutuneita hintoja. Selvitä oman remonttisi hinta tekemällä remontistasi ilmoitus Urakkamaailmaan.

Aloita onnistunut ruuvipaalutus

Pyydä tarjouksia alueesi ammattilaisilta

Saat ensimmäiset tarjoukset jo keskimäärin tunnissa.

Ruuvipaaluperustus on helppo ja edullinen vaihtoehto

Nykyään yhä useampi rakennus ja rakennelma nousee ruuvipaaluperustukselle. Luotettava, helppo, nopea ja edullinen menetelmä kasvattaa suosiotaan rakentajien parissa.

Ruuvipaaluperustuksella on mahdollista korvata perinteinen betoni- tai pilariperustus sekä paalutus. Ruuvipaalu koostuu teräsputkesta, kärkikappaleesta ja kierrelaipasta, ja se kierretään maaperään nimensä mukaisesti kuin ruuvi joko käsin tai koneella.

Ruuvipaalut ovat omiaan etenkin routivilla savi- ja hietamailla sekä hiekkamailla, mutta koneasennettuina ne uppoavat moreeniinkin. Lukuun ottamatta hyvin kivikkoisia tai kallioisia paikkoja ruuvipaalut soveltuvat valtaosaan rakennuskohteista.

Ruuvipaaluperustus on roudankestävä, kunhan kierrelaippa asennetaan routarajan alapuolelle. Laippa ankkuroi perustuksen routimattomaan maaperään. Tietoa routimissyvyyksistä löytyy Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.

Ruuvipaalujen asentaminen onnistuu myös talvella sekä asfaltin lävitse. Ruuvipaaluperustus ei vaadi maansiirto- ja kaivuutöitä, salaojitusta, betonivalua tai routaeristeitä, mikä laskee rakentamisen työ- ja materiaalikustannuksia huomattavasti.

Erilaisten esimerkkilaskelmien mukaan autokatoksen tai vastaavan piharakennuksen perustaminen ruuvipaaluille tulee tuhansia euroja halvemmaksi kuin vaikkapa anturaharkoille perustaminen.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Paalutus mahdollistaa niin grillikodan kuin asuintalonkin rakentamisen

Suomalaiset ovat jo tottuneet käyttämään ruuvipaaluja kevyempien rakennelmien, kuten terassien, grillikatosten, aitojen, autotallien ja laiturien perustuksissa. Ruuvipaalujen varaan voi kuitenkin perustaa myös kesämökin, omakotitalon tai maneesin. Suuremmissa, rakennusluvan alaisissa hankkeissa viranomaiset edellyttävät yleensä maaperätutkimusta rakennesuunnittelijan laatimien kantavuuslaskelmien pohjaksi.

Ruuvipaalun kuormituskestävyyteen vaikuttavat maaperän laatu sekä paalun pituuden, halkaisijan ja laipan pinta-alan väliset suhteet. Paalujen ei välttämättä tarvitse ulottua kovaan maahan saakka, sillä kantavuus voidaan saavuttaa myös laippojen määrää ja kokoa suurentamalla. Vaativissa kohteissa kannattaa aina kääntyä rakennesuunnittelijan puoleen, mutta tietoa ja suunnitteluapua saa myös valmistajilta sekä alalla toimivilta urakoitsijoilta.

Perustuksia hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalien laatuun. Ruuvipaalun hintaan vaikuttavat muun muassa teräksen laatu, sinkin paksuus, putken halkaisija ja seinämävahvuus, hitsaussaumat sekä kärjen malli. Laadukas teräs kestää asennuksen aiheuttaman rasituksen ja hyvin muotoiltu kärki työntää pikkukiviä tieltään tehokkaasti.

Ruuvipaalun ostajan kannattaa varmistaa myyjältä etukäteen, että tuotteen materiaalitodistus on saatavilla. Todistus on tae siitä, että ruuvipaalu on valmistettu ilmoitetusta materiaalista eikä esimerkiksi kierrätetystä teräksestä. Luotettava valmistaja tarjoaa myös hyvät kantavuustaulukot paalutyypeittäin sekä tarvittavat mitoitusohjeet.

Ruuvipaalun asentaminen on helppoa

Ruuvipaaluperustusta suunnittelevan kannattaa selvittää ensimmäiseksi, ettei rakennuspaikan alla kulje sähkökaapeleita, vesi- tai viemäriputkia. Käsinasennettavia ruuvipaaluja käytetään useimmissa pienemmissä rakennelmissa. Yksinkertaisimmillaan ruuvipaalu pystytetään noin 30 cm syvään asennuskoloon, työnnetään rautakanki tai muu vipuvarsi kiertoreiän lävitse ja ryhdytään pyörittämään myötäpäivään.

Kun laippa on noin puolen metrin syvyydessä, on hyvä pysähtyä tarkistamaan paalun suoruus. Useimmiten yksittäisen, hieman vinoon menneen paalun voi leikata suoraksi. Ruuvipaalu pyritään asentamaan oikeaan korkeuteensa kiertämällä, mutta tarvittaessa myös katkaisu ja jatkaminen onnistuvat. Sen sijaan liian syvälle uponneen paalun takaisinpäin kiertämistä ei suositella vajoamisriskin vuoksi. Perustusten valmistuttua rakentamista on helppo jatkaa ylöspäin erilaisten lisäosien, kuten pilarikenkien, avulla.

Käsinasennettavan ruuvipaalun voi asentaa myös polttomoottorikäyttöisellä maaporalla. Koneasennettavat paalut asennetaan hydraulisella pyörityslaitteella, joka kiinnitetään tyypillisesti pieneen kaivinkoneeseen. Koneasennusta käytetään yleensä silloin, kun paalujen järeys sitä edellyttää, jos asennettavaa on runsaasti ja/tai maaperä on kovaa.

Helppokäyttöinen ruuvipaalu on myös ympäristöystävällinen valinta. Teräs on pitkäikäinen, kierrätettävä materiaali, ja laadukkaimmat ruuvipaalut voi kiertää ylös ja käyttää sellaisenaan uudelleen. Ruuvipaalujen asennus ei myöskään turmele pihapiiriä tai aiheuta tärinää ja meteliä, minkä vuoksi ne sopivat myös luonto- ja kulttuuriarvoiltaan herkkiin kohteisiin.

Urakkamaailman avulla löydät luotettavan tekijän

Aloita remontti tästä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta

Kilpailuta remontin teko ja löydä luotettava urakoitsija helposti ja ilmaiseksi

  1. Pyydä remontistasi useampi tarjous
    • Halvin ei välttämättä ole paras. Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan saat useamman tarjouksen ja pystyt näkemään remonttisi aidon hintatason.
  2. Vertaile urakoitsijoiden saamia arvosteluja, taustatietoja ja varmenna urakoitsijan kuuluminen tärkeimpiin rekistereihin
    • Kaikkien Urakkamaailman urakoitsijoiden taustatiedot on tarkistettu yrityksen liittyessä palveluumme. Pääset myös tutustumaan aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.
  3. Tee remontistasi kirjallinen sopimus

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi