Uusi kohde!

Tiilikaton korjaus ja, Rovaniemi

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

tmi RJ Lahtinen, Tampere

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

2 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Kuntotarkastus asunnonmyyntiä varten, Hyönölä

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tmi Re-Laa Remontti, Vantaa

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Muovimaton vaihto kerrostalo yksiön alko..., Forssa

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 18.01.2024

Taloyhtiön parvekeremontti

Tässä artikkelissa:

- Tietoa taloyhtiön parvekeremontista
- Parvekeremontin hintaan vaikuttavia seikkoja
- Hintaesimerkkejä


Parvekeremontti toteutetaan useimmiten julkisivuremontin yhteydessä, mutta voidaan toki tehdä myös omana kokonaisuutenaan. Kokonaisvaltaisen ja hyvin tehdyn julkisivuremontin remonttiväli on usein jopa 30 vuotta.

Aloita onnistunut taloyhtiön parvekeremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Parvekkeiden säännöllinen kunnossapito pidentää parvekeremonttien väliä ja on turvallisuuden sekä estetiikan näkökulmasta asia, jota ei tule laiminlyödä. Pieniä toimenpiteitä ovat esimerkiksi pintojen uusiminen sekä parvekkeiden maalaaminen tai parvekelasien kunnostaminen.

Luvat kuntoon ennen remontin aloittamista

Parvekeremonttia varten tulee kunnan rakennusviranomaiselta hakea julkisivumuutoslupa. Hakemus valmistellaan yhdessä esimerkiksi rakennusmestarin tai arkkitehdin avustuksella ja luvan käsittelyaika on yleensä noin kaksi kuukautta. Jos kyseessä on suojelukohde käsittelyajat venyvät kuitenkin usein paljon pidemmiksi.

Mitä parvekeremontti maksaa?

Parvekeremontin kustannukset ovat yleensä n. 50-250 €/m2 luokkaa. Parvekeremontin kustannuksiin vaikuttaa parveketyyppi; eli onko kyseessä ulokeparveke vai sisäänvedetty parveke, kuuluuko parvekkeeseen parvekelasitus, parvekkeen koko, parvekeremontin laajuus sekä parvekkeen ikä.

Kilpailuta parvekeremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Listasimme muutamia hintaesimerkkejä taloyhtiöiden parveketöistä. Kaikki alta löytyvät esimerkit ovat oikeita, jo toteutuneita töitä.

Hintaesimerkkejä:


Taloyhtiön parvekekaidepuiden huoltomaalaus, Tampere

Ennen maalausta vanha maali sekä lika poistettiin. Pinnat käsiteltiin mustalla Valtti Color ekstra -puusuojalla. Urakkaan kuului lisäksi myös muutaman irtonaisen puulankun kiinnittäminen. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 1 520 €


Taloyhtiön painuneen parvekkeen korjaus, Kirkkonummi

Kirkkonummella sijaitsevassa rivitaloyhtiössä yhden asunnon parveke oli alkanut painumaan. Taloyhtiö kilpailutti urakan Urakkamaailmassa ja löysi tekijän, joka selvitti painumisen syyt ja suoritti tarvittavat korjaustoimenpiteet sekä hoiti siihen liittyvät katselmukset. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 7 440 €


Taloyhtiön julkisivuverhouksen puuosien huoltomaalaus sekä parvekkeen valokatteen uusiminen, Helsinki

Kohteena urakassa oli vuonna 2001 valmistunut kolmikerroksinen paritaloasunto, jonka julkisivuverhouksen puuosat kaipasivat huoltomaalausta, vesipellit tiivistämistä ja parveke uutta valokatetta. Valokatteita uusittiin kohteessa 2kpl. Lue lisää...

Toteutunut hinta: 13 280 €


Hyvä suunnittelu takaa onnistuneen parvekeremontin

Ennen parvekeremontin aloittamista tulee parvekkeille tehdä laaja kuntotutkimus, jossa selvitetään parvekkeiden sen hetkinen kunto sekä se mitä toimenpiteitä remontin yhteydessä on tarpeellista toteuttaa. Parveke voidaan korjata säilyttävästi, jolloin jo olemassa olevia rakenteita kunnostetaan tai parveke voidaan tarvittaessa rakentaa kokonaan uusiksi.

parvekeremontti

Koska parvekeremontti vaikuttaa asunnon asumismukavuuteen ja parvekkeet joudutaan ottamaan remontin ajaksi pois käytöstä, on projekti syytä aikatauluttaa tarkkaan sekä suunnitella asukkaiden informointi projektin kulun suhteen. Kannattaa siis miettiä ajankohdaksi aika, jolloin parvekkeiden käyttö on vähäisintä. Vastoin yleistä uskomusta, ei parvekeremonttia ole pakko ajoittaa keväälle tai kesälle, vaan sen voi hoitaa myös muina vuodenaikoina.

Tarvittaessa parvekeremontti on mahdollista toteuttaa lyhyelläkin aikataululla, mutta tämä nostaa yleensä kokonaiskustannuksia huomattavasti.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Kaikkia Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Parvekeremontin vaikutukset kiinteistön arvoon

Kyseessä ei ole taloyhtiön kallein tai laajamittaisin remontti, mutta muutoksilla voi kuitenkin olla positiivista vaikutusta myös asunnon arvoon.

Pienet muutokset, kuten maalaaminen tai huoltotyöt eivät luultavasti vielä näy asunnon arvossa, mutta esimerkiksi parvekelasituksen teettäminen aiemmin lasittamattomaan parvekkeeseen tai huomattava parannus parvekkeen kunnossa voi jo näkyä arvon nousemisena. Hyväkuntoinen parveke usein myös helpottaa asunnon vuokraamista.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi