Uusi kohde!

Kesämökin otsonointi, Kurkimäki

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RS-Business Oy, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Rakennusmiehen töitä, Vantaa

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

W-putki, Helsinki

7 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Portaiden laatoitus ja sokkelin rappauks..., Espoo

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 18.01.2024

Taloyhtiön julkisivuremontti

Julkisivuremontti tulee ajankohtaiseksi taloyhtiössä silloin, kun vanhan julkisivun rakenteet ovat päässeet ikääntymään tai vaurioitumaan.

Julkisivuremontti on iso ja usein jopa hieman pelätty remontti, sillä sen kustannukset sekä vaikutus asumismukavuuteen voivat olla mittavia.

Huolellisesti ja hyvissä ajoin suunniteltu remontti voi kuitenkin olla huomattavasti vaivattomampi projekti, kuin mitä voisi odottaa.


Julkisivu suojaa rakennusta ja vaikuttaa kiinteistön yleisilmeeseen

Julkisivun tarkoituksena on suojata rakennusta eri sääolosuhteissa, sen tulee siis kestää tuulet ja tuiskut, vesisateet, kylmyys, kuumuus ja äkkinäisetkin lämpötilavaihtelut. Suomen vaihtelevissa sääoloissa, kestävän julkisivumateriaalin valinta on tärkeää.

Aloita onnistunut taloyhtiön julkisivuremontti

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Silloin kun laajamittaisille korjauksille ei ole tarvetta, jo pelkkä halkeilleen maalipinnan tai vanhentuneen värimaailman päivittäminen modernimmaksi voi muuttaa koko taloyhtiön ilmettä ja näin ollen myös nostaa kiinteistön arvoa. Julkisivulla on myös vaikutusta rakennuksen energiatehokkuuteen.


HINTAESIMERKKI 1:

Taloyhtiön julkisivun kunnostustöitä, Espoo

Espoolaisessa paritalossa tehtiin muun muassa seuraavia julkisivun kunnostustöitä: muurattujen portaiden puhdistus, metalliosien ruosteen poisto ja maalaus, ikkunalautojen maalaus, pihakiveyksen tasoitus, puuosien ja betonielementtien kunnostus, palotikkaiden parempi kiinnitys sekä sokkelin bitumieristeen maanpäällisen osan lyhennys. Lue lisää täältä...

Toteutunut hinta: 7 450 €


Ajoissa tehty julkisivuremontti pienentää kustannuksia

Julkisivun ylläpito ja säännölliset huoltotoimet takaavat pitkäikäisen julkisivun, sekä harventaa isompien remonttien väliä. Julkisivuremonttia ei kannata pitkittää, jos tiedetään että korjaustoimet ovat tarpeellisia, sillä laajempien vaurioiden kunnostaminen on työläämpää.

Julkisivuremontin yhteydessä kannattaa hoitaa kuntoon myös muut taloyhtiön ulkopintoihin tehtävät korjaukset, kuten taloyhtiön kattoremontti, parvekeremontti tai ikkunaremontti. Kun työt tehdään kerralla eikä ripotella esimerkiksi ympäri vuoden, voidaan remontin vaikutukset asukkaiden asumismukavuuteen minimoida.

julkisivuremontti

HINTAESIMERKKI 2:

Rivitaloyhtiön julkisivumaalaus, Ylöjärvi

Kaksikerroksisen, 467m2 kokoisen rivitalon julkisivu maalattiin. Pintamateriaaleina taloyhtiössä oli käytetty rappausta, puupanelointia sekä terästä. Lue lisää täältä...

Toteutunut hinta: 8 648 €


Julkisivuremontin tarpeesta päätetään taloyhtiön yhtiökokouksessa

Kun julkisivuremontti tulee ajankohtaiseksi, siitä päättää taloyhtiön hallitus. Koska kyseessä on laajamittainen projekti, on sen suunnitteluun syytä panostaa ja käyttää aikaa. Yleensä remontin suunnittelu – ja valmisteluvaihe kestää n. 1,5 - 2,5 vuotta. Valmisteluvaihe aloitetaan kuntokartoituksella, jonka suorittaa kuntokartoittaja. Tämän vaiheen jälkeen siirrytään tekniseen suunnitteluun, kilpailutukseen sekä rakennuttamistehtäviin.

Kilpailuta julkisivuremontti taloyhtiöön

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Suunnittelusta vastaa siihen valittu korjaussuunnittelija ja kun projekti on edennyt varsinaiseen korjausvaiheeseen, valitaan työtä valvomaan erillinen valvoja. Isännöitsijän tehtävänä on olla ajan tasalla, siitä kuinka remontti etenee ja varmistaa, että työ sujuu sovitusti. Isännöitsijä toimii siis taloyhtiön edustajana ja ajaa taloyhtiön etua.

Julkisivuremontin vaikutus asukasviihtyvyyteen

Hyvin suunniteltu remontti takaa, että asukkaiden viihtyvyys ei kärsi turhan pitkään. Vaikka remontissa korjataan vain ulkotiloja, eikä sen vaikutus asumiseen ole yhtä mittava kuin vaikkapa putkiremontissa, joudutaan rakennus kuitenkin huputtamaan, jolloin esimerkiksi luonnon valon pääsy asuntoihin estyy väliaikaisesti. Lisäksi remontista voi aiheutua meluhaittaa. Asukkaiden asianmukainen informointi remontin työvaiheista on ensisijaisen tärkeää.


HINTAESIMERKKI 3:

Taloyhtiön julkisivuverhouksen puuosien huoltomaalaus, Helsinki

Pientaloyhtiöön Helsingissä tehtiin pieniä julkisivukorjauksia, kuten puuosien huoltomaalaus sekä parvekkeen valokatteen uusiminen. Pinta-alaa oli n. 100m2. Lue lisää täältä...

Toteutunut hinta: 13 280 €


Kuinka taata onnistunut julkisivuremontti?

Kun kyseessä on laajamittainen urakka, on kaikki sen vaiheet suunniteltava tarkasti etukäteen. Onnistuneeseen julkisivuremonttiin vaaditaan ainakin seuraavaa:

  • Yksityiskohtainen suunnittelu
  • Tiimityö eri tahojen välillä
  • Asiantunteva isännöitsijä, joka valvoo taloyhtiön etua
  • Hallituksen kyky tehdä tarvittaessa nopeita ja osaavia päätöksiä
  • Kaikkien tahojen sitoutuminen projektin loppuun viemiseksi
  • Osaavan urakoitsijan löytyminen vertailemalla eri yrityksiä

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi