Uusi kohde!

Kylpyhuoneeseen pyykinpesukoneen asennus..., Helsinki

5 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SF-Tiimi, Helsinki

3 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

16 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Puun kaato + roskat pois, Pori

6 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Lahti

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Hanan vaihto ulkotilaan, Helsinki

13 minuuttia sitten

×
Päivitetty 29.05.2024

Taloyhtiön ikkunaremontti

Tässä artikkelissa:

- Tietoa taloyhtiön ikkunaremontista
- Hintaesimerkkejä
- Ikkunaremontin vaiheet


Taloyhtiön ikkunaremontti on laaja projekti, joka tulee suunnitella huolella. Projektin suunnittelu alkaa taloyhtiön tarpeista remontin suhteen. Yleisimpiä syitä ikkunaremontille ovat esimerkiksi ikkunoiden huono kunto sekä energiansäästösyyt.

Aloita onnistunut ikkunaremontti taloyhtiössä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Taloyhtiön ikkunaremontti - hintaesimerkit

Alla listatut esimerkit ovat Urakkamaailman kautta toteutuneista taloyhtiön ikkunatöistä. Hinnat ovat suuntaa-antavia, parhaan arvion omaan remonttiisi saat jättämällä ilmoituksen.


Taloyhtiön vääntyneiden ikkunapeltien uusinta

Toteutunut hinta: 411 €

Taloyhtiön kaksi ikkunapeltiä olivat vääntyneet ilkivallan jäljiltä. Taloyhtiön edustaja löysi tekijän Urakkamaailmasta ja vaurioituneet ikkunapellit korvattiin vahvemmalla materiaalilla. Lue lisää...


Taloyhtiön kattoikkunoiden tarkistus ja puhdistus

Toteutunut hinta: 719 €

Vuonna 2007 rakennetun taloyhtiön kattoikkunoiden kunto tarkistettiin ja ikkunat puhdistettiin. Ikkunoita oli yhteensä 6 kpl ja jokaisessa ikkunassa oli kolme ruutua. Kohteena oli kaksi erillistä rivitaloa. Lue lisää...


Ikkuna- ja ovitiivisteiden vaihto taloyhtiöön

Toteutunut hinta: 1 640 €

Kohteena urakassa oli kuusi, vuonna 2010 rakennettua erillistaloa, joista neljä oli yksikerroksisia ja kaksi oli kaksikerroksisia. Tiivistettä ikkunoihin ja oviin tarvittiin 657 m ja taloyhtiön edustaja oli hankkinut ikkunoiden tiivisteet etukäteen, ovien tiivisteiden hankinta jäi urakoitsijan hoidettavaksi. Lue lisää..


Suunnittelija ja valvoja avuksi

Jos taloyhtiön hallituksella tai isännöitsijällä ei ole vankkaa kokemusta vastaavanlaisista projekteista, on avuksi syytä ottaa ulkopuolinen suunnittelija ja valvoja. Nämä ammattilaiset takaavat onnistuneen remontin, erityisesti silloin kun kyseessä on iso taloyhtiö.

Kilpailuta taloyhtiöremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kilpailuttamalla sopivin tekijä

Projektiin ei kannata valita ensimmäistä vastaantulevaa tekijää, vaan toimijoita on hyvä vertailla ja pyytää useita tarjouksia. Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan saat useita yhteydenottoja paikallisilta toimijoilta ja pääset tutustumaan heidän taustoihinsa sekä muiden käyttäjien jättämiin arvosteluihin ennen lopullista tekijän valintaa.

Tiesitkö? Urakkamaailmasta löydät myös suunnittelijat ja valvojat.

taloyhtiön ikkunat

Ikkunaremontin vaiheet

Kun remonttiin on löytynyt ammattilainen, voidaan aloittaa itse remontin toteutus. Toteutuksen yleisimpiä vaiheita ovat malliasennus, mittaus, asennus, asukaskyselyt ja vastaanottotarkastus. Tämän lisäksi koko projektin ajan tulee huolehtia asukkaiden aktiivisesta tiedottamisesta.

1. Malliasennus

Ennen kokonaisvaltaisen ikkunaremontin aloittamista, kohteen yhteen huoneistoon tehdään yleensä malliasennus. Malliasennuksesta saadaan selkeä kuva siitä, miltä ikkunat tulevat näyttämään. Loput huoneistojen ikkunoista tullaan asentamaan tehdyn mallin mukaan.

2. Mittaus

Mittaus on yksi projektin tärkeimmistä osa-alueista. Onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi mittausten tulee olla millintarkat ja jokainen ikkuna tulee mitata erikseen, eikä luottaa siihen, että asuntojen ikkunat ovat kaikki täysin samankokoisia. Mittaustöistä tulee viestiä asukkaille ajoissa ja selkeästi. Tässä vaiheessa asukkailta ei vaadita erillisiä valmistelevia toimenpiteitä, mutta on tärkeää viestiä mittauksen ajankohta, jotta esimerkiksi lemmikkejä omistavat asukkaat osaavat varautua käyntiin.

3. Ikkunoiden asennus

Kun tarvittavat mittaustoimenpiteet on suoritettu, voidaan siirtyä itse asennukseen. Asennuksen yhteydessä asiakkaille tulee informoida hyvissä ajoin asennuksen ajankohdasta ja toimenpiteistä, jotka heiltä vaaditaan. Toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi:

  • Huonekalujen siirtäminen ikkunoiden läheisyydestä
  • Verhojen, sälekaihdinten tai esimerkiksi lämpömittareiden irrottaminen
  • Huonekalujen ja muiden tavaroiden suojaaminen asennuksen yhteydessä mahdollisesti syntyvän pölyn varalta
  • Ilmoittamaan, jos huoneistossa on lemmikkejä
  • Turvalukkojen jättäminen auki, jos asunnossa ei ole ketään paikalla asennusajankohtana

Löydä luotettava ammattilainen

Pyydä tarjouksia taloyhtiön remonttiin

Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

4. Asukaskyselyt

Kun asennustyöt on saatu päätökseen saavat asukkaat asukaskyselylomakkeen, johon voidaan kirjata mahdolliset puutteet tai korjaukset.

5. Vastaanottotarkastus

Lopuksi työn jälki tarkastetaan taloyhtiön edustajan ja urakoitsijan kanssa ja tarkastuksen yhteydessä käydään läpi asukaskyselyissä mahdollisesti ilmi tulleet huomioitavat puutteet. Lopuksi tehdään pöytäkirja, jossa kohde luovutetaan työn tilaajalle.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi