Uusi kohde!

Sähkösuunnitelma, kesämökin sähköjen uus..., Kärrby

2 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Sulkanen.fi Oy, Vantaa

57 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Talon ulkomaalaus, Hämeenlinna

6 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Pintataikurit, Lohja

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Muuttosiivous, Vantaa

23 minuuttia sitten

×
Päivitetty 23.01.2024

Isännöitsijän rooli taloyhtiöremontissa

Taloyhtiöremonteissa on paljon liikkuvia osia ja useita eri osapuolia.

Kerromme tässä artikkelissa mikä on isännöitsijän rooli taloyhtiöremontin suunnittelussa ja toteutuksessa.


Isännöitsijä toimii usein taloyhtiön edustajana

Remonttiin liittyvät päätökset ovat aina lähtökohtaisesti taloyhtiön ja sen hallituksen vastuulla. Isännöitsijä voi kuitenkin toimia remonttihankkeessa taloyhtiön edustajana ja isännöitsijälle voidaan ulkoistaa esimerkiksi erilaiset hallinnolliset tehtävät.

Aloita onnistunut taloyhtiöremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Isännöitsijä toimii yleensä siis eräänlaisena projektin hallinnan ammattilaisena, mutta roolia määrittää vahvasti se kuinka hallitusvetoisena taloyhtiöremontti halutaan toteuttaa. Joskus myös hallitus voi siis päättää hoitaa kilpailutuksen ja muut käytännön asiat itse, ilman isännöitsijän ulkoista apua.

Isännöitsijän vastuut taloyhtiöremontissa

Urakan toteutuksesta päätetään taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Tällöin taloyhtiö voi päättää, että tietyt urakkaan liittyvät vastuut ulkoistetaan isännöitsijälle.

Kun taloyhtiö on päättänyt remontin tarpeesta, jää muun muassa urakan kilpailutus, dokumentointi ja kirjaaminen sekä urakan laskujen maksaminen, veroilmoitusten tekeminen sekä muut tarvittavat käytännön asiat yleensä isännöitsijän hoidettavaksi.

taloyhtiöremontin suunnittelu

Isännöitsijällä ei ole vastuuta itse urakkasopimuksen sisällöstä tai sen toteutuksesta, sillä taloyhtiö on hyväksynyt sopimuksen ennen toteutusta. Työhön valittu urakoitsija taas on osaltaan vastuussa remontin ja sen yksityiskohtien onnistumisesta.

Kilpailuta taloyhtiöremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Joissakin tilanteissa isännöitsijä voi myös toimia urakan valvojana. Tällöin isännöitsijän rooli vastuuhenkilönä kasvaa ja hänellä tulee olla asianmukaiset vastuuvakuutukset.

Millaisia remontteja taloyhtiössä tehdään?

Taloyhtiössä toteutetaan tasaisin väliajoin niin pienempiä korjaustöitä kuin isompia remonttejakin. Mitä isommasta remonttikokonaisuudesta on kyse, sitä enemmän sen suunnittelu vaatii aikaa ja panostusta. Pienemmissä remonteissa taloyhtiö voi haluta itse hoitaa siihen liittyvät hallinnolliset tehtävät, kun taas isommassa projektissa ottaa avuksi isännöitsijän.

Yleisimpiä taloyhtiöremontteja ovat esimerkiksi:

Saumaton yhteistyö takaa onnistuneen lopputuloksen

Taloyhtiöremonteissa on monta kokkia sekoittamassa samaa pataa. Mukana on niin taloyhtiön hallitus, isännöitsijä, remonttifirma kuin kiinteistön asukkaatkin. Remontin onnistumisen edellytys on, että jokainen osapuoli on tietoinen siitä mitä ja milloin urakassa tapahtuu. Taloyhtiön roolina on tehdä tarkat suunnitelmat ja varmistaa projektin osa-alueiden delegoiminen oikeille tahoille.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Informaation tulee kulkea vaivattomasti kaikkien osapuolien välillä ja tiedottamisesta taloyhtiön asukkaille tulee tehdä tarkat suunnitelmat, jotta remontin aiheuttamat mahdolliset asumismukavuuteen vaikuttavat haitat eivät tule yllätyksenä.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi