Tutustu parvekelasituksen hintoihin ja hyötyihin - parvekelasitus on kestävä sijoitus

Mitä parvekkeen lasitus maksaa?

Parvekelasituksen hinta vaihtelee asennuksineen 1 500 - 3 000 euron välillä, riippuen parvekkeen muodosta, mitoista, parvekelasien paksuudesta ja mekanismien vaatimuksista. Hyvä nyrkkisääntö parvekelasien hinnan arvioinnissa on lasituksen pinta-ala ja muotojen määrä.

parvekelasit hinta
Kuva: Lumon Suomi

Parvekelasituksen hinta asennuksineen

Tutustu alta toteutuneiden parvekelasituksien hintoihin, ja kilpailuta oman parvekkeesi lasitus ilmaiseksi ja luotettavasti.


Parvekkeen katon lasitus

Tässä urakassa asennettiin lasitus parvekkeen kattoon eli vanhan valokatteen tilalle. Urakan hinnasta noin kolmannes oli työn hintaa ja noin kaksi kolmannesta materiaalien hintaa. Lue lisää parvekkeen katon lasituksesta.

Hinta 2100 euroa


Parvekelasitus, Vantaa

Tämä parvekkeen lasittaminen kustansi yhteensä 1500 euroa, josta tuhat euroa oli materiaalien hintaa ja työn hinnaksi jäi 500 euroa. Tehdyn lasituksen alue oli noin 1,9 m2. Lue lisää remontista.

Hinta 1500 euroa


Parvekelasien purku, Espoo

Kyseisessä parvekelasien purkutyössä oli kyseessä parveke, jossa lasitus sijaitsi yhdellä seinällä. Parvekkeen pituus oli 6-7 metriä ja työhön kuului myös parvekkeen syvyyssuunnassa jakavan lasioven poistaminen. Purku-urakkaan kuului myös myös purkujätteen poisvienti. Lue lisää parvekelasien purusta.

Hinta 174 euroa


Parvekelasien huolto, Helsinki

Tässä työssä huollettiin omakotitalon liikkumaton parvekelasitus. Työ sisälsi huollon lisäksi putsauksen, ja työ toteutettiin tuntityönä. Lue lisää parvekelasien huollosta.

Hinta 170 euroa


Löydä luotettava tekijä parvekelasien asennukseen

Remontti-ilmoituksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään


Parvekkeen lasitus on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin asumismukavuutena ja energian säästönä

Parvekelasien asentamiseen tarvitaan aina lupa taloyhtiöltä. Yhtenäisyyden säilyttämiseksi taloyhtiö hyväksyy usein vain tietyntyyppiset lasitusratkaisut. Parvekkeensa lasitusta suunnittelevan kannattaa myös varmistaa, ettei taloyhtiö ole käynnistämässä koko taloa koskevaa lasitushanketta lähitulevaisuudessa. Lisäksi parvekkeen lasittaminen saattaa vaatia toimenpideluvan. Luvan tarpeeseen vaikuttavat esimerkiksi julkisivuseikat, parvekkeen muoto ja historialliset arvot, joten asia kannattaa varmistaa etukäteen oman kunnan rakennusvalvonnasta.

Hyvin huolletun parvekelasituksen käyttöikä on 25–30 vuotta. Parvekelasien rakenteissa on kuluvia liukuosia, tiivisteitä, saranoita ja pyörästöjä, joita voidellaan ja tarvittaessa vaihdetaan huoltojen yhteydessä. Sopiva huoltoväli on 5–7 vuotta. Lisäksi parvekkeen käyttäjien kannattaa puhdistaa parvekelasit mekanismeineen säännöllisesti esimerkiksi keväisin ja syksyisin. Kunnossa pidetty lasitettu parveke on pitkäikäinen sijoitus, joka nostaa asunnon arvoa.


Tee parvekelasien asennuksesta remontti-ilmoitus

Tekemällä remontti-ilmoituksen saat useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta


Tavanomaisen parvekelasituksen hinta vaihtelee 1 500 eurosta noin 3 000 euroon. Hintahaitari on melko leveä, koska tavanomaista parveketta on hankala määritellä. Lasituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi parvekkeen muoto ja mitat, lasien paksuus, mekanismien materiaalit, asennustapa sekä arkkitehtoniset vaatimukset. Monet parvekkeita lasittavat yritykset tekevät ilmaisia suunnittelu- ja kustannusarviokäyntejä mahdollisten asiakkaiden luokse. Parvekelasituksissa työn osuudesta voi hakea kotitalousvähennyksen.


Lasitus tekee parvekkeesta viihtyisän lisähuoneen

Parissa vuosikymmenessä lasitetuista parvekkeista on tullut Suomessa valtavirtaa. Peräti 75 prosenttia kerrostaloasuntojen parvekkeista on lasitettu, mikä tarkoittaa yli 600 000 parveketta. Trendi on levinnyt myös pientaloihin: lasitettuja terassejakin on jo arviolta 65 000. Lasitusten suosio selittyy pitkälti kotimaisilla sääolosuhteilla. Lasitus suojaa parveketta vesisateelta, tuulelta, lumelta ja rännältä. Lasitus tekee parvekkeesta suojaisan lisähuoneen, jota voi käyttää ympäri vuoden. Jos kahvihetki ei houkuttele talvikuukausina, ainakin vuodevaatteet saa tuuletettua kelillä kuin kelillä.

Lasitetun parvekkeen voi sisustaa viihtyisäksi, kun kalusteet ja sisustustavarat eivät ole suoraan säiden armoilla. Lisäksi lasitetulle parvekkeelle voi hankkia kaihtimet tai verhot, jotka suojaavat auringon paahteelta sekä naapurien ja ohikulkijoiden katseilta. Kyselytutkimusten mukaan ihmiset nauttivat lasitetuista parvekkeistaan ympäri vuoden, vaikka aktiivisin käyttökausi on kevätauringon paisteesta syksyn kuulaisiin päiviin. Erityisen tärkeä lasitettu parveke on ihmisille, joiden mahdollisuudet liikkua ulkona ovat tavallista rajallisemmat. Heille suojaisa parveke on henkireikä ja näköalapaikka.


Lasitus torjuu melua ja säästää energiaa

Parvekelasit lisäävät asumisterveyttä ja -mukavuutta vaimentamalla melua. Yleensä kerrostalojen seinät torjuvat melua vähintäänkin kohtuullisesti, mutta olohuone isoine ikkunoineen ja parvekkeen ovineen on heikompaa tekoa meluntorjunnan näkökulmasta. Parvekelasitus voi vähentää olohuoneeseen kantautuvaa melua jopa puolella. Parvekkeelle kuuluvan katumelun määrä puolestaan laskee keskimäärin yli 10 desibeliä.


Tee parvekelasien asennuksesta remontti-ilmoitus

Tekemällä remontti-ilmoituksen saat useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta


Parvekelasien normaalipaksuus on 6 millimetriä, mutta erityisen haastavilla alueilla meluntorjuntaa voi tehostaa valitsemalla 8 tai 10 millimetrin paksuiset lasit.

Lasitus on rakennusteknisestikin hyvä valinta: kaatosade tai parvekkeella sulava lumikinos on kosteusrasite rakenteille. Korroosion ja pakkasrasituksen ehkäisy lasituksella pidentää vanhan parvekkeen käyttöikää tyypillisesti 5–10 vuotta. Siistinä pitäminen on myös huomattavasti helpompaa, kun tuuli ei pääse lennättämään puiden siemeniä, lehtiä ja muuta pikkuroskaa parvekkeelle.

Lasitetulla parvekkeella on ympäri vuoden lämpimämpää kuin ulkona, minkä ansiosta rakennuksen ulkovaipan kautta tapahtuva lämpöhäviö pienenee. Tyypillisesti lasien suojassa on 2–10 astetta ulkoilmaa lämpimämpää. Kerrostaloasunnossa parvekelasien tuoma energiansäästö on keskimäärin noin 6 prosenttia – mikäli parveketta ei ryhdytä lämmittämään. Lasitusten yleistyessä myös parvekkeille ja terasseille tarkoitetut infrapunalämmittimet ovat kasvattaneet suosiotaan. Pelkkä lasituskin pidentää parvekkeen käyttökautta tuntuvasti. Lasitetulla parvekkeella lämpötila voi nousta aurinkoisina päivinä yli 20 asteen jo helmikuun lopussa ja samanlaisista lukemista voi nauttia vielä lokakuussakin.


Tee parvekelasien asennuksesta remontti-ilmoitus

Remontti-ilmoituksen tekeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään
Tutustut tässä artikkelissa:

  • mitä parvekelasit maksavat,
  • mistä hinta muodostuu,
  • miten parvekelasitus huolletaan,
  • lasitetun parvekkeen hyötyihin ja
  • energiansäästö ominaisuuksiin.
Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

Sälekaihtimien asennushinnat

Sälekaihtimien asennushinnat

Parvekeremontti hinta

Parvekeremontin hinta

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Maksuton
  • Säästä kilpailuttamalla remonttisi
  • Näe arvosteluja yrityksistä
  • Turvallinen remonttisopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

nuohous hinta

Nuohouksen hinta

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

äänieristys

Äänieristys

Remonttilaina

Saunan panelointi

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

Patolevyn asentaminen

Patolevyn asentaminen

Energiasaneeraus kiinteistössä

Energiasaneeraus

Taloyhtiölle ilmoittaminen remontista

Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle

ikkunanpesu hinta

Ikkunanpesu hinta