Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Hiltulanlahti

15 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Jekotek Oy, Oulu

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

58 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Pyykinpesukoneen asennus, Helsinki

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Timax oy, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

öljylämmityksen vaihto sekä ilmalämpöpum..., Kerava

55 minuuttia sitten

×
Päivitetty 24.05.2024

Parvekelasitus - Tutustu parvekelasien hintoihin ja hyötyihin

Parvekelasituksen hinta

Parvekelasituksen hinta asennuksineen vaihtelee yleisesti 1 500 - 3 000 euron välillä. Mm. parvekkeen muoto, mitat, lasien paksuus, mekanismien materiaalit, asennustapa ja arkkitehtoniset vaatimukset vaikuttavat hintaan. Hinta määräytyy usein parvekelasituksen pituuden mukaan.


Parvekelasitus suojaa parveketta ja tekee tilasta monikäyttöisen sekä viihtyisän. Listasimme tähän artikkeliin hintaesimerkkejä parvekelasitusurakoista, sekä vinkkejä onnistuneeseen lasitukseen.

Parvekelasituksen hinta asennuksineen

Monet parvekkeita lasittavat yritykset tekevät ilmaisia suunnittelu- ja kustannusarviokäyntejä mahdollisten asiakkaiden luokse. Parvekelasituksissa työn osuudesta voi hakea kotitalousvähennyksen.

Hyvä nyrkkisääntö parvekelasien hinnan arvioinnissa on lasituksen pinta-ala ja muotojen määrä.

Tutustu alta toteutuneiden parvekelasituksen hintoihin, ja kilpailuta oman parvekkeesi lasitus ilmaiseksi ja luotettavasti.

Parvekelasitus on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin asumismukavuutena ja energian säästönä

Parvekelasien asentamiseen tarvitaan aina lupa taloyhtiöltä. Yhtenäisyyden säilyttämiseksi taloyhtiö hyväksyy usein vain tietyntyyppiset lasitusratkaisut. Parvekkeen lasitusta suunnittelevan kannattaa myös varmistaa, ettei taloyhtiö ole käynnistämässä koko taloa koskevaa lasitushanketta lähitulevaisuudessa.

Lisäksi parvekkeen lasittaminen saattaa vaatia toimenpideluvan. Luvan tarpeeseen vaikuttavat esimerkiksi julkisivuseikat, parvekkeen muoto ja historialliset arvot, joten asia kannattaa varmistaa etukäteen oman kunnan rakennusvalvonnasta.

Aloita onnistunut parvekkeen lasitus

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Parvekelasituksen huolto

Hyvin huolletun parvekelasituksen käyttöikä on n. 25–30 vuotta. Parvekelasien rakenteissa on kuluvia liukuosia, tiivisteitä, saranoita ja pyörästöjä, joita voidellaan ja tarvittaessa vaihdetaan huoltojen yhteydessä. Sopiva huoltoväli on n. 5–7 vuotta. Lisäksi parvekkeen käyttäjien kannattaa puhdistaa parvekelasit mekanismeineen säännöllisesti esimerkiksi keväisin ja syksyisin. Kunnossa pidetty lasitettu parveke on pitkäikäinen sijoitus, joka nostaa asunnon arvoa.

Parvekelasien huolto on syytä jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Parvekelasien huolto onnistuu helposti kilpailutamalla työ Urakkamaailmassa.

Lasitus tekee parvekkeesta viihtyisän lisähuoneen

Parissa vuosikymmenessä lasitetuista parvekkeista on tullut Suomessa valtavirtaa. Peräti 75 prosenttia kerrostaloasuntojen parvekkeista on lasitettu, mikä tarkoittaa yli 600 000 parveketta. Trendi on levinnyt myös pientaloihin: lasitettuja terassejakin on jo arviolta 65 000.

Lasitusten suosio selittyy pitkälti kotimaisilla sääolosuhteilla. Lasitus suojaa parveketta vesisateelta, tuulelta, lumelta ja rännältä. Lasitus tekee parvekkeesta suojaisan lisähuoneen, jota voi käyttää ympäri vuoden. Jos kahvihetki ei houkuttele talvikuukausina, ainakin vuodevaatteet saa tuuletettua kelillä kuin kelillä.

parvekelasit hinta

Kuva: Lumon Suomi

Lasitetun parvekkeen voi sisustaa viihtyisäksi, kun kalusteet ja sisustustavarat eivät ole suoraan säiden armoilla. Lisäksi lasitetulle parvekkeelle voi hankkia kaihtimet tai verhot, jotka suojaavat auringon paahteelta sekä naapurien ja ohikulkijoiden katseilta.

Kyselytutkimusten mukaan ihmiset nauttivat lasitetuista parvekkeistaan ympäri vuoden, vaikka aktiivisin käyttökausi on kevätauringon paisteesta syksyn kuulaisiin päiviin. Erityisen tärkeä lasitettu parveke on ihmisille, joiden mahdollisuudet liikkua ulkona ovat tavallista rajallisemmat. Heille suojaisa parveke on henkireikä ja näköalapaikka.

Lasitettu parveke torjuu melua ja säästää energiaa

Parvekelasit lisäävät asumisterveyttä ja -mukavuutta vaimentamalla melua. Yleensä kerrostalojen seinät torjuvat melua vähintäänkin kohtuullisesti, mutta olohuone isoine ikkunoineen ja parvekkeen ovineen on heikompaa tekoa meluntorjunnan näkökulmasta. Parvekelasitus voi vähentää olohuoneeseen kantautuvaa melua jopa puolella. Parvekkeelle kuuluvan katumelun määrä puolestaan laskee keskimäärin yli 10 desibeliä.

Löydä luotettava tekijä!

Jätä remontti-ilmoitus

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Parvekelasien normaalipaksuus on 6 millimetriä, mutta erityisen haastavilla alueilla meluntorjuntaa voi tehostaa valitsemalla 8 tai 10 millimetrin paksuiset lasit.

Lasitus on rakennusteknisestikin hyvä valinta: kaatosade tai parvekkeella sulava lumikinos on kosteusrasite rakenteille. Korroosion ja pakkasrasituksen ehkäisy lasituksella pidentää vanhan parvekkeen käyttöikää tyypillisesti 5–10 vuotta. Siistinä pitäminen on myös huomattavasti helpompaa, kun tuuli ei pääse lennättämään puiden siemeniä, lehtiä ja muuta pikkuroskaa parvekkeelle.

Lasitetulla parvekkeella on ympäri vuoden lämpimämpää kuin ulkona, minkä ansiosta rakennuksen ulkovaipan kautta tapahtuva lämpöhäviö pienenee. Tyypillisesti lasien suojassa on 2–10 astetta ulkoilmaa lämpimämpää. Kerrostaloasunnossa parvekelasien tuoma energiansäästö on keskimäärin noin 6 prosenttia – mikäli parveketta ei ryhdytä lämmittämään.

Lasitusten yleistyessä myös parvekkeille ja terasseille tarkoitetut infrapunalämmittimet ovat kasvattaneet suosiotaan. Pelkkä lasituskin pidentää parvekkeen käyttökautta tuntuvasti. Lasitetulla parvekkeella lämpötila voi nousta aurinkoisina päivinä yli 20 asteen jo helmikuun lopussa ja samanlaisista lukemista voi nauttia vielä lokakuussakin.

Parvekelasien asennus

Parvekelasien asennuksessa tulee huomioida ensisijaisesti valittujen lasien ominaisuudet sekä tilan vaatimat edellytykset. Lasien asennus tulee aina teetättää ammattilaisella. Näin vältytään asennusvirheiltä ja varmistetaan onnistunut lopputulos.

Asennus pitää sisällään kiskojen asennuksen sekä itse parvekelasien asennuksen kiskoihin. Tämän lisäksi parvekelaseihin kuuluu esimerkiksi stoppari, lukitusruuvit ja saranat, jotka tulee asentaa valmistajan ohjeiden mukaan. Oikein asennetut lasit liukuvat helposti kiskoissa ja aukeavat ongelmitta.

Parvekelasitukset helposti ja edullisesti Urakkamaailmasta

Varmistaaksesi parhaan tekijän ja hinnan remontillesi, kannattaa työ kilpailuttaa ennen lopullisen tekijän valintaa. Urakkamaailmasta tavoitat alueesi ammattilaiset nopeasti ja helposti. Ensimmäiset tarjoukset saat keskimäärin jo tunnissa.

Ennen tekijän valintaa pääset tutustumaan urakoitsijan taustoihin sekä muiden käyttäjien jättämiin arvosteluihin. Lisäksi kun sovit remontista Urakkamaailmassa, sitoo remonttiasi Urakkamaailman remonttiturva.

Aloita onnistunut remontti

Urakkamaailmasta löydät alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti

Pyydä tarjouksia

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi