Parvekelasitus - Tutustu parvekelasien hintoihin ja hyötyihin

Juttu päivitetty: 16.12.2022

parvekelasit hinta

Kuva: Lumon Suomi

Parvekelasitus suojaa parveketta ja tekee tilasta monikäyttöisen sekä viihtyisän. Listasimme tähän artikkeliin hintaesimerkkejä parvekelasitusurakoista, sekä vinkkejä onnistuneeseen lasitukseen.

Mitä parvekkeen lasitus maksaa?

Parvekelasituksen hinta vaihtelee asennuksineen 1 500 - 3 000 euron välillä. Hintahaitari on melko laaja, koska tavanomaista parveketta on hankala määritellä. Lasituksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi parvekkeen muoto ja mitat, lasien paksuus, mekanismien materiaalit, asennustapa sekä arkkitehtoniset vaatimukset.

Monet parvekkeita lasittavat yritykset tekevät ilmaisia suunnittelu- ja kustannusarviokäyntejä mahdollisten asiakkaiden luokse. Parvekelasituksissa työn osuudesta voi hakea kotitalousvähennyksen.

Hyvä nyrkkisääntö parvekelasien hinnan arvioinnissa on lasituksen pinta-ala ja muotojen määrä.

Parvekelasituksen hinta asennuksineen

Tutustu alta toteutuneiden parvekelasituksen hintoihin, ja kilpailuta oman parvekkeesi lasitus ilmaiseksi ja luotettavasti.


Parvekelasitus, Espoo

Toteutunut hinta: 2 300 €

Urakkamaailman käyttäjä halusi asuntonsa parvekkeelle uuden lasituksen. Parvekkeen leveys oli yhteensä 4m. Lue lisää...


Parvekelasit, Helsinki

Toteutunut hinta: 2 600 €

Rivitaloasunnon parveke lasitettiin kaiteesta kattoon. Lasitettavan alueen mitat olivat: leveys 505cm ja korkeus 149,5-150cm. Lisäksi kaiteen alle asetettiin suojapleksi, estämään perheen lemmikkikissan hyppääminen parvekkeelta. Lue lisää...


Parvekelasit kahteen parvekkeeseen, Helsinki

Toteutunut hinta: 3 600 €

Kohteessa lasitettiin kerrostalon kaksi parveketta. Koska kyseessä oli sisäänvedetyt parvekkeet, lasitettiin parvekkeet ainoastaan yhdeltä puolelta. 1. parvekkeen mitat olivat: korkeus 180cm, leveys 231cm ja 2. parvekkeen mitat olivat: korkeus 180cm ja leveys 250,5cm. Lue lisää...


Parvekelasitus, Vantaa

Toteutunut hinta: 4 600 €

Paritalon parvekkeen yläosa lasitettiin. Lisäksi naapureiden kanssa jaettu palo-levy sekä oikeassa yläkulmassa sijainnut kolmion muotoinen lasi uusittiin. Kokonaispinta-alaa lasitukselle tuli yhteensä 8,36 m2. Lue lisää...


Löydä luotettava tekijä parvekelasien asennukseen

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Parvekkeen lasitus on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin asumismukavuutena ja energian säästönä

Parvekelasien asentamiseen tarvitaan aina lupa taloyhtiöltä. Yhtenäisyyden säilyttämiseksi taloyhtiö hyväksyy usein vain tietyntyyppiset lasitusratkaisut. Parvekkeen lasitusta suunnittelevan kannattaa myös varmistaa, ettei taloyhtiö ole käynnistämässä koko taloa koskevaa lasitushanketta lähitulevaisuudessa. Lisäksi parvekkeen lasittaminen saattaa vaatia toimenpideluvan. Luvan tarpeeseen vaikuttavat esimerkiksi julkisivuseikat, parvekkeen muoto ja historialliset arvot, joten asia kannattaa varmistaa etukäteen oman kunnan rakennusvalvonnasta.

Parvekelasituksen huolto

Hyvin huolletun parvekelasituksen käyttöikä on n. 25–30 vuotta. Parvekelasien rakenteissa on kuluvia liukuosia, tiivisteitä, saranoita ja pyörästöjä, joita voidellaan ja tarvittaessa vaihdetaan huoltojen yhteydessä. Sopiva huoltoväli on n. 5–7 vuotta. Lisäksi parvekkeen käyttäjien kannattaa puhdistaa parvekelasit mekanismeineen säännöllisesti esimerkiksi keväisin ja syksyisin. Kunnossa pidetty lasitettu parveke on pitkäikäinen sijoitus, joka nostaa asunnon arvoa.

Parvekelasien huolto on syytä jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Parvekelasien huolto onnistuu helposti kilpailutamalla työ Urakkamaailmassa.


Jätä parvekelasien asennuksesta remontti-ilmoitus

Tekemällä remontti-ilmoituksen saat useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta


Lasitus tekee parvekkeesta viihtyisän lisähuoneen

Parissa vuosikymmenessä lasitetuista parvekkeista on tullut Suomessa valtavirtaa. Peräti 75 prosenttia kerrostaloasuntojen parvekkeista on lasitettu, mikä tarkoittaa yli 600 000 parveketta. Trendi on levinnyt myös pientaloihin: lasitettuja terassejakin on jo arviolta 65 000. Lasitusten suosio selittyy pitkälti kotimaisilla sääolosuhteilla. Lasitus suojaa parveketta vesisateelta, tuulelta, lumelta ja rännältä. Lasitus tekee parvekkeesta suojaisan lisähuoneen, jota voi käyttää ympäri vuoden. Jos kahvihetki ei houkuttele talvikuukausina, ainakin vuodevaatteet saa tuuletettua kelillä kuin kelillä.

Lasitetun parvekkeen voi sisustaa viihtyisäksi, kun kalusteet ja sisustustavarat eivät ole suoraan säiden armoilla. Lisäksi lasitetulle parvekkeelle voi hankkia kaihtimet tai verhot, jotka suojaavat auringon paahteelta sekä naapurien ja ohikulkijoiden katseilta. Kyselytutkimusten mukaan ihmiset nauttivat lasitetuista parvekkeistaan ympäri vuoden, vaikka aktiivisin käyttökausi on kevätauringon paisteesta syksyn kuulaisiin päiviin. Erityisen tärkeä lasitettu parveke on ihmisille, joiden mahdollisuudet liikkua ulkona ovat tavallista rajallisemmat. Heille suojaisa parveke on henkireikä ja näköalapaikka.

lasitettuja parvekkeita

Lasitus torjuu melua ja säästää energiaa

Parvekelasit lisäävät asumisterveyttä ja -mukavuutta vaimentamalla melua. Yleensä kerrostalojen seinät torjuvat melua vähintäänkin kohtuullisesti, mutta olohuone isoine ikkunoineen ja parvekkeen ovineen on heikompaa tekoa meluntorjunnan näkökulmasta. Parvekelasitus voi vähentää olohuoneeseen kantautuvaa melua jopa puolella. Parvekkeelle kuuluvan katumelun määrä puolestaan laskee keskimäärin yli 10 desibeliä.


Aloita onnistunut parvekeremontti

Tekemällä remontti-ilmoituksen saat useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta


Parvekelasien normaalipaksuus on 6 millimetriä, mutta erityisen haastavilla alueilla meluntorjuntaa voi tehostaa valitsemalla 8 tai 10 millimetrin paksuiset lasit.

Lasitus on rakennusteknisestikin hyvä valinta: kaatosade tai parvekkeella sulava lumikinos on kosteusrasite rakenteille. Korroosion ja pakkasrasituksen ehkäisy lasituksella pidentää vanhan parvekkeen käyttöikää tyypillisesti 5–10 vuotta. Siistinä pitäminen on myös huomattavasti helpompaa, kun tuuli ei pääse lennättämään puiden siemeniä, lehtiä ja muuta pikkuroskaa parvekkeelle.

Lasitetulla parvekkeella on ympäri vuoden lämpimämpää kuin ulkona, minkä ansiosta rakennuksen ulkovaipan kautta tapahtuva lämpöhäviö pienenee. Tyypillisesti lasien suojassa on 2–10 astetta ulkoilmaa lämpimämpää. Kerrostaloasunnossa parvekelasien tuoma energiansäästö on keskimäärin noin 6 prosenttia – mikäli parveketta ei ryhdytä lämmittämään. Lasitusten yleistyessä myös parvekkeille ja terasseille tarkoitetut infrapunalämmittimet ovat kasvattaneet suosiotaan. Pelkkä lasituskin pidentää parvekkeen käyttökautta tuntuvasti. Lasitetulla parvekkeella lämpötila voi nousta aurinkoisina päivinä yli 20 asteen jo helmikuun lopussa ja samanlaisista lukemista voi nauttia vielä lokakuussakin.

Parvekelasien asennus

Parvekelasien asennuksessa tulee huomioida ensisijaisesti valittujen lasien ominaisuudet sekä tilan vaatimat edellytykset. Lasien asennus tulee aina teetättää ammattilaisella. Näin vältytään asennusvirheiltä ja varmistetaan onnistunut lopputulos.

Asennus pitää sisällään kiskojen asennuksen sekä itse parvekelasien asennuksen kiskoihin. Tämän lisäksi parvekelaseihin kuuluu esimerkiksi stoppari, lukitusruuvit ja saranat, jotka tulee asentaa valmistajan ohjeiden mukaan. Oikein asennetut lasit liukuvat helposti kiskoissa ja aukeavat ongelmitta.


Urakkamaailmasta löydät alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseenTässä artikkelissa:

  • Mitä parvekelasit maksavat?
  • Mistä parvekelasituksen hinta muodostuu?
  • Miten parvekelasitus huolletaan?
  • Lasitetun parvekkeen hyötyihin
  • Lasituksen energiansäästö ominaisuuksiin.


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lue myös:

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

Sälekaihtimien asennushinnat

Sälekaihtimien asennushinnat

Parvekeremontti hinta

Parvekeremontin hinta

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontin hinta

valokate asennus hinta

Valokatteen asennuksen hinta


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Maksuton
  • Säästä kilpailuttamalla remonttisi
  • Näe arvosteluja yrityksistä
  • Turvallinen remonttisopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

nuohous hinta

Nuohouksen hinta

rakennusvalvonta

Remonttivalvoja

äänieristys

Äänieristys

Remonttilaina

Saunan panelointi

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

Patolevyn asentaminen

Patolevyn asentaminen

Energiasaneeraus kiinteistössä

Energiasaneeraus

Taloyhtiölle ilmoittaminen remontista

Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle

ikkunanpesu hinta

Ikkunanpesu hinta