Uusi kohde!

Silikonisaumojen uusiminen, Tampere

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

3k-Yhtiöt OY, Espoo

14 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Rintamamiestalon ulkovuorauksen ja lämmö..., Muurola

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Tuusula

15 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Autotalli muuttaminen autohuoltotilaksi, Luhtikylä

7 tuntia sitten

×
Päivitetty 19.01.2024

Taloyhtiön hissiremontti voidaan toteuttaa peruskorjauksena tai hissin uusimisena

Tässä artikkelissa:

- Tietoa taloyhtiön hissiremontista
- Hissin peruskorjaus vs. Hissin uusiminen
- Mikä on älyhissi?


Taloyhtiön hissin säännöllinen huoltaminen sekä kunnossapito on tärkeää niin turvallisuuden, asumismukavuuden kuin energiansäästönkin kannalta.

Aloita onnistunut hissiremontti

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Hissiremontteja on monenlaisia

Hissiremontti tulee taloyhtiössä useimmiten ajankohtaiseksi kun:

 • Hississä todetaan olevan epäkunnossa olevia osia
 • Hissin ovet toimivat raskaasti
 • Hissi ei pysähdy kerroksessa oikealle korkeudelle
 • Hissi kuluttaa paljon sähköä
 • Hissin sisustus on vanhanaikainen, eikä vastaa asukkaiden tarpeita

Yleisin hissiremontin muoto on hissin eri osien päivitys. Osien päivitys tulee ajankohtaiseksi yleensä n. 10 vuoden välein tai jo aiemmin, jos hissin säännöllisen kuntotarkastuksen yhteydessä huomataan puutteita.

HUOM! Lain mukaan hissille tulee tehdä määräaikainen tarkastus joka toinen vuosi.

Osien päivityksen lisäksi hissiin voidaan tehdä joko osittainen peruskorjaus eli modernisointi tai hissi voidaan uusia kokonaan.

Hissin peruskorjaus

Peruskorjauksessa päivitetään hissin ulkonäköä sekä parannetaan sen toimintakykyä. Peruskorjaus on kestoltaan huomattavasti lyhyempi kuin hissin uusiminen. Remontti kestää yleensä korkeintaan kaksi viikkoa ja sopii parhaiten alle 20 vuotta vanhoille hisseille, joiden hissikori sekä hissikuilu ovat vielä toimivia. Peruskorjauksen hintaan vaikuttaa se millaisia aiempia huoltotoimenpiteitä sekä osien päivitystä hissiin on tehty.

Kilpailuta taloyhtiöremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Hissin uusiminen

Kun hissi päätetään uusia kokonaan, kyseessä on pidempi remontti, joka voi kestää yli kuukauden. Uusimiseen kuuluu vanhan hissikorin purkaminen kokonaan sekä uuden asentaminen tilalle. Hissin uusimisen kustannukset ovat yleensä noin kaksinkertaiset verrattuna hissin peruskorjaukseen.

hissi

Hissiremontti hinta

Hissiremonti on edullisempi vaihtoehto kuin koko hissin uusiminen. Hissiremontin hintaan vaikuttaa muun muassa hissin malli ja talon kerrosten määrä. Koska taloyhtiöremonteissa on paljon muuttuvia tekijäitä ja vaihtelua, on hintahaarukka myös hissiremonteissa suuri. Keskimäärin täysivaltaisen hissiremontin kustannukset liikkuvat kuitenkin n. 30 000 - 100 000 euron hintaluokassa.

Tiedota asukkaita ajoissa

Hissi on remontin ajan käyttökiellossa, joten on taloyhtiön vastuulla tiedottaa asukkaita tulevasta käyttökatkoksesta. Jos kiinteistössä asuu liikuntarajoitteisia henkilöitä, on hyvä miettiä sijaisasumista remontin ajaksi. Meteliä hissiremontista ei juurikaan synny, joten sillä ei ole muuten suurta vaikutusta asukkaiden asukasmukavuuteen.

Huomioitavaa on myös, että hissin tuleviin huoltokustannuksiin osallistuvat yleensä kaikki osakkaat. Jos taloyhtiössä uusitaan siis esimerkiksi A-rapun hissi, mutta ei B- ja C- rappujen, myös B- ja C- rapun osakkaat maksavat uuden hissin huoltotoimenpiteistä aiheutuvista kuluista. Itse hissiremontin kuluista yläkerran osakkaat maksavat useimmiten enemmän kuin alakerran osakkaat.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa aina Urakkamaailman remonttiturva.

Älyhissi

Kodin ja kiinteistöjen erilaiset älyominaisuudet ovat lisääntyneet lähiaikoina huimasti. Hissien älytekniikka on kuitenkin vielä suurimmaksi osaksi kehitteillä, mutta tulevaisuudessa hissiin on kosketusnäytön lisäksi mahdollista saada esimerkiksi toimintoja, jotka tunnistavat käyttäjänsä ja tämän perusteella osaavat suunnata automaattisesti oikeaan kerrokseen.

Lisäksi älyhissi pystyy jatkuvasti tarkkailemaan hissin toimintoja, tehdä tarvittaessa automaattisia vikailmoituksia ja kutsua paikalle hissihuoltajan. Nopea ja reaaliaikainen vikojen tarkkailu lyhentää mahdolliseen hissin käyttökatkokseen kuluvaa aikaa, ja lisää näin asukasmukavuutta.

älyhissi

Älyhissien yhteydet ovat vahvasti suojattuja ja turvallisia.

Taloyhtiön hissiremontin muistilista:

 • Tarvitseeko hissi uusia vai riittääkö peruskorjaus?
 • Suunnittele ja aikatauluta huolella
 • Ennakoi! Voidaanko kulkemista remontin aikana helpottaa esimerkiksi lisäämällä portaisiin kaiteet, jos sellaisia ei löydy ennestään?
 • Kilpailuta urakka – muista huomioida hinta-laatusuhde, halvin ei aina välttämättä ole paras
 • Tiedota asukkaita ajoissa ja selkeästi
 • Tee hissin huoltosopimus

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi