Uusi kohde!

Ilmanvaihtokanavien puhdistus, Oulu

8 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Savon Maalaus- ja Remonttityö Oy, Kuopio

11 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Helsinki

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Rengaskaivon huolto, Konginkangas

30 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Harant Oy, Oulu

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Putkieristeiden asbestipurku, Vaajakoski

46 minuuttia sitten

×
Päivitetty 17.01.2024

Kuinka paljon taloyhtiön kattoremontti maksaa ja mitä sen suunnittelussa tulee huomioida?

Kiinteistöt vanhenevat, halusimmepa sitä tai emme, joten kiinteistön elinkaaren aikana tulee väistämättä vastaan monenlaisia kunnostus- ja ylläpitotöitä.

Selvitä oman taloyhtiösi kattoremontin hinta-arvio:


Säännöllinen huolto pienentää remonttiväliä

Suomen sääolosuhteet asettavat omalta osaltaan rakennusten katot koetukselle ja siksi säännöllisten huoltotoimenpiteiden merkitys korostuu meillä täällä pohjoisessa. Katon kunto tulisi tarkastaa ja tarvittavat toimenpiteet suorittaa vähintään kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Taloyhtiössä on tärkeää pitää ajantasaista kirjaa siitä, kuka katolla on viimeksi käynyt ja mitä toimenpiteitä on suoritettu. Tällöin vältytään turhalta arvailulta ja pidetään huoli siitä, että huoltotoimenpiteet suoritetaan tasaisin väliajoin.

Aloita onnistunut taloyhtiön kattoremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Vesikatto on myös siitä tärkeä osa rakennusta, että se suojaa muuta rakennusta kosteudelta. Jos katto on huonosti huollettu ja vesi pääsee rakenteisiin, voi edessä olla huomattavasti isompi korjausurakka.

Kattoremontista päätetään yhtiökokouksessa

Taloyhtiön yhtiökokouksessa päätetään, milloin kattoremontti on ajankohtainen. Tällöin vastuu remontin suunnittelun, toteutuksen, aikataulun sekä rahoituksen osalta siirretään taloyhtiön hallitukselle.

Hallituksen on syytä varata remontin suunnitteluun hyvin aikaa. Kilpailuttamalla remontti ja vertaamalla eri toimijoita voidaan saavuttaa remontille paras hinta/laatusuhde. Urakkamaailma on Suomen käytetyin kanava löytää tekijä niin kodin remontteihin kuin taloyhtiöurakoihinkin.

kattoremontti taloyhtiöön

Yhtiön kunnossapitovastuu (Kunnossapito, yleiset säädökset 2 §):

  • Yhtiön on pidettävä kunnossa osakehuoneistojen rakenteet ja eristeet.
  • Yhtiö on velvollinen pitämään kunnossa lämmitys-, sähkö-, tiedonsiirto-, kaasu-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja muut sen kaltaiset perusjärjestelmät.
  • Yhtiö ei vastaa osakehuoneistoissa olevista altaista.
  • Yhtiön on korjattava ne osakehuoneistojen sisäosat, jotka vahingoittuvat rakenteen tai yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvan rakennuksen muun osan vian tai sen korjaamisen vuoksi.
  • Yhtiö vastaa sellaisesta osakkeenomistajan tekemästä tai teettämästä asennuksesta, joka rinnastuu yhtiön toteuttamaan tai vastuulleen hyväksymään toimenpiteeseen ja jonka toteuttamista yhtiö on voinut valvoa siten kuin tässä laissa säädetään.

(lähde: finlex.fi)

Taloyhtiön kattoremontti hinta

Alla pääset tutustumaan Urakkamaailman kautta toteutuneiden taloyhtiön kattoremonttien ja -huoltojen hintoja. Kaikki esimerkit ovat oikeista, jo valmistuneista urakoista.

kattoremontti taloyhtiössä

Onnistuneen kattoremontin vaiheet

Taloyhtiön kattoremontti on laaja urakka, joka vaatii tarkan suunnittelun onnistuakseen. Listasimme tärkeimmät kattoremontin vaiheet taloyhtiön näkökulmasta.

1. Urakkamallin valinta

  • Yhtiökokous päättää suoritetaanko urakka kokonaisurakkana, yhteistoimintaurakkana tai kokonaisvastuurakentamisen urakkana.

2. Kilpailutus

  • Kilpailuttamalla taataan remontille paras hinta/laatusuhde

3. Aikataulutus ja asukkaiden tiedotus

  • Remontin aikataulu on syytä suunnitella tarkasti etukäteen ja sen tehtävistä toimenpiteistä tiedottaa asukkaita hyvissä ajoin. Mitä tarkemmin aikataulutus on suunniteltu, sitä helpompi asukkaat on pitää ajan tasalla.

4. Turvallisuus

  • Kattoremontissa käsitellään usein painavia materiaaleja, jotka voivat väärin käsiteltynä aiheuttaa asukkaille vaaratilanteita. Pidä siis huolta, että tarvittavat turvatoimenpiteet on tehty.

5. Kattohuoltosopimus

  • Kattoremontin valmistuttua on tärkeää, että uudesta katosta pidetään hyvää huolta, jotta se kestää mahdollisimman pitkään. Jotta säännöllinen huolto ei unohdu, kattohuoltosopimus ammattilaisen kanssa voi olla hyvä vaihtoehto.

Löydä luotettava ammattilainen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi