Uusi kohde!

Terasin lasitus, Pälkäne

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Priimaksi oy, Tampere

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Keittiökaappien ovien maalaus, Hamina

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Espoo

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähköjen uusiminen, Järvenpää

3 tuntia sitten

×

Kuinka paljon ulkorappaus maksaa? Mitä kannattaa ottaa huomioon julkisivurappauksen kanssa?

Julkisivurappaus


Kuinka paljon maksaa julkisivun rappaus ja muut rappausurakat?

Alla näet toteutuneiden rappausurakoiden hintoja, jotka on kilpailutettu Urakkamaailman kautta:


Tässä remontissa omakotitalon asukas etsi yritystä omakotitalon ja autokatoksen sokkelin sekä tukimuurien rappaus. Omakotitalo sijaitse Espoossa. Katso lisätietoja tästä remontista klikkaamalla.

Hinta: 3250 euroa


Ammatti-isännöitsijä etsi Urakkamaailman kautta isännöimänsä taloyhtiön julkisivun rappaukseen tekijää. Tilanne oli se, että edellinen urakoitsija oli jättänyt työn kesken ja työn laatu oli ollut erittäin heikkoa. Urakkamaailman kautta löytyi tekijä rappauksen loppuunsaattamiseen. edellisen urakoitsijan tekemä rappauspinta piti purkaa ennen kuin uusi rappaus pystyttiin aloittamaan. Katso lisätietoja tästä julkisivurappauksesta klikkaamalla.

Hinta: 26000 euroa


Rappauksen kohteena oli vuonna 1953 rakennettu rivitalo. Tilaajan mukaan sokkeli kaipasi harjateräs puhdistusta, kunnostuksen ja rappauksen. Rivitaloyhtiö sijaitsi Espoossa. Katso lisätietoja tästä rappauksesta klikkaamalla.

Hinta: 2000 euroa


Urakkamaailman käyttäjä etsi urakoitsijaa EPS-seinäiselle sivurakennukselle (100m2). Kohteessa oli kaksi ovea ja neljä ikkunaa. Seinien leveys oli noin 6-8m, korkeus n. 3m. Rakennus sijaitsi Kirkkonummella. Sivurakennus haluttiin rapata samalla värillä kuin päärakennuskin. Katso lisätietoja tästä rappauksesta klikkaamalla.

Hinta: 8100 euroa


Tässä rappauskohteessa kyse oli omakotitalon tiilisen ulkopinnan rappaamisesta. Julkisivu oli ajan saatossa tummunut. Kohteeseen haluttiin ohut, vaalea ruiskurappaus. Katso lisätietoja tästä kohteesta.

Hinta: 7650 euroa


HUOM. Yllä olevat rappausurakoiden hinnat ovat toteutuneita, Urakkamaailman kautta kilpailutettuja remonttien hintoja. Sinun rappausurakan hintataso selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla urakoitsijoiden taustatietoja.


Selvitä rappausremontin hinta, ilmaiseksi

Selaa lisää julkisivuremonttien hintoja täältä.


Uusittu rappaus antaa talolle arvokkaan silauksen

Rapattu julkisivu löytyy tyypillisesti kivi-, harkko- tai tiilitalosta. Hyvin toteutettu rappaus kestää vuosikymmeniä, mutta kun julkisivu alkaa osoittaa selviä kulumisen merkkejä, on aika harkita kunnostusta. Rapistunut julkisivu ei ole silmänilo, ja se altistaa talon rakenteet kosteusvaurioille.

Julkisivuremontin suunnittelu kannattaa aloittaa kunnan rakennusvirastosta, etenkin, jos tarkoitus on muuttaa talon ulkonäköä. Alueen kaavassa on saatettu määritellä sallitut julkisivumateriaalit ja värit. Lisäksi julkisivuremontti edellyttää ainakin toimenpideluvan hakemista.

Ulkoseinän rakenne ja rappauksen kunto määrittävät sopivan kunnostusmenetelmän, minkä vuoksi ensimmäiseksi on selvitettävä nykytila. Kuntokartoituksessa käydään läpi muun muassa rappauksen tyyppi, lujuus ja vauriot sekä alustan rakenne ja kunto. Kunnostusmenetelmän valintaan saattavat vaikuttaa myös aiemmat pintakäsittelyt.

Mikäli rappaus on kulunut ennen aikojaan, on tärkeä selvittää vaurioiden juurisyyt. Jos vesi on jättänyt seinään valumajälkiä, pidemmät räystäät voivat ratkaista ongelman. Kunnostettu julkisivu säilyy hyvänä pitkään, kun tarvittavat korjaukset tehdään remontin yhteydessä.

Kunnostettu rappaus saa uuden elämän

Rapatun julkisivun kunnostamiseen on monia vaihtoehtoja. Toisinaan pinnoitus riittää nostamaan talon uuteen kukoistukseen, toisinaan koko rappaus kannattaa uusia. Maalaamalla tai uudella pintalaastilla voi kunnostaa esimerkiksi läikikkään julkisivun, mikäli vauriot ovat pinnallisia tai esteettisiä. Uusi pinnoite antaa talolle hyvän suojan ja arvokkaan ulkonäön jopa vuosikymmeneksi.

Pinnoitteella on rapautumista hidastava vaikutus: se hylkii vettä ja likaa. Maalia tai pintalaastia valitessa on kuitenkin oltava tarkkana. Pinnoite ei saa muodostaa liian tiivistä kalvoa, sillä huonosti hengittävä julkisivu voi aiheuttaa kosteusvaurioita. Pohjarappauksen lujuus ja vesihöyrynläpäisevyys määrittävät, millaiset tuotteet sopivat pintakäsittelyyn. Huomiota kannattaa kiinnittää myös maalien ja laastien pakkaskestävyyteen.

Paikkakorjaus ja pinnoitus toimivat parhaiten silloin, kun rappausta on varissut alas sieltä täältä. Julkisivun rapautuminen alkaa yleensä sateelle ja/tai auringolle alttiimmalta seinältä, nurkista sekä ikkunoiden ja räystäiden tuntumasta. Eräänlainen nyrkkisääntö on, että jos rappauksen pinta-alasta alle neljännes on vaurioitunut, paikkakorjaus on vielä mahdollinen. Se tosin edellyttää, että vanha rappaus on muilta osin tukevasti kiinni alustassaan.

Paikkakorjauksessa vaurioitunut rappaus poistetaan suorakulmaisesti ehjään pintaan saakka.

Paikkarappaukseen käytettävän laastin on vastattava koostumuksen alkuperäistä: liian kovan laastin käyttäminen on yleinen virhe. Paikkarappaukset olisi hyvä tehdä alkukesällä, koska niiden on annettava kuivua noin 1–2 kuukautta ennen julkisivun pinnoitusta.

Hauras rappaus kannattaa uusia

Huonokuntoista julkisivurappausta ei kannattaa kunnostaa, sillä hauraalle pohjalle tehty pinnoitus tai paikkakorjaus jää lyhytikäiseksi. On parempi purkaa vanha rappaus pois, korjata

rappausalustan mahdolliset vauriot ja rapata julkisivu uudelleen.

Jos talon julkisivu on menossa uusiksi, on hyvä hetki harkita lisäeristyksen tarvetta. Talon seinärakenteen ominaisuuksiin, kuten hengittävyyteen, kannattaa perehtyä hyvin, jotta voi punnita eri vaihtoehtojen hyödyt ja riskit. Väärä tai väärin asennettu julkisivu- tai eristemateriaali voi pahimmassa tapauksessa pilata talon. Oikein toteutettu lisäeristys puolestaan parantaa asumismukavuutta ja laskee lämmityskuluja.

Vanhan rappauksen purkamiselle ja uusimiselle on myös vaihtoehto. Saksassa eristerappausta on käytetty kivitaloissa vuosikymmeniä, mutta Ruotsissa menetelmän soveltaminen puurunkoisiin taloihin aiheutti kosteusvauriokriisin. Eristerappauksessa asennetaan suoraan vanhan rappauksen päälle eriste, kuten mineraalivilla, jonka pintaan uusi rappaus tehdään. Suomessa eristerappaus on yleistynyt viime vuosina, ja moni valitsee sen helpon lisäeristyksen vuoksi.

Kivi- ja harkkotalojen julkisivut rapataan tyypillisesti kolmikerrosrappauksella. Tartunta-, täyttö- ja pintarappauskerros tehdään yhteensopivilla kalkki- tai kalkkisementtilaasteilla. Paksu rakenne tarvitsee tuekseen rappausverkon, ja kerrosten kuuluu heiketä pintaa kohden.

Rapatun julkisivun ulkonäköä rajoittavat vain mielikuvitus ja rakennusmääräykset. Värivalikoima on käytännössä rajaton. Värin saa aikaan maalipinnoite, värillinen pintalaasti tai laastissa olevan kiviaineksen esiinpesu. Lisäksi rappauksen struktuuri antaa talolle ilmettä. Julkisivu voi olla sileä, roiskepintainen, eläväisen karkea, käsintyöstetty tai näiden yhdistelmä. Pintarappauksen voi viimeistellä vaikkapa hiertimellä, kammalla, telalla, harjalla tai naulalaudalla.


Jätä remontti-ilmoitus tästä
Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.Tässä artikkelissa tutustut

  • Erilaisten rappauksien toteutuneisiin hintoihin
  • Mitä kannattaa ottaa huomioon julksiviurappauksessa
  • Mitä erilaisia rappausvaihtoehtoja on olemassaUrakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

puutalon julkisivu

Julkisivuremonttien hintoja

sokkelin korjaus

Sokkelin korjaus

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

rossipohja

Rossipohja

asbestikartoitus hinta

Asbestikartoitus

Tiilikaton pintakäsittely

Tiilikaton pintakäsittely


Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Maksuton
  • Säästä kilpailuttamalla remonttisi
  • Näe arvosteluja yrityksistä
  • Turvallinen remonttisopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus

slammaus

Slammaus

Asfaltoinnin hinta

Asfaltoinnin hinta

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

putkimies hinta

Putkimies hinta

Avokeittiö erilliskeittiö hinta

Avokeittiön hintoja
Urakkamaailma on suurin ja suosituin sivusto löytää remontille tekijä:

5 5 2 0 9 2 4 1

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.