Katso kymmenen ikkunaremontin toteutuneet hinnat ja vinkit kuinka säästää rahaa ikkunaremontissa

ikkunaremontti hinta

Ikkunaremontti hinta

Tutustu alta Urakkamaailman kautta kilpailutettuihin toteutuneisiin ikkunaremontteihin ja niiden hintoihin. Voit ottaa mallia näiden remonttien hinnoista, mutta muistathan että jokainen remontti on erilainen. Oikean hinnan ikkunaremontillesi saat vain pyytämällä useamman tarjouksen.


Tämä rivitaloyhtiö tilasi Urakkamaailman kautta huoltomaalauksen ikkunankarmeille- ja puittelle. Tämän lisäksi urakkaan kuului myös tuuletusluukkujen ovien huoltomaalaus, joka toteutettiin kesällä 2015. Huoltomaalattavia ikkunoita urakassa oli yhteensä 20, huollettavia tuuletusluukkuja 35 ja oviaukkoja 15 kappaletta. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 3 000 euroa


Tässä remontissa haluttiin peittää katon noston myötä kattoikkunan nousun aiheuttamat kaulukset kattoikkunalle. Kattoikkunan sisäkaulukset peitettiin, eristeet sekä vesikattoon asennettiin höyrysulku siinä samassa. Remonttiin kuului myös palotikkaiden asennus. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 850 euroa


Urakkamaailman käyttäjä halusi löytää tekijän ikkuremontilleen Lahdesta ostamaansa omakotitaloon. Alunperin vuonna 1979 rakennettuun omakotitaloon vaihdettiin yhteensä 18 ikkunaa. Ikkunaremontin hintaan kuului valitut ikkunat ja niiden asentaminen. Ikkunoiden asentamisen työn hinta oli noin vajaa puolet kokourakan hinnasta. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 9 500 euroa


Kilpailuta ikkunaremonttisi

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki ikkuna- ja ovityöt ja muut remontit. Säästät rahaa ja energiaasi. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta ikkunaremontti

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Oulussa sijaitsevaan omakotitaloon haluttiin uusia 5kpl vanhoja ikkunoita. Toimitus haluttiin avaimet käteen-periaatteella. Ikkunoihin haluttiin myös saada sälekaihtimet. Ikkunoita oli talossa viisi kappaletta, kaikki 120cm x 120cm. Talo oli rakennettu vuonna 1958. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 4716 euroa


Mäntsälässä sijaitsevaan paritaloon haluttiin uusia kaikki ikkuna, yhteensä 21 kappaletta. Paritalon koko oli noin 100 neliötä. Samalla vaihdettiin myös ulko-ovet, kolme kappaletta. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 13838.90 euroa (per huoneisto)


Lahdessa sijaitsevaan omakotitaloon uusittiin yhteensä yhdeksän ikkunaa sekä kaksi ulko-ovea. Vaadittavat ikkunat olivat aikalailla erikokoisia. Katso lisää tästä ikkunaremontista.

Hinta: 11080 euroa


Lappeenrannassa olevaan omakotitaloon haluttiin uusia kuudet ikkunat, ja asennuttaa myös sälekaihtimet uusiin ikkunoihin. Neljään ikkunaan haluttiin tuuletusluukku ja yhteen korvausilmaventtiili. Katso lisää tästä ikkunaremontista.

Hinta: 5160 euroa


Nurmijärvellä sijaitsevaan omakotitaloon haluttiin saada uudet ikkunat. Vanhat purettiin pois alta ja uudet asennutettiin tilalle. Samalla hankittiin sälekaihtimet uusiin ikkunoihin. Talossa oli yhteensä 12 ikkunaa, jotka uusitiin. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 11650 euroa


Kyseessä Joensuussa sijaitseva omakotitalo, jossa on 2 kerrosta ja n.130 neliötä/kerros. Valmistumisvuosi 1939, puurakenteinen, rapattu ulkopinta, seinissä purueristys ja peruskorjauksessa (1979-80) lisätty sisäpuolelle lasivillaa 10cm. Nykyiset ikkunat vuodelta 1984-85. Ikkuna-aukkoja 7 kpl/kerros: 3 kpl 2m x 1,35m, 2 kpl 1,5m x 1,35m ja 2 kpl 0,5m x 1,35m. Katso lisätietoja klikkaamalla.

Hinta: 16366 euroa


Urakkamaailman käyttäjä halusi laitattaa ikkunat autokatokseen. Katoksen koko oli noin 10 neliömetriä. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 3130 euroa


HUOM. Voit kilpailuttaa kaikki remontit Urakkamaailman kautta ja säästää rahaa jopa 30%!

Kilpailuta eri urakat Urakkamaailmassa

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.Ikkunaremontti lisää viihtyisyyttä ja säästää energiaa

Suomen ilmastossa ikkunoiden lämmöneristyskyky vaikuttaa suuresti asumismukavuuteen ja lämmityskuluihin. Ikkunat ovat lämmönpitävyyden kannalta talon heikoin kohta, joten niiden sekä asennustyön laatu on merkitsevä koko rakennuksen energiataloudelle. Harakoille karkaavan lämpöenergian määrä kannattaa minimoida sekä taloudellisista että ympäristösyistä. Usein ikkunoiden kautta karkaavan lämpöenergian määrän voi helposti jopa puolittaa ikkunat uusimalla.

Ikkunaremontti tulee ajankohtaisesti viimeistään silloin, kun vanhat tiivisteet alkavat hapertua. Tällöin mittavien lämpövuotojen todennäköisyys on suuri, mikä näkyy yleensä myös lämmityslaskuissa. Toinen merkki remontin tarpeesta on vedontuntu. Sisätilojen vetoisuus heikentää asumismukavuutta ja antaa monille kimmokkeen ryhtyä ikkunaremonttiin. Parhaat nykyikkunat pitävät lämpöä paremmin kuin 60-luvun seinärakenteet ja ovat jopa 10 kertaa energiatehokkaampia kuin vanhat ikkunat. Ikkunaremontti voi tuoda satojen eurojen säästöt vuotuisiin lämmityskuluihin.

Takavuosien perusikkunoiden käyttöikä on tyypillisesti 30 vuotta, minkä vuoksi remontteja tehdään nyt etenkin 1980–90-lukujen taloissa. Lämmön lisäksi nykyikkunat eristävät ääntä selvästi aiempaa paremmin. Ikkunaremontilla voi vaimentaa kotiin kantautuvaa melua esimerkiksi kaupunkialueilla, isojen teiden tai lentoreittien läheisyydessä. Lisäksi nykyaikaiset tiivisteet ovat kestävämpiä. Uusille ikkunoille voi saada 25 vuoden takuun ja yleinen käyttöikä on arviolta 50 vuotta.

Vaihtoehtoihin kannattaa perehtyä

Ikkunaremontin suunnittelu kannattaa aloittaa budjetin laatimisella, minkä jälkeen on hyvä kartoittaa nykytila sekä pohtia omia tarpeita ja toiveita. Montako ikkunaa talossa on, mitä haluaisi muuttaa nykyisestä, mikä toimii hyvin? Ikkuna voi olla ulos- tai sisäänpäin avattava tai kiinteä, siinä voi olla tuuletusluukku, tuuletusventtiili tai ei kumpaakaan. Talon eri ikkunoiden ominaisuudet voivat myös vaihdella. Tarvitaanko toisissa esimerkiksi näkösuojaa, parempaa äänieristystä, turvalasia tai aurinkosuojausta?

Ikkunoita on kaiken kokoisia ja muotoisia, lukuisilla ruuduilla ja jakokarmeilla tai laajoilla lasipinnoilla. Useimmiten erikoisemmatkin toiveet saa toteutettua mittatilaustyönä. Myös ikkuna-aukkojen muutoksia kannattaa harkita: usein ne on toteutettavissa yllättävän pienillä lisäpanostuksilla. Ikkunanpuitteiden värivalikoimassa rajana on vain mielikuvitus sekä mahdollisesti rakennusmääräykset. Halutessaan sisä- ja ulkopuitteet saa myös erivärisinä. Ulkoasultaan ja materiaaleiltaan erilaiset ikkunat sopivat erityylisiin kohteisiin. Ikkunoita valitessa on hyvä miettiä myös niiden puhdistusta. Onnistuuko ikkunanpesu kohtuullisen helposti vai onko työ tarkoitus ostaa palveluna?


Kilpailuta ikkunaremonttisi

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki ikkuna- ja ovityöt ja muut remontit. Säästät rahaa ja energiaasi. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta ikkunaremontti

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.


Vaihtuvat sääolosuhteet koettelevat ikkunoiden kestävyyttä. Nykyään suomalaisten suosiossa on ikkuna, jossa puiset karmit ja sisäpuitteet yhdistyvät alumiiniseen ulkopuitteeseen. Puu-alumiini-ikkuna on erittäin säänkestävä eikä vaadi juurikaan kunnossapitoa. Kysyntää on kuitenkin myös tyylikkäillä täyspuisilla ikkunoilla. Nekin kestävät vuosikymmeniä ylläpidettyinä ja huoltomaalattuina. Sen sijaan monessa maassa yleiset muovi-ikkunat eivät kestä Suomen ilmastossa.

Ikkunoiden energiatehokkuus on yksi olennaisimmista valintaperusteista. Lämmöneristyksessä voi vaatia huippulaatua tai valita hyvän perusikkunan. Energiatehokkuudeltaan heikkoja ikkunoita ei kuitenkaan kannata hankkia. Monet valmistajat ilmoittavat vapaaehtoisen energialuokituksen ikkunoilleen kodinkoneista tutulla asteikolla, jossa A++ on paras arvosana ja G heikoin. Ikkunoiden lämmöneristyskykyä kuvataan myös U-arvolla: mitä pienempi lukema, sitä energiatehokkaampi ikkuna. Nykyisten rakennusmääräysten mukaan ikkunan U-arvo saa olla korkeintaan 1 W/(m2K). Lisätietoa ikkunoiden energiatehokkuudesta sekä sitä parantavista selektiivipinnotteista ja täytekaasuista löytyy energia-asiantuntija Motivan nettisivuilta.

Ominaisuudet määrittävät hinnan

Ikkunaremontin suunnittelu- ja tilausvaiheeseen kannattaa varata pari kuukautta, mutta itse asennustyö sujuu yleensä 1–3 päivässä. Tyypillisesti yhdessä päivässä saa asennettua viisi ikkunaa, mikäli ikkuna-aukkoihin ei tehdä merkittäviä muutoksia. Mikäli ikkunoiden kokoa tai muotoa haluaa muuttaa, työajan voi laskea kaksinkertaistuvan. Ikkunaremontin voi toteuttaa kaikkina vuodenaikoina, eikä se häiritse juurikaan tavanomaista asumista. Ikkunaremontissa kajotaan talon julkisivuun, joten oman kunnan rakennusvalvonnasta on syytä varmistaa, tarvitaanko työlle toimenpide- tai rakennuslupa.

Tyypillisen omakotitalon ikkunaremontin hintahaarukka on vajaasta 5 000 eurosta 20 000 euroon. Ikkunoiden ominaisuudet vaikuttavat hintaan samassa kohteessa kolmanneksen tai jopa puolet, minkä vuoksi hintahaitari on leveä. Siksi remonttia suunnitellessa kannattaa perehtyä ikkunoiden ominaisuuksiin ja punnita, mihin kaikkeen haluaa panostaa. Ikkunoiden lukumäärän ja pinta-alan lisäksi hintaan vaikuttavat mm. energiatehokkuus, pikkuruutujen määrä, karmin leveys, lisävarusteet kuten korvausilmaventtiilit ja ikkuna-aukkojen muutostyöt. Useat alan yritykset tarjoavat maksuttomia suunnittelu- ja kartoituskäyntejä mahdollisten asiakkaiden luona.

Moni tilaa ikkunaremontin avaimet käteen -periaatteella, mikä on yksinkertaisinta sekä remontin aikataulutuksen että vastuiden kannalta. Ikkunat voi tilata myös erikseen, mutta siinäkin tapauksessa on suositeltavaa teettää asennustyö ammattilaisella. Virheet ikkunan asennuksessa voivat aiheuttaa lämpövuodon lisäksi kosteusvaurion. Kotiin tai mökille teetetyssä ikkunaremontissa työn osuus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Työn osuus on tyypillisesti noin puolet ikkunaremontin kokonaiskustannuksista.


Ota huomioon toteuttaessa ikkunaremonttia

 • Ikkunoiden laaduissa ja hinnoissa on todella suuret erot. Neliömetrin kokoinen ikkuna saattaa maksaa ominaisuuksista ja paksuudesta riippuen noin 150-300 euroa.
 • Ikkunoiden asennusta tilatessa kannattaa muistaa, että ikkunat valitset sinä, urakoitsija saapuu ne vain asentamaan paikalleen.
 • Paneudu ikkunoiden ominaisuuksiin, ja mieti mistä sinä haluat ikkunassa maksaa ja mistä et.
 • Parhaan hinnan ikkunaremontillesi saat vain kysymällä useamman tarjouksen. Kilpailuttamalla remonttisi säästät rahaa.


Mikä vaikuttaa ikkunaremontin kustannuksiin?

Hintaan vaikuttavia tekijöitä on useita. Noin puolet hinnasta muodostuu työstä ja toinen puolikas uusista ikkunoista. Kokonaan uusien ikkunoiden hankkiminen tulee usein halvemmaksi kuin huonokuntoisten ikkunoiden korjaus. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa:

Vuodenaika

Kesä on ikkuna-asennusten sesonkiaikaa, jolloin ammattilaiset ovat hyvin työllistettyjä ja asennuksien saatavuus on huonompaa kuin talvella.

Materiaali ja määrä

Ikkunaremontin hintaan vaikuttaa luonnollisesti materiaalikustannukset. Ikkunoiden puitteiden, karmien sekä lasien vaihtoehtoja on lukuisia erilaisia. Esimerkiksi itse puhdistuvat lasit eli aktiivilasit maksavat huomattavasti enemmän kuin tavalliset pinnoittamattomat lasit.

Luonnollisesti vaihdettavien ikkunoiden määrä vaikuttaa hintaan, mutta huomioi myös ikkunoiden eri koot. Mitä 'harvinaisemman' kokoiset ikkunat talossasi on, joudut hieman räätälöinnistä maksamaan.

Lisävarusteet

Ikkunoihin on usein mahdollista saada lisävarusteita, kuten tuuletusikkunoita, sälekaihtimia sekä hyönteissuojia.

Sijainti

Remontoitavan kohteen sijainti vaikuttaa lopulliseen hintaan. Mikäli urakoitsija joutuu kulkemaan pitkiä matkoja, matkakustannukset ovat korkeammat ja remontin hinta nousee.


Ota nyt selvää ikkunaremonttisi hinnasta ja löydä siihen paras tekijä.

Löydä ikkunaremontillesi paras tekijä

Remontti-ilmoituksen tekeminen on ilmaista, eikä sido sinua remonttisi tilaamiseen.
Tutustut tässä artikkelissa:

 • Ikkunaremonttien toteutuneisiin hintoihin
 • Yleisiin asioihin ikkuremonteista
 • Ikkunaremontin hintaan vaikuttaviin asioihin


Miksi käyttää Urakkamaailmaa?

 • Ilmainen
 • Näe urakoitsijoiden taustatiedot
 • Säästät rahaasi kilpailuttamalla
 • Automaattien kirjallinen sopimus
 • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Tee remontti-ilmoitus ja selvitä oman
ikkunaremonttisi hinta, ilmaiseksi

Lue myös nämä:

ikkunanpesu hinta

Ikkunanpesu hinta

Parketti maksaa

Parketin asennus

parvekelasitus hinta

Parvekelasitus hinta

Sisäkaton maalaus hinta

Sisäkaton maalauksen hinta

Taloyhtiön remontti

Taloyhtiöremontti hinta

Kodinhoitohuoneen remontti

Kodinhoitohuoneen remontti

Maanrakennus hinta

Maanrakennus hinta

Valoisa kylpyhuone vesieristys

Vesieristyksen hinta

Kylpyhuone tumma hinta

Kylpyhuoneremontin hinta

Talon maalauksen hinta

Talon maalaus hinta


Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä:

7 0 2 5 2 9 1 7

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.