Uusi kohde!

Tiilikaton korjaus ja, Rovaniemi

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

tmi RJ Lahtinen, Tampere

9 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kuntotarkastus asunnonmyyntiä varten, Hyönölä

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tmi Re-Laa Remontti, Vantaa

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Muovimaton vaihto kerrostalo yksiön alko..., Forssa

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 20.12.2023

Rännien asennus - Hinta ja vinkit

Rännit, eli rakennuksen räystäästä lähtevät sadevettä ohjaavat räystäskourut ja niiden toimivuuden varmistaminen kuuluvat jokaisen suomalaisen omakotitalon ja kiinteistön huoltoon.

Tässä artikkelissa kerromme ohjeita siihen, mistä löydät parhaat rännien asentamisen asiantuntijat, mitä rännien asentaminen maksaa ja miten omakotitaloasujan tai muun kiinteistön huoltajan pitää muistaa ränneistä huolehtiessa.


Rännien asennus hinta

Rännien asennuksen hinta riippuu asennettavan sadevesijärjestelmän laajuudesta, rännien määrästä ja materiaaleista sekä asennukseen käytettävästä ajasta.

Listasimme hinta esimerkkejä Urakkamaailman käyttäjien jo totetuneista urakoista:


Sadevesirännin kiinnitys, Helsinki

Toteutunut hinta: 250 €

Sulanut lumi oli pudottanut paritalon vesikourun n. 5 metrin matkalta. Itse ränni ja sen kiinnikkeet säilyivät ehjänä, joten urakkaan kuului hapertuneen vuorilaudan uusiminen ja rännin kiinnittäminen uudelleen. Lue lisää...


Rännien kaadon korjaus, Varkaus

Toteutunut hinta: 330 €

Kaksikerroksisen omakotitalon toisen kerroksen rännin oli havaittu puskevan vedet portaille. Kaato korjattiin niin, että vedet ohjautuivat oikein. Lue lisää...


Rännien uusiminen, Vantaa

Toteutunut hinta: 1 350 €

Katolta pudonnut lumi oli rikkonut omakotitalon rännit kahdesta kohtaa. Toinen ränni oli tullut alas osittain ja toinen kokonaan, yhteensä n. 20m matkalta. Vaurioituneet rännit korvattiin uusilla. Lue lisää...


Taloyhtiöurakka: Katon turvatuotteet ja vasrastojen rännien asennus, Helsinki

Toteutunut hinta: 1 476 €

1988 rakennetun rivitalon katolle asennettiin lumiesteet ja kattoturvatuotteet. Lisäksi taloyhtiön varastoihin asennettiin rännitys. Lue lisää...

Rännien asennus edessä?

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Rännien asennus itse vai ulkoistettuna?

Rännien ja räystäskourujen asennuksen voi hoitaa myös itse, mutta suosittelemme ammattitaitoisten sadevesijärjestelmien asiantuntijoiden apua maksuttoman kilpailutuksen muodossa. Satavan veden ja sulavan lumen pääsyn tulee olla esteetöntä ja veden pitää virrata asennettuun kouruun – siksi asennuksen on hoiduttava kerralla oikein.

Rännien asentaminen kannattaa jättää ammattilaisille, jos ränneistä, oikeanlaisen materiaalin valinnasta, tilauksesta, tai asennuksesta ei ole aiempaa kokemusta.

Minkälaiset rännit omakotitaloon kuuluu asentaa?

omakotitalon rännit

Kotiin tai taloyhtiöön oikein mitoitettu ja asennettu sadevesijärjestelmä pitää huolen siitä, että katolle satanut vesi pääsee valumaan pois. Rännit johtavat veden pois katolta, jotta se ei valu väärään paikkaan ja aiheuta vesivahinkoja.

Sadevesikouruja on saatavilla joko puolipyöreinä tai kantikkaina malleina. Yleisimpinä materiaaleina toimivat alumiini, teräs tai muovi. Teräs on näistä kestävin sekä useimmiten myös hiljaisin vaihtoehto, niihin asennetun paksun pinnoitteen ansiosta. Erityisesti alumiiniränneissä sateen ääni voi kuulua kovanakin rummutuksena. Materiaalivaihtoehtoja on hyvä vertailla ja kysyä ammattilaisen mielipidettä ennen lopullista valintaa.

Urakkamaailman rännien asennuksen ammattilaiset antavat tarjouksen omakotitaloon tai taloyhtiöön sopivista ränneistä asennuksineen.

Aloita onnistunut remontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Mitä väärin asennetuista ränneistä seuraa?

Joskus väärin toteutettu rännien asennus voi aiheuttaa sen, että sadevesi pääsee esimerkiksi talon lappeen kohdalta lähelle räystäslautaa. Näin ollen vesi ei virtaa oikein, vaan se ohjautuu lähelle rakenteita, joka voi aiheuttaa kosteusvaurioita.

Jos vettä pääsee virtaamaan omakotitalon rakenteisiin, mahdollisten vaurioiden korjaamisen hintalappu voi olla suuri. Rännien, räystäskourujen ja sadevesijärjestelmien uudelleenasennus on mahdollista: ammattilaiset tarkastavat ja korjaavat väärät asennukset.

Rännien puhdistus

Rännit tulee puhdistaa säännöllisesti, mieluiten joka syksy ja kevät. Puhdistaminen on tärkeää siksi, että rännit eivät mene tukkoon. Rännit voivat mennä tukkoon esimerkiksi liitoskohdista. Kun puhdistat rännejä, huomioi, ettet vain liikuta ylimääräistä ainesta eteenpäin. Puhdistamisen voi hoitaa itse esimerkiksi siihen tarkoitetulla rassilla.

tukkeutunut ränni

Kun puhdistat rännit, tee samalla niiden kuntotarkastus!

Jos et halua puhdistaa rännikouruja säännöllisesti, niihin on asennettavissa rännisuojus, jolloin puhdistaminen ja muu huolto on helpompaa.

Muista tarkistaa ja huoltaa kotisi rännit!

Rännien säännöllinen tarkistus kannattaa. Tarkista ainakin nämä:

  • Ovatko rännit suorassa ja pääseekö sadevesi virtaamaan niistä suoraan sadevesikouruun? Jos ränni tulvii tai vesi vuotaa väärään paikkaan, talon rakenteet voivat vaurioitua.
  • Ovatko rännit kiinnitetty niin, että ne pysyvät paikallaan? Jos ränni on väärässä asennossa tai jopa irti, sadevesi ei pääse kulkeutumaan sitä pitkin.
  • Onko rännissä vuotokohtia? Vanhat rännit, räystäskouru ja niiden saumat voivat olla ruosteen syömät, jolloin sadevesi pääsee valumaan väärään paikkaan aiheuttaen mahdollisia vaurioita.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi