Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan automaattisulakkeiden..., Porvoo

14 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SF-Tiimi, Helsinki

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan korjaus ja huolto, Porvoo

18 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Lahti

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sähköauton kotilatausaseman asennus ja t..., Espoo

29 minuuttia sitten

×
Päivitetty 12.01.2024

Puhtaat ikkunat tuovat tilaan lisää valoa – Näillä vinkeillä onnistut ikkunanpesussa!

Tässä artikkelissa:

- Vinkit ikkunanpesuun
- Ikkunanpesun hintoihin vaikuttavia seikkoja


Olisiko aika pestä ikkunat? Useimmat meistä ryhtyvät toimeen keväällä, kun ensimmäiset valonsäteet paljastavat pintaan kertyneet epäpuhtaudet. Ikkunat olisi kuitenkin hyvä pestä useamman kerran vuodessa.

Keräsimme tähän artikkeliin vinkkejä onnistuneeseen ikkunanpesuun.

Löydä siivousalan ammattilainen

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Ikkunanpesu itse?

Monelle on varmasti tuttu tilanne, jossa ikkunat on juuri pesty, mutta auringonsäteet paljastavat pintaan jääneet pisarat ja raidat yhä uudelleen. Kovan työn jälki ei olekaan toivotunlainen.

Jos ryhdyt ikkunanpesuun itse, hyvät välineet ja puhdistusaineet ovat avain onnistumiseen. Käytä siis vain ikkunanpesuun tarkoitettuja pesuaineita tai tiskiainetta. Lisäksi tarvitset:

  • puhdistusliinoja tai ikkunapesimen
  • lastan
  • liinan viimeistelyyn
  • sangon pesuvedelle
  • pyyhkeitä suojaamaan lattiaa
  • mahdollinen apuvarsi tai tikkaat jos pestään korkeita ikkunoita

Ennen siirtymistä itse ikkunaruutuihin imuroi tai pyyhi tarkasti ikkunanpielet ja ikkunalaudat. Kostuta sen jälkeen ikkuna tasaisesti koko lasin alueelta. Erittäin likaiset ikkunat on hyvä käsitellä useaan otteeseen. Muista myös vaihtaa pesuvesi tarpeeksi usein, jotta liat eivät siirry sen mukana takaisin ikkunan pintaan.

Kun käytät pesuainetta maltillisesti, ikkunoita ei tarvitse erikseen puhdistaa huuhteluvedellä, vaan voidaan siirtyä suoraan kuivausvaiheeseen. Kuivaa ikkunat lastalla tasaisin ja yhdensuuntaisin vedoin. Aloita ylhäältä alaspäin, jotta vältyt valumisjäljiltä.

Lopuksi viimeistele pesu pyyhkimällä ikkunan reunat kuivalla liinalla.

Vinkki! Kokeile ikkunoiden kuivausta tai yksittäisten epäpuhtauksien poistamista sanomalehdellä.

Jos ikkunoissasi on sälekaihtimet, myös ne on hyvä puhdistaa ikkunanpesun yhteydessä. Kaihtimet voidaan esimerkiksi imuroida alhaisella teholla tai pyyhkiä mikrokuituliinalla. Markkinoilla on myös saatavilla varta vasten hommaan tarkoitettuja sälekaihdinharjoja. Pese tavalliset kangasverhot joko koneessa tai käsin.

sälekaihtimien puhdistus

Ikkunanpesu ammattilaiselta?

Moni päätyy ulkoistamaan tämän kodin siivousurakan ammattilaisen hoidettavaksi. Näin säästetään aikaa ja vaivaa, onhan ikkunanpesu varsinkin isommissa kodeissa asia, johon täytyy varata kunnolla aikaa.

Kilpailuta ikkunanpesu!

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lisäksi ammattilaisen toimesta tehtynä lopputulos on varmasti siisti eikä laseja tarvitse pestä useaan otteeseen. Koska ikkunanpesijä käyttää ammattimaisia siivoustarvikkeita, pysyvät ikkunat puhtaana pidempään kuin itse pestynä.

Kuinka paljon ikkunanpesu maksaa?

Keskimäärin ikkunanpesun hinta on n. 27 € - 120 € / tunti. Lopulliseen hintaan vaikuttaa luonnollisesti pestävien ikkunoiden määrä ja pinta-ala. Lisäksi hintaan voi tulla mahdollisia muita kustannuksia, kuten väline- tai matkakuluja. Hintaan vaikuttaa myös se pestäänkö samalla esimerkiksi sälekaihtimet.


HINTAESIMERKKI

Kahden omakotitalon ikkunanpesu, Sipoo

Toteutunut hinta: 633 €

Kahden omakotitalon ikkunat pestiin sekä sisältä että ulkoa. Olohuoneen ikkunat olivat 5 m korkeat ja muut talon ikkunat standardikokoisia. Lue lisää...


Jos kodin ikkunat ovat hyvin korkeat tai pestään esimerkiksi terassin lasituksia, ammattilaisen tilaaminen voi olla myös turvallisuuskysymys. Ikkunanpesijältä löytyy kunnolliset turvavälineet, jotka varmistavat turvallisen pesun.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi