Uusi kohde!

Kantavan seinän purku / oviaukon suurent..., Askola

34 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FinMD OY, Helsinki

36 minuuttia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Taloyhtiöurakka: Aidan huoltokorjaus, Helsinki

39 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Tampere

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Peltikaton asennus, Lohja

40 minuuttia sitten

×

Saneeraus on tärkeä osa rakennuksen ylläpitoa

Lukuaika 3min


Saneerauksella, eli korjausrakentamisella tarkoitetaan laajaa rakennuksen tai rakennelman korjausta tai muuttamista, tarkoituksena joko säilyttää, kasvattaa tai muuttaa rakennusta niin, että se paranee kunnoltaan.


vanhan talon saneeraus


Korjausrakentaminen ja saneeraus ovat synonyymejä toisilleen ja kumpikin termi on yleisessä käytössä. Saneerauksen päätoimenpiteisiin kuuluu aina vähintäänkin osan vanhojen rakenteiden purkamista ja uusien rakentamista tilalle ja rakennuksen elinaikana kokonaisvaltainen saneeraus suoritetaan yleensä enintään muutaman kerran.


Sanaan saneeraus saattaa törmätä myös muissa asiayhteyksissä, sitä käytetään nimittäin esimerkiksi monien rakennusmateriaalien nimissä. Tällaisia ovat vaikkapa saneerauslaasti, saneerausjyrsin ja saneerauslevy. Saneerauksella saatetaan myös viitata taloudellisissa vaikeuksissa olevan yrityksen liiketoiminnan elvytykseen, josta käytetään termejä yrityssaneeraus tai velkasaneeraus.


Löydä luotettava tekijä

Milloin saneeraus on ajankohtainen?

Saneeraus tulisi tehdä silloin kun on syytä epäillä, että rakenteissa on vikaa, rakenne on tullut teknisen käyttöikänsä päähän tai rakennusta halutaan nykyaikaistaa tai laajentaa.


Suurin osa korjausrakentamisesta tehdään vanhenemisen ja vaurioitumisen myötä. Näin laajan remontin yhteydessä saatetaan lisäksi keskittyä parantamaan asumisen laatua sekä rakennuksen energiatehokkuutta.

Peruskorjaus vs. Perusparannus

Peruskorjauksella pyritään uudelleen rakentamalla korjaamaan rakennus vastaamaan sen alkuperäistä kuntoa. Peruskorjauksia ovat esimerkiksi lattiarakenteiden uusiminen sekä kylpyhuonesaneeraus.


Perusparannuksella tarkoitetaan olemassa olevan elementin muutosta paremmaksi, toimivammaksi kokonaisuudeksi. Lopputulos ylittää siis rakennuksen alkuperäisen laadun. Esimerkki yleisestä perusparannuksesta on aiemman lämmitysmuodon muuttaminen ekologisempaan ja taloudellisempaan vaihtoehtoon, kuten vaikkapa maalämpöön tai aurinkoenergiaan.


saneeraustyöt käynnissä

Mitä saneeraus maksaa?

Koska saneeraus pitää sisällään useita eri työvaiheita, sen hinta vaihtelee suuresti riippuen siitä minkälaisia muutoksia ja parannuksia kohteeseen tehdään. Listasimme muutamia esimerkkejä erityyppisistä saneeraustöistä ympäri Suomen. Kaikki esimerkit ja hintatiedot ovat oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita remontteja.

Asbestisaneeraus, Vaasa

Toteutunut hinta: 1 950€

50m2 omakotitalossa tehtiin asbestisaneeraus, jossa rakennuksen asbestia sisältävät keskuslämmitysputket poistettiin rakennuksen kellarista. Lue lisää remontista täältä.


Vesikaton saneeraus, Kaarina

Toteutunut hinta: 5 500€

Kaarinassa sijaitsevan loma-asunnon vesikatto saneerattiin. Urakkaan kuului mm. vanhan vedeneristeen purku ja uusien asennus, uusi kouru ja syöksy, vanhojen räystäspeltien poisto/takaisin asennus, tippalistan asentaminen alaräystäälle sekä piipun pellitys. Lisää remontista täältä.


Kylpyhuoneen ja saunan saneeraus, Kokkola

Toteutunut hinta: 8 970€

Erillistalon 9m2 kylpyhuone ja saunatila saneerattiin. Kohteessa uusittiin muun muassa pesuallashana, käsienpesu- ja suihkuhana, wc-pönttö, allaskaappi, kiuas, lauteet, seinämateriaalit ja laatoitus. Lue lisää remontista täältä.


Kesämökin saneeraus ja sähköistys, Hämeenlinna

Toteutunut hinta: 9 500e

Hämeenlinnalaisessa kesämökissä tehtiin kokonaisvaltainen saneeraus. Mökissä korjattiin muun muassa katto, lattiat sekä tehtiin erilaisia sähkötöitä. Lue lisää remontista täältä.


Huoneiston saneerausremontti, Helsinki

Toteutunut hinta: 17 000€

Kohteessa suoritettiin muun muassa kahden väliseinän rakentaminen, kittaus ja maalaus, keittiökalusteiden koteloinnin rakentaminen, tapettien poisto osasta asunnosta, katon ja seinien tasoitus ja maalaus sekä askeläänieristeen ja kalanruotoparketin asennus. Lue loput urakkaan kuuluneista työvaiheista täältä.


Jätä remontti-ilmoitus

Muista dokumentointi

Kaikki rakennukseen tehdyt muutokset on syytä dokumentoida huolellisesti, jotta tiedetään mitä ja milloin rakennuksessa on remontoitu. Näin esimerkiksi taloa myydessä osataan antaa uusille omistajille tarvittava informaatio rakennuksen kunnosta. Jos olet itse ostamassa asuntoa, on tärkeää tietää, onko esimerkiksi putkiremontti tai muu laajempi remontti tulossa lähivuosina ajankohtaiseksi, sillä se voi vaikuttaa suurestikin asunnon arvoon. Kuntotarkastus ja kuntoarvioraportti antavat hyvin osviittaa tulevista saneeraustarpeista.


korjausrakentamisen suunnittelu ja dokumentointi

Ota avuksi ammattilainen

Harvalla on osaamista näin laajan remontin suhteen, joten saneeraus kannattaa aina tehdä ammattilaisten toimesta. Koska korjausremontissa on useita eri työvaiheita, tarvitaan siihen monen osa-alueen ammattilaisia aina timpurista sähköasentajaan. Urakkamaailma yhdistää sinut ja osaavat ammattilaiset.


Urakkamaailman avulla löydät luotettavan urakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Tässä artikkelissa:

  • Tietoa saneerauksesta
  • Hintaesimerkkejä kodin eri saneeraustöistä
  • Neuvoja niille joilla on edessä saneerausurakka


Miksi valita Urakkamaailma?

  • Ilmainen
  • Kilpailuttamalla huomattavaa säästöä
  • Pääset näkemään kaikkien urakoitsijoiden taustatiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu


Lisää samankaltaisia artikkeleita:

saneerauslevy hinta

Saneerauslevy

koolaus

Koolaus

slammaus

Slammaus

Rintamamiestalon remontti hinta

Rintamamiestalon remontti

Yläkerran rakentaminen

Yläkerran rakentaminen

rossipohja

Rossipohja

öljysäiliön poisto hinta

Öljysäiliön poisto

rakennusluvan hankkiminen

Rakennuslupa

Pesuohuoneremontti hinta

Pesuhuoneremontin hinta

Omakotitalon purku hinta

Omakotitalon purku hinta

saunan rakentaminen

Saunan rakentaminen

turvalukko

Turvalukko

nanopinnoite

Nanopinnoite

kopolaatta

Kopolaatta

terassilasitus hinta

Terassilasitus hinta

Maalämpö taloyhtiöön

Maalämpö taloyhtiöön

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Savupiippu- ja hormiremontti

Savupiippu- ja hormiremontti

vesikaton rakenteet

Vesikaton rakenteet

älykoti

Älykoti