Uusi kohde!

Saunan pesuhuoneen lattialämmitys sekä p..., Kortela

17 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

MJ LVI-PALVELU , Vantaa

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Somero

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Julkisivun huoltomaalaus, Espoo

17 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti-Kymppi, Naantali

5 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Sälekaihtimien hankkiminen ja asentamine..., Helsinki

19 minuuttia sitten

×
Päivitetty 28.03.2024

Saneeraus on tärkeä osa rakennuksen ylläpitoa

Saneerauksella, eli korjausrakentamisella tarkoitetaan laajaa rakennuksen tai rakennelman korjausta tai muuttamista, tarkoituksena joko säilyttää, kasvattaa tai muuttaa rakennusta niin, että se paranee kunnoltaan.


Korjausrakentaminen ja saneeraus ovat synonyymejä toisilleen ja kumpikin termi on yleisessä käytössä. Saneerauksen päätoimenpiteisiin kuuluu aina vähintäänkin osan vanhojen rakenteiden purkamista ja uusien rakentamista tilalle ja rakennuksen elinaikana kokonaisvaltainen saneeraus suoritetaan yleensä enintään muutaman kerran.

Sanaan saneeraus saattaa törmätä myös muissa asiayhteyksissä, sitä käytetään nimittäin esimerkiksi monien rakennusmateriaalien nimissä. Tällaisia ovat vaikkapa saneerauslaasti, saneerausjyrsin ja saneerauslevy. Saneerauksella saatetaan myös viitata taloudellisissa vaikeuksissa olevan yrityksen liiketoiminnan elvytykseen, josta käytetään termejä yrityssaneeraus tai velkasaneeraus.

Aloita onnistunut korjausremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Milloin saneeraus on ajankohtainen?

Saneeraus tulisi tehdä silloin kun on syytä epäillä, että rakenteissa on vikaa, rakenne on tullut teknisen käyttöikänsä päähän tai rakennusta halutaan nykyaikaistaa tai laajentaa.

Suurin osa korjausrakentamisesta tehdään vanhenemisen ja vaurioitumisen myötä. Näin laajan remontin yhteydessä saatetaan lisäksi keskittyä parantamaan asumisen laatua sekä rakennuksen energiatehokkuutta.

Peruskorjaus vs. Perusparannus

Peruskorjauksella pyritään uudelleen rakentamalla korjaamaan rakennus vastaamaan sen alkuperäistä kuntoa. Peruskorjauksia ovat esimerkiksi lattiarakenteiden uusiminen sekä kylpyhuonesaneeraus.

Perusparannuksella tarkoitetaan olemassa olevan elementin muutosta paremmaksi, toimivammaksi kokonaisuudeksi. Lopputulos ylittää siis rakennuksen alkuperäisen laadun. Esimerkki yleisestä perusparannuksesta on aiemman lämmitysmuodon muuttaminen ekologisempaan ja taloudellisempaan vaihtoehtoon, kuten vaikkapa maalämpöön tai aurinkoenergiaan.

puun sahaaminen

Mitä saneeraus maksaa?

Koska saneeraus pitää sisällään useita eri työvaiheita, sen hinta vaihtelee suuresti riippuen siitä minkälaisia muutoksia ja parannuksia kohteeseen tehdään. Listasimme muutamia esimerkkejä erityyppisistä saneeraustöistä ympäri Suomen. Kaikki esimerkit ja hintatiedot ovat oikeita, Urakkamaailman kautta toteutuneita remontteja.

Muista dokumentointi

Kaikki rakennukseen tehdyt muutokset on syytä dokumentoida huolellisesti, jotta tiedetään mitä ja milloin rakennuksessa on remontoitu. Näin esimerkiksi taloa myydessä osataan antaa uusille omistajille tarvittava informaatio rakennuksen kunnosta.

Jos olet itse ostamassa asuntoa, on tärkeää tietää, onko esimerkiksi putkiremontti tai muu laajempi remontti tulossa lähivuosina ajankohtaiseksi, sillä se voi vaikuttaa suurestikin asunnon arvoon.

Kuntotarkastus ja kuntoarvioraportti antavat hyvin osviittaa tulevista saneeraustarpeista.

korjausrakentamisen suunnittelu ja dokumentointi

Ota avuksi ammattilainen

Harvalla on osaamista näin laajan remontin suhteen, joten saneeraus kannattaa aina tehdä ammattilaisten toimesta. Koska korjausremontissa on useita eri työvaiheita, tarvitaan siihen monen osa-alueen ammattilaisia aina timpurista sähköasentajaan. Urakkamaailma yhdistää sinut ja osaavat ammattilaiset.

Urakkamaailmasta löydät ammattilaiset remonttitarpeisiin

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi