Uusi kohde!

Autotalli muuttaminen autohuoltotilaksi, Luhtikylä

48 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

3k-Yhtiöt OY, Espoo

7 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Rovaniemi

38 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Tapiseeraus makuuhuone ja olohuone, Jyväskylä

55 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Tuusula

8 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kattoremontti, Kirkkonummi

2 tuntia sitten

×
Päivitetty 07.12.2023

Lämpölasi - asennus ja hinta

Lämpölasi eli eristyslasi on yhdestä tai useammasta lasilevystä tehty, ohuella metallioksidilla pinnoitettu lasi, joka heijastaa pois lämpösäteilyä päästäen kuitenkin valon läpi.

Tässä artikkelissa tutustut lämpölasin ominaisuuksiin, asennukseen sekä hintoihin.


Lämpölasi, selektiivilasi vai eristyslasi?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja lämpölasista käytetäänkin useita eri termejä. Selektiivilasi juontaa alkunsa englanninkielisestä termistä “select" eli valita, sillä lasi tavallaan valitsee, millaista säteilyä se päästää läpi.

Aloita onnistunut lämpölasin asennus

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Lämpölasin, selektiivilasin ja eristyslasin lisäksi puhutaan usein myös energiansäästölaseista, koska eristävien ominaisuuksiensa ansiosta lämpölasi auttaa parantamaan rakennuksen energiatehokkuutta.

Lämpölasin ominaisuudet

Lämpölasi koostuu kahdesta tai useammasta erillisestä lasista, jotka kiinnitetään toisiinsa lasien reunoihin asennettujen kehien avulla. Eristyslaseja on yleisesti saatavilla kolmessa eri paksuudessa: 4 mm, 6 mm ja 8 mm.

Lasit valmistetaan useimmiten mittatilaustyönä kohteen tarpeiden mukaan. Lasin reunojen tarkka hiominen on tärkeää, sillä huonosti hiotut reunat voivat altistaa ikkunat vaurioille.

Lämpöhukan estämisen lisäksi lämpölasi toimii myös hyvänä äänieristeenä.

Lämpölasin ja lämpölasielementin hinta

Keskimäärin lämpölasin hinta on n. 200 € - 1 400 €. Lämpölasin asennuksen hinta määräytyy asennettavien lasien määrän sekä asennuksen vaativuuden mukaan. Yhden lasin asennus voi maksaa edullisimmillaan n. 200 € - 400 €, mutta isommat asennustyöt kustantavat enemmän.

Lämpölasin hinta määräytyy pääasiallisesti lasin korkeuden ja leveyden mukaan, sekä siitä kuinka monesta lasista eristyslasi on koostettu. Lisäksi hintaan vaikuttaa muun muassa valittu pinta (esimerkiksi karkaistu tai laminoitu pinta) sekä halutaanko laseihin aurinkosuoja tai lisälämmöneristyksiä.

Selvitä lämpölasin asennuksen hinta

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Mihin lämpölasi eli energiansäästölasi soveltuu?

Lämpölaseja voidaan käyttää niin ikkunoissa, ulko-ovissa, lasisissa julkisivuissa kuin erilaisissa lasikatteissakin.

Lämpölasi soveltuu mainiosti isoille lasipinnoille, koska ikkuna ei päästä lämpöä sisään, eli tila ei pääse kuumenemaan kesäisin liikaa. Talvella lasit taas auttavat sisätiloja pysymään lämpimänä, sillä lämpölasi ei päästä huonelämpöä karkaamaan.

lämpölasin asennus

Lämpölasin asentaminen vanhan ikkunan tilalle

Lämpölasi on useimmiten mahdollista asentaa myös vanhan ikkunan tilalle. Jos harkitset vanhojen ikkunalasien uusimista lämpölasilla, ammattilainen osaa tehdä arvion siitä, tarvitseeko asennuksen yhteydessä tehdä rakenteellisia muutoksia vai ei.

Lämpölasi ja energiansäästö

Lämpölasien hyvä lämmöneristyskyky auttaa säästämään kodin energiakustannuksissa. Suurin osa talouksien energian kulutuksesta menee lämmitykseen ja erityisesti vanhoissa taloissa lämpövuotoja tapahtuu useimmiten juurikin ikkunoiden kautta. Näin ollen lämpölasin asennus on hyvä keino lisätä kodin energiatehokkuutta.

Selektiivilasin pesu

Selektiivilasin pinnoite on lasien sisäpinnoilla, joten ikkunoiden pesu ei kuluta pinnoitetta. Näin ollen lasi voidaan pestä normaalisti ilman että pinnoite vaurioituu.

Pesu on syytä tehdä huolellisesti käyttämällä mietoa saippuavettä ja pehmeää liinaa tai sientä. Puhdistuksen jälkeen lasi kuivataan esimerkiksi pyyhkeellä tai lastalla. Säännöllinen pesu varmistaa selektiivilasin optimaalisen toimintakyvyn, sekä pitää pinnan esteettisenä.

Löydä ammattilainen lämpölasin asennukseen

Urakkamaailmasta löydät helposti ja vaivattomasti alueesi luotettavat ammattilaiset. Jättämällä remontti-ilmoituksen saat keskimäärin n. neljä tarjousta ja pääset vertailemaan hintoja sekä tutustumaan urakoitsijoiden taustatietoihin ennen tekijän valintaa.

Voit lukea muiden käyttäjien jättämiä arvosteluita sekä tehdä kirjallisen sopimuksen suoraan alustallamme. Urakkamaailman kautta solmituissa sopimuksissa on aina voimassa remonttiturvamme.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi