Uusi kohde!

Talon maalaus, Sipoo

8 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Kirkkonummi

2 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Vantaa

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Pihan tasoitus, Sipoo

40 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

PH Maalausurakointi, Espoo

9 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Yhdelle makuuhuoneen seinälle asennetaan..., Helsinki

49 minuuttia sitten

×
Päivitetty 15.01.2024

Laadukkaan autokatoksen rakentaminen lisää kiinteistösi arvoa

Tässä artikkelissa:

- Vinkkejä siihen mitä autokatoksen rakentamisessa tulee huomioida
- Hintaesimerkkejä toteutuneista urakoista
- Autokatoksen hyötyjä


Autotalli tai autokatos helpottaa auton säilyttämistä ja toimii myös varastotilana. Tiesitkö, että toimivan autokatoksen voit saada vain muutamalla tonnilla?

Aloita onnistunut autokatoksen rakentaminen

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Miksi autokatoksen rakentaminen kannattaa?

Suomen vaihtelevat sääolosuhteet aiheuttavat monelle autonomistajalle päänvaivaa. Kun autoa voidaan säilyttää sisätilassa, joka mahdollisesti on myös lämmitetty, säästytään talvella lumen luonnista auton päältä tai ikkunoiden rappaukselta.

Kun autokatos rakennetaan tarpeeksi väljäksi, voidaan tilassa säilyttää vaikkapa vaihtorenkaita, työkaluja tai harrastevälineitä. Vaikka tila ei olisikaan lämmitetty, se on oiva paikka esimerkiksi suksille, pyörille tai muille kylmää kestäville tavaroille.

Jos tila päätetään lämmittää, vaikkapa ilmalämpöpumpun tai aurinkopaneelien avulla, voidaan siellä säilyttää myös kosteudelle herkkiä tavaroita, kuten ylimääräisiä vaatteita tai tekstiilejä.

Autokatoksen hyödyt:

  • suojaa autoa
  • toimii varastona
  • lisää kiinteistön arvoa

Mitä ottaa huomioon kun rakentaa autokatosta?

Rakentamista suunnitellessa on tärkeää, että rakennelmalle varataan tarpeeksi tilaa. Katosta ei siis tule rakentaa liian ahtaaseen paikkaan.

Lisäksi tulee miettiä halutaanko katos palvelemaan yhden, kahden tai jopa useamman auton tarpeita. Vaikka taloudessa olisi vain yksi ajopeli on hyvä katsoa tulevaisuuteen ja miettiä onko kahden auton tarve lähivuosina mahdollisesti ajankohtaista.

Kilpailuta autokatoksen rakentaminen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Mitä ottaa huomioon kun rakentaa autokatosta?

Rakentamista suunnitellessa on tärkeää, että rakennelmalle varataan tarpeeksi tilaa. Katosta ei siis tule rakentaa liian ahtaaseen paikkaan. Lisäksi tulee miettiä halutaanko katos palvelemaan yhden, kahden tai jopa useamman auton tarpeita. Vaikka taloudessa olisi vain yksi ajopeli on hyvä katsoa tulevaisuuteen ja miettiä onko kahden auton tarve lähivuosina mahdollisesti ajankohtaista.

autotallin rakentaminen

Katosta tai tallia ei kannata mitoittaa pelkästään autojen koon mukaan vaan tilaan on hyvä suunnitella myös ylimääräistä varastotilaa. Kun tila on laadukas ja hyvin rakennettu lisää se kiinteistön arvoa.

Autokatos on mahdollista tilata avaimet käteen periaatteella tai rakentaa itse pitkästä tavarasta. Yhä useampi päätyy helppoon ja nopeaan avaimet käteen-toimitukseen, mutta paikan päällä rakentaminen tai valmiista paketista kokoaminen pitää kuitenkin edelleen pintansa ja on suosituin tapa toteuttaa autokatos.

Autokatoksen rakentaminen hinta

Autokatoksen hintaan vaikuttaa toki sen koko, käytetty materiaali ja se halutaanko tila lämpimäksi. Lisäksi mahdolliset ikkuna- ja ovivalinnat vaikuttavat kustannuksiin. Moni valitsee oveksi kippi- tai nosto-oven, sillä ne säästävät tilaa ja toimivat hyvin myös runsaslumisilla keleillä. Autokatos tosin jätetään usein avoimeksi. Listasimme esimerkkejä autokatoksen rakentamiseen liittyvistä urakoista, jotka on kaikki kilpailutettu Urakkamaailman kautta.

Autokatoksen ja varaston kasaaminen, Kaarina

Kaarinassa koottiin 55m2 kokoinen autokatos ja varasto-valmispaketti. Kohteessa tehtiin myös lisäksi joitakin sähkötöitä. Lisää...

Hinta: 5 000 €


Autokatoksen ja lämpimän varaston rakentaminen, Helsinki

Kohteessa rakennettiin katoksen runko, ulkoverhous (pystypaneelit), kattoristikot, peltikate, räystäät ja lumiesteet. Lisäksi lämpimään varastoon tehtiin eristeet, kipsilevyt, ovi sekä ikkuna. Pinta-alaa rakennukselle tuli 48m2. Lisää...

Hinta: 8 508 €


Autokatoksen pilarien oikaisu, Rauma

Routimisen vuoksi kallistuneet autokatoksen 20 pilaria oikaistiin Raumalla. Kyseessä oli vuonna 1994 rakennettu 25m2 kokoinen autokatos/varastorakennus. Lisää...

Hinta: 450 €


kodin autokatos ja autotalli

Tarvitsenko autokatoksen rakentamiseen rakennusluvan?

Autokatoksen rakentamista suunniteltaessa moni miettii mitä lupia siihen tarvitaan. Lupa riippuu siitä millainen rakennelma halutaan tehdä.

Pieneen, kylmään katokseen riittää useimmiten toimenpidelupa kun taas isompi autotalli, joka vaatii perustukset, tarvitsee rakennusluvan. Lupa-asiat tulee tarkastaa oman kunnan viranomaisilta ennen rakentamisen aloittamista. Myös maankäyttö- ja rakennuslain uudistus tulee vaikuttamaan pienrakentamisen lupakäytänteisiin.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Kaikkia Urakkamaailmassa sidottuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi