Uusi kohde!

Tellervo Hankilanoja, Keuruu

30 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TMI Mikko Viitapohja, Kangasala

14 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Hyvinkää

25 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Vantaa

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

HJ-Suojaus, Tampere

20 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lämmönvaihtimen asennus, Turku

8 tuntia sitten

×

Laadukkaan autokatoksen rakentaminen lisää kiinteistösi arvoa

Lukuaika 4min

autokatoksen rakentaminen


Autotalli tai autokatos helpottaa auton säilyttämistä ja toimii myös varastotilana. Tiesitkö, että toimivan autokatoksen voit saada vain muutamalla tonnilla?

Miksi autokatoksen rakentaminen kannattaa?

Suomen vaihtelevat sääolosuhteet aiheuttavat monelle autonomistajalle päänvaivaa. Kun autoa voidaan säilyttää sisätilassa, joka mahdollisesti on myös lämmitetty, säästytään talvella lumen luonnista auton päältä tai ikkunoiden rappaukselta.

Kun autokatos rakennetaan tarpeeksi väljäksi, voidaan tilassa säilyttää vaikkapa vaihtorenkaita, työkaluja tai harrastevälineitä. Vaikka tila ei olisikaan lämmitetty, se on oiva paikka esimerkiksi suksille, pyörille tai muille kylmää kestäville tavaroille.

Jos tila päätetään lämmittää, vaikkapa ilmalämpöpumpun tai aurinkopaneelien avulla, voidaan siellä säilyttää myös kosteudelle herkkiä tavaroita, kuten ylimääräisiä vaatteita tai tekstiilejä.

Autokatoksen hyödyt:

  • suojaa autoa
  • toimii varastona
  • lisää kiinteistön arvoa


Jätä remontti-ilmoitus

Mitä ottaa huomioon kun rakentaa autokatosta?

Rakentamista suunnitellessa on tärkeää, että rakennelmalle varataan tarpeeksi tilaa. Katosta ei siis tule rakentaa liian ahtaaseen paikkaan. Lisäksi tulee miettiä halutaanko katos palvelemaan yhden, kahden tai jopa useamman auton tarpeita. Vaikka taloudessa olisi vain yksi ajopeli on hyvä katsoa tulevaisuuteen ja miettiä onko kahden auton tarve lähivuosina mahdollisesti ajankohtaista.

autotallin rakentaminen

Katosta tai tallia ei kannata mitoittaa pelkästään autojen koon mukaan vaan tilaan on hyvä suunnitella myös ylimääräistä varastotilaa. Kun tila on laadukas ja hyvin rakennettu lisää se kiinteistön arvoa.

Autokatos on mahdollista tilata avaimet käteen periaatteella tai rakentaa itse pitkästä tavarasta. Yhä useampi päätyy helppoon ja nopeaan avaimet käteen-toimitukseen, mutta paikan päällä rakentaminen tai valmiista paketista kokoaminen pitää kuitenkin edelleen pintansa ja on suosituin tapa toteuttaa autokatos.

Paljonko autokatoksen rakentaminen maksaa?

Autokatoksen hintaan vaikuttaa toki sen koko, käytetty materiaali ja se halutaanko tila lämpimäksi. Lisäksi mahdolliset ikkuna- ja ovivalinnat vaikuttavat kustannuksiin. Moni valitsee oveksi kippi- tai nosto-oven, sillä ne säästävät tilaa ja toimivat hyvin myös runsaslumisilla keleillä. Autokatos tosin jätetään usein avoimeksi. Listasimme esimerkkejä autokatoksen rakentamiseen liittyvistä urakoista, jotka on kaikki kilpailutettu Urakkamaailman kautta.

Autokatoksen ja varaston kasaaminen, Kaarina

Kaarinassa koottiin 55m2 kokoinen autokatos ja varasto-valmispaketti. Kohteessa tehtiin myös lisäksi joitakin sähkötöitä. Lisää...

Hinta: 5 000 €


Kohteessa rakennettiin katoksen runko, ulkoverhous (pystypaneelit), kattoristikot, peltikate, räystäät ja lumiesteet. Lisäksi lämpimään varastoon tehtiin eristeet, kipsilevyt, ovi sekä ikkuna. Pinta-alaa rakennukselle tuli 48m2. Lisää...

Hinta: 8 508 €


Routimisen vuoksi kallistuneet autokatoksen 20 pilaria oikaistiin Raumalla. Kyseessä oli vuonna 1994 rakennettu 25m2 kokoinen autokatos/varastorakennus. Lisää...

Hinta: 450 €


kodin autokatos ja autotalli

Tarvitsenko rakennusluvan?

Autokatoksen rakentamista suunniteltaessa moni miettii mitä lupia siihen tarvitaan. Lupa riippuu siitä millainen rakennelma halutaan tehdä. Pieneen, kylmään katokseen riittää useimmiten toimenpidelupa kun taas isompi autotalli, joka vaatii perustukset, tarvitsee rakennusluvan. Lupa-asiat tulee tarkastaa oman kunnan viranomaisilta ennen rakentamisen aloittamista.


Haaveissa autokatos?

Urakkamaailma auttaa kilpailuttamaan urakkasi- luotettavasti ja nopeasti!

Löydä ammattilainen urakallesi

Tässä artikkelissa:

  • Vinkkejä siihen mitä autokatoksen rakentamisessa tulee huomioida
  • Hintaesimerkkejä toteutuneista urakoista
  • Autokatoksen hyötyjä


Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.

Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä


Lisää kiinnostavia artikkeleita:


Autotallin rakentaminen

Autotallin rakentaminen hinta

talon perustukset

Talon perustukset

slammaus

Slammaus

vesikaton rakenteet

Vesikaton rakenteet

älylukko

Älylukko

asemapiirros

Asemapiirros

saneeraus

Saneeraus

betonilattian hionta

Betonilattian hionta

rakennusluvan hankkiminen

Rakennuslupa

pilariperustus

Pilariperustus

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Ilmalämpöpumpun asennushinnat

Asfaltoinnin hinta

Asfaltoinnin hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Ilma-vesilämpöpumpun hinta

Kodin suunnittelu

Kodin suunnittelu