Uusi kohde!

Talon maalaus, Sipoo

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Vakitek Oy, Kirkkonummi

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Pihan tasoitus, Sipoo

2 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

PH Maalausurakointi, Espoo

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Yhdelle makuuhuoneen seinälle asennetaan..., Helsinki

3 tuntia sitten

×
Päivitetty 18.01.2024

Pilariperustus - Mikä se on ja minkälaisille rakenteille se sopii?

Pilariperustusta käytetään useimmiten kevyiden rakennelmien kuten leikkimökkien, varastorakennusten, vajojen tai aidan perustana, mutta se sopii myös asuintalon perustukseksi.

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan pilariperustukseen ja sen hintoihin.


Pilariperustuksen hinta

Pilariperustuksen hintaan vaikuttaa muun muassa perustusten laajuus, minkä merkkiset pilarit valitaan, millaiset liitokset tehdään sekä tontin haastavuus. Alta löydät kaksi Urakkamaailman kautta teetettyä perustustyötä. Hinnat antavat hyvin suuntaa myös omalle urakallesi, mutta tarkan arvion saat jättämällä remontti-ilmoituksen.


Puuvajan pilariperustus, Kirkkonummi

Toteutunut hinta: 2 356 € (työn osuus, ei sisällä materiaalikustannuksia)

Omakotitaloon Kirkkonummelle haluttiin rakentaa uusi puuvaja. Perustukset tehtiin pilariharkoista kallioiselle alustalle ja pilareita asennettiin yhteensä 11 kpl. Lue lisää...


Vapaa-ajan asunnon pilariperustus, Kirkkonummi

Toteutunut hinta: 36 786 € (sisältäen myös materiaalikustannukset)

Kallioiselle tontille tehtiin pilariperustus 150 m2 kokoista vapaa-ajan asuntoa varten. Maaperässä oli hieman korkeuseroja ja rakennus itsessään tultiin tekemään hirrestä. Lue lisää...


Suunnittelu takaa hyvän perustan

Ennen pilareiden lyömistä maahan, tulee tämä rakentamisen tärkeä työvaihe suunnitella huolellisesti. Pilariperustuksen etuna on se, että alueella ei tarvita yhtä laajoja maankaivuutöitä kuin monissa muissa perustuksissa.

Kilpailuta pilariperustus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Kestävän lopputuloksen kannalta on tärkeää suunnitella pilareiden asettelu tarkasti etukäteen. Pilarit tukevat parhaiten, kun niitä asennetaan myös rakennuksen seinustalle.

Pilariharkkoperustus sopii parhaiten alustalle, joka on tiivis ja routimaton ja se voidaan tehdä myös esimerkiksi kallioiselle alustalle.

Pilareiden asennus

Markkinoilla on olemassa useiden eri valmistajien tarjoamia pilareita. Jokaisen pilarimerkin kohdalla tulee siis noudattaa valmistajan antamia asennusohjeita. Yleisesti pilareista löytyy päähän tehty asennusreikä, johon pujotetun nostotapin avulla pilari saadaan siirrettyä paikoilleen. Matalampia pilareita taas on mahdollista nostella päälle valetun nostolenkin avulla.

Pilareiden kiinnittämiseen tarkoitettuja liitoksia voi olla neljää erilaista:

  • Pulttiliitos
  • Hitsausliitos
  • Holkkiliitos
  • Tappiliitos (käytetään useimmiten parvekeliitoksissa sekä kerrospilariliitoksissa)

Pilareita tukemaan käytetään säädettäviä elementtitukia. Kun kiinnitykset on tehty ja pilarit tuettu, voidaan nostoapuvälineet irrottaa.

pilariperustukset työmies

Aloita onnistunut perustusten teko

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Pilariperustuksen rakennekuva

Pilareille valetaan perustaksi antura, johon istutetaan ylöspäin sojottavat harjateräkset. Teräsnippu jää pilariharkon sisään sitoen pilarin anturiin. Ennen varsinaisten pilarien tekoa, annetaan anturan kuivua hyvin.

pilariperustus rakennekuva

Miten määritellä sopiva pilariharkkoperustus?

Kevyemmät rakenteet, kuten vaikkapa terassi tai leikkimökki vaatii alleen huomattavasti pienemmän kantavuuden kestävät pilarit kuin vaikkapa asuinrakennus. Huomioi siis pilareita valitessa millaista kantavuutta ollaan hakemassa.

Valmistaja ilmoittaa pilarin yhteydessä sen kantavuuden useimmiten kilomääränä. Esimerkiksi katoksille tai kesämökeille tarkoitettu pilari voi olla kantavuudeltaan n. 5000 kg kun taas terasseille tai pienmökeille riittää usein n. 1600 kg enimmäiskuormitus.

Pilareita valitessa on hyvä konsultoida ammattilaista. Näin takaat kestävät ja laadukkaat perustukset rakennuksellesi. Urakkamaailma auttaa sinua löytämään luotettavan tekijän nopeasti ja helposti. Ilmoituksen jättäminen on remontin tilaajalle aina ilmaista!

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Kaikkia Urakkamaailmassa solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Pilariperustus sopii erityisen hyvin pienemmille mökeille, piharakennuksille ja saunoille

Pilariperustus on oiva valinta pienrakennuksille. Koska pilariperustus ei vaadi laajoja maanrakennustöitä, on niiden asentaminen helppoa silloin kun käytettävää pinta-alaa on vähemmän. Pilariperustukset ovat lisänneetkin suosiotaan erilaisien loma-asuntojen, sekä piharakennusten perustustyyppinä.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi