Uusi kohde!

Kesämökin lattiaremontti, Leppävirta

19 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

FinMD OY, Helsinki

1 tunti sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lämminvesivaraajan vaihto, Ylöjärvi

36 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Metsähankala Oy, Tampere

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kantavan seinän purku / oviaukon suurent..., Askola

1 tunti sitten

×

Mikä on sähköremontin hinta ja kuinka voit kilpailuttaa sähköremontin?

Tässä artikkelissa paljastamme kuinka paljon erilaiset sähköremontit maksavat, mitä tulee ottaa huomioon sähköremontissa ja kuinka voit säästää rahaa sähköremontissasi.

Sähköremontti


Jätä remontti-ilmoitus tästä
Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.


Sähköremonttien toteutuneita hintoja

Alla olevat sähköremonttien hinnat ovat toteutuneita, Urakkamaailman kautta kilpailutettuja sähköremonttien hintoja. Kilpailuta sinäkin itsellesi sähköurakoitsija jättämällä remontistasi ilmoitus tänne.Saunan sähkökiukaan vaihto uuteen

Espoossa sijaitsevassa paritalossa tuli poiskytkeä vanha kiuas, ja asentaa uusi tilalle. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 101€ (Sähkötyöt 86.8€ + Matkakulut 15€)


Huoneiston pienet sähkötyöt

Kerrostalohuoneistossa haluttiin ammattilaisen tekevän yhden kaapelin asennus sähkökeskukseen. Olohuoneesta vedetty kaapeli tuli vetää keskukselle osoitettuun johdonsuojakatkaisijaan. Työstä tuli tehdä myös virallinen pöytäkirja remontin tilaajalle ja kyseisen taloyhtiön isännöitsijälle. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 138€ (Työt 114€ + 24€ matkakulut)


Löydä omalle sähköremontille luotettava tekijä

Huomaathan, että Urakkamaailmasta löydät tekijän remonttiin kuin remonttiin. Jätä remontistasi ilmoitus ilmaiseksi.


Sähköpääkeskuksen vaihto uuteen

Omakotitalo Helsingin Malilla halusi uusia sähköpääkeskuksen. Tontille oli luotu sähköliittymä ja siellä oli vanha sähköpääkeskus. Kyseinen sähköpääkeskus haluttiin päivittää uudempaan versioon. Tästäkin urakasta tehtiin mittauspöytäkirja. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 1 600€ (sisältää työn + materiaalit)


Pieniä sähkötöitä omakotitalossa

Helsingissä sijaitsevassa huoneistossa oli tarve löytää pienimuotoisiin sähkötöihin luotettava urakoitsija. Ensinnäkin purettiin väliseinä, jossa tuli korjata asianmukaisesti seinän sisällä menevä sähköyhteys. Muita sähkötöitä olivat mm. lattialämmityksen säädön uudelleen sijoitus, keittiön valaisimen uudelleen kytkentä, 2-3 uutta pistorasiapaikkaa sisätiloihin, 1 uusi pistorasiapaikka parvekkeelle. Kaikista töistä haluttiin tehdä myös asiaankuuluva mittauspöytäkira kytkennöistä. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 1045€ (Sähkötyöt 669.60€ + Tarvikkeet 355.88€)


Kerrostalohuoneiston sähköremontti

65 neliöisen kerrostalohuoneiston sähköt tuli uusia koko huoneistoa kattavan remontin yhteydessä. Sähköremonttii kuului muun muassa: pistorasioiden lisääminen (12 kpl), uunille sähköjen veto, liedelle vaadittavat sähkötyöt (heillä oli ennestään kaasuhella). liestituulettimelle sähköjen veto sekä kahden valaisimen sähköistys. Lue lisää remontista tästä.

Urakan toteutunut hinta: 2795.56€ (Työt 1600€ + Tarvikkeet 860€ + Matkakulut 35€ + Muut kulut 300€)

Katso tästä lisää sähköremonttien toteutuneita hintoja.


Sähköremontti ammattilainen

Sähköremontteihin tulee aina palkata ammattilainen.


Vanhentuneen sähköjärjestelmän uusiminen parantaa turvallisuutta ja sujuvoittaa arkea

Ikääntynyt, teholtaan riittämätön sähköjärjestelmä lisää tulipalon ja sähköiskun vaaraa sekä laskee asumismukavuutta. Usein pientalon asukas havahtuu sähköjärjestelmän vanhentumiseen siinä vaiheessa, kun sulakkeiden teho ei enää riitä kodinkoneiden yhtäaikaiseen käyttöön esimerkiksi keittiössä. Myös pistorasioiden vähäisyys voi haitata arjen sujuvuutta.


Aloita oma sähköremontti tästä, ilmaiseksi


Sähköjärjestelmän sydän on sähkökeskus, josta löytyvät sulakkeet kodin eri toiminnoille ja tiloille, kuten valaistukselle, kylpyhuoneelle ja keittiölle. Sulake määrittää, mikä on kunkin sähköpiirin yhtäaikaisen kulutuksen maksimi. Pääsulake taas asettaa rajan sähkön yhtäaikaiselle kokonaiskulutukselle.

Sähköjärjestelmän ylikuormituksesta kertovat muun muassa sulakkeiden toistuva palaminen, sähkökeskuksen kipinöinti, syöttökaapelin kuumeneminen, pistorasioiden mustuminen sekä valojen välkkyminen tai syttymättä jääminen. Pientaloon 30 vuotta sitten asennettu sähköjärjestelmä on auttamatta vanhentunut: sitä ei ole mitoitettu kestämään nykyisen elämäntavan mukanaan tuomaa laitemäärää.


Sähkötyöt ovat ammattilaisten hommia

Kun pientalon sähköjärjestelmä alkaa osoittaa vanhentumisen merkkejä, kuntokartoitus ja kokonaisvaltainen uusiminen ovat usein paikallaan. Aiemmissa remonteissa sähköpisteitä on saatettu lisätä huomioimatta sähkökeskuksen kapasiteettia. Lisäksi turvallisuusmääräykset ovat kiristyneet vuosikymmenten kuluessa. Monesta kodista löytyy yhä maadoittamattomia pistorasioita. Osa takavuosien tee-se-itse-virityksistä on hengenvaarallisia, etenkin kuormituksen lisääntyessä sekä kytkentöjen ja kaapeleiden ikääntyessä.

Nykyään sähkötöiden tekeminen on Suomessa tarkoin säänneltyä. Esimerkiksi kiinteitä sähköasennuksia saavat tehdä vain kyseisiin töihin pätevöityneet ammattilaiset. Epäpätevän asentajan käyttäminen voi johtaa esimerkiksi vakuutusturvan raukeamiseen. Sähköremonttia teettävän kannattaa tarkistaa etukäteen potentiaalisten tarkastajien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden pätevyydet Tukesin pätevyysrekisteristä.

Sähköremontti kannattaa aloittaa tilaamalla kuntotutkimus, joka sisältää järjestelmän nykytilan kartoituksen, listauksen mahdollisista vaaraa aiheuttavista vioista ja puutteista sekä toimenpide-ehdotukset. Kuntotutkimuksia tekevät muun muassa sähkölaitteiden kuntotarkastajat sekä sähkösuunnittelijat. Yleensä sähköremontti pyritään yhdistämään kodin perusparannukseen tai keittiöremonttiin, jotta ainakin osa sähkö- ja kaapelivedoista saadaan upotettua seinien sisään.


Pitkäikäinen, toimiva kokonaisuus vaatii suunnittelua

Kuntokartoituksen jälkeen alkaa varsinainen suunnittelutyö. Heti aluksi on hyvä miettiä, mitä rakenteita avataan, mistä vedot kannattaa viedä, mitkä niistä saisi kätkettyä listojen taakse tai kiinteisiin kalusteisiin ja voisiko esimerkiksi ullakkoa hyödyntää. Sähkösuunnittelija suunnittelee omistajan toiveita sekä budjettia vastaavan järjestelmän, tekee tarvittavat lisäkartoitukset, piirtää sähkösuunnitelman ja määrittää pääsulakkeiden kapasiteetit.

Tyypillisesti laajan sähköremontin yhteydessä uusitaan sähkökeskus, lisätään pistorasioiden määrää, vedetään tietoliikenne-, antenni- ja telekaapeleita, parannetaan valaistusta sekä otetaan uutta taloautomaatiota käyttöön. Taloautomaatiota on mahdollista hyödyntää esimerkiksi valaistus-, lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmissä, palo- ja murtohälytyksissä sekä veden- ja sähkönkulutuksen seurannassa. Moni myös asennuttaa taloonsa kotona-poissa-kytkimen, jolla valitut pistorasiat ja valot saa yhdellä napsautuksella pois päältä.

Onnistunut sähköremontti parantaa asumisen turvallisuutta, mukavuutta ja energiatehokkuutta. Laajan sähköremontin yhteydessä kannattaa ennakoida myös tulevaisuuden tarpeita. Esimerkiksi hyvät tietoliikennevalmiudet sekä mahdollisuus aurinkopaneelien asentamiseen tekevät ratkaisusta pitkäikäisen ja nostavat kiinteistön arvoa.

Laadukkaan sähkösuunnitelman pohjalta työn toteutus on helppo kilpailuttaa sähköurakoitsijoilla. Tarjouspyyntöön kannattaa sisällyttää myös lakisääteinen käyttöönottotarkastus pöytäkirjoineen. Pöytäkirja on urakoitsijan laatima, talon omistajalle jäävä todistus sähköasennusten turvallisuudesta. Talon sähköjärjestelmää koskevat asiakirjat, laitteistotiedot ja käyttöohjeet on hyvä tallettaa tulevaisuuden varalle tai seuraavia asukkaita ajattelen.


Aloita oma remonttisi tästä, ilmaiseksi

Urakkamaailman avulla löydät luotettavan sähköurakoitsijan.

Tässä artikkelissa kerromme

  • Mitä erilaiset sähköremontit maksavat
  • Mitä sähköremontilla tarkoitetaan
  • Milloin sähköremontti on aiheellinen
  • Miten löytää luotettava tekijä sähköremonttiin.Urakkamaailmasta löydät luotettavan ammattiurakoitsijan remonttiin kuin remonttiin, ilmaiseksi.


Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästä
Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

sähkösuunnittelu

Sähkösuunnittelu

Sijoitusasunnon remontti

Sijoitusasunnon remontti

kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

pistorasian kytkentä

Pistorasian kytkentä

mikrosementti hinta

Mikrosementti hinta

betonilattian hionta

Betonilattian hionta

Sähköauton latausaseman hinta

Sähköauton latausasema hinta

Rintamamiestalon salaojaremontti

Rintamamiestalon salaojaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

Lämminvesivaraajaremontti

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

kattoremontti talvi

Kattoremontti talvella

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

sisäilman laatu ja sen tutkiminen

Sisäilman laatu

Putkiremontti hinta

Putkiremontti hinta

aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelien hinta
Urakkamaailma.fi on Suomen johtava tapa löytää rakennusalan yritys:

7 1 1 4 1 6 0 6

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.