Uusi kohde!

Koneellisen ilmanvaihdon ilmanvaihtokana..., Espoo

24 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Kotka

12 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

23 minuuttia sitten

×
Uusi kohde!

Palanut lautalattia, Helsinki

1 tunti sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Helsingin Ilmanvaihto Oy, Helsinki

13 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Saunan lauteet ja paneelit uusiksi, Turku

1 tunti sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Mikä on sähköremontin hinta ja kuinka voit kilpailuttaa sähköremontin?

Tässä artikkelissa paljastamme kuinka paljon erilaiset sähköremontit maksavat, mitä tulee ottaa huomioon sähköremontissa ja kuinka voit säästää rahaa sähköremontissasi.


Sähköremonttien toteutuneita hintoja

Alla olevat sähköremonttien hinnat ovat toteutuneita, Urakkamaailman kautta kilpailutettuja sähköremonttien hintoja. Kilpailuta sinäkin itsellesi sähköurakoitsija jättämällä remontistasi ilmoitus täältä.

Sähköremontti ammattilainen

Sähköremontteihin tulee aina palkata ammattilainen.

Vanhentuneen sähköjärjestelmän uusiminen parantaa turvallisuutta ja sujuvoittaa arkea

Ikääntynyt, teholtaan riittämätön sähköjärjestelmä lisää tulipalon ja sähköiskun vaaraa sekä laskee asumismukavuutta. Usein pientalon asukas havahtuu sähköjärjestelmän vanhentumiseen siinä vaiheessa, kun sulakkeiden teho ei enää riitä kodinkoneiden yhtäaikaiseen käyttöön esimerkiksi keittiössä. Myös pistorasioiden vähäisyys voi haitata arjen sujuvuutta.

Aloita onnistunut sähköremontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Sähköjärjestelmän sydän on sähkökeskus, josta löytyvät sulakkeet kodin eri toiminnoille ja tiloille, kuten valaistukselle, kylpyhuoneelle ja keittiölle. Sulake määrittää, mikä on kunkin sähköpiirin yhtäaikaisen kulutuksen maksimi. Pääsulake taas asettaa rajan sähkön yhtäaikaiselle kokonaiskulutukselle.

Sähköjärjestelmän ylikuormituksesta kertovat muun muassa sulakkeiden toistuva palaminen, sähkökeskuksen kipinöinti, syöttökaapelin kuumeneminen, pistorasioiden mustuminen sekä valojen välkkyminen tai syttymättä jääminen. Pientaloon 30 vuotta sitten asennettu sähköjärjestelmä on auttamatta vanhentunut: sitä ei ole mitoitettu kestämään nykyisen elämäntavan mukanaan tuomaa laitemäärää.

Sähkötyöt ovat ammattilaisten hommia

Kun pientalon sähköjärjestelmä alkaa osoittaa vanhentumisen merkkejä, kuntokartoitus ja kokonaisvaltainen uusiminen ovat usein paikallaan. Aiemmissa remonteissa sähköpisteitä on saatettu lisätä huomioimatta sähkökeskuksen kapasiteettia. Lisäksi turvallisuusmääräykset ovat kiristyneet vuosikymmenten kuluessa. Monesta kodista löytyy yhä maadoittamattomia pistorasioita. Osa takavuosien tee-se-itse-virityksistä on hengenvaarallisia, etenkin kuormituksen lisääntyessä sekä kytkentöjen ja kaapeleiden ikääntyessä.

Nykyään sähkötöiden tekeminen on Suomessa tarkoin säänneltyä. Esimerkiksi kiinteitä sähköasennuksia saavat tehdä vain kyseisiin töihin pätevöityneet ammattilaiset. Epäpätevän asentajan käyttäminen voi johtaa esimerkiksi vakuutusturvan raukeamiseen. Sähköremonttia teettävän kannattaa tarkistaa etukäteen potentiaalisten tarkastajien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden pätevyydet Tukesin pätevyysrekisteristä.

Sähköremontti kannattaa aloittaa tilaamalla kuntotutkimus, joka sisältää järjestelmän nykytilan kartoituksen, listauksen mahdollisista vaaraa aiheuttavista vioista ja puutteista sekä toimenpide-ehdotukset. Kuntotutkimuksia tekevät muun muassa sähkölaitteiden kuntotarkastajat sekä sähkösuunnittelijat. Yleensä sähköremontti pyritään yhdistämään kodin perusparannukseen tai keittiöremonttiin, jotta ainakin osa sähkö- ja kaapelivedoista saadaan upotettua seinien sisään.

Löydä luotettava sähköalan ammattilainen

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Pitkäikäinen, toimiva kokonaisuus vaatii suunnittelua

Kuntokartoituksen jälkeen alkaa varsinainen suunnittelutyö. Heti aluksi on hyvä miettiä, mitä rakenteita avataan, mistä vedot kannattaa viedä, mitkä niistä saisi kätkettyä listojen taakse tai kiinteisiin kalusteisiin ja voisiko esimerkiksi ullakkoa hyödyntää. Sähkösuunnittelija suunnittelee omistajan toiveita sekä budjettia vastaavan järjestelmän, tekee tarvittavat lisäkartoitukset, piirtää sähkösuunnitelman ja määrittää pääsulakkeiden kapasiteetit.

Tyypillisesti laajan sähköremontin yhteydessä uusitaan sähkökeskus, lisätään pistorasioiden määrää, vedetään tietoliikenne-, antenni- ja telekaapeleita, parannetaan valaistusta sekä otetaan uutta taloautomaatiota käyttöön. Taloautomaatiota on mahdollista hyödyntää esimerkiksi valaistus-, lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmissä, palo- ja murtohälytyksissä sekä veden- ja sähkönkulutuksen seurannassa. Moni myös asennuttaa taloonsa kotona-poissa-kytkimen, jolla valitut pistorasiat ja valot saa yhdellä napsautuksella pois päältä.

Onnistunut sähköremontti parantaa asumisen turvallisuutta, mukavuutta ja energiatehokkuutta. Laajan sähköremontin yhteydessä kannattaa ennakoida myös tulevaisuuden tarpeita. Esimerkiksi hyvät tietoliikennevalmiudet sekä mahdollisuus aurinkopaneelien asentamiseen tekevät ratkaisusta pitkäikäisen ja nostavat kiinteistön arvoa.

Laadukkaan sähkösuunnitelman pohjalta työn toteutus on helppo kilpailuttaa sähköurakoitsijoilla. Tarjouspyyntöön kannattaa sisällyttää myös lakisääteinen käyttöönottotarkastus pöytäkirjoineen. Pöytäkirja on urakoitsijan laatima, talon omistajalle jäävä todistus sähköasennusten turvallisuudesta. Talon sähköjärjestelmää koskevat asiakirjat, laitteistotiedot ja käyttöohjeet on hyvä tallettaa tulevaisuuden varalle tai seuraavia asukkaita ajattelen.

Aloita onnistunut remontti jo tänään

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa aina Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi