Uusi kohde!

Vesivahingon kosteuskartoitus, Helsinki

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tinko Finland Oy, Espoo

13 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Järvenpää

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Yläpohjan eristäminen, Espoo

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Veemix Rakennus Oy , Tuusula

16 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lattian epoksointi, Tampere

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 23.01.2024

Etäohjattava pistorasia auttaa säästämään sähköä

Tässä artikkelissa:

- Mikä on etäohjattava-, eli ns. älypistorasia?
- Miksi valita älypistorasia?
- Kuinka älypistorasia auttaa säästämään sähköä?


Etäohjattavat pistorasiat eli niin kutsutut älypistorasiat ovat edullinen tapa säästää kodin energiakustannuksissa. Älypistorasioiden hinnat alkavat muutamasta kympistä ylöspäin ja sopivat käytettäväksi niin kotiin kuin vaikkapa loma-asuntoonkin.

Listasimme tähän artikkeliin yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia älypistorasioista.

Aloita onnistunut älypistorasian asennus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailmassa tavoitat alueesi ammattilaiset helposti ja nopeasti.

Mikä ihmeen älypistorasia?

Älypistorasialla tarkoitetaan tavallisen pistorasiaan kiinnitettyä erillistä lisälaitetta, jonka virransyöttöä säädellään etäyhteyden avulla.

Älypistorasioita on markkinoilla laajasti laidasta laitaan. Osaa malleista ohjataan pistorasian mukana tulevalla kaukosäätimellä, kun taas toisia malleja voidaan ohjata joko matkapuhelinverkon kautta tekstiviestien tai puheluiden avulla ja osaa suoraan älylaitteella WiFi-verkon kautta. Suurin osa verkkoyhteyden kautta ohjattavista älypistorasioista vaatii erillisen älylaitteeseen ladattavan sovelluksen, mutta joitakin malleja voidaan ohjata myös pöytäkoneen kautta.

Mitä älypistorasia maksaa?

Halvimpia malleja on saatavilla jopa alle 30 eurolla, mutta kalliimmat, ulkokäyttöön tarkoitetut ja useammalla pistokepaikalla varustetut mallit saattavat nousta jopa lähemmäs tuhatta euroa. Keskihinta laadukkaalla älypistorasialla on kuitenkin noin 40 - 60 euron paikkeilla.

Kilpailuta etäohjattavan pistorasian asennus

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Milloin etäohjattavaa pistorasiaa käytetään?

Älypistorasia on käytännöllinen esimerkiksi tilanteissa, joissa kotoa tai loma-asunnolta ollaan poissa pitkiä aikoja, mutta sähköt halutaan kytkeä päälle ennen huoneistoon palaamista, esimerkiksi lämmitystarkoituksessa. Näin siis varmistetaan, että esimerkiksi sähköpatterit eivät lämmitä turhaan silloin kun tiloissa ei oleskella. Yleisimmin etäohjattavaa pistorasiaa käytetäänkin mökin tai muun loma-asunnon lämmityksen säätelyyn.

Muita hyviä esimerkkejä etäohjattavan pistorasian käyttömahdollisuuksista ovat esimerkiksi auton esilämmitysmahdollisuus etäyhteydellä sekä ulko- tai sisävalaistuksen sääteleminen. Valaistus voidaan pistorasian avulla esimerkiksi ajastaa auringon nousu- ja laskuajan mukaan.

älypistorasian asennus ulos

Mikä on älypistorasian maksimi teho?

Älypistorasiat kestävät yleensä noin 2 500–3 600 watin tehon. Yksi pistorasia kestää siis yleensä joko pari pienempää tai yhden isomman sähköpatterin kytkemisen. Jos esimerkiksi mökillä on tarvetta useampaan sähköpatteriin, voidaan tilaan hankkia useampi erillinen pistorasia.

Pitääkö etäohjattavan pistorasian tietoturvasta olla huolissaan?

Tekstiviestein käytettävän mallin kohdalla tietoturvariskiä ei ole, sillä tietoa ei päädy kolmannen osapuolen palvelimille. Myös WiFi-verkon kautta toimivissa laitteissa valmistajat ovat panostaneet tietoturvaan, joten riskit ovat pienet.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Kaikkia Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Mitä lisälaitteita pistorasiaan on saatavilla?

Ajastuksen ja etäohjauksen lisäksi osaan malleista on mahdollista saada lisälaitteina erilaisia sensoreita. Saatavilla olevia lisälaitteita ovat esimerkiksi:

  • palovaroittimet
  • vuotovahdit
  • liiketunnistimet
  • ovianturit
  • lämpötilan mittaus ja kulutuksen seuranta (useissa malleissa sisäänrakennettu ominaisuus)

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi