Uusi kohde!

Tasolieden kytkentä Meilahti, Helsinki

22 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Savon Maalaus- ja Remonttityö Oy, Kuopio

12 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Tampere

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus kerrostaloasunto..., Tampere

29 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Harant Oy, Oulu

15 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmanvaihtokanavien puhdistus, Oulu

44 minuuttia sitten

×
Päivitetty 11.12.2023

Lampun asennus - Hinta ja vinkit

Onko kotisi kovin pimeä tai kenties jopa liian valoisa? Kaipaatko inspiraatiota uusille valaistusratkaisuille?

Tässä artikkelissa käymme läpi valon merkitystä kodin tunnelmaan sekä listaamme hintaesimerkkejä jo toteutuneista lamppujen asennuksiin liittyvistä urakoista.


Lampun asennuksen hinta

Alla näet esimerkkejä Urakkamaailman kautta, eri puolella Suomea toteutuneista töistä. Esimerkiksi kerrostaloasunnon polttimon vaihto hoitui 38 eurolla ja omakotitaloon tehty laajempi ulkovalojen asennus 159 eurolla.

Aloita onnistunut lampun asennus

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido työn tilaamiseen.

led lamppu

Osaatko arvata, montako lamppua suomalaisesta kodista keskimäärin löytyy? Vastauksen löydät artikkelin lopusta!

Valaistuksella uutta eloa kodin pintoihin

Kodin tunnelmallisuutta voidaan lisätä muokkaamalla talon valaistusratkaisuja. Varsinkin täällä pohjoisilla leveysasteilla, jossa valon määrä vaihtelee suuresti vuodenaikojen mukaan, on tärkeää suunnitella tarkkaan, kuinka ja millaisia lamppuja kotiin asennetaan.

Himmentävä valaistus luo tunnelmaa

Lämpimän sävyiset lamput auttavat luomaan rauhoittavaa tunnelmaa vaikkapa takka- tai olohuoneeseen. Keittiöön, työhuoneeseen tai muuhun kirkkaampaa valaistusta vaativaan tilaan taas kannattaa valita korkeammalla lumen-arvolla varusteltu lamppu. Himmentimillä voit säätää valaistusta eri tilanteisiin sopivaksi, huomioithan että silloin tarvitaan varta vasten himmennysvalaisimiin suunniteltu lamppu.

Aloita kotisi valaistussuunnittelu

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Kodin eri pinnat näyttäytyvät erilaisina eri valaistuksessa. Myös tämä on syytä huomioida lampun valinnassa sekä kodin suunnittelussa. Erityisesti jos kodin värimaailma on laaja ja koostuu useista eri sävyistä on valaistus avainasemassa. Muun muassa vihreä ja sininen näyttäytyvät monesti täysin eriltä eri valossa.

Lampun ja kattolampun asennus - mitä tulee huomioida?

Lampputyyppi

Markkinoilta löytyy monenlaisia lampputyyppejä, joihin on hyvä tutustua ennen asennusta. Yleisvalaistuksessa useimmin käytettyjä lamppuja ovat LED-lamput sekä energiansäästölamput. Jos olet asentamassa kohdevalaistusta muista ottaa tämä huomioon, sillä tällöin tarvitaan tarkoitukseen soveltuva LED-kohdelamppu. Näiden lisäksi myös esimerkiksi ulkokäyttöön, saunatiloihin sekä himmennysvalaisimiin on olemassa omat mallinsa.

Koko

Lampun koolla sekä kirkkaudella voidaan leikitellä kodin eri tiloissa. Jos kodistasi löytyy vaikkapa kruununmallinen valaisin, ovat kynttilälamput siihen usein sopivin valinta. Tällä hetkellä kookkaat, tummennetut lamput ovat suosittuja sisustuselementtejä, joita käytetään usein myös ilman erillistä varjostinta.

Löydä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailman kautta sidotuissa sopimuksissa on voimassa Urakkamaailman remonttiturva.

Lampun kanta

Muista tarkistaa valitsemasi lampun kanta ennen ostopäätöstä. Yleisimmät käytössä olevat kannat ovat E14 (pieni) ja E27 (suuri). Markkinoilta löytyy kuitenkin myös paljon muita vaihtoehtoja kuten G9-verkkovirtahalogeenikanta tai G23-pistokantaloistelamppu.

Vinkki! Ota kuva lampunpitimestä ennen lamppuostoksille lähtöä, jotta muistat valita oikeanlaisen kannan.

Suomessa on arviolta n. 23,5 lamppua per kotitalous, loisteputkivaloja sen sijaan löytyy n. 2,6 kpl per kotitalous. Lampun asennus on parasta jättää ammattilaisen hoidettavaksi, Urakkamaailma auttaa sinua löytämään osaavan tekijän sopivalla hinnalla.

Lampun paikan siirto

Joskus alkuperäiset valaisimen paikat eivät toimi yhteen sisustuksen kanssa tai eivät ole muuten käytännöllisiä. Voi ärsyttää, jos valaisin ei esimerkiksi asetu ruokailupöydän keskelle.

Helpoin ratkaisu siirtää kattovalaisinta lienee erillisen koukun asentaminen, johon kattovalo voidaan ohjata. Toinen vaihtoehto on siirtää itse pistokkeen paikkaa. Tätä varten tarvitset sähköalan ammattilaisen, jolta työ hoituu käden käänteessä.

Lampun asennus vanhaan taloon - Mitä ottaa huomioon?

Vanhoissa taloissa on aina syytä kiinnittää huomiota talon sähköasennuksiin. Vanhat asennukset voi olla syytä uusia turvallisuussyistä. Jos et ole varma koska talosi sähköasennukset on uusittu tai tarkastettu, ota yhteyttä sähköalan ammattilaiseen.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi