Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Vantaa

3 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TMI Mikko Viitapohja, Kangasala

12 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Jyväskylä

3 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Lämmönvaihtimen asennus, Turku

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

HJ-Suojaus, Tampere

18 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus, Riihimäki

8 tuntia sitten

×

Tiilikaton pintakäsittely, kuinka paljon se maksaa? Mitä eri pintakäsittelymahdollisuuksia on olemassa?


Tiilikaton pintakäsittely

Kuinka paljon maksaa tiilikaton pintakäsittely tai muu tiilikaton huoltokäsittely?

Katso alta anonyymejä Urakkamaailman kautta kilpailutettuja tiilikaton huoltoremonttien toteutuneita hintoja:


Tässä tiilikaton huoltoremontissa oli kyse n. 17v vanhan katon puhdituksesta ja pinnoituksesta. Kyseessä oli omakotitalo Helsingissä. Pintakäsittelyaineena käytettiin A-Clean sammaleentorjunta Isonit-Kattopinnoitetta. Urakkamaailman kautta toiminut urakoitsija antoi työllensä 5 vuoden takuun sekä työlle, että käytetyille materiaaleille. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 3000 euroa


Vantaalla sijaitsevan paritaloyhtiön omistajat halusivat poistaa sammaleen katolta. Paritalon rakennusvuosi oli 2008. Sammaleenpoisto suoritettiin mekaanisesti, jonka jälkeen sammaleenpoistoaine levitettiin katolle. Samalla vaihdettiin rikkinäisiä kattotiilejä. Sammaleenpoisto mekaanisesti/sammaleenpoistoaineen levitys ja mahdollisesti rikkinäisten tiilien vaihto. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 1625 euroa


Tuusulassa sijaitsevaan omakotitaloon suoritettiin tiilikaton pesu ja suojaus. Katolla oli sammalta ja lintujen ulostetta. Talo oli rakennettu vuonna 2006 ja kattoa ei oltu tätä ennen pesty tai uudelleenpinnoitettu. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 1233 euroa


Urakkamaailman käyttäjä etsi vuoden 1997 rakennetun kiinteistön tiilikaton pesuun ja pinnoitukseen tekijää. Kattomateriaali oli punainen betonitiili ja tehtävänä oli suorittaa katon pesu ja sammaleen poisto sekä viimeistellä huolto maalaamalla katto. Omakotitalon lisäksi myös autotallin katolle haluttiin suorittaa sama toimenpide. Talo sijaitsi Forssassa. Kiinteistön rakennusten rakennusvuosi 1997. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 5480 euroa


1983 vuonna rakennetun Vihtiläinen omakotitalon tiilikatto oli pahasti sammaloitunut ja tarvitsi puhdistusta ja pinnoitusta. Tiilikatto puhdistettiin ja pinnoitus hoidettiin maalaamalla katto Isonit kattomaalilla. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 2617,64 euroa


Tässä remontissa oli kyse mustan betonitiilikaton huoltotoimenpiteistä. Urakkaan kuului tiilikaton puhdistus sammaleesta sekä muusta kasvustosta, suoja-ainekäsittely, rikkinäisten tiilien vaihto tarvittaessa sekä rännien puhdistus. Kohde oli Lappeenrannassa sijaitseva omakotitalo. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 1450 euroa


2002 vuonna valmistuneen omakotitalon ja piharakennuksen tiilikatot tuli puhdistaa ja pestä. Rännien pesu haluttiin hoitaa samassa yhteydessä. Kyseessä oli omakotitalo Vesilahdessa. Katso lisää klikkaamalla.

Hinta: 4650 euroa


HUOM. Yllä olevat tiilikattojen huoltojen hinnat ovat toteutuneita, Urakkamaailman kautta kilpailutettujen tiilikattoremonttien toteutuneita hintoja. Omaa remonttiasi ajatellen ko. hinnat ovat suuntaa-antavia ja helpottavat budjetointia. Oman tiilikaton pinnoitus- ja suoja-ainakäsittelyremontin hintataso selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla urakoitsijoiden taustatietoja.


Selvitä tiiikaton huoltosi hinta, ilmaiseksi

Selaa lisää tiilikattoremonttien hintoja täältä.


Pintakäsittely nostaa tiilikaton uuteen loistoon

Tiili on perinteinen, kaunis, kestävä ja ekologinen kattomateriaali, joka on viime vuosina noussut jälleen suosioon. Tutkimuskeskus VVT:n elinkaarianalyysin mukaan oikein hoidettu betonitiilikatto kestää noin 70 vuotta ja savitiilikatto vuosisadan ellei pidempäänkin.

Suomen olosuhteissa hoitamaton tiilikatto saattaa rapistua jopa puolet nopeammin, mikä tietää kallista kattoremonttia. Tiilikaton hoitotarpeeseen vaikuttavat mm. katon kaltevuus ja muoto, tontin ilmansuunnat ja puusto. Siksi suositukset ovat suuntaa-antavia. Katon kunto määrittelee tarvittavat toimenpiteet.

Turvallisuudesta on huolehdittava aina katolle noustaessa: jos jyrkkä tiilikatto kaipaa kunnostusta, yhteydenotto kattotöiden ammattilaiseen voi olla paikallaan. Kattoa huollettaessa kotitalousvähennys tuo tuntuvaa etua, sillä työn osuus kokonaishinnasta on merkittävä.

Säännöllinen huolto, pitkäikäinen katto

Tiilikaton kunto kannattaa tarkistaa keväisin, jotta mahdolliset pakkasvauriot huomataan heti. Pienillä korjauksilla voi säästyä suurilta remonteilta ja kustannuksilta. Tiilikatto olisi hyvä puhdistaa irtonaisesta aineksesta vuosittain. Lakaisuun sopii pehmeä katuharja. Katon voi myös vesipestä hellästi tai käyttää tiilityypille sopivaa pesuainetta.

Useimpien suositusten mukaan tiilikatto pitäisi puhdistaa perusteellisesti ja käsitellä suoja-aineella 5–10 vuoden välein. Kun Suomessa yleinen betonitiilikate tulee noin 30 vuoden ikään, on aika harkita pinnoitusta maalaamalla. Savitiilikatto ei haalistu betonin tapaan, eikä niitä yleensä maalata. Suoja-ainekäsittelyllä saadaan parhaat tulokset.

Valmistajat antavat kattotiililleen jopa 30 vuoden takuun. Mikäli takuu on voimassa, kannattaa aina varmistaa, että katolla käytettävät pesu-, torjunta- ja suoja-aine tai maali ovat valmistajan hyväksymiä. Epäsopivien, kemiallista rasitusta aiheuttavien tuotteiden käyttö johtaa yleensä takuun raukeamiseen.

Ulkoiset olosuhteet, kuten vesi, jää ja hankaus, rapauttavat tiiltä vähitellen. Huokoiseksi muuttunut pinta tarjoaa kasvualustan sammalille ja jäkälille. Ne ravitsevat itseään tiilen mineraaleilla ja sitovat kosteutta, mikä kiihdyttää rapautumista. Näkyvästi sammaloitunut tai likainen katto on kunnostuksen tarpeessa.

Tiilikatto kuntoon suojakäsittelyllä

Tiilikatteen kunnostushanke alkaa kattorakenteiden kuntokartoituksella. Ensimmäiseksi on varmistuttava, että tiilikate on kunnostuskelpoinen eivätkä alapuoliset rakenteet ole isojen remonttien tarpeessa. Seuraavaksi vuorossa ovat valmistelevat kunnostustyöt. Esimerkiksi aluskatteen reiät on paikattava ja rikkinäiset kattotiilet vaihdettava ennen katon puhdistusta.

Jotta pintakäsittely onnistuisi, tiilikate on saatava puhtaaksi pinttyneestä liasta ja kasvustosta. Perusteellinen puhdistus tehdään useimmiten korkeapainepesurilla. Tiilikaton pesu vaatii tietoa ja taitoa, sillä liian kova paine, vähäinen vesimäärä, väärä lämpötila tai huonosti suunnattu vesisuihku voivat vahingoittaa katetta. Tyypillisesti katon pesu etenee harjalta räystäälle tiilten ladontasuunnan myötäisesti. Puhtaalle pinnalle levitetään usein vielä jätettävä sammaleentorjunta-aine. Katon on annettava kuivua kunnolla ennen pintakäsittelyä.

Perusteellisen puhdistuksen jälkeen katto on aina käsiteltävä joko suoja-aineella tai pinnoitettava maalilla. Puhdistus avaa tiilen huokoiseksi muuttuneen rakenteen jättäen sen entistä alttiimmaksi rapautumiselle. Pinnan onkalot on suljettava tavalla tai toisella.

Savitiilikatot ja väriltään yhä siistit betonitiilikatot saavat useimmiten pintaansa värittömän tai sävytetyn suoja-aineen. Esimerkiksi piiyhdistepohjaiset suoja-aineet imeytyvät tiileen muodostaen pintakerroksen, joka on kova kuin kivi, tiivis, vettähylkivä mutta hengittävä. Testeissä on muun muassa todettu, että suoja-aine parantaa tiilten pakkaskestävyyttä merkittävästi.

Betonitiilikaton voi maalata upeaksi

Vuosikymmenten kuluessa tapahtuva haalistuminen on betonitiilikatteen ominaisuus. Valmistajien mukaan maalaaminen tulee ajankohtaiseksi yleensä 30 ikävuoden paikkeilla. Maalaaminen palauttaa betonitiilikaton entiseen loistoonsa, tai antaa sille kokonaan uuden värin. Maalipinnoite parantaa myös katteen säänkestävyyttä sekä torjuu sammaleita.

Tiilikatto maalataan yleensä kahdesti samalla maalilla. Pohjakerros maalataan ohennetulla ja pintakerros ohentamattomalla tiilikattomaalilla. Maalausolosuhteet vaikuttavat merkittävästi lopputuloksen laatuun, minkä vuoksi kattomaalari seuraa sää- ja siitepölytiedotteita.

Katto on parasta maalata pilvipoudalla, jota seuraa parin päivän sateeton jakso. Suora auringonpaiste saattaa lämmittää liikaa maalattavaa pintaa. Ilman suhteellisen kosteuden pitäisi olla alle 80 prosenttia ja lämpötilan vähintään 5 tai 10 astetta. Huolella tehdyt pohjatyöt sekä oikein ajoitettu pinnoitus varmistavat, että maalattu tiilikatto pysyy komeana pitkään.


Jätä remontti-ilmoitus tästä
Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido sinua remontin tilaamiseen.

Tässä artikkelissa:

  • Saat nähdä toteutuneiden tiilikaton huoltoremonttien hintoja
  • Ohjeita tiilikaton huoltamiseen ja luotettavan urakoitisjan löytämiseen

Syitä käyttää Urakkamaailmaa:

  • Ilmainen
  • Säästä rahaasi kilpailuttamalla
  • Näe arvosteluja yrityksistä
  • Turvallinen remonttisopimus
  • Urakkamaailman asiakaspalvelu


Tee remontti-ilmoitus ja selvitä
tiilikattoremonttisi hinta, ilmaiseksi


Lue myös:

tiilikattoremontin kilpailuttaminen

Tiilikattoremontin hinta

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu

Varttikate

Varttikate remontti

taloyhtiön kattoremontti

Taloyhtiön kattoremontti

Kotitalousvähennys remontti

Kotitalousvähennys

Lattialämmityksen asentaminen hinta

Lattialämmityksen asentaminen

Avokeittiö erilliskeittiö hinta

Avokeittiön hintoja

Valesokkelin korjaus

Valesokkelin korjaus

vesikaton rakenteet

Vesikaton rakenteet

Peltikaton pesu hinta

Peltikaton pesuUrakkamaailma on suurin ja suosituin sivusto löytää remontille tekijä:

5 3 9 8 1 8 2 1

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.