Lue lisää aluskatteen merkityksestä toimivassa kattorakenteessa - entä kuinka paljon maksaa aluskatteen remontti?

aluskatteen remontin hinta

Mitä aluskatteen remontit maksavat?

Alla on hintaesimerkkeinä Urakkamaailman kautta kilpailutettuja aluskatteen remontteja.


Huopakattoremontti ja aluskatteen uusinta

Maskussa sijaitsevaan loma-asuntoon haluttiin teettää huopakattoremontti ja uusia myös aluskate sen yhteydessä. Remonttiin sisältyi vanhan huopakatteen purku, uusi aluskate, uusi pintahuopa, uudet ala- ja päätyräystäspellit, kaksi uutta ränniä ja syöksytorvea, sekä piipun pellitys. Urakka suoritettiin Avaimet käteen-tyyppisesti. täältä.

Toteutunut hinta 6500€ (Työn kustannus 4300€, Materiaalikustannukset 2200€)


Välikaton aluskatteen sekä läpivientien korjaaminen

Taloyhtiöurakassa Vantaalla sijaitsevan rivitalon aluskate sekä läpiviennit tiivistettiin ja korjattiin. Läpivientien eristykset sekä aluskate olivat alkamaan repsottamaan, joten korjaustoimet olivat tarvittavia isompien ongelmien ehkäisemiseksi. Lue lisää työstä täältä.

Toteutunut hinta 1125€ (Työn kustannus 890€, Materiaalikustannukset 235€)


Aluskatteen ja hormin liitoksen korjaus

Vuonna 1997 rakennettuun omakotitaloon Espoossa tarvittiin aluskatteen ja hormin liitoksen korjaus. Vanha tiiviste oli irronnut ajan saatossa. Myös hormin juuripellin ja katteen välinen rako tiivistettiin uudelleen, jotta aluskate ei pääse kastumaan. Lue lisää työstä täältä.

Toteutunut hinta 625€ (Työn kustannus 445€, Materiaalikustannukset 180€)


Arviointi aluskatteen korjaustarpeesta sekä huolto

Helsingissä sijaitsevassa paritaloyhtiössä haluttiin suorittaa kahden paritalon aluskatteen korjaustarpeen arvio ja itse huolto. Vanhan aluskatteen materiaali oli kuituvahvistettu muovi, ja vesikate oli tiilikate. Lopulta urakassa paikattiin aluskate aluskateteipillä ja viemärintuuletusputket eristettiin. Työ tehtiin tuntityönä, ja arvioitiin että siihen kestää n. 5 tuntia. Lue lisää työstä täältä.

Toteutunut hinta 740€ (Työn kustannus 250€, Materiaalikustannukset 490€)


Aluskatteen korjaustyö

Helsingissä sijaitsevan omakotitalon aluskate oli päässyt kastumaan ja tämän johdosta päässyt repeämään jiiripeltien ja piipun ympäriltä. Lopulta urakkaan kuului vanhojen ruodelautojen ja aluskatteen purku ja uusien asentaminen, jiiripeltien uusiminen, ja vaurioituneiden tiilien korvaaminen uusilla. Lue lisää työstä täältä.

Toteutunut hinta 2146€ (Työn kustannus 1400€, Materiaalikustannukset 746€)


Selvitä aluskatteen remontin hinta

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.


Toimiva aluskate pitää talon yläpohjan terveenä


Pientaloissa hyväksi havaittu kattorakenne on tyypillisesti seuraavanlainen: vesikate, vesikatteen pohjarakenne, riittävä tuuletusväli, aluskate ja sen alapuolinen tuuletusväli tai -tila, välikatto eristeineen. Tiili-, betonitiili- ja peltikatoilla aluskatteen käyttö on lähes aina paikallaan. Huopakatoilla aluskatteen korvaa useimmiten umpilaudoituksen ja alushuovan yhdistelmä. Aluskatetta ei yleensä tarvita myöskään peltikattoisissa perinnetaloissa, joissa on tuulettuva ullakkotila. Nykyaikaisin mukavuuksin varustetuissa, modernein menetelmin rakennetuissa tai tiivistetyissä taloissa aluskate on useimmiten toimivan kattorakenteen edellytys.

Aluskatteella on kaksi ratkaisevan tärkeää tehtävää. Se suojaa kattorakenteita ja välikattoa ulkoa tulevalta kosteudelta esimerkiksi vesikatteen vuotaessa. Etenkin tiilikatto vaatii parikseen laadukkaan ja oikein asennetun aluskatteen, sillä tiilet tapaavat liikkua esimerkiksi kovan tuulen tai lumikuorman voimasta niin, että kate on harvoin täysin tiivis. Aluskatteen toinen, ehkä vieläkin tärkeämpi tehtävä on ehkäistä sisätiloista nousevan kosteuden aiheuttamia vaurioita. Kondenssivesi eli pisaroiksi tiivistynyt kosteus aiheuttaa huomattavan osan yläpohjien kosteusvaurioista. Esimerkiksi peltikaton alapintaan syntyy helposti kondenssivettä, kun lämpimän kostea sisäilma törmää viileään pintaan.

Viime vuosikymmeninä kotitalouksien vedenkulutus on kasvanut suuresti. Kosteusrasituksen lisääntyessä kattorakenteiden tuulettuvuudesta on tullut vesikatteen tiiviyttäkin tärkeämpi seikka. Jotta sisätiloista nouseva kosteus pääsee haihtumaan turvallisesti, yläpohjan tuuletuksen on oltava kunnossa. Katon tuuletustilaan on saatava riittävästi korvausilmaa räystäiltä ja poistoilma-aukon on oltava mahdollisimman korkealla, jotta lämmin ja kostea ilma poistuu luonnollisen ilmanvaihdon avulla. Mikäli omistajalla ei ole tarkempaa tietoa talonsa yläpohjan tuuletusratkaisuista ja niiden toimivuudesta, asia kannattaa selvittää vaurioiden ehkäisemiseksi. Tarvittaessa rakennuskohtainen tuuletussuunnitelma kannattaa laadituttaa osaavalla rakennesuunnittelijalla.Löydä tekijä aluskatteen remonttiin

Urakkamaailman avulla kilpailutat kaikki aluskatteen remontit ja korjaustyöt. Jätä tarpeestasi ilmoitus ja anna ammattilaisten suositella parasta ratkaisua tarpeeseesi. Aloita kilpailutus jättämällä tarpeestasi ilmoitus:

Kilpailuta aluskatteen remontti

Urakkamaailman käyttö on sinulle maksutonta.
Kattotöissä laatu ratkaisee

Vesikatteiden valmistajien asennusohjeissa käydään yleensä läpi yhteensopivat aluskatemateriaalit, tarvittavat tuuletusvälit sekä muut tärkeät seikat. Vesikatemateriaalin lisäksi aluskatteen valintaan vaikuttavat esimerkiksi katon rakenne ja kaltevuus. Nykyaikainen aluskate on tyypillisesti hengittävää kalvoa, vahvistettua muovikalvoa, kartonki- tai bitumikermiä. Aluskatetta valitessa kannattaa panostaa laatuun: sen pitäisi olla yhtä pitkäikäinen kuin vesikatteenkin sekä kestää rakennusaikaiset rasitukset repeilemättä.

Erilaisten aluskatteiden toimintaperiaatteet poikkeavat toisistaan merkittävästi. Esimerkiksi diffuusioavoin aluskate päästää sisätiloista nousevan kosteuden tarkoituksella lävitse. Tällöin kosteus tiivistyy vesikatteen alapintaan, putoaa aluskatteen vedenpitävälle yläpinnalle ja poistuu ulos räystäiltä. Kondenssisuojatun tiiviin aluskatteen alapinnan kuitukangas puolestaan sitoo itseensä kosteuden, joka haihtuu ilmanvaihdon mukana ulkoilmaan. Kaikissa vaihtoehdoissa on tärkeää varmistaa yläpohjan tuulettuvuus. Suomen ilmastossa ei pidä luottaa yksin diffuusioavoimen aluskatteen toimintaan, sillä jäätyvä vesihöyry voi tukkia materiaalin hengityskanavat.

Aluskate asennetaan aina valmistajan ja vesikatteen valmistajan ohjeiden mukaisesti, mutta yleiset asennusperiaatteet ovat samankaltaiset sekä tiili- että peltikatoilla. Aluskate asennetaan yleensä vaakasuunnassa alkaen katon alalappeelta. Ylempi kaistale limitetään alempaan niin, että peittävästä pinnasta tulee täysin tiivis eikä vettä pääse vuotamaan sisään saumakohdista. Tavallisesti aluskate kiinnitetään kantaviin kattorakenteisiin. Aluskate jätetään hieman notkolle, jotta se kestäisi lämpötilavaihteluista johtuvan kutistumisen ja laajenemisen.

Aluskatteen asentaminen vaatii tarkkuutta, sillä sen kuuluu olla kauttaaltaan täysin tiivis. Huomiota kannattaa kiinnittää etenkin läpivienteihin. Aluskate nostetaan mahdollisuuksien mukaan ylös esimerkiksi hormin juurta vasten, minkä lisäksi saumat tiivistetään huolellisesti. Läpivientien yläpuolelle on syytä tehdä vesiohjurit, jotka ohjaavat valumavedet turvallisesti sivulta ohitse. Huolimattomasti tehdyn katon tai kattoremontin seuraukset voivat olla vakavia. Kattotöitä kilpailuttaessa kannattaa hakea hyvää laatua käypään hintaan. Kattotyöt on parasta teettää hyvänmaineisella yrityksellä, jolla on runsaasti tyytyväisiä asiakkaita sekä referenssejä vastaavanlaisista kohteista.


Löydä remontillesi luotettava tekijä ilmaiseksi

Remontti-ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Tässä artikkelissa

  • Mitä aluskatteen remontti maksaa?
  • Mitä aluskatteesta tulee tietää?
  • Millainen on hyvä kattorakenne?
  • Miten löytää osaava urakoitsija aluskatteen?Lue miksi kannattaa käyttää Urakkamaailmaa

Aloita turvallinen remontti tästäSinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Peltikattoremontin hinta

Peltikattoremontti hinta

tiilikattoremontin kilpailuttaminen

Tiilikattoremontin hinta

Rännien puhdistus

Rännien puhdistus

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

Piipun pellityksen hinta

Piipun pellityksen hinta

kattotuolit

Kattotuolit

Sähköauton latausaseman hinta

Sähköauton latausasema hinta

huopakaton pinnoitus

Huopakaton pinnoitus

Urakkamaailma on Suomen suosituin palvelu kilpailuttaa remontit:

6 9 1 1 6 0 4 9

Viimeisen 3kk aikana kilpailutettujen remonttien kokonaisarvo.