Uusi kohde!

Ilmalämpöpumpun asennus , Oulu

2 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Parketti Opa, Lahti

4 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Espoo

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kuistin suunnittelu, piirtäminen ja rake..., Seinäjoki

23 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

SSI Sähkö, Kerava

4 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Seinien purkutöitä sekä ikkunan muuttami..., Ylöjärvi

27 minuuttia sitten

×

Peltikatto - Hinnat ja vinkit asennukseen

Juttu päivitetty: 03.04.2023

peltikaton asennus

Kuinka paljon maksaa peltikaton asennus?

Peltikaton asennuksen hinta vaihtelee keskimäärin n. 5 000 € - 25 000 € välillä. Kattoremontin hintaan vaikuttaa muun muassa tarvittavien pohjatöiden määrä, käytetty materiaali sekä katon koko. Tarkan arvion oman kohteesi kattoremontille saat aina pyytämällä useamman tarjouksen.

Katso tästä Urakkamaailman kautta kilpailutettuja oikeita peltikaton asennus- ja korjausremontteja, sekä niiden toteutuneita hintoja.


Peltikatto, Vihti

Toteutunut hinta: 5 195 € (työn osuus 4 216 €, materiaalit 979 €)

Loma-asunnon peltikatto remontoitiin Vihdissä. Katon nykyinen materiaali oli paksu pelti, jonka aluskatteena toimi vanha huopakate.

Katon naulat vaihdettiin ruuveiksi ja katto pestiin ja maalattiin. Lisäksi kattoon asennettiin uudet reunapellit, tikkaat sekä lumiesteet. Myös piipun pellitys tarkastettiin. Lue lisää...


Peltikaton vaihto, Lappeenranta

Toteutunut hinta: 7 000 € (työn osuus 4 000 €, materiaalit 3 000 €)

Harjakaton vanha peltikatto päivitettiin uuteen. Kyseessä oli n. 65m2 kokoinen, vuonna 1935 rakennetun omakotitalon katto, jonka kaltevuus oli 33 astetta. Remontin yhteydessä ei uusittu sadevesijärjestelmiä tai kattoturvatuotteita. Lue lisää...


Huopakatosta peltikattoon, Pertunmaa

Toteutunut hinta: 13 000 € (työn osuus 8 384,59 €, materiaalit 4 615,41 €)

Urakkamaailman käyttäjä halusi muuttaa loma-asuntonsa vanhan huopakaton peltikatoksi. Samalla uusittiin myös sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet. Lue lisää...


Peltikaton asennus, Vantaa

Toteutunut hinta: 13 200 € (työn osuus 6 380 €, materiaalit 6 820 €)

Vanha peltikatto poistettiin ja tilalle asennettiin uusi, valmiiksi pinnoitettu konesaumattu pelti sekä tehtiin lisärakennukseen kokonaan uusi katto. Kyseessä oli 15 asteinen harjakatto, jonka pinta-ala oli n. 133m2. Lue lisää...


Varttikaton vaihto peltikatoksi, Tampere

Toteutunut hinta: 24 000 €

Kohteessa vaihdettiin yksikerroksisen omakotitalon vanha varttikatto peltikatoksi sekä uusittiin sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet. Remontin yhteydessä yläpohjan eriste vaihdettiin puhallusvillaan ja vanha pahvinen aluskate poistettiin ja sen tilalle asennettiin uusi aluskate. Lue lisää...


Aloita onnistunut peltikaton asennus


Jätä remontti-ilmoitus
Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Peltikaton hinta neliöltä (m2)

Peltikaton neliöhinta on keskimäärin noin 12 € - 45 €. Hinta-arvio pitää sisällään ainoastaan peltikattomateriaalin, ei siis asennuksesta aiheutuvia kustannuksia. Kattopeltien hintaan vaikuttaa valmistajakohtaiset erot sekä esimerkiksi se, onko kyseessä sinkitty materiaali.

Peltikaton asennus

Ennen uuden katon asennusta, puretaan vanha kate ensin. Sen jälkeen aloitetaan aluskatteen asennus. Joissakin tapauksissa uusi katto voidaan asentaa vanhan aluskatteen päälle, mutta tämä edellyttää aluskatteen hyvää kuntoa.

Peltikatto tulee asentaa aina noudattaen katon valmistajan ohjeita. Turvallisinta on ottaa hommaan ammattitaitoinen kattoasentaja, ja tehdä työt itse vain, jos työhön löytyy tarvittava kokemus ja tietotaito.

Peltikaton asennuksen vaiheita:

 • Aluskatteen asennus
 • Tuuletuksen suunnittelu
 • Ruodelaudoitus
 • Mahdollisten äänitiivisteiden asennus
 • Peltien kiinnittäminen kattoon

Peltikaton pellit kiinnitetään yleisesti ruuvien avulla. Peltien asennuksen jälkeen katto harjataan puhtaaksi porausjätteestä, sillä pintaan jääneet mahdolliset metallilastut ruostuvat ajan saatossa. Tarvittaessa katon pintaan tehdään vielä paikkausmaalaus.

Huom! Peltikattoon tulee käyttää ainoastaan mekaanisia leikkaustyökaluja. Älä siis käytä rälläkkää, sillä se vahingoittaa katon pintaa.

Perinteinen peltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto?

Konesaumatulla peltikatteella eli konesaumakatolla tarkoitetaan sellaista peltikattoa, jossa kattopellit on saumattu toisiinsa kiinni ilman, että kattoon tarvitsee tehdä lainkaan reikiä.

Lukkosaumakatto taas on myöhemmin konesaumakaton rinnalle kehitetty, helpommin asennettava malli. Useimmiten konesaumakatosta puhuttaessa tarkoitetaankin sen modernimpaa serkkua, lukkosaumakattoa.

Konesaumatun katon paras puoli on, että katto pysyy varmasti vesitiiviinä. Laadukas asennus on kuitenkin toimivan ja kestävän katon edellytys ja on tärkeää, että katon pohjatyöt on tehty huolellisesti ja aluslaudoitus riittävän tiheäksi. Konesaumakaton tuuletuksesta huolehtii alipainetuuletin.

Konesaumakaton miinuspuolena voidaan pitää sääolosuhteiden muuttuessa kuuluvaa mahdollista pauketta, joka johtuu katon tiiviistä saumoista pellin eläessä niiden ympärillä.

Kilpailuta peltikaton asennus ammattilaisten toimesta

Kattoremontti on aina tarkkuutta ja ammattitaitoa vaativa urakka. Huonosti tehty katto voi pahimmillaan aiheuttaa rakennukseen kosteusvaurioita. Urakkamaailman avulla tavoitat alueesi luotettavat ammattilaiset helposti ja nopeasti. Tekemällä sopimuksen kauttamme, remonttiasi turvaa lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Kuinka Urakkamaailma toimii?

 1. Jätä remontti-ilmoitus Urakkamaailmaan.
 2. Paikalliset ammattilaiset ottavat sinuun yhteyttä remontti-ilmoituksesi perusteella ja jättävät tarjouksen.
 3. Valitse parhaan tekijän vertaamalla entisten asiakkaiden arvosteluja ja referenssejä. Kaikkien Urakkamaailmaan kuuluvien yritysten tausta- ja rekisteritiedot on tarkastettu jo rekisteröitymisen yhteydessä.
 4. Tee kirjallinen sopimus kauttamme helposti ja nopeasti. Sopimuksen tekeminen ei ole ainakaan vaivasta kiinni!

Aloita peltikattoremontti löytämällä luotettava tekijä

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta
Pyydä tarjouksia remonttiisi

Kilpailuttamalla remonttisi Urakkamaailmassa voit luottaa, että remonttisi sujuu!Miksi valita Urakkamaailma?

 • Ilmainen
 • Kilpailuttamalla saat huomattavaa säästöä
 • Näet urakoitsijoiden taustatiedot
 • Kirjallinen sopimus ja remonttiturva
 • Asiantunteva ja ystävällinen asiakaspalvelu on tukenasi koko remontin ajan

Aloita remontti


Lue myös nämä:

Peltikaton pesu hinta

Peltikaton pesu

vesikaton rakenteet

Vesikaton rakenteet

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta

Kattoremontin hinta

Kattoremontin kustannusarvio

Lattian laatoitus

Lattian laatoituksen hinta

Valoisa saunaremontti

Saunaremontin hintoja

Yläkerran rakentaminen

Yläkerran rakentaminen