Uusi kohde!

Kattolistojen asennus, Espoo

5 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kapre Oy, Klaukkala

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Salo

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lieden ja uunin sähkökytkentä, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

RakSa Majava Oy, Kerava

11 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tesla latausaseman asennus, Espoo

6 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Peltikatto - Hinnat ja vinkit asennukseen

Paljonko peltikattoremontti maksaa?

Peltikaton asennuksen hinta vaihtelee keskimäärin n. 5 000 € - 25 000 € välillä riippuen tarvittavien pohjatöiden määrästä, käytetyistä materiaaleista sekä katon koosta.

Tarkemman arvion oman kohteesi kattoremontille saat aina pyytämällä useamman tarjouksen:


Peltikattoremontin hinta

Katso tästä Urakkamaailman kautta kilpailutettuja oikeita peltikaton asennus- ja korjausremontteja, sekä niiden toteutuneita hintoja.

Loma-asunto
5 195 €
Omakotitalo
13 200 €

Peltikaton hinta neliöltä (m2)

Peltikaton neliöhinta on keskimäärin noin 12 € - 45 €. Hinta-arvio pitää sisällään ainoastaan peltikattomateriaalin, ei siis asennuksesta aiheutuvia kustannuksia. Kattopeltien hintaan vaikuttaa valmistajakohtaiset erot sekä esimerkiksi se, onko kyseessä sinkitty materiaali.

Peltikaton asennus

Ennen uuden katon asennusta, puretaan vanha kate ensin. Sen jälkeen aloitetaan aluskatteen asennus. Joissakin tapauksissa uusi katto voidaan asentaa vanhan aluskatteen päälle, mutta tämä edellyttää aluskatteen hyvää kuntoa.

Peltikatto tulee asentaa aina noudattaen katon valmistajan ohjeita. Turvallisinta on ottaa hommaan ammattitaitoinen kattoasentaja, ja tehdä työt itse vain, jos työhön löytyy tarvittava kokemus ja tietotaito.

Aloita onnistunut peltikattoremontti

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Peltikaton asennuksen vaiheita:

  • Aluskatteen asennus
  • Tuuletuksen suunnittelu
  • Ruodelaudoitus
  • Mahdollisten äänitiivisteiden asennus
  • Peltien kiinnittäminen kattoon

Peltikaton pellit kiinnitetään yleisesti ruuvien avulla. Peltien asennuksen jälkeen katto harjataan puhtaaksi porausjätteestä, sillä pintaan jääneet mahdolliset metallilastut ruostuvat ajan saatossa. Tarvittaessa katon pintaan tehdään vielä paikkausmaalaus.

Huom! Peltikattoon tulee käyttää ainoastaan mekaanisia leikkaustyökaluja. Älä siis käytä rälläkkää, sillä se vahingoittaa katon pintaa.

Perinteinen peltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto?

Konesaumatulla peltikatteella eli konesaumakatolla tarkoitetaan sellaista peltikattoa, jossa kattopellit on saumattu toisiinsa kiinni ilman, että kattoon tarvitsee tehdä lainkaan reikiä.

Lukkosaumakatto taas on myöhemmin konesaumakaton rinnalle kehitetty, helpommin asennettava malli. Useimmiten konesaumakatosta puhuttaessa tarkoitetaankin sen modernimpaa serkkua, lukkosaumakattoa.

Konesaumatun katon paras puoli on, että katto pysyy varmasti vesitiiviinä. Laadukas asennus on kuitenkin toimivan ja kestävän katon edellytys ja on tärkeää, että katon pohjatyöt on tehty huolellisesti ja aluslaudoitus riittävän tiheäksi. Konesaumakaton tuuletuksesta huolehtii alipainetuuletin.

Konesaumakaton miinuspuolena voidaan pitää sääolosuhteiden muuttuessa kuuluvaa mahdollista pauketta, joka johtuu katon tiiviistä saumoista pellin eläessä niiden ympärillä.

Kilpailuta peltikaton asennus ammattilaisten toimesta

Kattoremontti on aina tarkkuutta ja ammattitaitoa vaativa urakka. Huonosti tehty katto voi pahimmillaan aiheuttaa rakennukseen kosteusvaurioita. Urakkamaailman avulla tavoitat alueesi luotettavat ammattilaiset helposti ja nopeasti. Tekemällä sopimuksen kauttamme, remonttiasi turvaa lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Kuinka Urakkamaailma toimii?

  1. Jätä remontti-ilmoitus Urakkamaailmaan.
  2. Paikalliset ammattilaiset ottavat sinuun yhteyttä remontti-ilmoituksesi perusteella ja jättävät tarjouksen.
  3. Valitse parhaan tekijän vertaamalla entisten asiakkaiden arvosteluja ja referenssejä. Kaikkien Urakkamaailmaan kuuluvien yritysten tausta- ja rekisteritiedot on tarkastettu jo rekisteröitymisen yhteydessä.
  4. Tee kirjallinen sopimus kauttamme helposti ja nopeasti. Sopimuksen tekeminen ei ole ainakaan vaivasta kiinni!

Löydä luotettava tekijä!

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailman kautta solmittuja sopimuksia turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi