Uusi kohde!

Terassilaattojen piikkaus, Kirkkonummi

7 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Ojala ojankaivuu Oy, Pernajan Vanhakylä

5 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Helsinki

1 tunti sitten

×
Uusi kohde!

Lattian remontti, Espoo

12 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Kivityö Laakkonen, Kangasala

14 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Wc-pytyn asennus (2 kpl), Helsinki

29 minuuttia sitten

×
Päivitetty 19.12.2023

Huopakaton pinnoitus - Katso hinta ja löydä tekijä

Keräsimme tietoa huopakaton pinnoituksesta sekä listasimme hintatietoja jo toteutuneista töistä. Esimerkiksi Helsingissä 67m2 huopakatto sai uuden pinnoitteen 2 600 eurolla.


Kuinka usein huopakatto tulee pinnoittaa?

Katon kuluminen saa pinnan alla olevan bitumikerroksen tulemaan esiin. Bitumikerros ei ole yhtä kestävä kuin kulutuspinta ja kuluu näin ollen herkästi, siksi hyvä pinnoitus on tärkeää katon kestävyyden kannalta.

Aloita onnistunut huopakaton pinnoitus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Huopakaton pinnoitusta suositellaan yleisesti yli 20v. vanhoille huopakatoille. Pinnoituksen tarkoituksena on tehdä katosta kestävämpi ja lisätä näin sen käyttöikää.

Jos katto on hyvässä kunnossa, voi olla että sille riittää pelkkä puhdistus sekä käsittely kasvustonestoaineella. Jos katossa on kuitenkin reikiä tai vaikkapa halkeamia, on pinnoitus hyvä tapa korjata katon pinta.

Kuinka huopakaton pinnoitus tehdään?

Katto pinnoitetaan yleensä käyttäen apuna ruiskua. Ruiskupinnoitus takaa tasaisen pinnan koko katolle. Suomessa katoille tulee valita pinnoite, joka kestää rajujakin säävaihteluita. Markkinoilta löytyykin pinnoitteita, jotka on suunniteltu kestämään niin paukkupakkaset kuin kesän kuumat helteetkin. Yksi yleisimmistä pinnoitteista on polyureapinnoite, joka sopii hyvin varsinkin tasakatoille. Polyurean ruiskutukseen tarvitaan kaksikomponenttiruisku.

Todella huonokuntoisissa katoissa voidaan joutua koko huopakerros asentamaan uudelleen.

Katon pinta on tärkeää puhdistaa hyvin ennen pinnoitteen ruiskuttamista. Pinnoitteen alle ei saa jäädä pientä irtoroskaa tai esimerkiksi lehtiä. Suositeltu paksuus pinnoitteelle on n. 2,5mm.

huopakatto
Näyttääkö kattosi kuluneelta ja olisi aika uudelle pinnoitteelle?

Huopakaton pinnoituksen hinta

Hintaan vaikuttaa pinnoitettavan pinta-alan laajuus, se kuinka paljon käsiteltävää aluetta joudutaan valmistelemaan (esim. pesu) ennen pinnoitusta, sekä se missä kunnossa käsiteltävä katto on.

Jos kattoon joudutaan tekemään esimerkiksi läpivientien tiivistyksiä tai muita korjaustoimenpiteitä ennen pinnoitusta, nousee urakan hinta luonnollisesti korkeammaksi.

Pienet ja säännölliset huoltotyöt tulevat huomattavasti edullisemmiksi kuin laaja kattoremontti. Hyvin huollettu ja pesty katto myös näyttää paremmalta, onhan katto iso osa talon julkisivua.

Hintaesimerkkejä

Kilpailuta remonttisi

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Voiko huopakaton pinnoittaa itse?

Huopakaton pinnoitus kannattaa ensisijaisesti aina teettää kattoalan ammattilaisilla, jotta varmistutaan siitä, että lopputulos on kestävä ja laadukas.

Jos itseltäsi kuitenkin löytyy kokemusta ja osaamisesta pinnoituksesta, voit tehdä sen itse. Seuraa tarkkaan pinnoitteen mukana tulevia ohjeita. Useimmat pinnoitteet levitetään huopakaton pintaan joko harjaa tai lastaa avuksi käyttäen ja annetaan kuivua hitaasti. Kuivuminen voi kestää jopa noin kuukauden ajan. Pinnoitusta tehdessä on tärkeää muistaa, että ainetta levitetään riittävästi, jotta pinnasta tulee tasainen.

Kilpailuta huopakaton pinnoitus

Kilpailuttamalla huopakaton pinnoituksen saat työlle parhaan hinnan ja tekijät. Jättämällä remontti-ilmoituksen Urakkamaailmaan, saat useita tarjouksia alueesi kattoalan ammattilaisilta.

Pääset vertailemaan tarjouksia ja tutustumaan urakoitsijan taustoihin ennen lopullista valintaa. Lisäksi pääset myös lukemaan aiempien käyttäjien kokemuksia. Solmimalla sopimuksen suoraan Urakkamaailmassa, remonttiasi turvaa Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi