Uusi kohde!

Kylpyhuone, Vantaa

23 minuuttia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

tmi RJ Lahtinen, Tampere

10 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Turku

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton korjaus ja, Rovaniemi

4 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Tmi Re-Laa Remontti, Vantaa

12 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kuntotarkastus asunnonmyyntiä varten, Hyönölä

4 tuntia sitten

×
Päivitetty 01.12.2023

Peltikaton maalaus - hinta ja vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suomen sääolosuhteet voivat laittaa peltikaton koetukselle ja pinta muuttuu ajan myötä epäsiistiksi. Hyvin huollettu katto on pitkäikäinen ja kaunis.

Selvitä oman kattoremonttisi hinta:


Mitä peltikaton maalaus maksaa?

Keskikokoisen talon peltikaton maalauksen hinta vaihtelee useimmiten n. 2 500 € ja 6 000 € välillä. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi maalattavan katon pinta-ala ja ikä. Listasimme hintaesimerkkejä Urakkamaailman kautta toteutetuista peltikaton maalaustöistä.

HUOM! Ylläolevat kattojen maalaushinnat ovat oikeita hintoja Urakkamaailman kautta kilpailutetuista maalausremonteista, mutta ovat vain suuntaa-antavia arvioita kuluarvioihisi. Oman kattosi maalauksen hintataso selviää ainoastaan kysymällä useampi tarjous ja vertailemalla kuka olisi sopivin urakoitsija remonttiisi.

peltikaton maalaus

Peltikaton maalauksen vaiheet

Pesu ja muut pohjatyöt

Ennen peltikaton maalaukseen ryhtymistä, tulee katto pestä ja kuivata huolella. Maali ei tartu likaiseen pintaan, joten hyvin tehdyt pohjatyöt ovat avainasemassa onnistuneeseen lopputulokseen. Peltikaton pesun hinnoista ja työvaiheista löydät lisää tietoa täältä.

Maalauspäiväksi on hyvä valita poutapäivä. Liian aurinkoinen tai helteinen päivä ei kuitenkaan ole paras ajankohta peltikaton maalaukselle, sillä kuuma katon pinta jättää maalipinnan usein epätasaiseksi. Katon pinnan lämpötila tulee olla maalin kuivumisen aikaan yli 10 astetta, mutta alle 40 asteen. Maalausta ei kannata myöskään ajoittaa liian aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan, jotta kaste ei pääse vahingoittamaan maalipintaa. Myös tuulisella säällä toteutettu peltikaton maalaus voi aiheuttaa maalin nauhoittumista ja maalipinnan tarttuminen voi jäädä heikoksi.

Turvavälineet

Kattoa maalatessa tulee huolehtia turvallisuudesta. Katolle ei tule kiipeillä ilman asianmukaisia telineitä tai turvavaljaita. Alan ammattilainen osaa huolehtia tarvittavista turvatoimista.

Maalaus

Peltikaton maalaus voidaan suorittaa esimerkiksi maaliruiskua, pensseliä tai maalitelaa käyttäen. Maalaussuunta on ylhäältä alaspäin, yksi pelti kerrallaan. Siistin lopputuloksen saavuttamiseksi katto on hyvä maalata kahteen kertaan.

Aloita onnistunut peltikaton maalaus

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää tekijä remonttiin.

Voiko muovipinnoitetun tai sinkitetyn peltikaton maalata?

Muovipinnoitettu peltikatto voidaan maalata, edellyttäen että katon vanha maalipinta on edelleen hyväkuntoinen. Huonon ja hilseilevän maalipinnan päällä uusi maalipinta ei tule olemaan pitkäikäinen. Näin ollen katon pinnan kunto tulee ensin tarkistaa paikan päällä ennen kuin lähdetään suunnittelemaan muovipinnoitteen päällemaalausta. Kestävän lopputuloksen varmistamiseksi muovipinnoite kannattaa maalata kahteen kertaan korkeapainemaaliruiskulla.

Myös sinkitetty maalikatto on mahdollista maalata. Maalaus voidaan suorittaa halutessa myös heti asennuksen jälkeen, vaikka usein suositellaan että asennuksen ja maalauksen välissä olisi vähintään yksi talvi. Tärkeintä on muistaa katon huolellinen pesu ennen maalausta.

Onnistuneen peltikaton maalauksen muistilista

Parhaan lopputuloksen takaamiseksi:

  • suunnittele huolella
  • laske maalin riittoisuus hyvin etukäteen
  • pidä huolta, että pohjatyöt on tehty asianmukaisesti
  • hoida pesu ja maalaus yksi lape kerrallaan
  • pyri valitsemaan päivä jolloin sääolosuhteet ovat parhaimmillaan
  • teetä työ alan ammattilaisella

Ota maalauksen avuksi ammattilainen

Oli kyseessä omakotitalon peltikaton maalaus tai taloyhtiön kattoremontti, Urakkamaailma on luotettava paikka löytää remontille tekijä. Kattomaalauksesi hinnan saat selvitettyä kun teet remontistasi ilmoituksen Urakkamaailmaan ja saat tarjouksia paikallisilta alan ammattilaisilta.

Remontti-ilmoituksen tekeminen ei sido sinua mihinkään. Kaikki Urakkamaailmaan hyväksyttyjen urakoitsijoiden taustat on selvitetty rekisteröitymisen yhteydessä, sekä varmistettu että he kuuluvat ALV-, ja ennakkoperintärekistereihin.

Löydä luotettava tekijä

Jätä remontti-ilmoitus

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Kokemuksia peltikaton maalauksesta

Nostimme esiin muutamia arvosteluita, joita Urakkamaailman käyttäjät ovat jättäneet peltikaton maalausurakoista. Urakoitsijaa valitessasi kannattaa tutustua aina aiempien käyttäjien jättämiin arvosteluihin. Urakkamaailmasta löydät jo yli 15 000 tarkastettua urakoitsija-arvostelua.


"Peltikaton maalausurakka sujui suunnitelman mukaisesti ja rautaisella ammattitaidolla. Yhteistyö sujui mukavissa merkeissä."

⭐⭐⭐⭐⭐

(Urakoitsija: Hämeen Kattopinta Oy)


"Työ tuli tehtyä ripeästi parissa päivässä."

⭐⭐⭐⭐

(Urakoitsija: TMH Services Oy)


"Kaikki meni sovitusti,aikataulu piti ja lopputulos erittäin hyvä."

⭐⭐⭐⭐⭐

(Urakoitsija: Juuso Järvensivu)


"Kaikki pelasi tosi hyvin. Ainoa ongelma oli kelin kylmyys mille ei voi mitään. Suosittelen, ammattimaista toimintaa."

⭐⭐⭐⭐

(Urakoitsija: Hämeen Kattopinta Oy)


Jättämällä remontti-ilmoituksen, löydät tekijän nopeasti ja helposti!

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi