Uusi kohde!

Ravintola Remontti Helsinki, Helsinki

6 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

TL Craft Oy, Turku

18 tuntia sitten

×
Sopimus

Uusi sopimus luotu, Oulu

2 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Kylpyhuoneen ja saunan pinnoitus, Pori

9 tuntia sitten

×
Urakoitsija-arvostelu

Installin Oy, Helsinki

20 tuntia sitten

×
Uusi kohde!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus, Lempäälä

9 tuntia sitten

×
Päivitetty 04.01.2024

Varttikate - Katso hinta ja löydä tekijä remontille

Tässä artikkelissa listasimme erilaisten varttikateremonttien hintoja sekä kuinka löytää tekijä omaan varttikateremonttiisi.

Varttikate sisältää monesti asbestia

Paljonko maksaa varttikatteen remontti tai purkaminen?

Varttikatteen remontin hintaan vaikuttaa muun muassa katon koko sekä pohjatöiden laajuus. Keskikokoisen omakotitalon varttikatteremontti maksaa n. 12 000 € - 25 000 €. Varttikatteen pinnoitustyö taas kustantaa keskimäärin n. 5 500 € - 10 000 €. Tarkan arvion remontille saat kuitenkin kilpailuttamalla.

Aloita onnistunut remontti

Pyydä tarjouksia

Urakkamaailma on Suomen suosituin tapa löytää remontille tekijä.

Varttikateremonttien hintoja

Kerromme alla erilaisten varttikateremonttien toteutuneita hintoja. Kaikki alla olevat remontit ovat kilpailutettu Urakkamaailman kautta ja ovat todellisia kattoremonttien hintoja.


Varttikaton pesu ja maalaus, Säkylä

Toteutunut hinta: 5 518 €

150 m2 kokoisen omakotitalon varttikatto pestiin ja maalattiin. Rakennus oli vuodelta 1978. Lue lisää...


Varttikatteen pinnoitus, Rauma

Toteutunut hinta: 5 580 €

Loiva, n. 240 m2 kokoinen varttikate pestiin ja maalattiin. Lisäksi katolta vaihdettiin n. 50 kpl nauloja ja katolle tehtiin sammaleenpoisto. Lue lisää...


Varttikatteen pinnoitus pohjatöineen, Kuopio

Toteutunut hinta: 7 200 €

Urakka sisälsi pesun, pohjatyöt ja pinnoituksen sekä harjapeltien uusimisen. Kyseessä oli jyrkähkö harjakatto, jonka pinta-ala oli n. 194 m2. Lue lisää...


Taloyhtiöurakka: Varttikaton pesu ja maalaus, Raahe

Toteutunut hinta: 18 500 €

Vuonna 1983 rakennetun yksikerroksisen rivitaloasunnon harjakatto pestiin ja maalattiin. Sadevesijärjestelmiä tai kattoturvatuotteita ei uusittu kattoremontin yhteydessä. Lue lisää...


Varttikaton vaihto peltikatoksi, Tampere

Toteutunut hinta: 24 000 €

42 vuotta vanhan omakotitalon harjakatto muutettiin varttikatteesta peltikatoksi. Urakan yhteydessä uusittiin sadevesijärjestelmät, kattoturvatuotteet ja lisättiin yläpohjaan eristystä. Lisäksi vanha pahvinen aluskate poistettiin ja vaihdettiin uuteen. Lue lisää...


Urakkamaailma.fi on Suomen käytetyin tapa löytää luotettava urakoitsija erilaisiin remontteihin. Urakkamaailman avulla saat helposti ympäri Suomen kilpailutettua kattoalan urakoitsijan remonttiisi, ilmaiseksi.

Tee siis ilmoitus remontistasi ja alueesi urakoitsijat ottavat sinuun yhteyttä. Asiakaspalvelumme auttaa sinua, jos remonttisi suhteen tulee kysyttävää tai ongelmia. Et jää yksin.

Varttikate eli mineriittikatto tai varttikatto

Varttikate, toisin sanoen varttikatto tai mineriittikatto, on tiilikattoa muistuttava materiaali, jota käytettiin erityisen paljon 1970-80-luvuilla.

Varttikatteen erottaa tiilikatosta helposti, sillä varttikatteen levyt ovat selkeästi kookkaampia kuin tiilikaton levyt. 1980-luvun loppuun asti varttikatteiden valmistuksessa käytettiin terveydelle vaarallista asbestia. Asbestin käyttö on nykyään kielletty ja sen purkua koskee tiukat viranomaismääräykset.

varttikate vanhassa rakennuksessa
Varttikatteen uusiminen alkaa vanhan katon purkamisella

Varttikatteen huoltaminen ja pinnoitus

Jos varttikatteesi on yli 20-vuotias, on varttikatteen huoltamisen aika. Oikein huollettuna varttikate suojaa kattoasi jopa 70 vuotta.

Kuten tiilikatto, niin varttikatekin hapertuu ajan myötä huokoiseksi, joka aiheuttaa vaurioita katelevyihin. Katelevyjen vauriot taasen voivat aiheuttaa vesivahinkoja, kun vesi pääsee hapertumakohtien kautta kattorakenteisiin. Varttikatetta tulee siis ajoittain huoltaa, sillä huoltamattomuus voi johtaa suuriin kustannuksiin.

Varttikatetta voi huoltaa erilaisilla pinnoitusmenetelmillä. Varttikatteen huoltoremontissa rikkoutuneet katelevyt uusitaan, katto pestään, pohjakäsitellään sekä pinnoitetaan suojaavalla aineelle. Samaan aikaan yleensä myös katon pellitykset uusitaan samoin kuin myös kattoturvatuotteet.

Kilpailuta varttikateremontti

Pyydä tarjouksia

Ilmoituksen jättäminen on ilmaista, eikä sido remontin tilaamiseen.

Varttikatteen huoltamisessa katto käsitellään sammaleen, levän sekä jäkälän estoaineilla. Pinnoitusmateriaalina voi olla maali tai muu pinnoitusaine. Pinnoitusaineen tarkoituksena on luoda katon pinnalle vettä läpäisemätön, mutta hengittävä pinta. Nykyaikaiset pinnoitteet myös kestävät hyvin auringon UV-säteilyä, jotta katto ei haalistu nopeasti.

Varttikatteen huoltamisella saat siis monia lisävuosia varttikatteeseesi. Muista, että jos päädyt huoltamaan varttikatetta, muista pyytää urakoitsijalta takuu työlle. Monet urakoitsijat lupaavat 3-7 vuoden takuun varttikatteen pinnoitustyölle.

Varttikatteen huoltamisen hintaan vaikuttaa moni asia. Mitä isompi on kattoala, sitä edullisemmaksi tulee katon huoltaminen per neliömetri. Myöskin katon kunto vaikuttaa huoltoremontin hintaan. Jos urakoitsija joutuu vaihtamaan paljon varttikatelevyja uusiin, vaikuttaa tämä toki huollon hintatasoon.

Onko mineriittikatoissa asbestia?

Koska varttikatteita tehtiin lähinnä 1970 ja 1980-luvuilla, on niiden asennuksessa usein käytetty asbestia. Ennen mineraattikattoremontin aloittamista tulee siis aina tehdä asbestikartoitus. Asbestikartoituksen voi suorittaa vain siihen erikoistunut ammattilainen, eikä purkutöitä tule aloittaa ennen kuin ollaan varmistuttu turvallisuudesta.

varttikate vanhassa kartanossa
Tässä kohteessa haluttiin vaihtaa vanhan kartanon varttikate peltikatteeksi

Mineriittikaton purku ja uusiminen

Kun varttikate on käyttöikänsä päässä, tulee kyseeseen yleensä vanhan katon purkaminen ja uuden kattomateriaalin valinta. Tulevan kattoremontin hintaan vaikuttaa muun muassa se, missä kunnossa ovat kattorakenteet ja kattotuolit.

Ellei kattorakenteita tarvitse uusia on tuleva kattoremontti nopeammin ja kustannustehokkaammin tehtävissä. Esimerkiksi huopa, tai peltikatto on varttikatetta kevyempi kattomateriaali ja siten se vähentää kattorakenteiden kuormittavuutta. Tee Urakkamailmaan ilmoitus omasta varttikateremontistasi ja löydä helposti luotettava urakoitsija, aloita tästä.

Aloita remonttisi löytämällä luotettava tekijä

Pyydä tarjouksia remonttiisi

Remonttiturva sisältyy kaikkiin Urakkamaailmassa tehtyihin remontteihin, jotka solmitaan Urakkamaailman kautta

Teetä varttikatteen remontti luotettavalla ammattilaisella

Urakkamaailman kautta löydät helposti ja nopeasti luotettavan tekijän oman kotisi kattoremonttiin. Ennen urakoitsijan valintaa pääset tutustumaan yrityksen taustoihin sekä lukemaan aiempien käyttäjien arvosteluita. Solmimalla sopimuksen suoraan Urakkamaailmassa, suojaa remonttiasi lisäksi Urakkamaailman remonttiturva.

Lue alla olevista artikkeleista kuinka onnistut remontissasi